|
![]() |
#31 | |
Prečupavi mod
Datum registracije: Mar 2005
|
Citiraj:
![]() ![]()
Member of PCE 100+kg demolition squad Pozz, nezz, ojzz, jbt, owak, onak, inst, bzvz, svst, kuiš, neam, dns, nzm, oc, went, graf, laikam, oču, neču, e ovako, e sad, probo, neče, psmtr, ne beliiwam, ugl probo o5, tkđ neradi, pčkmtrnu, mslm onaak haaalo, reko dbr, stv, dali, jeli, zato jel, jer mi može neko, rispekt, thx......... ...wau, radi, zkn, pozz!?!?11 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
Banned
Datum registracije: May 2005
|
Zašto Intel ? U zadnjih mjesec dana kemijam da pređem na nekakav amd i evo gorke činjenice... Ostajem na Intelu do daljnjega i vjerojatno zauvjek. Bem ti proc kada ja stavim radit divx i ne mogu gledat film (na momente trza) i još nešto u prolazu zapržit kad netko dođe. Dva tjedna sam imao A64 3000+ sa 1GB rama i koliko god sam u početku bio oduševljen brzinom otvaranja mapa, igricama, samog rada kompića tako je to sve polako splašnjavalo ozbiljnijom upotrebom kompa. Ovaj moj stari konj od proca sve to radi i to sa običnim HT-om, neki dvojezgreni bi to još vjerojatno i bolje. Za takav mali luksuz obavljanja 2-3 radnje na kompu ako bi uzeo AMD treba iskeširati 2000kn za X2. Ma nek se grije, nek bude i sporiji u Markovima itd. ali ovaj konj 3 pluga vuče i to za puno puno manje para od nekog AMD koji bi to isto tako radio ![]() @^SuperUnknown^ bio si u potpunosti u pravu, sreća da sam ipak otkazao čovjeku koji je htio kupit sve u kompletu jer sad bi plakao od muke... |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#33 |
Registered User
Datum registracije: Jan 2006
|
zbog cipseta i stabilnosti istoga. |
![]() |
![]() |
![]() |
#34 |
KreativnoDijete
Datum registracije: Dec 2005
|
Ja sam imao Celerona 533@666, Celerona M370 (1.5GHz, 1MB), Pentiuma 1.0 GHz (prodao nakon tjedan dana), i nadam se opet Celeronu 326 (2.53GHz, 256 cache, 533 FSB) Prvi komp mi je odabrala mamina prijateljica (jer ja nisam imao pojma). Mislio sam uzeti prije godinu dana AMD Athlon 64 3200 sc939, ali mi se cinilo nekako brija imati laptop pa sam ga uzeo (Centrino 2 bez Pentiuma i drugim WLANom) Sada opet uzimam Celerona zbog cijene i kodiranja videa (igre ne igram), i zbog cijene maticne za Intela. Da sada imam vise novaca uzeo bi Dual Core 930 (puno je jeftiniji od AMD x2, iako manje napredan). I u buducnosti cu vjerojatno opet biti Intel (zbog jeftinoce dual core modela). |
![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
Banned
Datum registracije: Apr 2005
|
Poceo sam sa 486 DX2 66Mhz, onda P1 133Mhz, Celer 433Mhz i onda preporod na Duronu 700Mhz... Otad sam na AMD-u, 1333C Thunderbird (otkljucan je bio : nuts : steta sto sam ga morao prodati ![]() ![]() Promijenio sam 3 s939 proca, najprije sam imao Winchestera 3000+, zatim 3200+ Venice E6 koji nije mrdao dalje od 2400Mhz bez obzira na napon, i sad imam ovog "ludjaka" koji moze i raditi na 2900Mhz na 1.65V za testiranje, ali bi trebao bolje hladjenje jer temp vrlo brzo dodje do 60° ![]() Uglavnom, nikad na Intel, AMD je firma kojoj vjerujem i na kojoj ostajem! |
![]() |
![]() |
![]() |
#36 |
Premium
Datum registracije: Dec 2005
|
...ja sam prvi intel dobio 87, bio je to compaq 386 - 25Mhz i radi još uvijek, btw. nikad mi ništa nije crklo u 20 godina kolko imam PC čak se i ricohova pržilica još uvijek drži nakon nekih pet-šest godina, samo je treba malo piknut kad ulazi da se zakvači i pokrene :-) AMD vs PENTA po meni sve je dobro, ak daš love!
