Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Software > Operativni sustavi
Ime
Lozinka

Zaključane teme

Uređivanje
Staro 26.04.2008., 20:16   #31
McG
-------

Datum registracije: Aug 2005
Citiraj:
Autor Shifty Gypsy Pregled postova
instalirao sam dosta odličnih programa ( zonealarm pro, bitdefender antivirus 2008, counterspy 2.5, acronis true image, itd. ) svi se pale na startupu, tako da jako dugo boota, puno duže nego prije
Umjesto ZoneAlarma i BitDefendera, mogel si instalirati recimo Comodo, Outpost, Sygate, GhostWall ili ostaviti običan Windows firewall. Dok si za antivirusni čisto komotno mogel razmisliti o AVGu, Avastu i sličnim besplatnim rješenjima koja nisu ništ lošija od ovih koje si ti instaliral, ali zato troše manje resursa. Pa ne bi imal potrebe ubrzavati bootanje.
McG je offline  
Staro 26.04.2008., 21:50   #32
Shifty Gypsy
Glavni Hončo
Moj komp

Datum registracije: Mar 2008
Lokacija: It's night, you are alone, you hear a sound, that's me.
Citiraj:
Autor McG Pregled postova
Umjesto ZoneAlarma i BitDefendera, mogel si instalirati recimo Comodo, Outpost, Sygate, GhostWall ili ostaviti običan Windows firewall. Dok si za antivirusni čisto komotno mogel razmisliti o AVGu, Avastu i sličnim besplatnim rješenjima koja nisu ništ lošija od ovih koje si ti instaliral, ali zato troše manje resursa. Pa ne bi imal potrebe ubrzavati bootanje.

Imao sam comodo, zonealarm je puno bolji. Windows firewall ne daje nikakvu zaštitu, osobito ne nekom tko je na privatnoj wireless mreži ( oko 40 ljudi ). Imao sam i avg i avast. Ti ne uspoređuješ ozbiljno avg i avast sa bitdefenderom, prije sam svako malo neki virus ili trojanac imao, sad ništa otkad imam te programe ( birao sam programe po ocjenam stručnjaka ) a ne rekla kazala. Da, mogao sam uopče ništa ne instalirat pa bi boot bio najbrži. Sad sam napravio sve, sa brzinom boota sam zadovoljan, kao i svim ostalim što sam napravio.

To bi bilo to za ovu temu od mene, vidim da ima puno čudaka ovdje. Adios
Shifty Gypsy je offline  
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 26.04.2008., 22:06   #33
McG
-------

Datum registracije: Aug 2005
Citiraj:
Imao sam comodo, zonealarm je puno bolji.
Dobro.
Citiraj:
Imao sam i avg i avast. Ti ne uspoređuješ ozbiljno avg i avast sa bitdefenderom, prije sam svako malo neki virus ili trojanac imao, sad ništa otkad imam te programe (birao sam programe po ocjenam stručnjaka) a ne rekla kazala.
Najozbiljnije ti velim da bi rađe koristil (i koristim) bilo koje besplatno rješenje nego BitDefender. NOD32/ESET je također odličan po ocjenama stručnjaka koje spominješ, a troši (ako se ga ispravno podesi) manje nego BitDefender. S druge strane imaš masu primjera di su ta visoko ocijenjena i više puta nagrađivana rješenja zakazala u otkrivanju i uklanjanju nametnika s neta. Dok su ova besplatna rješenja uredno pronalazila i uklanjala sve kaj prije spomenuti propustili.
Citiraj:
Da, mogao sam uopče ništa ne instalirat pa bi boot bio najbrži. Sad sam napravio sve, sa brzinom boota sam zadovoljan, kao i svim ostalim što sam napravio.
To niko nije spominjal. Ja ti samo dobronamjerno velim da ima podjedanko kvalitenih rješenja, a troše manje resursa.
Citiraj:
To bi bilo to za ovu temu od mene, vidim da ima puno čudaka ovdje. Adios
McG je offline  
Staro 27.04.2008., 02:12   #34
Baja 001
Banned
Moj komp

Baja 001's Avatar

Datum registracije: Aug 2006
Citiraj:
Autor tutix Pregled postova

LOL, NHF da nije malo obrnuto

AVG + Windows Firewall rulz.
Ma kakvi firewalli Kaspersky AV7 + Windows Firewall i . Sve radi OK.

