Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Problemi > Hardverski problemi
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 19.05.2013., 14:19   #31
[GOW]Nec
Premium
Moj komp

[GOW]Nec's Avatar

Datum registracije: Apr 2010
Citiraj:
Autor Edge330 Pregled postova
Iako cisto sumnjam da je do softvera probat cemo W7.

Sumnjam zato jer se vent vrti kad je CPU usage od 0 - 3%. Stalno se cuje, iz ADM trgovine sam dobio od*eb, jos jedino servis ostaje.
Disk usage od 99% koji traje 20 minuta a ne radiš ništa te ne muči? Mene bi zabrinulo.
Staro 19.05.2013., 14:55   #32
MMI
Premium

MMI's Avatar

Datum registracije: Sep 2008
ako ti ne uspije ni sa sedmicom pravac ADM, budu li brijali i dalje da oni nemaju ništa s tobom spiči im prijavu DI sa detaljnim opisom cijelog slučaja kao i sa "servisom" koji cijeni matičnu 700kn (zamoli ih da ti prodaju jedno 5-6 komada po toj cijeni). ADM je dužan zaprimiti laptop i proslijediti ga ovlaštenom servisu, ja bi na tvom mjestu inzistirao na nekom drugom servisu pa da oni daju svoju dijagnozu. Čak bi inzistirao na zamjeni laptopa jer ukoliko se pokaže isto sa win7 onda ovaj tvoj ima gadan nedostatak ili su u tom servisu gdje je bio nestručni ljudi. Tvrditi da se i3 grije i da troši više struje može samo početnik ili "indijanac". Od ADM-a traži primku sa datumom predaje, tako da imaš dokaz ukoliko se bude sve razvuklo unedogled kada si ga predao, svako odbijanje ili negiranje prijavljuj državnom inspektoratu.
MMI je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 19.05.2013., 15:38   #33
Edge330
Registered User

Datum registracije: Sep 2012
Citiraj:
Autor [GOW]Nec Pregled postova
Disk usage od 99% koji traje 20 minuta a ne radiš ništa te ne muči? Mene bi zabrinulo.
Ma ne radi stalno disk, to je vjerovatno bilo zbog raznih instalacija drivera i slicno pa dok sve poslaze... Sad je oke.

@MMI

Bas cu sutra zvati Tecomtrade (ovlasteni servis) da pitam kolko dodje promijena maticna na 5520 seriji.
Sigurno necu odustat od servisa ni trazenja uzroka, sad sam bespomocan posto mi je racunalo potrebno zbog nekih programa, al cim zavrse predavanja idem u servis.

Kad je lik reko da novi procesori trose puno vise energije reko sam mu da mislim da to nije istina, ipak je i proizvodjacima u cilju napraviti procesora sa sto manjim utroskom energiju. Lik se podsmijehne i samo kaze " ne mozemo nista preko telefona, al na laptopu hladjenje mora biti konstantno upaljeno" .

Htio bi se takodjer zahvaliti svim clanovima foruma koji su do sada sudjelovali na raspravi, nadam se da ce izaci nesto pozitivno iz svega toga.

Zadnje izmijenjeno od: Edge330. 19.05.2013. u 15:48.
Edge330 je offline   Reply With Quote
Staro 19.05.2013., 16:54   #34
MMI
Premium

