Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Internet i mrežne tehnologije > ISP > Iskon
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 27.12.2019., 21:46   #5401
Psycho
Master Of Disaster
Moj komp

Psycho's Avatar

Datum registracije: Nov 2002
Citiraj:
Autor calypso Pregled postova
Morat ces malo pregovarati... Kreni u pregovore sa A1 ili sa nekim drugim i vidi sto mozes dobiti pa ocijeni da li ti se isplati prelaziti... I onda nazovi Iskon i reci da imas ponudu od tog i tog za tolko i tolko i ako ne mogu pratiti tu cijenu, prelazis kod konkurencije...

Kod njih svih ti je princip isti - APP, odn., ako prodje prodje... Da privuku korisnike ce gace skinut, a za postojece ih nije briga i njih deru i muzu kolko ide... Valjda ima je metrika u tim prodajnim timovima bazirana na broju novih korisnika tako da ih postojeci ne zanimaju...
Zadnji put sam tako uspio smanjiti cijenu, ne znam da li ce drugi put proći 😁

A zbog specificne pozicije samo bakar do 50Mbit imam dostupan. Koje su mi opcije za pregovarati sad uopće? A1, Bnet, Optima?

Sent from my Mi MIX 3 using Tapatalk
Staro 27.12.2019., 22:35   #5402
silver_tip
Premium
Moj komp

silver_tip's Avatar

Datum registracije: May 2010
Citiraj:
Autor Psycho Pregled postova
paket od 50Mbit dl i TV koji me kostao 189kn mjesecno dizu na 210.. Ima li neka bolja opcija?
Telefon ti je bitan ili nije ? Trebaju fixni pozivi djabe ili ne ?
Oglas

Oglas
Staro 28.12.2019., 00:01   #5403
calypso
Premium
Moj komp

calypso's Avatar

Datum registracije: Oct 2002
Citiraj:
Zadnji put sam tako uspio smanjiti cijenu, ne znam da li ce drugi put proći 😁

A zbog specificne pozicije samo bakar do 50Mbit imam dostupan. Koje su mi opcije za pregovarati sad uopće? A1, Bnet, Optima?

Imas A1 (Bnet je pod njima), Optima, T-Com, Tele2 pokucni...

GMKTec K8Plus
AMD Ryzen 7 PRO 8845HS, 3.80-5.10GHz 8-core
64GB DDR5-5200 (2x32GB), quad-channel
NVMe1 - 512GB Micron 3400, PCI-E 4.0 x4
NVMe2 - 512GB Samsung PM981, PCI-E 3.0 x4
AMD Radeon 780M integrirana grafika

2x EIZO EV2336WFS3-BK
23" 1920x1080 IPS

Dell Latitude 7390
intel i7 8650U, 1.90-4.20GHz, 4-core
32GB DDR4
512GB Samsung PM981, PCI-E 3.0 x4
intel UHD 620
13.3" FullHD IPS Touchscreen

calypso je offline   Reply With Quote
Staro 28.12.2019., 10:54   #5404
Psycho
Master Of Disaster
Moj komp

Psycho's Avatar

Citiraj:
Imas A1 (Bnet je pod njima), Optima, T-Com, Tele2 pokucni...
te sam i pretpostavio, pregledao ponude i svi imaju skuplje od Iskona. ocito svi sjeli za stol i dogovorili se: ajmo zajebati klijente

znaci otprilike isti paketi kostaju kod svih operatera 239kn ili 220kn(15% Optima popust). Iskon nam nudi ispod cijene valjda kao dugogodisnjim klijentima.

sranje.
Staro 28.12.2019., 19:04   #5405
calypso
Premium
Moj komp

calypso's Avatar

Citiraj:
te sam i pretpostavio, pregledao ponude i svi imaju skuplje od Iskona. ocito svi sjeli za stol i dogovorili se: ajmo zajebati klijente

znaci otprilike isti paketi kostaju kod svih operatera 239kn ili 220kn(15% Optima popust). Iskon nam nudi ispod cijene valjda kao dugogodisnjim klijentima.

sranje.
Trazi ponude od svih, reci im da pregovaras sa jos nekoliko operatera... Malo muljaj... Vidi sta ti imaju za ponuditi, zicaj da ti daju svasta, kreni od tableta, mobitela, romobila, itd... Ako kazu da ne mogu nista, samo reci da te slobodno nazovu kad budu imali, zahvali i zovi drugog... I tako, u 3-4 iteracije bi mogao dobiti to sto trazis plus jos neke dodatne 'pogodnosti'...

Nikako nemoj reci da ti istice ugovor sa Iskonom, nego onako - hipotetski, sto mi mozete ponuditi ako bih presao kod vas? Trebam to, to i to...

