|
|||||||||||
|
|
#59731 | |
|
Premium
Datum registracije: May 2006
|
Citiraj:
Mozda ima neke logike ovo sa dubinom felge, ET-om i cime vec ne, ali meni ovo zvuci bas ono debilno izmisljeno ![]() |
|
|
|
|
|
|
#59732 | |
|
The mighty pirate
Datum registracije: Sep 2007
|
Citiraj:
Zadnji je bio...veseli. Dan nakon što je uragan udario u istočnu obalu, stajanje svakih 50-ak metara i micanje granja i ostalog sranja s ceste, vožnja kroz poprilično duboku vodu dobrih 3h dok se nismo makli u unutrašnjost. Tad je bila 5 godina stara Nissan Versa (Tiida), održavana tipično ženski (vozi dok ne stane pored ceste). Preživio auto, preživio i ja. U životu se nisam vozio po dosadnijim cestama. Od cijelog puta se sjećam polaska, cirkusa s polomljenim drvećem i poplavama, i dolaska na odredište. Ostalo je sve blank ![]() ![]()
|
|
|
|
|
|
Oglas
|
|
|
|
#59733 | |
|
Avocado
Datum registracije: Aug 2005
|
Citiraj:
Meni se čini da jako puno ljudi ima istu susjedu. ![]() ![]() ![]()
|
|
|
|
#59734 |
|
#erase startup-config
Datum registracije: Nov 2001
|
Kod nas se zadnjih dvije godine jako teško prolazi tehnički s novcem u pepeljari. Aktivni i pasivni nadzor se jako postrožio i nema tolerancije za prekršitelje. Znam iz prve ruke i ne znam tko bi od djelatnika bio toliko lud da ide protiv pravila. Jedna anegdota iz Dojčlanda: neki balkanac kupi neki bijesni crni BMW 3 star svega par godina. Ne znam je li M ili neka limitirana verzija bazirana na M, prejako nešto. Hvali se svima kako ga je platio ravno ništa (10.000€) jer takav u 'rvackoj dođe bar triput više. Par mjeseci kasnije prodaje on taj auto. Pitaju ga zašto? Neće reć, ovo-ono... na kraju se ispostavilo da za taj bijesni BMW mora u Dojčlandu platiti ukupno skoro 10.000€ registracije i godišnjih davanja na auto da ga uopće stavi na cestu jer s tim autom spada u vrlo rizičnu skupinu za koju je veliki porez i skupo osiguranje i još nema radar naprijed ![]() |
|
|
|
|
|
#59735 | ||
|
Pod naletima kopita zla
Datum registracije: Dec 2005
|
Citiraj:
Citiraj:
Dapače..sve suporotno od toga.Nije lagao da je prasat super. Dapače pričao je svaki kvar i svako sranje koje je imao s tom prokletinjom. Kako ga je gurao i kako ga je x puta ostavio na cesti. |
||
|
|
|
|
|
#59736 | |
|
Avocado
|
Citiraj:
Nit tebi nit liku ne predbacujem, samo ti kažem da mi je priča nekako poznata ![]()
|
|
|
|
#59737 |
|
Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Citiraj:
Ovo je bila inicijalna mapa no to smo izmjenili. Dio do SF do LA smo odlučili ići uz obalu jer su nam savjetovali da su pogledi predobri, pogotovo oko Big Sura. I fakat je predobro. Isto tako nismo išli drito u Vegas već prvo do brane pa se vratili. U glavnom, išao bi opet i opet. Vožnja je većinom puta bila uživancija. ![]() ![]() ![]() Baš me zanima tko će prepoznat gdje je ovo, odnosno iz kojeg kultnog filma ![]() ![]() Ono najbolje je što te na kompletnom putu gorivo uopće ne brine jer je trošak goriva bio smiješan ![]() ![]() ____________ Nego hoće ić tko na ovo? https://automobili.hr/novosti/zaniml...za-dobar-tulum
''Of all the things I've lost I miss my mind the most'' Mark Twain Zadnje izmijenjeno od: Wolverine. 15.02.2022. u 23:04. |
|
|
|
|
|
#59738 |
|
The mighty pirate
Datum registracije: Sep 2007
|
Genijalno. Razmišljali smo također i o ruti od Vancouvera do Los Angelesa, baš zbog tih pogleda. Dugo nismo o Tesli Jacuzzi mode https://www.carscoops.com/2022/02/te...-into-the-sea/
|
|
|
#59739 |
|
Pod naletima kopita zla
|
Imam pianje u vezi osiguranja. Imam full kasko bez učešća + zaštitu bonusa preko CO. Nemam nikakvih šteta za prijaviti osim kaj sam imao jednu probušenu gumu i jednu "grbu" na gumi. Obje gume sam jasno zadjorao tj. da budem precizniji, sve četiri gume sam zadjorao, a preostale "dobre" sam stavio jednu kao rezervnu i jednu na tavan za "nedaj bože".Mogu li kao štetu prijaviti tu jednu ili obje gume? Imam slike probušene gume i gume s grbom (vjerojatno nastalo od udarca negdje...i to ne od mene). |
|
|
|
|
|
#59740 | |
|
....
Datum registracije: Nov 2009
|
Citiraj:
Kak si točno zamislio da naša policija ima uvid u primanja stranih državljana pa ih po određenom postotku kazni? Prije bi funkcioniralo da ih se kazni po visini 12 prosječnih primanja u Hr, nalupetat takvih par primjera pa da vidiš mira na cestama.
|
|
|
|
|
|
Oglas
|
|
|
|
#59741 | |
|
#erase startup-config
Datum registracije: Nov 2001
|
Finska primjerice kažnjava u postotku od tvojih osobnih primanja. Postotak prosječne plaće nekom bogatunu ne znači ništa. U vrijeme dok je Nokija bila #1 u mobitelima, šef Nokije je svojedobno platio masnu kaznu za prometni prekršaj. Ako kazne budu previsoke sigurno će se smanjiti broj prometnih nesreća i prekršaja ali bi se mogao povećati udio teških prometnih nesreća jer kad su kazne jako visoke onda usijanim glavama postaje svejedno da li rade mali ili veliki prekršaj. Tako je bilo s cuganjem kada je u Sanaderovo vrijeme uvedeno 0.0 promila za alkohol za volanom - povećao se broj onih jako pijanih samo se o tome nije pričalo. Citiraj:
![]() Zadnje izmijenjeno od: medo. 16.02.2022. u 00:02. |
|
|
|
|
|
|
#59742 | |
|
Premium
Datum registracije: Sep 2002
|
Citiraj:
Po nekim teorijama svi znamo svakog preko 3 druga covjeka, tako da.... nista cudno, pogotovo kad je ovako suluda prica u pitanju. Mozda ce jednog dana moj frend slusat o sebi kako postoji neki cudak koji vozo S500 Coupe, a ne stavlja zimske gume po zimi pa ce prasnut u smijeh o rec "ta budala sam ja" Ali nesto je zadnji put rekao da ce ih stavit, nisam ga pitao, budem za vikend ![]() Sent from my SM-G996B using Tapatalk |
|
|
|
|
|
|
#59743 | |
|
....
Datum registracije: Nov 2009
|
Citiraj:
Ponavljam se, kako mislite da će naša policija stranci ući u primanja i kaznu odrezati strancu po visini primanja. Ne govorim o kažnjavanju ljudi koji žive u Hrvatskoj, nego o strancima koji dođu divljat autima u Hr?