Što se tiče tweakanja možeš i napraviti custom XP pa izbacit/ubacit sve šta ti odgovara! Imaš nLitei naravno dodatke za njega!
Baja 001 je offline  
Staro 27.04.2008., 17:51   #35
tutix
Premium
Moj komp

tutix's Avatar

Datum registracije: Jan 2006
Citiraj:
@tutix ja imam zonealarm pro 7.0.470.000 i otkad sam ga instalirao ( nekih mjesec dana ) imao sam oko 20 slučajeva gdje je zonealarm blokirao neki zahtjev ( sva sa nekih nepoznatih adresa ), windows firewall mi nije nikad ništa blokirao niti ima funkcije koje ima zonealarm pro ( antispyware, blokiranje oglasa i reklama, itd. ), isto vrijedi za comodo. Comodo izgleda bolje ali zonealarm je za mene puno bolji, za nekog drugog nije i ja nemam nikakvog problema s tim, svako nek koristi ono što on ili ona misle da je najbolje za njih.

Isto vrijedi za druge programe, uzmem samo najjaču verziju programa, a ne neku kako ti kažeš okljaštarenu verziju.
Kako ti kažeš, samo ti predlažem da isprobaš kako ide bootanje bez ZA, skinuti ćeš sigurno 15-20 sekundi. I ovo što ti ljudi pričaju, dobro je ostavit komp upaljenim, staviš ga na Standby - Suspend to RAM i gotovo. Tako će ti trošit svega 5W u idleu što je skoro zanemarivo. Klikneš mišem, komp se probudi i imaš ga spremnim za rad. Drugo je to kad si sam doma i sad odlaziš nekamo, onda je dobro ugasit, tako i ja radim.

Sjećam se da nam je profesor iz tehničkog uvijek govorio: Električni uređaji ne vole kad ih palite, to je za njih svaki put šok i dolazi do trošenja materijala.
tutix je offline  
Staro 27.04.2008., 18:19   #36
Shifty Gypsy
Glavni Hončo
Moj komp

Bilo mi je bitno da pogasim te stvari koje ionako ne trebam ( portovi, services, itd. ) i već to mi je dosta ubrzalo boot, nakon toga ovih par programa za optimizaciju i tweakove i stvarno sam napravio više nego sam mislio da mogu ( auslogics boostspeed 4 i tuneup 2008 imaju brdo tih tweakova, baš onako kako sam htio sa objašnjenjem i samo makneš ili uklučiš kvačicu ) ali mi je puno bitnija sigurnost nego vrijeme boota, tako da nebi ništa skidao ( comodo ionako nisam baš skužio, neke stvari mi nisu bile skroz jasne - ne kažem da zbog toga ne valja ali mi više paše ZA ). Sad je stigo sp3 pa moram to prvo dodat da vidim hoće li radit sve kako treba. Stand by nisam nikad koristio jer sam pretpostavljao da mi neće radit torrenti, uvjek nešto skidam ali ne znam jeli to točno pa ću isprobat. Znam ovo za paljenje i gašenje, isto je i sa autima, osobito po zimi, hladno ulje i metal, tu dolazi do največe potrošnje materijala. Sa elektronikom je malo drugačije ali ipak ako me nema 30 min. 1h, gasim komp. kad se vratim ako mi treba upalim.
Shifty Gypsy je offline  
Staro 27.04.2008., 18:59   #37
horza
ono ispred konpjuktora
Moj komp

horza's Avatar

Datum registracije: Apr 2003
ok, ekipa, ajd sad fino svi stanite na loptu.
ne znam dali je problem u proljeću, ili čemu već, ali nam se na forumu počelo događati puno loših stvari. ja ne lockam teme (oni koji me znaju, znaju i zašto).
i poprilično mrzim kada se skupi nekoliko ljudi koji u svojim postovima naizgled benigno koriste riječi poput "dečko" i "glup" i "krelac", pa onda malo stavljaju riječi jedni drugima u usta i tako to.
molio bih da ovu raspravu vratite na konstruktivne staze. ukoliko nemate ništa lijepo i konstruktivno za reći, nemojte govoriti ništa. sad ću obrisati postove koje smatram nekonstruktivnima.

Horza (death dwarf)
birthsign: rebel

character perks
+95 excel organisation, +50 weather resistance, -20 energy, -35 image of reality, -80 house choirs

major skills
open-source, discussion, self-hypnosis, poetry, schtulichism

greater powers
final waves (alcohol hypnosis +30, self)
bat brotherhood (skip sleeping, -20 energy/night)
misunderstanding jokes (demoralise +50 in 30ft radius)
summon unknown female (demoralise +75 on target)

artifacts of choice
tv remote (hibernate +20 on self)
lounge chair (fortify sleeping +60 on self)
linux (destabilise system +45 on target)

little is known about this dwarf. he is known to be active overnight and unpredictable.
Cyrodiil citizens have witnessed him in a "thompson" tavern near his lair.
horza je offline  
Staro 27.04.2008., 20:12   #38
Shifty Gypsy
Glavni Hončo
Moj komp

Ja sam za, ja ne vrijeđam nikog, ne patroniziram nikog, ne dolazim u nečiju temu i bez razloga tražim moda da ju zatvori.

Što se tiče same teme, sp3 je stigao ali ga ne namjeravam instalirat bar još tjedan-dva. Pošto imam xp pro sp2 i sve programe instalirane, što bi bilo najbolje? Vidim puno ljudi priča o integraciji sa nliteom ili nečim sličnim, pa ne znam dali mi je bolje samo instalirat sp3 ili koristit neki program za to.
Shifty Gypsy je offline  
Staro 27.04.2008., 21:17   #39
mikey_rs
volveraš
Moj komp

mikey_rs's Avatar

Datum registracije: Oct 2007
Pa bilo bi dobro najprije instalirat sp3 ak ga misliš probat i vidit tjedan-dva dal ti paše i dal ti sve šljaka kak treba. Slipstream na nlite-om ti je pod mus ak misliš i sljedeći put kad reinstaliravaš windowse instalirat i dotični sp jer sama instalacija sp-a ti poprilično traje + instalacija windowsa prije toga. A ak sa nLite-om ubaciš i sp3 i još ubaciš eventualno neke programčiće koji ti trebaju i izbaciš ak ti nekaj ne treba...
Staro 27.04.2008., 22:09   #40
Shifty Gypsy
Glavni Hončo
Moj komp

Budem instalirao sp3 pa ako nešto od programa ne radi mogu ih na novo instalirat, osim ako nešto baš neće radit u samim windowsima kako treba, pa namjeravam ponovo napravit image disk, tako da sam miran neko vrijeme.
Shifty Gypsy je offline  
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 27.04.2008., 22:40   #41
pimpinjon
Premium
Moj komp

pimpinjon's Avatar

Datum registracije: Jul 2007
Citiraj:
Autor mikey_rs Pregled postova
To paljenje-gašenje 5-6 put na dan je preseravanje. Isto kolko i guljenje windoza za brži boot. WTF. Isključiš ono kaj ti ne treba da ne ždere nekaj preveč resurse i to je to. Količina procesa je bitna al brzina bootanja...
mislim zašto bi bilo preseravanje dost puta dnevno palit-gasit komp? pa npr. ako meni treba komp na pet minuta da nešt vidim na netu ili tak nešt i to se dogodi par puta dnevno ja bi sad trebo držat komp upaljen cijeli dan da mi zuji u sobi a ja sam na njemu sveukupno pol sata? mislim i da ništ ne troši to mi nekak nije logično... pogotovo ako se npr. dogodi da je komp upaljen a mene nema doma i naiđe neka oluja i grom mi sfuri komp... to mi se već dogodilo dva puta tak da...
pimpinjon je offline  
Staro 28.04.2008., 08:46   #42
horza
ono ispred konpjuktora
Moj komp

horza's Avatar

Datum registracije: Apr 2003
Citiraj:
Autor pimpinjon Pregled postova
mislim zašto bi bilo preseravanje dost puta dnevno palit-gasit komp? pa npr. ako meni treba komp na pet minuta da nešt vidim na netu ili tak nešt i to se dogodi par puta dnevno ja bi sad trebo držat komp upaljen cijeli dan da mi zuji u sobi a ja sam na njemu sveukupno pol sata? mislim i da ništ ne troši to mi nekak nije logično... pogotovo ako se npr. dogodi da je komp upaljen a mene nema doma i naiđe neka oluja i grom mi sfuri komp... to mi se već dogodilo dva puta tak da...
dosta o ovome ! nisam bezveze obrisao sve što je off topic !

Horza (death dwarf)
birthsign: rebel

character perks
+95 excel organisation, +50 weather resistance, -20 energy, -35 image of reality, -80 house choirs

major skills
open-source, discussion, self-hypnosis, poetry, schtulichism

greater powers
final waves (alcohol hypnosis +30, self)
bat brotherhood (skip sleeping, -20 energy/night)
misunderstanding jokes (demoralise +50 in 30ft radius)
summon unknown female (demoralise +75 on target)

artifacts of choice
tv remote (hibernate +20 on self)
lounge chair (fortify sleeping +60 on self)
linux (destabilise system +45 on target)

little is known about this dwarf. he is known to be active overnight and unpredictable.
Cyrodiil citizens have witnessed him in a "thompson" tavern near his lair.
horza je offline  
Staro 28.04.2008., 14:07   #43
tor
Administrator
Moj komp

tor's Avatar

Datum registracije: Nov 2001
Shifty Gypsy; bez obzira na sve NE SMIJEŠ vrijeđati nikoga, a ni tako se ponašati. By.
tor je offline  
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Zaključane teme

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno