|
![]() |
#31 |
Banned
Datum registracije: Mar 2015
|
Jel mlako dok si u idleu ili u loadu? da si u loadu a grafa na 80+ stupnjeva bome ti nebi bilo mlako u tom malom kucistu, isla bi ti vrucina kao iz fena u lice kad bi skinuo stranicu usred gameplaya. Mozes ti imat dobar airflow, ali imas mali prostor, pa se ta toplina brzo nakupi i teze ju je dovoljno brzo profiltrirat kao u nekom boljem midi ili big toweru. Ventove na grafi samo ubrzaj dok vidis da ti u igrama temperatura nejde preko 80, onda znas da si dobro namjestio sve, sve ovisi i od igre do igre, nece ti se u svakoj toliko grijat. |
![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
Registrirani Korisnik
Datum registracije: Nov 2008
|
U loadu sam mislio, mlako do umjereno toplo bilo gdje u kućištu osim direktno iznad grafe. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#33 | |
Señor Audiophile
Datum registracije: Jan 2007
|
Citiraj:
S druge strane imaš jedan od (termalno) najzahtjevnijih čipova današnjice u mATX kejsu sa ventovima na grafi podešenim ispod 50-60%. Ovo je recept za pregrijavanje grafe i naravno, jako ju je teško održati tihom i hladnom. Usporedbe radi, tvoj čip ima isti TDP i skoro istu potrošnju kao i Fury X koji ima vodeni blok na sebi, što bi reklo da nisu bezveze vodeno stavljali na taj čip. Eventualno rješenje ti je smanjivanje Power Limita/Targeta i napona na njoj (MSI AB, Asus GPU Tweak), te po potrebi smanjivanje taktova. Ovdje bi se definitvno mogla u određenoj mjeri smanjiti buka i zagrijavanje. Btw kada se priča da high-end AMD grafe troše struju ko svinje i griju se bezobrazno, onda su uglavnom komentari da su to bedastoće, ali eto, neka svatko odluči za sebe što mu odgovara ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#34 |
Registrirani Korisnik
|
OK, ovo je meni nešto novo. Igrao sam malo s R9 270 i nije se događalo i evo s 390 već drugi put: Prvi put su isto bili prozori samo nisu bili zeleni nego su "blještili". Jel to sad zato što je Unity totalno u k igra ili je do grafe? |
![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
Señor Audiophile
|
Na kojem taktu ti radi VGA memorija ? Probaj ju malo spustiti za parsto MHz, pa vidi jel ti se isto događa. Slična stvar se događa ovom gosponu na GTX 980 kada pretjera sa GDDR taktom i to samo u Unityu - video (od 25s nadalje). |
![]() |
![]() |
![]() |
#36 |
Registrirani Korisnik
|
Pa ja nisam ništa dirao. Na 1500 MHz je po defaultu. Zar nije to onda faulty grafa, ako ne radi kako treba na tvorničkim postavkama? EDIT: I na 390 mi se nakon 15-20 min crasha Unity. S 270 sam igrao sat-dva u komadu i nije crashao. Ne znam jel to do grafe opet... |
![]() |
![]() |
![]() |
#37 |
Señor Audiophile
|
U normalnim uvjetima bih rekao da je do grafe, ali s obzirom na radne temperature koje postižeš ... :/ Uglavnom, da budeš siguran, moja preporuka je slaganje konfe na stolu ... ![]() ... i onda detaljno testiranje u svim najzahtjevnijim naslovima i problematičnim situacijama. Velika je vjerojatnost da će na taj način testirati grafu u servisu, pa da si uštediš gnjavažu i vrijeme, bolje ju odmah isprobaš van kompa na licu mjesta, jer ju ionako trebaš vaditi iz kompa ako misliš ići na reklamaciju. |
![]() |
![]() |
![]() |
#39 |
Registrirani Korisnik
|
Uf, za to testiranje nemam ni volje ni vremena. Ovo sam napisao na stranici prije pa je DH41400 napisao da je to normalno: GPU Diode °C 90 GPU VRM1 °C 98 GPU VRM2 °C 78 Jel bi onda ovo mogao biti moj problem? Tu ne mogu ništa napraviti? |
![]() |
![]() |
![]() |
#40 | |
Señor Audiophile
|
U tom slučaju ti jedino preostaje ... Citiraj:
![]() Opet se ponavljam, ali nadam se da vidiš oko čega se sve vrti u toj grafi ... premala brzina ventova za uvjete u kojima grafa radi. Podesi ventove na 100% i onda isprobaj sve igre u kojima ti nešto šteka ili se javljaju problemi. Ako je buka prevelika privremeno stavi/nabavi/posudi slušalice ![]() |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#41 |
Banned
|
Stavi ventove na grafi na 100 posto pa onda reci kakvo je stanje, ako imas mjesta stavi jedan vent odozgora dolje pored napajanja da upuhuje zrak u kuciste, tako da ide svjez zrak u grafu, ali izvadi zvucnu da ne zagrađuje protok zraka, pa onda reci kakvo je stanje. |
![]() |
![]() |
![]() |
#42 | ||
Registrirani Korisnik
|
Citiraj:
Zadnje što sam napravio je bilo to da GPU temp nije prelazila 82 C, a ventovi se u tom slučaju vrte na oko 60-70% i nakon par minuta je igra crashala kao što uvijek crasha s 390. Nakon toga sam ponovno ubacio 270 i napravio sve isto i ona nije crashala igru, a pustio sam 5 put duže da radi. Citiraj:
Nema potrebe stavljati ventove na 100%, jer već na 70% zadržavaju temp ispod 80. Definitivno je problem u grafi, budući da je temp u kućištu i temp GPU normalna, a ona i dalje crasha. Ide ona na reklamaciju, a ja odustajem od 390. Kada dobijem zamjenu ide na tržnicu i njuškalo, a ja idem na 380 ili ostajem na 270. ![]() S 270 imam minimalnu razliku u kvaliteti slike, zadovoljavajuće FPS, nemam problema s temperaturama i bukom, a troši 3 put manje struje. S 380 imam sve to isto, samo što je razlika u kvaliteti skoro nikakva. A da ne pričam o razlici u cijeni. 390 je previše kompromisa i problema za malo performansi. Sad bar znam da mi je filozofija oko kupnje grafi bila potpuno ispravna. ![]() Eto, ako netko bude htio kupiti 390 neka prati tržnicu, kad riješim reklamaciju ide na prodaju. A ako netko misli da je ovo normalno ponašanje ove grafe i hoće kupiti odmah slobodno se javite na PM. ![]() Case closed. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#43 |
PREMIUM
Datum registracije: Dec 2014
|
Meni to ne zvuči normalno, da grafa na stock postavkama u prosječno provjetrenom kučištu gori (možda i bolje od prosjeka jer vidim da si s ventovima u kučištu probao sve moguće kombinacije, a i skinuo stranicu). Ili je tvoja grafa problematicna ili je napravljeno loše rješenje s hlađenjem na toj grafi. |
![]() |
![]() |
![]() |
#45 |
Banned
|
A mozda je jednostavno grafa neispravna i to ti radi probleme, ja sa svojom nemam nit sam imao problema u bilo kojoj igri a i temperature su mi dobre. Mozda kad ju budes reklamirao da trazis GTX 970 u zamjenu, ona se manje grije i manje trosi, mislim da bi to bilo idealno rijesenje za tebe. |
![]() |
![]() |
![]() |
#52 |
Premium
Datum registracije: Nov 2014
|
Zar nisu normalne to temperature za te radeonke?ako je to boostana 290-etka nije ni cudo kaj su takve temperature,uostalom nemozes usporedjivat temperature na testovima na kojima su grafe u test konfama koje su otvorene skroz i sobna temperatura 20 celzica,ja sam imao malo kuciste,tj corsair air 240 i nutra 290x i temperatura joj je bila pod loadom preko 90 celzica,odkako sam promjenio kucuste ne Define S grafa ja max 85 celzica,tak da je i krivulja u msi afterburneru sad malo drugacija,taj cip ja mislim da normalno radi do 94 celzica ak se ne varam s tim da vrm moze do 115 celzica bez ikakovih problema,tak da se ne sekiraj oko temperature,kupil si radeonku dobro doso u saunu...hehehhe |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|