|
|
|
|
#59744 | |
|
Premium
Datum registracije: Dec 2002
|
Citiraj:
) |
|
|
|
|
|
|
#59746 |
|
(-(-(-(--)-)-)-)
Datum registracije: Sep 2009
|
Carina baš ima svoj kalkulator Kalkulator je točan, al ti moraš otprilike pogodit za kolko se je taj auto prodavao u Hrvatskoj. i isto tako ako je neki dio opreme vani bio unutar nekoga paketa, a taj paket nije postojao kod nas onda ti svaki taj komad opreme masno naplate.. Na kalkulatoru od carine je ukupni iznos: Iznos posebnog poreza (vrijednosna komponenta + ekološka komponenta): 5.733,02 kn Razlika je u deprecijaciji Postotak deprecijacije prema Tablici 1 Pravilnika: 49,38 % naprema 39,13 Plus COC 600kn, plus onih 1.5kn po kili auta |
|
|
|
|
|
#59747 |
|
Premium
Datum registracije: Oct 2008
|
Vrijednosna komponenta: 1.778,40 kn Ekološka komponenta: 24.180,62 kn Pa kaj su oni bolesni? |
|
|
|
|
|
#59748 |
|
Avocado
|
|
|
|
#59750 | ||
|
Nikad sit, uvijek žedan
Datum registracije: Jun 2005
|
Citiraj:
Aute preko neke co2 gramaže se ne isplati uvoziti. Citiraj:
Našao sam vrijednost kod nas za taj model, imaju cjenici. Tnx za info, ovo za 1.5kn po kili nisam znao. Homologacija je u toj nekoj cifri ili je to ekstra još?
|
|
|
|
#59751 |
|
(-(-(-(--)-)-)-)
|
Homologacija ti je 625kn + 70kn biljega. Gospodarenje otpadom je ovo kaj se plaća po kili i cifra je 60lp.. Uglavnom najteže je naći podatak o točnom CO2 i cijeni kod nas..ako to imaš točno onda je ovaj na carini točan do u lipu |
|
|
|
|
|
#59752 | ||
|
Pod naletima kopita zla
|
Ma nemoguće. Pa to radi savršeno. I opet proizvođač neće odgovarati, a dotičnu osobu "za volanom" bi trebalo za primjer ostalima teretiti za pokušaj ubojstva iz nehaja.Citiraj:
A kad smo kod kretenoida. Preuzeto s https://www.facebook.com/prometnezgode/A evo i i pozitive malo. https://www.index.hr/auto/clanak/u-3...a/2339654.aspxIako mogli su mu dati S60 zauvijek, a ne samo an svije godine i ponuditi reparaciju vulvača 740. 1,6 milijuna kilometara u 30 godina. Svaka čast.Ako netko uvozi auto iz DE nek malo pripazi da nije kao i ovaj bio u poplavi. https://www.njuskalo.hr/auti/skoda-o...qpMWvN2b0-zmm0 Citiraj:
![]() Zadnje izmijenjeno od: Hamm. 17.02.2022. u 08:48. |
||
|
|
|
|
|
#59753 | |
|
Premium
Datum registracije: Oct 2008
|
Citiraj:
Hyundai grandeur 3.3l |
|
|
|
|
|
|
#59754 |
|
(-(-(-(--)-)-)-)
|
Granica isplativosti uvoza je 120g/CO2 Sve iznad toga su bolesne cifre. Gledam po netu malo motor 330e i kažu da je to najlošiji motor kaj je BMW napravio. Kaj to fakat istina il? Njemu je CO2 tipa 60g ![]() |
|
|
|
|
|
#59755 |
|
Freelancer
Datum registracije: Jan 2007
|
Sto se tice uvoza mislim da na 150g/CO2 krece ona logika, "....kupis sebi jedan i kupis nama jedan..." .
|
|
|
#59756 | |
|
Registered User
Datum registracije: Mar 2016
|
Citiraj:
![]() |
|
|
|
|
|
|
#59757 | ||
|
Moderator
|
Citiraj:
Baza je B48 koji je poprilično solidan motor. Citiraj:
Ako je to fakat taj auto, to što su mu vratili 40k km je najmanji problem. ![]() A za pedera koji prodaje nemam riječi ![]()
|
|
|
|
#59759 |
|
Moderator
|
Da pogodim to na FB maheri pišu ![]() Ne kužim zašto EU nema sustav da VIN bude blacklistan kod osiguravajućih kuća kad isti bude flooded ili total loss.
|
|
|
#59760 |
|
Premium spammer
Datum registracije: Aug 2010
|
bcs profit ![]() |
|
|
|