![]() |
#37 |
Premium
|
Imao do sad intel P1 133,celeron 633,p4 Northwood 1,8,p4 Northwood 2,4 A athlone 1,7 palomino,a64 32500 i nadam se za koji dan upogonit semprona 2600+ Do sad su i intel i amd radili ok tako da stvarno nemam zamjerke ni jednim ni drugima.Možda sam malo naklonjeniji intelu.Mislio sam uzet C2D umjesto ovog iz siga ali me stanje s lovom natjeralo da promjenim plan.Nije ni ovo lose. |
![]() |
![]() |
![]() |
#39 | |
Moderator
Datum registracije: Jun 2003
|
Citiraj:
Podsjeti me da ti platim pivu. ![]() Cijeli forum pljuje po monopolistima, ali kad je Intel u pitanju onda je to OK. Isti su ko i Tscum. ![]()
![]() |
![]() |
#40 |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
u zadnje vrijeme naginjem amd-u i slaganju s. 939 konfi za većinu frendova i širu familiju. uglavnom ti procevi na svim čipsetima rade bez ikakve frke, pikneš ulija ili viu u kombinaciji s lagano kloknutim 3000+ - za takav tip korisnika (prosječan ![]() postal sam s tim 3000+ ko i SU sa northwoodima ![]() kaj se mene tiče, ponavljam - bitno mi je dobiti što više za što manje para i uz manje grijanje. trenutno ne planiiram na intela, bez obzira što rasturaju s conroe-ima. ova konfa me sasvim dobro služi, a i vidjet ćemo kaj nosi k8l iliti k10, kak god da se zove. bilo po pitanju cijene ili performansi.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#41 |
od LemilicE
Datum registracije: Dec 2002
|
Ja zamrzio AMD odkad sam imao K5 na sto i nije mogao normalno vrtiti win 3.11 jer se blokiravao non stop, ustanovilo se da je cooler bio preslab (u ono vrijeme). Ma aj bok!!!! Intel rulez! spam spam spam
Member Of the PC Ekspert 100+kg Demolition Squad ----------------------------- ReadTheFuckingManual Da, to sam ja u avataru!!! Grobnik ----> 1:37.759... ko od vas može brže??? Nemam više lema!!! |
![]() |
![]() |
![]() |
#43 |
Soul Eater
Datum registracije: Jan 2007
|
Moj prvi procesori su bili intelovi od onih 100 mhz do pentiuma 4 ( od sveukupno sedam Intelovih procesora, četiri su krepala, i to ovi noviji, stari još uvijek rade). Nakon mnogo vremena provedong uz Intel, dobio sam Durona 1600, nakon toga Athlon XP 2200+ koji je bio toliko i brz i stabilan, da sam od tada prešao na AMD. Sada imam Athlon64 X2 4600+ i jako sam zadovoljan. Ne govorim da Intel ne valja, ali prema meni nije dobar kao i AMD. Još jedna primjedba vezana uz Intel : živim u području gdje ima dosta padova napona, i svaki put kad bude veći pad napona, dobijem nečije računalo na popravak. I svako to računalo ima Intelov procesor. Nema ih puno, ali nikad nisam dobio neko pokvareno računalo s AMD procesorom. |
![]() |
![]() |
![]() |
#44 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#46 |
to te ja pitam
Datum registracije: Dec 2006
|
zašto intel...hm....? Evo ovako, zato jer nisam do sada imao AMD-a i Intel me služi u potpunosti, ni u čemu mi još do sada nije zaštekao proc. Konja koji pobjeđuje se ne mijenja ![]() Ako jedan od konja posrne, onda ću početi razmišljati o AMD-u. Pošteno? Nadam se da je. ![]()
1: Intel Badaxe2 () C2Q Q6600 () 2x2GB Kingmax 800MHz () Gigabyte GF 7300GT () 2 x Seagate 7200.10 320GB SATA II () Corsair VX 550W () DVD±RW LG H22 () Rebel 12 Economy 2: Gigabyte GA-965GM-S2 () C2D E6400 () 2x1GB Kingmax 667MHz () Seasonic S12 380W ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#47 | ||
Premium moderator
Datum registracije: Aug 2005
|
Citiraj:
Citiraj:
![]() OT
__________________ |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#48 |
Premium
Datum registracije: Jul 2004
|
poceo sam na intelu stari 1.8A northwood koji se clockao ko blesav(3.4 ghz) zatim sam uzeo preskija 3.0e koji se isto tako clockao ko budala(3.9ghz) pa je na red dosao athlon64 evo sada sam opet na intelu kako je kolega sky rekao kupujem kaj je najbolje za te novce nisam nikome odan jer bi onda bio ogranicen |
![]() |
![]() |
![]() |
#49 |
Ekspert iz sjene ...
