|
![]() |
#31 |
Guest
|
Hmm...ja nisam primjetio poboljšanje temp u odnosu na 10.4-10.6 verzije na 5770. I dalje najhladnija sa 10.3 driverima...ali, nema veze- ja i dalje nemam nikakvu zamjerku na ove drivere, definitivno "ostaju gore" ![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
Premium
Datum registracije: Jan 2008
|
Ja sa 5870 , istina s Spitfireom , nisam primijetio nikakve razlike u temp,osim 2,3c više za vrijeme vrućina. Pokušavam shvatit zašto bi driver uzrokovao povečanje temperature i stvarno ne vidim razlog , osim eventualno ako bi se driver nekako upetljao u postavke venta. optimizacija kod ATIa je visoka . 95-99 u skoro svim igrama i ne vjerujem da je zbog toga. Zadnje izmijenjeno od: MAGARAC. 30.07.2010. u 00:40. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#33 |
Guest
|
Povećavanje/smanjenje temp. se događa uslijed drivera100% provjereno- ja sam isto mislio da se radi o promjeni ambientalne temperature kao glavnome razlogu, no deinstalacijom drivera i povratkom na stare (konkretno 10.3) uz GPU-Z očitanja u razmaku od 15-20min razlika je bila nedvojbena. A vent mi je na potenciometru, tako da profili u driverima ne igraju nikakvu ulogu. Zašto se to događa- nisam siguran, mogu samo nagađati |
![]() |
![]() |
#34 |
Bannija :D
Datum registracije: Feb 2008
|
Ja vjerujem da razlike u temp. imaju veze sa optimizacijom drivera, tj. neke igre sa drugim verzijama drivera bolje iskoriste karticu, više ju opterete, pa tako dobijete koji fps više, ali sa njime i koji stupanj topliju karticu. |
![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
Premium
|
Slazem se s Diablom, mislim da se radi o vecoj opterecenosti gpu-a tj. vecoj "utilizaciji" (ne pada mi na pamet nijedna druga rijec ![]() Edit: @windfucker Zasto ne objasnjava? Shvati samo da je "utilizacija" iliti upotreba (ili iskorištavanje po naski) gpu-a veca a s tim idu i vece temp te vece performanse.. Zadnje izmijenjeno od: Sn4k3. 29.07.2010. u 12:13. |
![]() |
![]() |
![]() |
#36 |
Guest
|
@ D-I-A-B-L-O: Meni to baš i ne objašnjava povećanje koje sam zamijetio u idle-u... za load još i ima neke logike, ali tu se radi o 10% višim temperaturama za idle ![]() Jedino naponski profili IMHO mogu biti zaslužni za ovaj fenomen... Zadnje izmijenjeno od: windfucker. 29.07.2010. u 12:15. |
![]() |
![]() |
#37 |
Premium
Datum registracije: Jul 2010
|
CCC vs ATI Tray Tools vs MSI Afterburner
molio bih vas mišljenje o ova tri alata za kontrolu ATI grafa.pročitao u časopisu "VIDI" da Catalyst treba zamjeniti ATI Tray Toolsom jer je neusporedivo bolji alat,odnosno nije tako mušičav,MSI AB se ne spominje. e pa molim vaša iskustva i preporuka za najboljeg. |
![]() |
![]() |
![]() |
#38 |
Super Moderators
Datum registracije: May 2002
|
Tu ti je tema za Afterburner http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=161182 tu za ATT (ima i na PCE negdje) http://forums.guru3d.com/forumdisplay.php?f=53 pa čitaj ![]()
![]() |
#39 | |
Premium
|
Citiraj:
Pregledao sam par foruma i nigdje nisam našao da neko spominje povišene temp. sa 10.6. . Možda ima negdje drugdje . |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#40 |
Guest
|
@MAGARAC: Ne, krivo smo se razumjeli- cat.10.4, 10.5, 10.6, 10.7 meni daju približno iste temp; ovo se odnosilo na usporedbu sa 10.3 driverima, vjerovatno i drugim, ranijim (to ne znam, nisam mjerio), netko je na prethodnoj stranici javio da ima "drop" od nekoliko stupnjeva sa najnjovijim driverima, što kod mene nije slučaj. @Sn4k3: Možemo u "Svaštari" ili pod "Ostalo" negdje otvoriti topic pa tamo raspravljati, jer ovo nije striktno vezano za ATI, a niti 10.7 podsekciju; plovimo rubno prema OT-u, a Jeltzovo strpljenje ne želim dovoditi u iskušenje ![]() ![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#43 |
Why so serious
Datum registracije: Nov 2007
|
imam problem, pobrisal sam stare drivere i u safe modu takoder, sa sweaperom i cleanerom, te ulazim u winse i samo mi stoji ekran sa onim logom! cujem zvuk da je uso u winse al slika ostaje, stisnem gumb za gasenje i opet se cuje log off ali slika ne mrda dok se ne iskljuci komp! jel zna neko kak da to rijesim? hvala u safe mod mi ide, cak mi i komande u windowsima rade preko tipkovnice samo kaj mi stalno stoji tac boot crni ekran sa w7 logom. Riješeno! Zadnje izmijenjeno od: danc00. 08.08.2010. u 21:43. |
![]() |
![]() |
![]() |
#44 |
Premium
|
Safe mod i restore. Probaj i grafu prebacit u drugi slot. Ja nisam nikad tako brisao drivere osim kod prelaska na nvidiu i kontra. Nema potrebe a i gubim sve postavke i profile. Zadnje izmijenjeno od: MAGARAC. 08.08.2010. u 21:54. |
![]() |
![]() |
![]() |
#47 |
Registered User
Datum registracije: Mar 2009
|
Evo imam problem, kad instaliram 10.7 drivere, popuni se do pola i kaze da je neki logo test pogresan, tj da mi graficka nije kompatibilna sa ovom verzijom drivera... imam 4870x2, prijasnji driveri 10.6 i nije javljao problem.. izabrao sam desktop racunalo, ati radeon hd series, ati radeon 4xxx series PCIe hvala unaprijed Zadnje izmijenjeno od: SLEID. 12.08.2010. u 21:44. |
![]() |
![]() |
![]() |
#48 | |
Premium
|
Citiraj:
Jednostavno driveri ne valjaju za cf. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#49 |
Registered User
|
pokusao sam se opet prebaciti na 10.6, ali nekim cudom opet taj logo test... kad sam prije stavio 10.6 nije izbacivao to dali neko zna kako to rijesiti? hvala |
![]() |
![]() |
![]() |
#51 |
Registered User
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#52 |
Premija
|
![]() |
#53 | |
Registered User
|
Citiraj:
moze samo jos malo objasnjenje, da ga pokrenem ocistim driver i onda instaliram ponovo taj isti driver ? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#54 |
ODUZIMAM VAM RIJEČ
Datum registracije: Aug 2005
|
ovako, odeš u safe mod, pokreneš driver sweeper, tamo odabereš ATI bla bla, i izbrišeš ga onda restartaš, odeš normalno u windowse, i instaliraš 10.7 il koji god već hoćeš
![]() |
#57 |
Registered User
|
deinstalirao sam prvo, skenirao sa DS-om ali kada stisnem clean, program se zaglavi za oko 5sec :S dali mogu otici direktno u te foldere i pobrisat te fajlove? |
![]() |
![]() |
![]() |
#58 | |
Registered User
|
Citiraj:
uglavnom instalirao sam 1.7 ali opet se pojavljuje da je nekompatibilno s 4870x2... windows logo test failure, ali sam ipak instalirao. dali mislite da ce bit nekih problema s grafickom zbog toga? i dali ima neki drugi nacin da se to rijesi jer mi se prije nije to pojavljivalo jer sad svaki put kad skinem novi driver uvijek ce to dolazit... hvala |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#59 |
Premium
Datum registracije: Nov 2007
|
Ja sam tek danas skužio neke promjene u odnosu na 10.6 a oni su slijedeći: pošto se ja igram na full postavkama a to znaći reza 1902x1080 AA i AF do kraja i sve na high(konkretno BFBC2) do sada sam na tim postavkama imao između 50 i 90FPS-a a sada sa 10.7 imam od 2-40fps-a a prosjek je uredno niži od 30 dakle više nego 50%, možda drugima nije tako strašno jer sam skužio da rijetko tko igra na full AA i AF postavkama! Bilo kako bilo ja idem natrag na 10.6 pa da vidim dali je tome stvarno razlog u 10.7 driverima! Pozz. Edit: Skužio sam u čemu je problem, naime kada uđem u igru CORE CLOCK je na 400 a MEMORY CLOCK je na 900 e sada je problem u tome da neznam kako riješiti ovja problem! Učinio sam slijedeće, vratio 10.6 drivere(nije pomoglo), maknuo sam i CCC kompletno i opet nije pomoglo! Ideje!? Edit2: Riješio micanjem svega što je imalo veze s 10.7 driverima i vratio stare 10.6 i sada je sve po starome! Ali svejedno mi je ono misterija sa Core i Memori Clockovima!
![]() RedGreenBlue Zadnje izmijenjeno od: 2 die 4. 14.08.2010. u 01:25. |
![]() |
![]() |
![]() |
#60 |
Premium
|
Klokni je u afterbrneru sa malo extra volta,. možda nakon toga dođe k sebi |
![]() |
![]() |
|