|
![]() |
#32 |
4K FTW
Datum registracije: Dec 2006
|
maknuo sam comodo, isprobat ću s outpostom kakvo je stanje ionako mi usporava komp malo, i čudno ponaša. oduvijek mi se sviđao outpost, sad na jačem ovom mojem kompu može raditi bez problema... |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#34 |
Premium
Datum registracije: Apr 2005
|
File transfer, korisnik koji je ulogiran u svoj account neće biti odlogiran kada se ti spojiš, a ako se dobro sjećam meni nije niti dozvolio ugasiti remote računalo kada sam bio spojen RD-om, samo log out... |
![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
Premium
Datum registracije: Nov 2001
|
moguće... remote desktop connection -> local resources tab -> more korisnik ne bude odlogiran nego se "switcha user" (govorim o winxp) shutdownaj stroj iz task managera |
![]() |
![]() |
![]() |
#36 |
Premium
Datum registracije: May 2006
|
Tako je. Sve ti diskove klijentskoga računala prikaže na remote računalu. Točno, mada to ne radi u slučaju kada je računalo u domeni. No to nije ni bitno za kućna računala. Ima i još barem 4 načina. To što nema dugmeta "Shutdown" ne znači da se računalo ne može zagasiti. RDC je i puno brže rješenje od VNC-a i sličnih stvari. No ako korisnik treba gledati što se radi onda to ne ide naravno. Druga stvar, ako imate potrebu sigurne veze, svako Windows XP professional računalo može biti VPN server, pa ne razumijem čemu hamachi i slične stvari, ako se radi o pojedinačnom pristupu računalu radi pružanja podrške korisnicima. Hamachi mi ima smisla za igranje igrica, itd... dakle ako je potrebno da se održava virtualna mreža više računala na više udaljenih lokacija. No i u tom slučaju se može sikoristiti VPN server na XP. Najjednostavnije je po meni kombinacija DynDNS (čisto da se pronađe mreža ili računalo bez zvanja korisnika) i VPN na WinXP, u tom slučaju i kada ima više računala iza routera, pristup je jednostavan. Dovoljno je samo forwardirati port za VPN na računalo koje će biti VPN server. Dakako, za naprednije udaljeno čačkanje po računalu, također kao i jedan sugovornik prije mene, toplo preporučam Dameware Utilities. Mada se prava učinkovitost te alatke vidi tek u mreži koja je upravljana Windows serverom. |
![]() |
![]() |
![]() |
#37 |
The Dark Side of Moon
Datum registracije: Jan 2005
|
![]() |
#38 | |
The Geek Wants Out
Datum registracije: Feb 2005
|
ili kopiraš ovo u notepad: Citiraj:
![]()
![]() |
![]() |
#39 |
The Dark Side of Moon
Datum registracije: Jan 2005
|
![]() |
#40 |
/
Datum registracije: Oct 2006
|
Remote Desktop (LogMeIn) vodič za ultra-total-njub-početnike ![]() ![]() EDIT: haha, sad tek vidim da je 2007 ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|