|
![]() |
#31 | |
Premium
Datum registracije: Feb 2007
|
Citiraj:
Taj mit se stalno ponavlja, i oduvijek sam mislio da generalno nije istinit, nego se odnosi na letve sa zaštitama prenapona i osiguračima. A možda ni one ne rade baš takve probleme. Malo mythbustinga. Pošto imam powerline doma doma u upotrebi već neko vrijeme, i jedan TP-link 411 (AV500) koji ne koristim uštekao sam da napravim mali test. Neka random utičnica koja najviše služi za usisavač, niti na istom osiguraču a vjerojatno niti na istoj fazi kao onaj 411 koji je uštekan u modem (imam KEMO premosnicu za sve 3 faze), a pošto se lijepo sporazumijevaju sa Fritz modemom mogu vidjeti vrijednosti bez problema uštekan u zid: Code:
Throughput The data throughput displayed describes the physical data rate of the power line. Send 173 Mbit/s Receive 162 Mbit/s Code:
Throughput The data throughput displayed describes the physical data rate of the power line. Send 195 Mbit/s Receive 152 Mbit/s ![]() Šta to znači? Vjerojatno su kontakti u samoj utičnici lošiji nego u letvi, a pošto je letvin utikač malo bolje dimenzioniran, otpor je manji. Samih 2,5 m kabela ionako ništa ne znači. Teoretski ovo radi punom brzinom u oba slučaja. |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|