|
![]() |
#31 | |
Premium
Datum registracije: Oct 2001
|
Citiraj:
A za kiler sto veci to bolji :clap: |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
Headbangig Grunf!
Datum registracije: Aug 2003
|
Blade mislis to je zuckastiej ima vise bakra
Porsche 6cyl.boxer se hladi zrakom komp se hladi vodom! Chairman of G.M.S. ![]() Former member of PCE 100+kg demolition squad Grunf je moj idol! Moji Grunf type modovi NB:Mini Monster NB,VGA:Ye Monster C!, Ye Monster D!,Abit NB:Abit mini Monster,PSU:Ultra Monster! ![]() Alfisti site, Alfisti forum |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#33 |
Premium
|
Zeka peka ![]() Ne treba ti tak veliki kiler. dosta ti je ovakav (ako ga imas kamo smjestiti) A i po zimi dobro dojde, grije noge ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#34 | |
Premium
Datum registracije: Sep 2003
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#35 |
Ekspert iz sjene ...
Datum registracije: Nov 2001
|
Pa .... pumpa u Mysti kompletu je krepala nakon cca 4 mjeseca. Prije toga je uspiješno " drndala " ko mješalica ![]() Nakon promijene - trebalo joj je mjesec dana da poćne " drndati ". Protok vode kroz 2 Mystieva hladnjaka - 0 bodova ![]() 300 l/h je naprosto premalo ..... Nema snage za nki ozbiljniji posao ![]() Na kraju sam sve prodal i kupil Thermalright + 92 mm vent ![]() ![]() Manja jebada za isti učinak ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#36 | |
Zg Riot squad
Datum registracije: Nov 2004
|
Citiraj:
mesing je legura od bakra i cinka u omjeru 2:1 ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#37 | |
Premium
Datum registracije: Oct 2004
|
Citiraj:
Na koliko je volti deklarirana tj dali mora biti bas tih 5v? nisi mi odgovorio koliko si platio svoju pumpu...
![]() |
![]() |
#38 | |
Premium
|
Citiraj:
gle ne dela pumpa na 5V nego relej reagiran na 5V tj kad napajanje se upali relaj prebaci sklopku i spoji pumpu da se upali na 220V
![]() |
![]() |
#39 | ||
Premium
|
Citiraj:
dakle nemres opisati jedan pojam jedno te istim pojmom. osnova definicije! Citiraj:
![]() |
![]() |
#40 |
Premium
|
Ok. uzet cu onda protocnu hydor u linksu za 170 kn. od mistija blok i kopcu za radijator se snadjem na otpadu a za crijeva cu trebati jos neke dodatne savjete no o tome malo kasnije. ![]() fala svima
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#41 |
Premium
|
Jos nesto. Ova pumpa hydor seltz l20 dali moze raditi kao potopna? (dimenzionirana je kao protocna) no na jednom linku sam nasao da se moze uroniti u vodu bez beda...dok na svim drugim linkovima navode samo protocni postupak rada... :confused:
![]() |
#42 | |
Headbangig Grunf!
|
Citiraj:
Porsche 6cyl.boxer se hladi zrakom komp se hladi vodom! Chairman of G.M.S. ![]() Former member of PCE 100+kg demolition squad Grunf je moj idol! Moji Grunf type modovi NB:Mini Monster NB,VGA:Ye Monster C!, Ye Monster D!,Abit NB:Abit mini Monster,PSU:Ultra Monster! ![]() Alfisti site, Alfisti forum |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#43 | |
Zg Riot squad
|
Citiraj:
a što se tiće varijanti mesinga ne znam ovo sam reko jer mi je nekaj ostalo u mutnom sjećanju |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#44 | |
Zg Riot squad
|
Citiraj:
a što se tiće varijanti mesinga ne znam ovo sam reko jer mi je nekaj ostalo u mutnom sjećanju |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#45 | |
Premium
|
Citiraj:
"For submersible and external use" |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#46 | |
Premium
|
Citiraj:
da dakle srebrno nije boja ali srebro je svjetlo sive boje. ![]() eto virtualana za dobro uocavanje ![]()
![]() |
![]() |
#47 |
Premium
|
Znam da to nista ne znaci al hladnjak mi nije bas bakrene boje onako crvena vise zuckaste ![]() I sav je o mesinga znaci nisu posebno cijevi posebno listici Znaci otpada taj hladnjak?? Od kojeg auta je onda dobar imam onaj popis u pdfu al kolko sam ja tamo vidio sve je aluminij mesing ,plastika
![]() |
#48 | |||||||||||||
Premium
|
Citiraj:
moj ti je savjet da se klonis radijatora iz auta (grijaca kabine) jer su pregusti i tesko je progurat zrak kroz njih sto se korozije tice procita san da ona u sustavima velicine vodenog hladjenja za racunalo nije problem jer su takvi sustavi mali a povrsine koje su u dodiru s vodom dobit ce zastitni sloj koji ne bi pretjerano trebao utjecat na hladjenje to vrijedi za sloj koji se stvara prenosenjem iona vodom s jednog metala na drugi, a ne kod klasicne korozije (hrdze) za koju sumnjam da ce se u vodenom pojavit u krajnjem slucaju postoje i dodaci vodi protiv korozije koji se mogu kupit za 30-ak kuna
![]() |
![]() |
#49 |
Premium
Datum registracije: Feb 2003
|
Jel neko od vas razmišljao o radijatoru od frižidera ili škrinje, onoj lojtri iza frižidera? Mora to netko probat, imam dojam da bi u pasivnom modu to hladilo čisto OK, cijevi su malog promjera pa protok (pumpa) nije problem, a kolko vidim na frižideru čisto solidno isijava toplinu u okolinu i bez ventilatora. Može se i cool složit, pričvrstiti negdje na zid recimo! Ha, kaj velite?! Ko je ovdje najveći Grunf?! ![]() ![]() ![]()
![]() |
#50 | |
Premium
|
Citiraj:
taj hladnjak se koristi za hladjenje plinom stoga je i takve konstrukcije plin u tom sistemu jako sporo kruzi i bitno se razlikuje od standardnog vodenog hladjenja.
![]() |
![]() |
#51 | |
Zg Riot squad
|
Citiraj:
![]() ![]()
AMD ATHLON 64 2800+ 232 mhz FSB SOLTEK NFORCE 3 250 KINGMAY HARDCORE 512 mb,466 mhz SAPPHIRE RADEON 9800 PRO MAXTOR 160 gb MICROSOFT WIRELESS DESKTOP ELITE ------------------------------------------------ Cro Gaming Forum |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#52 |
Zg Riot squad
|
nema veze s ovom temom,al da sad bezveze ne otvaram novi topic kak da stavim sliku s kompa u sig??
AMD ATHLON 64 2800+ 232 mhz FSB SOLTEK NFORCE 3 250 KINGMAY HARDCORE 512 mb,466 mhz SAPPHIRE RADEON 9800 PRO MAXTOR 160 gb MICROSOFT WIRELESS DESKTOP ELITE ------------------------------------------------ Cro Gaming Forum |
![]() |
![]() |
![]() |
#53 | |
Premium
|
Citiraj:
Nema više mjesta za nas teoretičare magle! Ja sam išao logikom manji promjer cijevi = veća brzina protoka = slična količina protoka. Nisam naravno mislio na to što će se dogoditi s pumpom, jer je logično da za manji promjer cijevi i veću brzinu protoka treba i veća snaga pumpe, pa bi kako veliš moglo biti i dima radi preopterećenja iste. Ovaj forum postoji i radi toga da spriječi neželjene pojave kao npr. iskakanje elektroenergetske mreže u sjeverozapadnoj hrvatskoj uzrokovane briljantnim idejama. ![]()
![]() |
![]() |
#54 |
Super Moderators
Datum registracije: May 2002
|
Ma najbolje je imat hižu sa bunarom, lepe spojiš hidrofor, pa voda cirkulira iz bunara u blok i natrag ![]() ![]() ![]() I nemaš beda sa pregrijavanjem:clap: Struju mažnjavaš Elektri ili susedu tak jasno ![]() Joj, znam ja tipa koji se je prištekao na banderu i mažnjavao struju da bi mogao tarantuli osigurati "optimalne uvjete". da se siroče ne smrzava ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#55 | |
Premium
|
Citiraj:
Trebal bi elektri prijavit (znaš da HEP daje lovu cinkarošima) ovog tvojeg sa tarantulom da imam love za skopat bunar!!!:clap:
![]() |
![]() |
#56 |
Premium
Datum registracije: Sep 2004
|
moje misljenje ![]() sto se tice pumpe....nabavi eden iz bauhausa, ja ju imam vec skoro godinu dana i sve funkcionira savrseno, dao sam za nju kojih 200kn, potopna je, dok ju budes stavljao u posudu nemoj da ti se naslanja na rubove jer ce prenositi vibracije i stavi nesto ispod nje, gume (unutrasnja od bicikla) radi vibracija.... obavlja svoj posao dobro.. model: EDEN 126 (max 800l/h, tako pise....) pumpa je stvarno jaka i neces imati problema sa protokom. cijevi kupi 8mm sa sto debljim mesom sto se tice hladnjaka.... ja imam od stojadina (mislim da je od kabine, kad voda ulazi u njega onda se razracva u mnogo kanalica i tako se pospjesuje hladjenje...(aluminijski) takodjer ga imam vec skoro godinu dana i nema nikakvih problema....nemoj uzimat one masivne sa motora jer to nije dobro.... a blokovi...moji su rucna izrada, cisti bakar i nebi ih mjenjo za nikakva kupovna smeca na kojima stede svaki gram bakra i mjesaju ga sa Bog zna cim..i jos stave gore pleksi radi ljepote a budale to kupuju.... otidji tokaru sa nacrtima i dogovori se, nece te kostati vise.... ventilatori ce ti trebati za protok zraka unutar kucista sa bilo kakvim vodenim... jedino ako ne mislis imati kiler sa hladnjace ![]() za tekucinu koja ce kruziti uzmi destiliranu i na svaku litru stavi 2 dl antifriza da ti ubija gljivice i ostalo... cista destilirana voda je agresivna na bakar... za spajanje cijevi sa ostatkom uzmi shelne koje se stezu preko vijka i matice (ako znas na sto mislim).... sto se tice toga da se bakar kolje sa ostalim materijalima je istina, ali eto ja imam aluminijski kiler godinu dana i sve radi savrseno.... to bi bilo to, barem mislim... pogledaj moje vodeno http://forum.pcekspert.com/showthrea...threadid=13715 barem mislim da sam ti malo pomogao.... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#57 |
Premium
|
Pa ja imam od stojadina 101 i nije aluminijski nego od mesinga pa iz kojeg si to stoleta izvuko?
![]() |
#58 | |
Premium
|
Citiraj:
![]()
![]() |
![]() |
#60 | |
Super Moderators
Datum registracije: May 2002