|
![]() |
#5431 |
Premium
Datum registracije: Jan 2007
|
Jesi probao kotač montirati? Meni su u servisu rekli da vjerojatno treba mijenjati ulje (mislim da je rekao rijeđe) i da je to cca 200-250kn s rukama ![]() EDIT: Dart3 montiran ali se nema više snage za isprobat ga... bježi sunce! Zadnje izmijenjeno od: murina. 13.07.2010. u 16:10. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5432 |
Yugokiller
Datum registracije: Jun 2006
|
Preporuke kod koga odzračit juicy 5, i koja je cijena cca? Budem pitao i u viva sport u selu, ali sumnjam da imaju alat...
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#5433 | |
sto da napisem ?!
Datum registracije: Dec 2004
|
Citiraj:
nema smisla montirat kotac ako je jos uvijek zjebana. ulje se promijeni za 10min ako imas sve pri ruci. marz koristi sae 7,5 ulje. 50:50 mijesat 10 i 5w sto se moze naci kod nas. sitnice se osjete poprilicno. 5 je pre fluidno, 10 pak premalo. jedino ne znam koja kolicina u noge. ostatak je.... ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5434 | |
Avocado
Datum registracije: Aug 2005
|
Citiraj:
Di ulje nabavit i kako to ulit unutra? Imaš iskustva s time?
![]() |
![]() |
#5435 |
sto da napisem ?!
|
vec sam pisao tu u temi o motulovim uljima (mislim murini) za vilice. jedino od marzocchia sam rastavljao vilicu za crossera. (malo drukcije) koliko se sjecam imas na gornjoj strani vilice imas sarafe za kljuc (prilicno velik 22 mislim), to se da odvrnut (na obje noge), s donje strane imas isto saraf koji se da odvrnut (11ica kontra navoj ili cak inbus petica ![]() ako se ne varam, tako bi to trebalo ici. evo nekih sto drze ulja valtec grigić (ima neki ducan u tomislavovoj na drvinju, ne mogu se sjetiti imena. mislim da je kucni broj 11) takoder mislim da bi tokic morao imati ulja za vilice, ne nuzno motula. motul i suzuki su ko prst i ruka, tako da bi rekao da ga ima i u eurorent-u na samoborskoj, ali nisam 100%. ![]() najbolje i preporuka je da je odneses na servis, sacuvas racun servisa + cijena vilice i rijesi je. dobra vilica za dobru cijenu (onu tvoju). ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5436 |
Premium
|
I onda pokisnem ![]() Sad kad sam se vratio na 100mm i 2 cm spacera ispod lulice, više ne znam što želim. Razlika mi je ogromna po gradu, okretniji i lakši sam duplo. Vilica mi je dobra, praktički nova, i sve dobro radi, ali je malo grdo za vidit ovako tanašnu. Treba još šumu probat za pravu ocjenu, tu će bit minusa u odnosu na 120mm |
![]() |
![]() |
![]() |
#5437 | |
Avocado
Datum registracije: Aug 2005
|
Citiraj:
Je, al koji će mi servis to promijenit? marz nema servisa u rvackoj, pa čak ni u zloveniji nemaju po nekim informacijama, zvao danas dsg za informacije... I naravno da bih ja najradije da znam da će operacija uspjeti a ne da dobijem pucanj u prazno ako će opet biti bananko. ![]()
![]() |
![]() |
#5438 |
sto da napisem ?!
|
heh... zajeb... mislio sam da svaki malo bolji servis bajkova moze to pogledat i eventualno sredit. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5439 |
Premium
|
Pogledaj s desne strane gdje piše "Preporuka" http://free-zg.htnet.hr/2kotaca/usluga/usluga.htm Treba se samo zaletit i pitat koliko to pjeva |
![]() |
![]() |
![]() |
#5440 |
Banned
Datum registracije: Jul 2008
|
Pozdrav, samo jedno pitanje imam, znaci kupio sam prije nekih 2 mjeseca bicikl, ali sam izgubio one papire na kojima pise serijski broj bicikla i sad da meni netko ukrade bicikl ja nemogu uopce prijavit da je ukraden ili ?? Unaprijed zahvaljujem na odgovorima ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#5443 | |
Bannija :D
Datum registracije: Feb 2008
|
Citiraj:
![]() Sutra ujutro, samo ako ne bude liše, definitivno krećem. Danas sam išao popodne ali sa autom, 64km u jednom pravcu raznoraznih brda i dolina, sve je po asfaltu naravno, ali ima lijepih dugotrajnih uspona, ne baš onako dugotrajnih poput plitvica, ali svejedno solidnih. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5444 |
Premium
Datum registracije: Nov 2005
|
murina, kolko imas hoda na dartu? ja na svom dart2 od navedenih 100mm imam 60mm hoda, mislim da i zgmmaxov tak nesto ide al neznam dal je njegov 100 il 80 |
![]() |
![]() |
![]() |
#5445 |
Premium
|
Nemam pojma. Kaže 100mm, a sad sam izmjerio trag od 95mm (vjerojatno od dropića na travu kraj lisinskog, prema importaneu). Jesi tako izmjerio? Sad gledam na stranici piše: Travel 80/100/120mm Jeli to znači da se može mijenjati hod? Ako da, kako se to radi? Zadnje izmijenjeno od: murina. 14.07.2010. u 00:30. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5446 |
Premium
Datum registracije: Nov 2005
|
mislim da to znaci tri razlicite izvedbe vilice meni je 60mm najveci trag nakon sljemena, do kraja je jednom otisla ono kad sam proletio na dotrscini.. nemam pojma, morat cu do protea-jaske pa pitat.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5447 | |
Moderator
|
Citiraj:
Dart ako ne ide dalje od 60mm problem je u ulju, ili je iscurilo u donje noge ili ga je previše u desnoj gornjoj nozi. Drugo nema šta biti. Isti vrag i sa Torama. EDIT: Zapravo, CK ima Toru na novom bike-u i bio je kod mene i isto ne može dobiti više od 55-60mm hoda (od 100), a nije do ulja jer smo mu to prekontrolirali. Iako ima i dobru oprugu, izgleda da su ipak previše za vašu kilažu. Ne može se na Dartu mijenjati hod. Vodilice su različitih duljina. Inače se na zračnim RS vilica može mijenjati micajući spacer na lijevoj zračnoj nozi.
![]() |
![]() |
#5448 | |
(-(-(-(--)-)-)-)
Datum registracije: Sep 2009
|
Citiraj:
Kao sto vuco kaze, mislim da ima jedno 3 vrste opruga, svaka je za neku kilazu, a mi valjda imamo ove najtvrdje pa bi ju trebalo promijeniti za neku odgovarajucu |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5449 |
Premium
|
Ja samo ovo nakon jedne vožnje pogledao, a taj drop mislim ima više od metra (bar mi tako djeluje sa bajka ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5451 |
(-(-(-(--)-)-)-)
|
meni je bila na servisu u 5om mjesecu jer je bilo ulja na lockoutu i bila je tvrda (nedostatak ulja u nogama) i sada ponovo ima ulja na lockoutu i sve koje pitam kaze da je to normalno, da kaj da ocekujem od jeftine vilje ![]() Kada dodjem doma pogledam kolko meni ima hoda |
![]() |
![]() |
![]() |
#5453 | |
Moderator
|
Citiraj:
![]() Može samo ne kliziti fino unutra, ali opruga regulira tvrdoću. Ako ti curi ulje na lockout-u (polugica za Lockout), onda ti propušta o-ring sitni ispod tog knob-a. Za 1-2kn kupiš novi, eventualno malo veći, ali ne prevelik da ne možeš vratiti knob nazad (ako je predebel o-ring). Kada ulje iscuri iz gornje desne noge (stanchion) u donju desnu - lowers (jer je npr. od starosti popustio jedan od o-ringa, a ima ih 2 koji to sprječavaju; to velim može biti iz razloga da je o-ring star, potrošen, oštećen ili pak da ga je oštetilo to što je bilo previše ulja unutra već u samom startu tvornički, pa kad ste jako stisnuli, tlak ulja je probio o-ringe) , onda gubite hod i funkcije vilice poput lockout-a, kompresije i slično, jer nedostaje ulja u gornjoj nozi, a hod se blokira jer opet ulje u lowersu nema kuda jer ga ima previše.
![]() |
![]() |
#5454 |
Premium
|
Vuco stvarno si maher. Pitanje koje možda još koga zanima, pa nije na pp: Kako odrediti koji najveći hod ide na ramu? Jeli to odokativno ili postoji neka računica? Ne mislim stavljati više od 120mm ali čisto da znam, da nisam na nekoj gornjoj granici |
![]() |
![]() |
![]() |
#5455 |
Moderator
|
Nema tu računice kojom bi se to određivalo. Proizvođač rame to preporučuje i garantira da će sve biti u redu sa tim i tim hodom (iako oni pametniji koriste Axle to crown mjeru). Ti možeš staviti hoda koliko želiš, no dizanjem prednjeg kraja dižeš bottom bracket (gubiš stabilnost), smanjuješ kut head tube-a (veća opterećenja na spoju head tube-a sa down i top tube-om i može puknuti), mijenja se kut seat tube-a (baca te na leđa kad se penješ). Ja sam sa bajkom dobio Darta sa 100mm, pa sam kupio vilicu sa 130mm. BB se osjeti da je dignut kad se penjem i stvarno jesam nestabilniji, no prednji kraj ili "pati" jednako ili sitno više jer sam kupio neusporedivo kvalitetniju vilicu radom, te sam stavio malo veći SAG pa je ATC oko 15mm viši od stare vilice. Po forumima se priča da se može uzeti +-10% starog ATC-a (hoda vilice) da bude sve u redu.
![]() |
#5456 |
(-(-(-(--)-)-)-)
|
kolko sam ja shvatio i procito po raznim forumima sa viljom vecega hoda dosta mijenjas cijelokupnu geometriju bike-a, a to dovodi do toga da na nekim mjestima na rami se povecaju opterecenja i onda rama moze puknut. ja sam sada vidio da je na svim dart modelima ogranicena dimezija prednjeg diska na 160mm |
![]() |
![]() |
![]() |
#5457 |
Premium
|
Osjetio sam ogromnu razliku između 100 i 120. Sa 120mm mi je lulica išla direktno, bez spacera, tako da je praktički ostala na istoj visini ali geometrija cijelog bajka se dosta promjenila. Najviše sam osjetio težinu na nosu kod najobičnijeg bunny hopa, a teže je bilo i držati ravnotežu pri maloj brzini (ono kad čekaš zeleno na semaforu, a ne da ti se spustit noge ![]() Vidio sam ograničenje od 160mm za disk, a i logično je jer je jako tanka vilica, veći disk bi je ubio |
![]() |
![]() |
![]() |
#5459 |
(-(-(-(--)-)-)-)
|
ja danas skuzio da mi ne radi lockout ![]() u zadnje vrijeme sta god sam uzo u ruke na bicu sam pokvario prvo sam izgubio onaj dio na zadnjem mjenjacu sa kojime se stela napetost sajle i sada ovo a opce se ne vozim jel je tolko vruce da cu poludit |
![]() |
![]() |
![]() |
#5460 |
sto da napisem ?!
|
|
![]() |
![]() |
|
|