MMI's Avatar

grrrrrrrrrrr...kako volim takve likove...ja modifikacijama uspijem merome ohladiti tako da se vent ne pali non stop a oni su 65nm i 35w procesori, i3 i noviji su čii mi se 32 i 22nm i hlađenje je napredinje par generacija tako da to nikako ne stoji. imaš pravo na bilo koji dell servis a ne isključivo na taj. njima je jedino važno da je jamstvo ok da se mogu naplatiti. sad imam dell vostro 500 sa t7300 i vent se pali tek na 55° i to traje možda 30ak sekundi i spadne na 40ak stupnjeva. dok surfam skoro se ni ne pali, svakih 10ak min pomalo. donedavno sam imao fl90 sa 8600gt grafuljom i t7500, isto je radilo kao i ovaj a o emachinesu sa T8100 (45nm) da ne pričam, taj se tako rijetko palio da me ponekad zabrinulo jel vent ok
je da sam umjesto thermalpadova ugradio bakrene pločice sa ac4 pastom al svejedno taj tvoj lap i ako se pali vent mora raditi na nekim min. okretajima kao asus (3000-4500) koji se skoro pa ne čuje a stalno vrti lagano
Staro 19.05.2013., 17:08   #35
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
Stavi W7 i vidi šta će se događati.
Staro 19.05.2013., 19:54   #36
Edge330
Registered User

Sad sam na bateriji i mogu reci da je uglavnom tih tj. ne zuji bezveze, tu i tam se upali, ali se brzo i ugasi... Nije na power savingu, jel to normalna stvar?
Staro 19.05.2013., 20:04   #37
nino
PizzoZder
Moj komp

nino's Avatar

Datum registracije: Jan 2003
Hmm, da nije u biosu ukljuceno "fan always on while on ac power"?

NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera
nino je offline   Reply With Quote
Staro 19.05.2013., 20:18   #38
Edge330
Registered User

Citiraj:
Autor nino Pregled postova
Hmm, da nije u biosu ukljuceno "fan always on while on ac power"?
Gledo sam u BIOSU i nema ama bas nista za fan control haha.

Jel moze bit do adaptera?
Par puta mi je pisalo kad se palio komp da adapter mozda nije za to racunalo, ugl. tipa tog..,pa samo stisnem continue i to je to.
Staro 19.05.2013., 23:58   #39
MMI
Premium

MMI's Avatar

Citiraj:
Sad sam na bateriji i mogu reci da je uglavnom tih tj. ne zuji bezveze, tu i tam se upali, ali se brzo i ugasi... Nije na power savingu, jel to normalna stvar?

je

Citiraj:
Gledo sam u BIOSU i nema ama bas nista za fan control haha.

Jel moze bit do adaptera?
Par puta mi je pisalo kad se palio komp da adapter mozda nije za to racunalo, ugl. tipa tog..,pa samo stisnem continue i to je to.

??? a dobio si ga sa laptopom? šta piše od ispod na lapu? kolko V i koliko A a onda usporedi sa punjačem...a svašta, kakav si to lap ubo?

Zadnje izmijenjeno od: nino. 20.05.2013. u 00:31.
Staro 20.05.2013., 08:12   #40
Mario92
Omicron Alpha resident
Moj komp

Mario92's Avatar

Datum registracije: Jun 2009
Ajde probaj ovo:

Win + W -> "Power Options" -> izaberi onaj plan koji ti je trenutno aktivan -> Change plan settings -> Change advanced power settings -> izaberi "Change settings that are currently unavailable" -> Processor Power Managment -> System cooling policy

Kako ti je stavljeno dok je na bateriji a kako dok je spojen na AC? Poigraj se malo s tim opcijama

EDIT: Jel si ti platio 700kn matičnu ili je garancija pokrila? Punjač si dobio originalni Dell? Si kupio laptop u dućanu ili od nekoga? Jel imaš garanciju?

Čudno mi je kako su ti rekli cijenu, inače kolko ja znam to nije praksa servisa da govori cijene komponenti koje se mjenjaju. Isto tako nije mi jasno kako ti baca grešku za punjač ako je oriđiđi Dellov, ili matična nije ona koja bi trebala biti ili je netko negdje ovdje gadno zajebal.