Optima ce ti vjerojatno ovih dana dati najbolje uvjete jer trebaju sakupiti sto veci broj rezidencijalnih korisnika, s obzirom da krece prodaja Optime najvecem ponudjacu u prvom mjesecu... A tu onda ako zeli TCom (oni prodaju Optimu) postici sto vecu cijenu, onda moraju skupiti sto veci broj rezidencijalnih korisnika... Ako budes pricao sa njima, doslovno ih pitaj - vi idete sada u prodaju, znaci da vam treba sto veci broj korisnika, pa dajte mi bolje uvjete i jos neke djindje i preci cu kod vas...

GMKTec K8Plus

2x EIZO EV2336WFS3-BK
23" 1920x1080 IPS

Dell Latitude 7390
32GB DDR4
intel UHD 620

Staro 28.12.2019., 20:15   #5406
Bono
Uptime 99.99%
Moj komp

Bono's Avatar

Datum registracije: Nov 2001
Citiraj:
Zvali iz Iskona i sada paket od 50Mbit dl i TV koji me kostao 189kn mjesecno dizu na 210.. Ima li neka bolja opcija? Da li mogu bez potpisivanja novog ugovora samo nastaviti koristiti uslugu?

Nisam pametan, kako sad monopol ovako dize cijene za iste usluge...

U prvom kvartalu 2020 krece treci igrac na trzistu, pa ce vrlo brzo cijene korigirati. Mene je isto zasmetalo da su digli cijene, ali na svu srecu prvi ugovor mi istice iduce godine u cetvrtom mjesecu.
Staro 28.12.2019., 20:17   #5407
Exomaniac
Registered User
Moj komp

Datum registracije: Mar 2016
Citiraj:
Autor Bono Pregled postova
U prvom kvartalu 2020 krece treci igrac na trzistu, pa ce vrlo brzo cijene korigirati. Mene je isto zasmetalo da su digli cijene, ali na svu srecu prvi ugovor mi istice iduce godine u cetvrtom mjesecu.
Kakav treći igrač?
Exomaniac je offline   Reply With Quote
Staro 29.12.2019., 00:57   #5408
silver_tip
Premium
Moj komp

silver_tip's Avatar

Citiraj:
te sam i pretpostavio, pregledao ponude i svi imaju skuplje od Iskona. ocito svi sjeli za stol i dogovorili se: ajmo zajebati klijente/
Naravno da to nije istina, ima za istu cijenu, dakle jeftinije nego sto ti se trenutno nudi na Iskonu, ljepo sam
te pitao dali ti je telefon vazan ili nije no tebi je lakse izgleda drviti o teorijama urote/zavjere nego si dati truda malo i prelistati moguce ponude.

Dakle u tvom slucaju internet do 50Mbps i TV a za telefon se ne izjasnjavas dok te ne prestane pucati teorija urote pa imamo:
Citiraj:
Promotivna ponuda traje do 30.6.2020. godine. Promotivna ponuda se odnosi na nove i postojeće OT Pretplatnike koji putem Službe za korisnike OT-a zaključe novi ugovor s obveznim trajanjem ugovora od dvije godine.
Citiraj:
TV INT TEL Surf podrazumijeva: Telefonski priključak, prikaz broja pozivatelja (CLIP), širokopojasni pristup internetu uz brzinu 20/1Mbps do najviše 60/10Mbps (ovisno o tehničkim mogućnostima parice Pretplatniku se pruža maksimalna moguća brzina interneta unutar navedenog ranga uz osiguravanje stabilnosti pružanja usluga) uz FlatRATE paket internet prometa, digitalnu televiziju (IPTV -osnovni paket televizijskih programa –više od 100 TV i radijskih programa, Snimalica 10), samoinstalaciju opreme od strane Pretplatnika te korištenje opreme potrebne za funkcionalnost paketa koja je u vlasništvu OT-a, Cijena: 189,00 kn
Citiraj:
TV INT TEL Trend podrazumijeva: Telefonski priključak, neograničene razgovore prema svim nacionalnim nepokretnim mrežama po cijeni od 0,00 kn po minuti bez naplate naknade za uspostavu poziva, prikaz broja pozivatelja (CLIP) širokopojasni pristup internetu uz brzinu 20/1Mbps do najviše 60/10Mbps (ovisno o tehničkim mogućnostima parice Pretplatniku se pruža maksimalna moguća brzina interneta unutar navedenog ranga uz osiguravanje stabilnosti pružanja usluga) uz FlatRATE paket internet prometa, digitalnu televiziju (IPTV -osnovni paket televizijskih programa –više od 100 TV i radijskih programa, Snimalica 10), samoinstalaciju opreme od strane Pretplatnika te korištenje opreme potrebne za funkcionalnost paketa koja je u vlasništvu OT-a, Cijena: 198,75 kn
Opis paketa sa specifikacijama na str: 162, promotivna ponuda na str: 302

Edit:

Ajd nije mi bilo tesko ni Iskon prelistati...
Citiraj:
Iskon.NET.TV.TEL 20-50 CARNet / 187,94kn ( Popust 10,5% na mjesečnu naknadu)
To je u sustini tvoj paket samo preko Carneta s time da ako platis jednokratno 62,50 kn (s PDV-om) onda furas taj paket bez ugovorene obaveze...

