|
![]() |
#31 |
PC Ekspert
Datum registracije: Sep 2000
|
Dobar komentar. Uglavnom, EPoX kaze da je po njima ploca kriva... Oni naivno misle da to Ve-mil moze i popraviti... Ah1 O.
![]() |
#32 |
#erase startup-config
Datum registracije: Nov 2001
|
ako se dobro sjećam iz nekog od prijašnjih postova, spominjani su MOSFETi. ja samo eto završio elektrotehničku školu i imao sam elektrotehniku na faxu, pa ja a i svi kojima je imalo elektronike ostalo iz škole/faxa u glavi malo čudno gledamo na te MOSFETe. Naime, MOSFET tranzistori kao i sve druge varijacije FET tranzistora imaju ogroman ulazni otpor (reda veličine MegaOhma!). Stroje koje teku kroz taj tranz su reda veličine uA, a ne amperi. FETovima se regulira napon i FETovima se pojačava napon, a ne struja. stoga, ne vidim kakve bi veze MOSFETi za regulaciju napona na tvojoj ploči mogli imati sa protjecanjem prejake struje. :confused: možda su oni automatski nestabilnost ploče povezali s MOSFETima... |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#33 |
Super Moderators
Datum registracije: May 2002
|
Ma lijepo sam ja rekel-"luster-kleme" su zakon ![]() Ne,fakat je taj ATX bio mrvičak slabički,on i je bio najslabija karika u sistemu Makar...kaj sve ta ploča nije najvjerovatnije prošla... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#34 | |
#erase startup-config
|
Citiraj:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
Feldwebel
Datum registracije: Feb 2002
|
Imam doma čovjeka koji čupa i procesore iz PS-a. Treba mu doduše sat vremena za takvu operaciju i radi samo sa Weller lemilicom od 18W (mislim) i sa nastavcima ručne izrade. Taj bolesnik nema niti srednju školu za to zanimanje, ali je ipak stručnjak. Zašto bi čovjek trebao imati faks da zna lemiti? Uči li se to tamo? |
![]() |
![]() |
![]() |
#36 | |||||||||
Senior Member
|
Citiraj:
Čudno ali istinito! Neznam jel to od bubanja, il od čega, ali čini mi se da izađu gluplji nego što su ušli! ![]() ![]() ![]() Možete graktati sad kolko hoćete, ali tih par ljudi, oni su iznimke koje potvrđuju pravilo! DA bar ih se uči nešto prakse (kako lemiti npr.), a ne da neko završi ETF, a nezna razliku između windowsa i officea (a ima i takvih ![]()
![]() |
![]() |
#37 |
#erase startup-config
|
you are missing the point. nije stvar u glupom studentu, već u tome što nije uopće lako drmati po 8-layer PCBu i SMD elementima u nekom servisu u kojem je predviđeno da ti je jedini posao ustanovit kvar i zamijeniti ga ukoliko je neispravan. a što se FERovaca tiće, da. daju obje elektrotehnike, prođu elektroniku i onda ga pitaš za razliku između pojačala u A i B klasi, a on te blijedo pogleda.... pa se malo necega sjeti, nešto zucne, ali sve je to u magli.. malo ih previše isprcaju s teorijom i prepune im glave s koječime, umjesto da se dečki više praksaju na labosima i rade s konkretnim stvarima ![]() ne znam, nemojte me ubit, ne idem na FER, ali mi to sa strane tako izgleda ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|