Ryzen 7 5700G

AsRock B550 Pro4

HyperX Fury DDR4 3000MHz (4 x 16GB)

Kingston A2000 1TB NVMe

Intel 660p 1TB NVMe

Fortron Hexa 400W

Random PC case

Proxmox VE

95% of the world is retarded, I'm glad I am the 10%.
Fujitsu U7311

Intel i5 1135G7

16GB DDR4 3200MHz

SK Hynix P31 Gold 1TB

13.3" FHD IPS

Mario92 je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 20.05.2013., 08:36   #41
darkydark
N0teb00k n00b
Moj komp

darkydark's Avatar

Datum registracije: Jan 2005
Na mojem dell-u ponekad skoci prozor da "nije adekvatan" adapter - obicno je to do oscilacije napona u zgradi. U pravilu ako bas ustekam laptop u struju kad neko pozove lift

Rjesenje - ponovo ustekat adapter dok lift cujem da stoji.

Nego - jako puno ljudi ima problem sa w8 ako im laptopi nisu dosli sa istima - barem prema www.notebookreview.com

i7 11850H, 32GB, 17.3” FHD, RTX A3000
1TB A2000, 2TB KC3000
Linđa

i5 8500T, H310I-IM-B, 32GB, 10GbE X-3
1x 150GB Intel S3520, 3x2TB Crucial MX500, 4x12TB Toshiba MG07ACA12TE
Truenas Scale
File Share, Plex, Jellyfin, Nextcloud, qBittorrent
darkydark je offline   Reply With Quote
Staro 20.05.2013., 17:39   #42
Edge330
Registered User

Pisalo je na papiru s kojeg je doso laptop da je promijenjena maticna - malo iznad 700 kn, onda ventilator oko 150 - 200 kn, i ruke 1h 150 kn.

Adapter je onaj koji je doso iz kutije.

Nije vrag da je Windows 8 tak problematican, vec sam reko da cu staviti W7 cim uhvatim malcice vremena pa da vidimo oce li to rijesiti probleme iako dajem vrlo male sanse da ce to uroditi vecim plodom.
Staro 20.05.2013., 20:30   #43
Mario92
Omicron Alpha resident
Moj komp

Mario92's Avatar

Datum registracije: Jun 2009
Ne znam koliko tu osmica ima veze, zapravo bi po nekakvoj logici trebala biti suprotna situacija no ono, sve je moguće

Probaj otići u Safe Mode i pogledaj kako se tamo ponaša laptop. Čisto da se eliminiraju nekakvi problemi sa aplikacijama ili nekompatibilnim driverima koji možda drže CPU aktivnim više nego što bi trebali.

Ryzen 7 5700G

AsRock B550 Pro4

HyperX Fury DDR4 3000MHz (4 x 16GB)

Kingston A2000 1TB NVMe

Intel 660p 1TB NVMe

Fortron Hexa 400W

Random PC case

Proxmox VE

95% of the world is retarded, I'm glad I am the 10%.
Fujitsu U7311

Intel i5 1135G7

16GB DDR4 3200MHz

SK Hynix P31 Gold 1TB

13.3" FHD IPS

Mario92 je offline   Reply With Quote
Staro 30.05.2013., 04:06   #44
Edge330
Registered User

Nakon instalacije svih drivera i sredjivanja laptop je i dalje nestabilan.

Skoro svaki put kad ucitava stranicu zavrti ventilator, pa se smiri, pa idem opet ucitat stranicu i opet ga zavrti.

Uglavnom nema sanse da vise ista kupim od sranjskog della
Staro 30.05.2013., 07:22   #45
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
Opet ga odnesi na reklamaciju. Razlog: kvar nije otklonjen.
Staro 30.05.2013., 12:12   #46
Edge330
Registered User

Evo jedan zanimljivi fenomen, a i mozda glavni problem kod mog laptopa. Vidjet cemo ponasanje kroz par dana.
Trenutno ventilator radi, ne na max RPM, ali taman cujno da nista ne mozes radit za faks tipa citat slajd ili pisat i wordu.

