Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Problemi > Hardverski problemi
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 28.01.2006., 01:38   #31
bozzomfeeder
Premium
Moj komp

bozzomfeeder's Avatar

Datum registracije: Jan 2006
Pogledaj u manual od ploče čovječe pod sekcijom "Instaliranje s-ata drivera" tamo imaš upute kako raspakirat s cda drivere i napravit bootabilnu s-ata disketu.Nemoš to preko biosa,to u win moraš!
Ono što mi nije jasno jest zašto je toliko zavrzlame oko s-ata,ploče za intel nikad nisu trebale te diskete...
Ma t aj gigabit je u kur,imao sam ja iskustva s tim njenim s-ata.Uglavnom pogledaj još jendom u manual.
Staro 28.01.2006., 13:54   #32
shadow
Premium

Datum registracije: Nov 2001
Citiraj:
Originally posted by domy_os
Ne zna...

Evo gringo odgovora ZNA i to jako dobro ZNA
Upravo složio komp sa Gigabyte 8I945P-G i net treba nikkva disketa za Serial ATA pošto se radi o Intel ICH7 controlleru koji je integriran i Bios ga vidi kao Primary Master.
GigaRaid controller se ne vidi bez F6 i diskete a nije ni bitan na početku pošto se radi o klasičnom IDE controlleru.
Neznam Šokre di si fulo možda unutar samih SATA trebao si ga stavit na SATA0 ili Sata1.

Pozdrav
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 29.01.2006., 02:39   #33
kresimirSM
Premium

kresimirSM's Avatar

Datum registracije: Jan 2005
Citiraj:
Neznam Šokre di si fulo možda unutar samih SATA trebao si ga stavit na SATA0 ili Sata1.
Postavljo ga je tip u servisu, tako da neznam kako je spojen!

Evo sad opet ne razumijem ovdje masu! Intel ICH7 controller, GigaRaid controller, SATA0 ili Sata1.-što je to sve
kresimirSM je offline   Reply With Quote
Staro 31.01.2006., 10:30   #34
shadow
Premium

Datum registracije: Nov 2001
Ova unutar tvog chipseta postoji ICH7 controller koji služi da komunicira sa uređajima koje ti staviš na matićnu ploću a radi se o tome da su SATA konektori podržani unutar tog controllera(laički) Giga raid controller ako se radi o ploći Gigabyte GA 8I945P-G su zelene Boje (IDE) da si recimo kupio 2 ide diska i stavio na zelene controllere nebi mogao instalirat Win bez diskete za dotični controller. Ja sam prije dva dana kupio takvu ploču piknuo Sata disk na Sata0 i instalirao bez problema XP jer ga je u Biosu pronašao kao primary master.

Pogledaj Manual i bit če ti sve jasnije

Shadow
Staro 01.02.2006., 22:48   #35
kresimirSM
Premium

kresimirSM's Avatar

Datum registracije: Jan 2005
Zahvljujem!
kresimirSM je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas