Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Internet i mrežne tehnologije > Mreže
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 19.10.2016., 16:48   #31
Dac
Premium
Moj komp

Dac's Avatar

Datum registracije: Feb 2007
Citiraj:
Autor extasy Pregled postova
Nije ni taj powerline najbajnija stvar. Produzni kabeli itd ti zagusuju mrezu koja puca / usporava te kojekakvi problemi se pojavljuju sa tim.

Taj mit se stalno ponavlja, i oduvijek sam mislio da generalno nije istinit, nego se odnosi na letve sa zaštitama prenapona i osiguračima. A možda ni one ne rade baš takve probleme. Malo mythbustinga.

Pošto imam powerline doma doma u upotrebi već neko vrijeme, i jedan TP-link 411 (AV500) koji ne koristim uštekao sam da napravim mali test. Neka random utičnica koja najviše služi za usisavač, niti na istom osiguraču a vjerojatno niti na istoj fazi kao onaj 411 koji je uštekan u modem (imam KEMO premosnicu za sve 3 faze), a pošto se lijepo sporazumijevaju sa Fritz modemom mogu vidjeti vrijednosti bez problema

uštekan u zid:

Code:
Throughput
The data throughput displayed describes the physical data rate of the power line.
Send 173 Mbit/s
Receive 162 Mbit/s
uštekan u srednju poziciju generičke letve sa 3 utičnice i cca 2,5m kabela:

Code:
Throughput
The data throughput displayed describes the physical data rate of the power line.
Send 195 Mbit/s
Receive 152 Mbit/s

Šta to znači? Vjerojatno su kontakti u samoj utičnici lošiji nego u letvi, a pošto je letvin utikač malo bolje dimenzioniran, otpor je manji. Samih 2,5 m kabela ionako ništa ne znači. Teoretski ovo radi punom brzinom u oba slučaja.
Dac je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno