Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Internet i mrežne tehnologije > Mreže
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 30.09.2010., 20:39   #31
Wrbex
Registered User

Datum registracije: Jan 2005
Citiraj:
Autor Lewis Pregled postova
A da probas wireless internet ? Ono razmak kuca znaci nije vise od 40ak metara moglo bi raditi sa nekom antenom za pojacanje signala ?
Ma hvatam ja wifi s rutera iz susjedne kuce....internet mi nije problem, vec prevlacenje vecih fileova, hd matrijali i tako to....
Wrbex je offline   Reply With Quote
Staro 30.09.2010., 20:43   #32
Lewis
Freelancer
Moj komp

Lewis's Avatar

Datum registracije: Jan 2007
ehh da to je onda drugi problem, za to ce trebati posteni kabel ili razdvajanje parica na jednome - to jos mozes pokusati .
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 30.09.2010., 21:04   #33
Wrbex
Registered User

Datum registracije: Jan 2005
Citiraj:
Autor Lewis Pregled postova
ehh da to je onda drugi problem, za to ce trebati posteni kabel ili razdvajanje parica na jednome - to jos mozes pokusati .
Je vec narucio cat6 STP kabl....pa cu zamjenit ovaj postojeci i dodati jos jedan...valjda ce durati. Sada je gore klasika cat5 koji visi jedno 5-6 godina. I odvisio je poprilicno...Pa ce valjda ovaj durat malo vise. A do onda tko ziv ko mrtav
Wrbex je offline   Reply With Quote
Staro 30.09.2010., 21:45   #34
Lewis
Freelancer
Moj komp

Lewis's Avatar

Datum registracije: Jan 2007
jesi ga ucvsio sa nekom zicom (kao za strujne kabele) ili si samo razapeo kabel ?
Staro 04.10.2010., 20:54   #35
Night
Premium

Datum registracije: Oct 2008
Citiraj:
Autor segregator Pregled postova
Bilo bi super ako se netko kuži u problematiku da objasni da li je moguće prenijeti i MAXTV i standardni mrežni promet preko 1 UTP kabela, i kako
Način 1 : Na krajeve UTPa staviti po dva RJ45 konektora, u oba se spajaju kontakti 1,2,4,5, s tim da u jedan idu žice bijelonarančasta,narančasta,bijelozelena,zelena, a u drugi bijeloplava,plava,bijelosmeđa smeđa. Tako imaš dva kabela u jednom, budući da 100M ethernet koristi samo četiri žice to može tako raditi. Ako je GB ethernet onda ne može jer on koristi svih osam.

Način 2 : Staviti dva switcha koji podržavaju Layer3 switching i konfati ih tako da su portovi kojima su povezani trunk portovi, a portovi na kojima su uređaji da su access portovi. Tako će switch pakete koje šalje kroz kabel prema drugom switch tagirati da se ne mješaju, a ovaj drugi će ih onda razvrstavati i puštati prema access portovima.

BTW, nije mi jasno kako rješenje sa slike iz prvog posta uopće radi, to su dvije mreže strpane u jednu, i po logici to ne bi uopće trebalo raditi.
Night je offline   Reply With Quote
Staro 17.11.2010., 15:17   #36
segregator
Propali Amigaš
Moj komp

segregator's Avatar

Datum registracije: Jan 2003
Citiraj:
Autor Night Pregled postova
Način 1 : Na krajeve UTPa staviti po dva RJ45 konektora, u oba se spajaju kontakti 1,2,4,5, s tim da u jedan idu žice bijelonarančasta,narančasta,bijelozelena,zelena, a u drugi bijeloplava,plava,bijelosmeđa smeđa. Tako imaš dva kabela u jednom, budući da 100M ethernet koristi samo četiri žice to može tako raditi. Ako je GB ethernet onda ne može jer on koristi svih osam.

Pošto vjerujem da ovaj problem i nije tako rijedak, da li se možda netko dosjetio jadu pa ima za kupiti gotovi spliter koji bi razdvojio tih 8 žica na dva konektora sa 4 kontakta. Ako već nema gotovih za kupiti, možda bi neko na forumu mogao business od toga napraviti
segregator je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno