|
![]() |
#541 |
Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
da i to sam zaboravio navest.... pretplata za tu drugu liniju koji plačam T-Comu tj to bi trebalo biti 39kn+PDV (47,58kn) barem prema ovom cjeniku Dakle rezime... Iskonu ide 79kn za promet (flat) + pozivi na toj liniji T-u ide 79kn za vezu + pretplata za novu liniju
![]() |
#542 |
Pink Floyd fan
Datum registracije: Nov 2001
|
Što je u konačnici 205.58kn negdje na pola u odnosu na čisti Iskon (i ostale alternativce) i t-com-a.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#543 |
Moderator
|
kad mora T uzet sebi dio kolača ![]() gledam dal mi se isplati naime sad imam 25GB na Optimi Flat bi me na optimi (adsl traffic) došao oko 178kn a ovo 205 samo kaj tu imam još i dodatnu liniju koja bi mi dobro došla
![]() |
#544 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
A zašto ne uzmeš 'čisti' Iskon.Duo flat? Mene 3Mbs flat + dodatni telefon dođe 200kn mjesečno. t-scumu ne plaćam ništa.
![]() |
#547 |
E Pluribus UNIX
Datum registracije: Oct 2002
|
![]() |
![]() |
#548 | |
..
Datum registracije: Oct 2001
|
Citiraj:
naravno da moze kod carnet.dua ... odkud ti ova ideja? naime konekciju otvoris na jednome racunalu i sa drugime isto mozes surfati.. problem je kad ugasis onaj s kojim si otvorio konekciju sto ti onda nece raditi.. ali zato kupis za sitnu paru neki ruter koji moze otvarati pppoe konekciju i spajas se na njega a on na thomsona.. malo hebade ali 5mbita za 100kn mjesecno se isplati malo potruditi |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#549 |
..
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#550 |
Registered User
Datum registracije: Jun 2008
|
Ja jos uvijek ne znam zasto mi niti emule niti bittorrent ne idu brze od nekih 100 kb. Jel moguce da ovi kod iskona nesto cackaju na tome? Jel mi oni mogu blokirati port forwarding ili nesto slicno? |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#551 |
lar~
Datum registracije: Jan 2007
|
Pa za niti jedno niti drugo ti zapravo ne bi trebao port forward. npr uTorrent podrzava UPnP a i emule odnedavno... |
![]() |
![]() |
![]() |
#552 |
BIND SOFT d.o.o.
Datum registracije: Feb 2006
|
Dostupna je nova opcija HR.DUO. Flat 2mbit za 158kn + tel pretplata (nisam siguran koja). Ako se uzme na 24mj dobijete multi funkcijski printer, a sutra ce u 24sata biti kupon 3 mjeseca interneta za 1kn (18mj). |
![]() |
![]() |
![]() |
#553 |
Moderator
|
![]() |
#554 |
MadModerator
Datum registracije: Sep 2002
|
Samo sta HR.DUO bas i nema puno veze sa Iskon.DUO. HR.DUO ide preko T-Comove mreze, a Iskon.DUO ide preko Iskonovih kablova. ** Naknada za telefonsku liniju T-Coma se naplaćuje na T-Comovom računu i iznosi 73,20 kn mjesečno ako korisnik odabere paket Halo ili Super 60 bez dodatnih usluga. Promjenu paketa i/ili deaktivaciju dodatnih usluga potrebno je zatražiti u T-Comu. Na Iskonovom računu se naplaćuje mjesečna naknada za aDSL liniju Iskona, kao i aDSL promet i telefonski pozivi ostvareni preko Iskona.
![]() |
#555 | |
Moderator
|
Citiraj:
OK kak sad 73,20kn ako sam T-Com kaže da je Mjesečna naknada za drugi i treći priključak u fiksnoj mreži bez obzira na adresu 47,58kn
![]() |
![]() |
#556 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Otkada Iskon ima svoje kablove? Već nekoliko mjeseci me hebe veza, a kriva je instalacija na telefonskom stupu. Znaš šta kažu u Iskonu? 'Stup i instalacija je t-comova. Vršimo pritisak na njih da to poprave.'
![]() |
#557 | |
MadModerator
|
Citiraj:
Sve do centrale su iskonovi kablovi, u centrali i nakon toga je T-Com "vlasnik".
![]() |
![]() |
#558 | |
..
|
Citiraj:
kod hr dua tvoj kabel je spojen u t-comov dslam i tcomovim zicama ide do nekog iskonovog pristupa mrezi razlika? iskon nemora u svaku bozju centralu staviti dslam.. to je dosta vazno kod malih mjesta gdje ni tcom nemre napuniti svoj dslam.. u gradovima koliko znam uglavnom svugdje nude iskon.duo ...uglavnom znaci da su njihovi dslamovi tamo gdje ima potraznje ali i mogucnosti staviti dslam.. uglavnom kako god od centrale do tebe doma je uvijek t-comova zica ako koristis neku od DSL varijanti |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#559 | |
Moderator
|
Citiraj:
Ali kojom logikom tamo piše da plačam 73,20kn? HR.Duo je dostupan ako već imaš T-com liniju dakle broj za koji plačaš pretplatu (73,20kn), i nakon što si uzeo HR.Duo dobiš još jedan broj (dakle to ti je drugi broj) na koji plačaš T-u pretplatu ... dakle prema ovom cjeniku ti za taj drugi broj plačaš naknadu od 47,58kn jer je to automatski drugi priključak na njihovoj mreži
![]() |
![]() |
#560 | |
..
|
Citiraj:
ti iskonu placas za internet, promet i drugu telefonsku liniju a za prvu placas t-comu. ta druga linija nije drugi prikljucak na njihovoj nego na iskonovoj mrezi .. pozive sa prve linije placas t-comu a sa druge iskonu. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#561 |
Moderator
|
ja govorim o priključku koji je T-ov jer njima plaćaš pretplatu isto ko kaj plaćaš brzinu T-u bez obzira kaj imaš Iskonov username i kaj njima plaćaš promet
![]() |
#562 |
MadModerator
|
Ako sam dobro skuzio sa njihovih stranica. Dobiju se 2 racuna, jedan od T-Coma a drugi od Iskona. Na onom od T-Coma dodje samo pretplata za telefon u iznosu od 73kn i ako netko slucajno zove preko tog broja, onda jos i razgovor. Na onom od Iskona se dobije pretplata za ADSL, ADSL promet i razgovori koji se ostvare preko Iskon broja. Dakle, placa se samo JEDNA pretplata za telefonski broj, iskon daje svoj broj besplatno. Tako da ne kontam zasto spominjes onih 47kn, jer T-Com nema nikakve veze sa tim tel. brojem... Taj drugi broj je napravljen preko VoIP-a. 1. Sukladno pravilniku o telekomunikacijskim uslugama, usluga telefoniranja u usluzi HR.DUO temelji se na prijenosu govora putem internetskog protokola i ne odgovara kvaliteti javne govorne usluge. U slučaju istovremenog telefoniranja i downloada podataka s interneta, moguća je lošija kvaliteta zvuka.
![]() |
#563 |
Moderator
|
Znam da je VoIP, znam da Iskon daje broj i znam da imaš dva računa Ono što mi nije jasno je zašto bi drugu pretplatu T-u plačao 73kn Zato spominjem onih 47kn jer je to iznos pretplate za drugi priključak, a ono jest drugi priključak tj vodi se kao takav Dakle zanima me dal plačam pretplatu i za taj drugi broj ili ne (koliko vidim plačam) Onda recmo plačam pretplatu za prvi priključak koji već imam 73kn, a za ovaj koji mi daje Iskon plačam 47 jer je to drugi priključak
![]() |
#564 | ||
MadModerator
|
![]() ![]() Ako si sad na T-Comu, pogledas racun i tamo pise da je pretplata 73kn i to je sve od pretplate sta placas (sta se tice telefona), dobijes novi Iskon VoIP broj telefona za kojeg placas 0kn pretplate ![]() Ostane isti T-Com broj telefona, placas istu pretplatu T-Comu, samo sta razgovore (preko Iskon broja) i internet i adsl pretplatu placas iskonu. EDIT: Citiraj:
Citiraj:
![]() |
![]() |
#565 |
Moderator
|
E pa to care.... ![]() to me zanimalo dakle na VoIP koji daje Iskon nema pretplate onda me ukupno račun dođe 158kn + 73kn koje ionako već plaćam + pozivi koje ostvarim...onda je to OK
![]() |
#566 |
Premium
Datum registracije: Apr 2008
|
To ti je to, samo kaj si još prebaci kod t-coma da imaš opciju Halo Mini koja je mjesečna pretplata 55kn (sa PDVom) i čopi trajni nalog kod iskona da dobiš 10% popusta na samu pretplatu = ~143kn + 55kn = GG NO RE ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#567 |
RiDe Or DiE-O.G.
Datum registracije: Dec 2006
|
ja imam trenutno brzinu preko t-coma i promet preko iskona.naime imam problem vec tjedan dana i duze s torrentima.brzinu imam 2mb,znaci torrenti su mi isli uvjek oko 200-210kb/s e sad ovih zadnjih tjedan dana idu sam 60kb zasto?jel moguce da iskon blokira torrent promet? |
![]() |
![]() |
![]() |
#568 |
E Pluribus UNIX
Datum registracije: Oct 2002
|
![]() A zakaj ih ne nazoves i pitas ako vec sumnjas da je do njih? Jer na to nemaju ni pravo, buduci da nigdje nije spomenuto u ugovoru koji si potpisao s njima, pa onda mozes slobodno popraviti kvar jer ti promet nije adekvatan deklariranoj brzini na odredjenim portovima (ne moras spominjati konkretno torrente).
![]() |
![]() |
#569 | |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
Citiraj:
I jesi li siguran da nije problem s torrentom koji skidaš? Jel skidaš s public trackera? Na njima su uglavnom niže brzine skidanja. Probaj skinuti neku linux distribuciju s torrenta, one uglavnom šibaju full speed, čisto da budeš siguran da nije problem u tome.
![]() |
![]() |
#570 |
lar~
Datum registracije: Jan 2007
|
da blokiraju, mislim da bi se puno vise ljudi javilo :P provjeri firewall i slicne djidje... |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|