|
|||||||||||
|
|
#59011 |
|
Premium
Datum registracije: Sep 2002
|
Kaj sad vi o gumama trkeljate... gume nisu bitne ni krive. BMW bez elektronike, stražnji pogon, kakve su sad to teorije da gume utječu na vozna svojstva??? Od kud to odjednom? Nije se sigurno sam od sebe izvrtio zbog ćelavih stražnjih guma. To što ima različiti grip na pogonskim i upravljačkim kotačima ne može imati nikakve veze s ičim. Stvarno vas ne razumijem... P.S. Pomognite mi da shvatim.... zašto ima ćelave guma iza, a okish gume naprijed? Pretpostavit ću da su mu savjetovali drugi tako jer a) 90% autiju su prednji pogon, pa svi govore "bolje gume naprijed" i b) naprijed je motor, pa pritišće i onda je bolje imati veći grip naprijed, a iza nek otkriva čari centrifugalne sile? |
|
|
|
|
|
#59012 |
|
Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Tak jasno, koji kurac ima zadnji pogon bit vani zimi. Još da je snijeg pao, poginuo bi. ZNA SE da je zadnji pogon smrt ![]() Ali možda, moooožda, da je vozio brže.... preletio bi preko te mazGe i ne bi ni trebao brinut o upravljivosti ![]()
|
|
|
|
|
Oglas
|
|
|
|
#59013 |
|
Banned
Datum registracije: Dec 2021
|
Znam tog lika s bmwom, inače jako dobar vozač, ne voli divljat, čak vozi pomalo penzionerski i svi ga uvijek obilaze. Kaže da je vozio normalno kao i inače i odjednom se auto okrenuo na krov, iz čista mira, sam od sebe... Moja pretpostavka je da su tu isključivo gume bile problem, a možda i akvaplaning ![]() Taj auto inače ima vrlo visoko težište pa ga voli prebacit na krov bez problema ![]() |
|
|
|
|
|
#59014 | |
|
Premium
|
Citiraj:
Isao je presporo jer da je isao brze bio bi stabilniji i ne bi se izvrnuo na krov ni izgubio kontrolu nad autom. Sent from my SM-G996B using Tapatalk |
|
|
|
|
|
|
#59015 |
|
(-(-(-(--)-)-)-)
Datum registracije: Sep 2009
|
Ja bi mu tu još bubnuo kaznu jer je vozio tehnički neispravno vozilo. I lik iz HAKa se smije kad je vidio gume ![]() Plus mi se čini na slikama da je ostao ključ u autu jer mu svijetle prednji farovi? |
|
|
|
|
|
#59016 |
|
Registered User
Datum registracije: Mar 2016
|
Ak je to neki klinjo, balavac koji se pravi važan, a tek je dobio vozačku bi on po meni zaslužio i zabranu upravljanja vozilom na barem jedno 3 godine za vožnju auta u takvom stanju, neprilagođenu vožnju i uzrokovanje prometne nesreće. |
|
|
|
|
|
#59017 |
|
Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Mogo je lik iz HAK-a skinut kleme s akumulatora kad je već auto tak na krovu i razvaljen a ne držat ruke u džepovima ![]()
|
|
|
#59019 |
|
Pod naletima kopita zla
Datum registracije: Dec 2005
|
Šteta mazde. ![]() Nego moram pohvaliti nekog random vozača bemveja. Čoek je na poziciji s koje sam uzeo screen shot. On nastavlja vožnju ravno, a ja idem u susret i isto nastavljam vožnju ravno. Pošto imam stop počinjem usporavati, a čovjek je ničim izazvan DAO DESNI ŽMIGAVAC kao znak da nastavlja ravno tj. da ne skreče lijevo, a kako nije bilo nikog iza njega mogao sam se nastaviti voziti. ![]() Malo je reči da sam bio iznenađen. Vozač BMWa je pokazao kulture i upalio je žmigavac kada nije bilo potrebe niti je regulirano pravilima. ![]() |
|
|
|
|
|
#59020 |
|
NITKOV
Datum registracije: Oct 2004
|
Generalno, ni ne treba davat žmigavac, al je pohvalno. Za razliku od krkana koji na tom mjestu skrenu lijevo bez davanja žmigavca, zato jer i inače ne daju žmigavac u prometu. A ti misliš da ide ravno...
|
|
|
|
|
Oglas
|
|
|
|
#59021 | |
|
Premium
Datum registracije: Nov 2008
|
Citiraj:
![]() Najgore je to što će vlasnici mazde bit BAREM 6 mjeseci bez auta Elven - tebe sam citirao jer si spominjal premium gume a ja namjerno nisam kupio te premium nego hancoock. Ne radim veliku km po svim terenima a zbog zakona moram imat zimulje. Mijenjao sam stare zbog starosti iz 2014 g. A vidim da se kužiš pa rekao da pitam. |
|
|
|
|
|
|
#59022 | |
|
Premium
|
Citiraj:
Kad smo pljuvali da ima guma koje bi trebalo zabranit smo mislili na Tiger i takve.... inace za gume moze biti i bitno gdje si ih kupio, odnosno kako su bile skladistene, da se ne dogodi da netko kupi dobre gume, ali koje ce izdrzati sezonu il dve manje, napuknut, deformirat se... Sent from my SM-G996B using Tapatalk |
|
|
|
|
|
|
#59023 | |
|
Premium
Datum registracije: May 2008
|
Citiraj:
![]() |
|
|
|
|
|
|
#59024 | |
|
Pod naletima kopita zla
|
Citiraj:
Tak sam i napisao da nije niti trebao dati niti je regulirano zakonom/pravilima. Tu se "pod normalno" skreće lijevo bez žmigavca "zato što su u prednosti". ![]() |
|
|
|
|
|
|
#59026 |
|
Pod naletima kopita zla
|
To je i i POINT da ne mora ali je dao desni kao znak da ide ravno što spada u "nepisana" pravila i kulturu vožnje kako bi se zadržao neki kontinuitet. Zato velim da je super cool poret kojeg sve manje viđam na cesti. Ljudi više ne kuže kad ih puštaš ili im aludiraš recimo da upale svjetla...idiocracy. |
|
|
|
|
|
#59027 |
|
Premium
Datum registracije: Sep 2006
|
Tako je, tu svi napadaju jadnog vozača radi zadnjih guma, a očito je problem u prednjim Sava gumama. On kao i svaki vozač bemveja koji drži do sebe iza vozi samo premijum slikove, a za prednju je imao samo jednu ( u gepeku), skupljao pare za drugu. Sve ovo je i očitije ako uzmemo u obzir da se prednjim krajem zabio, tako da stvarno ne vidim kakve tu veze imaju ZADNJE gume... |
|
|
|
|
|
#59029 |
|
Sandy!!!
Datum registracije: Sep 2008
|
Evo bas gledam danas ispred zgrade BMW F10 520d u M paketu, i neke felge custom 19-20", auto se sjaji, poliran, keramika, bas dobro izgleda...a na felgama davanti ljetne gume Mislia san da znan skoro sve proizvodjace guma, al bogami davanti san triba guglat ![]() |
|
|
|
|
|
#59030 | |
|
Premium
Datum registracije: Sep 2011
|
Citiraj:
Davanti je počeo forsirati auto antonio, imaju valjda najbolju maržu na njima. Skužio sam da imaš dvije ekipe ljudi kad su u pitanju ćelovstonke gume. One koji nemaju novca, i one koje nije briga. Imam klijenta koji vozi A8, godišnje mu firma ima dobiti 5-6 milijuna kuna, a na A8 stavljene ljetne Bridgstone gume koje su doslovno slick. Komentiram mu ja kako bi trebao promjeniti gume, govori on, ma kakvi ide to još 20-30 000 km. I šta da mu kažem na tako nešto Zadnje izmijenjeno od: Colop. 13.01.2022. u 12:41. |
|
|
|
|
|
|
#59031 |
|
Banned
Datum registracije: Dec 2021
|
Bugatti pokazuje prve posljedice preuzimanja od strane naše firme, sa veyrona i chirona prelaze na romobile ![]() https://www.index.hr/mobile/clanak.a..._auto_ostalo_m |
|
|
|
|
|
#59032 | |
|
Pod naletima kopita zla
|
Citiraj:
Znam da nemreš ali to je jedino ispravno. ![]() |
|
|
|
|
|
|
#59033 | |
|
Premium spammer
Datum registracije: Aug 2010
|
Citiraj:
![]() |
|
|
|
|
|
|
#59035 |
|
Premium
Datum registracije: Aug 2004
|
Jedne 18" su isprobane kod frenda. Rekao je da su dobre gume, ali trajnost max 15000km,. Trajnost u smislu da drze kvalitetno kao na npr 2000km. Na 15000 je vec osjetio degradiranje iako je bilo mesa koliko hoćeš. 80% voznje bilo po autocesti. EDIT: čak i Škoderi ju hvale na Tyrereviews ![]() https://www.tyrereviews.com/Tyre/Davanti/DX640.htm Ali da imam auto od 250-300ks nekakv Audi a6,a7 i slično vjerojatno ne bih uzeo tu gumu ![]() Zadnje izmijenjeno od: spawn. 13.01.2022. u 14:01. |
|
|
|
|
|
#59037 | |
|
Čika Zeljeni
Datum registracije: Sep 2013
|
Citiraj:
Ali sve 5 dok netko drugi ne nadrapa zbog takvih neodgovornih budala. Ako se on sam ubije, boli me briga...ali ako netko drugi strada zbog takvog idiota - to je onda ubojstvo iz namjere |
|
|
|
|
|
|
#59038 |
|
Registered User
Datum registracije: Mar 2011
|
|
|
|
|
|
|
#59039 | |
|
Premium
|
Citiraj:
Koliko sam skužio guglajući Davanti se reklamira kao premium brand i za performance aute... tako da još ajde što su na BMW-u, sad kad smo ih proguglali, znamo i mi šta su te gume A to za premium aute, evo neki dan sjeo u S500 kupe, i kaže frend "jebga, nemam zimske gume, 2k eura me traže, jesu normalni"... |
|
|
|
|
|
|
#59040 |
|
laser
Datum registracije: Oct 2009
|
Klasicni hrvatistan. |