Datum registracije: Nov 2001
|
Bio na AMD-u dugo vremena - ali kako su se C2D procevi pokazali boljima prešo na intel. Kad AMD postane bolji prelazim na AMD. Svejedno mi je koji je proizvođač - samo da je proc dovoljna mrcina da vrti moje igre : goood : |
![]() |
![]() |
![]() |
#50 |
Premium
Datum registracije: Jun 2004
|
CPU: E6400 & termaltake ST RAM: 2x1Gb DDR2 super talent 800-CL4 MB: D975XBX2 GRAF: ASUS 8800GT; Dell 2407 wfp-hc HDD:WD raptor 74Gb (10000rpm) & HITACHI Sata II 250Gb(7200 rpm) CASE: chieftec dragon big black;Corsair HX 520W AUDIO: X-Fi Xstreme Music; Logitech 5.1 Z-5500 THX |
![]() |
![]() |
![]() |
#51 |
drug Mile
Datum registracije: Nov 2006
|
Trenutno sam na Intelu što ne znači da kad AMD napravi bolji proc neći preći na njega. Počeo sam s Intelom PII 200 MMX, pa Celeron na 300, a nakon toga su se zaredali AMD-i Duron 500, T-bird 700 pa Athlon 900 i na kraju 64 3000+. Nekako osobno više volim AMD zato kaj sam Intel uvijek doživljavao kao nekog monopolosta i smrada, ali mi je ipak više stalo do performansi nego do imena. Ono kaj je najbitnije jest da sam i s jednim i s drugim uvijek bio zadovoljan.
![]() |
![]() |
#54 |
Premium
|
Imal sam svega od komodorca, amige 2000, 286, 386, 486, 133, 166mmx, 233mmx, duron...???, athlon...? athlon mobile XP2200, C2D imam sad. Prešao sam na kraju na intela, jer sam dobio preporuke od 10ak ljudi koji rade na kompovima svega i svašta, (Cad, obrada DVD video, photo,igranje igara više od 8 sati svakodnevno). I svi su mi bez ikakvog razmišljanja preporučili intela! Nisam neki brand fanatik, pa mi je važnije da kod ulaganja novaca prođem bolje nego jeftinije kolko je to financijski moguće! Jesam platio dosta puno sve komponente, al sad kad vidim kako rade nije mi ni lipe žao!!! |
![]() |
![]() |
![]() |
#55 |
The All Seeing Eye
Datum registracije: Mar 2007
|
Zašto Intel... Trenutno je najslabiji c2d jači od AMD x2 4200+, a prosječnim OC-om nadmašuje veličanstvenog AMD X2 5000+, dok sa max OC-om je čak jači i od "High End" c2d-a! Ukoliko AMD ne izbaci nekaj revolucionarnoga nema dvojbe zašto uzeti Intel! -to vam dolazi od AMD fana, nikad nisam imao Intel do sada (osim ne znam kaj su bile one 286-ice pa na dalje)! |
![]() |
![]() |
![]() |
#56 |
Hejter
Datum registracije: Mar 2005
|
Zasto intel ? pa zato jer sam dobio na poklon Celera 326 i rame ddr2 i nisam bas imao interesa od kupaca , pa sam vrlo lagano prodao 939 konfu i presao na intel,i to nakon 4 amd proca(palomino 1800 , barton 2500 pa winchester 3000 i venice 3500) i 2 intela(p4 1.6 ons starija jezgra i jedan 2.4 northwood) . i vrlo sam zadovoljan sa ovom kombinacijom tog celera i int. grafe 950 ijedno godinu dana ne mislim dalje sa toga . |
![]() |
![]() |
![]() |
#57 |
Cro Fire member
Datum registracije: Mar 2006
|
sto se mene tice ja sam relativno nov u svjetu kompova( 2.5 godina na athlonu 2500)! potpuno se slazem sa razmisljenjem "sto je bolje to kupujem" i razumijem da je C2D potpuno pojeo Athlone ali nekako mi se AMD cini malo jeftiniji za kupit, a to je onaj najveci problem kod nas smrtnika!!! iili grijesim??
![]() |
#58 |
Premium
|
Pa, danas ako nisi redovito zaposlen ili nemaš stalni prihod novaci, vrlo je teško odjednom izdvojiti soma € za neku dobru kantu sa 19" CRT monitorom! Pa se ili uzima novo i jeftino ili isto novo i jeftino ali na bilo kakav potrošački kredit. A tržište rabljenih računala još dugo bude aktualno kod nas! Jer može se složiti pristojna kanta, ali nedostatak je da kupiš mačka u vreči! Osim ako se naleti na komponente koje znaju biti pod garancijom još koji mjesec ili godinu čak! |
![]() |
![]() |
![]() |
#59 |
Premium
Datum registracije: Jun 2006
|
Intel 80% od svih konfiguracija do sada. Mozda ga vise preferiram onak cisto subjektivno,ali u pravilu uzimam ono sto je brze,bolje,stabilnije i cijenom prihvatljivije. AMD sam imao 2x i to kad Intel nije imao konkurentni model. Zato sam sada na C2D. A dalje...vidjet cemo ![]()
![]() |
#60 |
Premium
Datum registracije: Jun 2002
|
AMD 5x86 133@150 Pentium 166 MMX @ 266 unlockani multi Celeron 300A@450, 504 po zimi ![]() Duron 1000@1200 Athlon 2500+ mobilac@2400 nikad prezaljeni Sempron 754 2800+@2400 Sljedece? Tko zna.. al oc-an bude to je sigurno ![]()
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|