Uglavnom, laptop je uso u polu Stand By (ugasilo se pozadinsko osvjetljenje na ekranu) i tu je poceo radit hard disk ko lud, ocito system koristi taj predah da odradi svoje. U tom periodu max temp. je isla cak do 69 stupnjeva i normalno je da se zavrti ventilator. Cim sam taknuo mis HD je presto radit, a temp. su se smanjile, ali ventilator je i dalje cujan.

Ocito postoji neka kriticna temperatura nakon koje se laptop vise ne moze vratiti u normalnu, vise smrdi na neki BIOS problem, ali ne znam.

Takodjer jos nisam uspio ocitati temperature grafe, od trenutka kad sam instalirao ATI drivere s DELL stranice senzor ne sljaka.

@Coconut

Bojim se kad bi ga odneso na reklamaciju da ne bi ama bas nista napravili. Da se uopce skuzi da je osakacen primjerak treba na tom lapu provesti bar sat, dva, a sumnjam da ce oni to napraviti.
Bit ce klasika, pokrenut dijagnostiku, sve ce proci u redu, zatim ce se igrat s njim par min i u tom trenutku se moze dogoditi da vent ne zavrti i cao.

Najvise od svega me bode senzor za grafu.
Staro 30.05.2013., 12:23   #47
MMI
Premium

MMI's Avatar

nosi ga u neki drugi ovlašteni servis
Staro 30.05.2013., 12:32   #48
Edge330
Registered User

Citiraj:
Autor MMI Pregled postova
nosi ga u neki drugi ovlašteni servis
Nazalost ne postoji, a nista, trpit cu ovog jos par godina pa cu si kupit novi laptop.

EDIT: kad zivci prorade laptop postaje jos iritantniji. Ne shvacam zasto se tak glasno cuje, desktop racunalo of frenda koje je 5x jace od ovog mog smeca je tise. Ne znam na koju foru.

Kontaktiro sam i ADM jos prije koji tjedan, oni se takodjer prave grbavi, tak da i od njih 0 bodova.

Laptop sad tu i tam utihne, i samo idem ucitat bug.hr stranicu i nema sanse da je ucita do kraja a da se vent ne upali.
Strahota, ovo smece ce prije zavrsit u zidu nek na servisu.

Zadnje izmijenjeno od: Edge330. 30.05.2013. u 12:40.
Staro 30.05.2013., 13:25   #49
Bolnum
#define yes no;
Moj komp

Bolnum's Avatar

Datum registracije: Jan 2009
Citiraj:
desktop racunalo of frenda koje je 5x jace od ovog mog smeca je tise. Ne znam na koju foru.
dalje od uha, više volumena, više zraka oko komponenti, bolji protok.....
Bolnum je offline   Reply With Quote
Staro 30.05.2013., 13:31   #50
Edge330
Registered User

Prvi put od kad je laptop izaso iz kutije je tih 10 minuta u komadu. Nevjerovatno.

Igro sam se s power settingsima i sve sam stavio da cucla manje energije, i takodjer sam stavio na passive cooling.

Osjetim da je laptop sada malo topliji, al who cares, barem mogu surfat u normalnom okruzenju.
Staro 31.05.2013., 14:57   #51
Edge330
Registered User

Od kad sam slozio svoj profil power settingsa puno je bolje, stvarno se vent puno manje pali, a za osnovne operacije kao surfanje, skype, citanje pdf-ova i slicno netreba previse procesorske snage.

Radim u Catii (3D modeliranje) i dosad mi se 4,5 puta dogodilo da mi program prekine s radom jer je doslo do greske u radu graficke kartice, prisiljen sam ugasiti program, a zatim kad ga upalim opet sve sljakam.

Ponavljam, drivere sam skinuo s DELL stranice preko mog service tag-a i instalirao ih bez problema, pa sad ne znam di je problem.

Takodjer sam poslao upit na DELL community zato jer ne mogu ocitati temperature i lik je napisao da napravim update BIOS-a, no BIOS mi je vec azuriran za A13 tj. zadnju verziju.

Jel moguce da je osakacena grafa?
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno