|
![]() |
#31 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
![]() |
#32 |
Premium
Datum registracije: Jun 2004
|
yep jako ovisi o grafi, a i RAMu konfa iz siga @2400MHz/RAM-436MHz 2-2-2-8/grafa na defaultu FEAR 1024x768 High/medium min 45 avg 79 max 159 <25 0% 25-40 0% >40 100%
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#33 | ||
-------
Datum registracije: Aug 2005
|
Citiraj:
Citiraj:
Masa ih je prešla s raznih (solidnih) naclockanih sustva na C2D, samo radi SuperPi-a i betežnih rezultata. Istinabog ima (na forumu) ljudi koji su clockeri i koji su točno znali kaj budu napravili s tim C2D sustavom kad ga kupe. Ali bome ima i onih koji su prodavali maglu, pričajući da im treba za kodiranje, pa delaju žestoki multitasking, pa AutoCAD (i sl.), pa ovo, pa ono. Ako nekome treba konfiguracija za tjeranje SuperPi-a, nek veli i šlus...nikom ništ. A ne da se izvlače na razne načine. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#34 |
Premium
|
![]() |
#35 |
Premium
|
ja sam presao sa mobilca na c2d, ali zapravo sam trebao preci na x2 3800 ali dok sam dosao s mora tih proceva nije vise bilo, pa sam odlucio da cu ici na c2d, no dok sam ja skupljao pare uletila je konfa iz sig-a
![]() |
#36 |
Premium
Datum registracije: Aug 2003
|
Može se dovest u pitanje isplativost 6600 u ovim testovima. Ali, sama činjenica da većina 6600 može na 3.2 bez dizanja voltaže ili bilo kakvog drugog prčkanja po kanti mijenja sliku. E to je valjda bit svega, da dobiješ puno više nego što piše, znači za malo više love od ekvivalentnog Amd-a dobiješ proc koji će sigurno zgaziti Amd čim mu digneš fsb, a da ne kažem da ga se može držati 24/7 na 3600 na 1.5v sa iole boljim kulerom. |
![]() |
![]() |
![]() |
#37 |
Premium
Datum registracije: Jun 2006
|
Hmmm... Ovako, evo opisat cu neke svoje dojmove kad sam imao prilike prelaziti s Intel 2.8 Northwood na AMD 3500+ venice. Prvo sam na Northu imao Leadtek 6800 NU, 128mb, 2gb rama cak,davne 2004 godine. Doticna kartica je kostala 2500kn,a najjace sto se od nVidije moglo nabavit bila je 6800Ultra. Tada najslavnija igra, FarCry bila je ubojica svih konfi.. Tom karticom dalo se igrat na high detaljima, bez puno AA i AF-a. Prilikom zescih borbi, tj.ekran nafrljen protivnicima znalo je zastucati, a sve se pomno pratilo FRAPS-om. Tada sam kupio 6800GT GLH od Gainwarda koja je u enhanced modu radla brze nego standarne Ultre; 400/1200 vs.400/1100. Ostatak konfe je ,dakle,ostao isti,a ubrzanje (framerate) se nije narocito povecao, osim sto sam mogao koristiti vise AA i AF-a (256mb). Kako sam imao odredenih problema s reklamacijama doticnih kartica, uz nadoplatu dobio sam onda najbrzu ultru, Gainwardov golden sample koju sam mogao kloknut preko 450/1260. I? Ista stvar. Prilikom igranja, gdje bi pogled bio uperen prema dijelu mape gdje ima mnogo protivnika, ili zumiranja dalekozorom, ili eksplozije bacvi frameovi bi na trenutak znali pasti ispod 20fps-a, sto i nije bas ugodno. Dakle, procesor je bio krivac za ponekad neugodno igranje, unatoc tada najbrzoj kartici, i obilju RAM-a. Bio je kloknut i do 3.2,ali to nije previse pomoglo. Prelaskom na AMD, situacija se drasticno promjenila, vise nije bilo stucanja, a na "najkriticnijim mjestima" frameovi su pravilu porasli barem za 10. Sto znaci da nije isto ako se igramo na 30-35 ili na 50 ili vise. Kasnije sam ubacio i zvijerski Opteron na 3 GHz i onda su frameovi bili bolji za nekih 5. Ali tada kartica vise nije bila u mladim danima pa je zamjenjena s 7800GS+. K tome, frend na prescottu 2.8 ima 6600GT, a drugi ima 6600GT na AMD 3000+, oboje gigu rama. Ovaj na preskiju pizdi,a ovaj igra glatko. Zelim naglasiti, badava ti najbrza grafa ako nemas adekvatan cpu koji ju moze pratiti. Danasnji AMD,single ili X2 nije los cpu,ali svejedno su preslabi da bi grafu iskoristili u potpunosti (serija 8,npr.),a cak i moj Core2 na 3.8 jos moze GX-ici dati vise frejmova. Bez obzira dal je to u 3D Marku, FarCry-u, F.E.A.R-u ili Oblivionu. S defaultnih 2.13 na 3.8, loadam isti save, graficke postavke su iste i dobiva se vise fps-a. Naravno da su GPU-i uvijek bili svjetlosnim godinama ispred CPU-a, ali probaj s npr. Bartonom ili prescottom i 8800GTX protiv COre2duo i 7900GT/X igrati. Ovdje ce svako malo "zasrotati", bit ce gubitaka frejmova, a ovdje ce ici glatko i kontinuirano. Ako uzmemo u obzir "normalnu" 1280x1024, highdetails. . Ionako mislim da 95% foruma ne igra na visim rezolucijama. Zato..it's a huge BOTTLENECK: lol2 : ![]()
![]() |
#38 | ||
Strichek Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Citiraj:
Citiraj:
Recimo po meni je E6600 naspram E6300/6400 ajmo reč bacanje love jer tih 2MB L2 cachea se vidi gotovo samo u sintetičkim testovima, u svakodnevnom radu bi bez problema mogao reč da se ne primjeti al istina nema tog E6300/6400 koji ima brže vrijeme u Super Piu od E6600 jer ako pogledamo cijene: E6300 je oko 1400kn, E6400 je oko 1700kn a E6600 oko 2300kn, dakle za recimo 700kn više za 1 sek manje u SuperPiu je bacanje love u vjetar. Istina volio bi da se mogu natjecat u najbržem vrijemenu u SuperPiu al to ne vrijedi toliko love. ![]() Neka se ne ljuti nitko sa E6600 naravno to je moje mišljenje. ![]()
![]() |
![]() |
#39 |
Space Cadet
Datum registracije: Feb 2005
|
evo da javim moje reze za fear 1024 sve high : max 305 min 42 average 110, proc sam platio 300 kn ![]()
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|