Zadnje izmijenjeno od: silver_tip. 29.12.2019. u 02:02.
silver_tip je offline   Reply With Quote
Staro 29.12.2019., 08:27   #5409
franzD
Premium

Datum registracije: Apr 2015
Svi Carnet paketi na Iskonu su bez ugovorne po cijeni od 62,50, čak i za nove priključke jer "ne ne smijemo vam dati ugovornu obvezu kad ne znamo koliko ćete imati pravo na Carnetov pristup", tako su mi nešto objašnjavali na SZK. Situacija od prošlog mjeseca.
franzD je offline   Reply With Quote
Staro 29.12.2019., 11:15   #5410
johnsmith
Premium

Datum registracije: Dec 2007
Citiraj:
Autor franzD Pregled postova
Svi Carnet paketi na Iskonu su bez ugovorne po cijeni od 62,50, čak i za nove priključke jer "ne ne smijemo vam dati ugovornu obvezu kad ne znamo koliko ćete imati pravo na Carnetov pristup", tako su mi nešto objašnjavali na SZK. Situacija od prošlog mjeseca.
To je nekaj novog? Prešo na carnet u travnju 2019. i ništa extra platio. Napravii provisioning rutera opet, unio carnet podatke, hvala bok. Nikakva naknada a bez UO sam.
johnsmith je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 29.12.2019., 13:18   #5411
franzD
Premium

Datum registracije: Apr 2015
Krivo sam formulirao rečenicu. 62,50 samo za nove priključke, naravno. Sve kombinacije bez UO.
franzD je offline   Reply With Quote
Staro 29.12.2019., 15:44   #5412
Stipest
Registered User

Stipest's Avatar

Datum registracije: Jan 2010
Citiraj:
Autor Bono Pregled postova

Načekat češ se dok dođe taj treći igrač, ako uopće dođe. Do isteka tvog ugovora, nema šanse.
Stipest je offline   Reply With Quote
Staro 29.12.2019., 17:55   #5413
Kruno M
Premium
Moj komp

Kruno M's Avatar

Datum registracije: Nov 2004
Ja imam Iskon net 200/100 sa iskon.mobile. Naručio sve isto, plus ova akcija da mi dodaju TV sa Premium filomovima.

E sad, net mi je složen preko Mirkotika, ide na ONT Raisecom, i direktu u Mikrotik i on diže vezu. Sve radi bez greške već godinu dana.

Sad sam postavio VLAN na portu 2 da mi bude TV kad dodje, VLAN id 3969 i označeno "Make service Tag", to bi bilo to i sve bi trebalo raditi kada dođe uređaj?
Staro 29.12.2019., 18:11   #5414
Bono
Uptime 99.99%
Moj komp

Bono's Avatar

Citiraj:
Autor Stipest Pregled postova
Načekat češ se dok dođe taj treći igrač, ako uopće dođe. Do isteka tvog ugovora, nema šanse.
Bas cemo vidjeti u prvom kvartalu kako ce se odvijati.

Sent from my SM-G970F using Tapatalk
Staro 29.12.2019., 21:49   #5415
Stipest
Registered User

Stipest's Avatar

Ako im do onda i prođe kupnja Tele2, Optima neće 100%. Zakonski je HT samo dužan objaviti prodaju 2020 ,a kad će je prodati, e to je veće drugo pitanje. Da ne spominjem ZG banku koja je najveći dioničar. Tako da od prvog kvartala sigurno ništa.
A kad im sve i prođe, treba im vremena za sve posložiti u jednu cijelinu.
Staro 29.12.2019., 22:25   #5416
calypso
Premium
Moj komp

calypso's Avatar

Citiraj:
Ako im do onda i prođe kupnja Tele2, Optima neće 100%. Zakonski je HT samo dužan objaviti prodaju 2020 ,a kad će je prodati, e to je veće drugo pitanje. Da ne spominjem ZG banku koja je najveći dioničar. Tako da od prvog kvartala sigurno ništa.
A kad im sve i prođe, treba im vremena za sve posložiti u jednu cijelinu.
Nije bas tako... Optima mora biti prodana do 10.7.2021., a ako se ne proda kontrola ide Zagrebackoj Banci ili nekom neovisnom o HTu... A vjerojatnost da se Optima nece prodati do tog datuma je ravna nuli...

http://www.aztn.hr/aztn-produljio-ro...i-h1-telekoma/

Agencija za zaštitu tržišnog natjecanja (AZTN) donijela je rješenje kojim se Hrvatski telekom (HT) obvezuje da u siječnju 2020. (od 1. do 31. siječnja 2020.) započne s postupkom prodaje svih svojih dionica Optima Telekoma (Optima) putem objave međunarodnog konkurentnog javnog natječaja, uz objavu oglasa u najmanje jednom uglednom međunarodnom financijskom glasilu.

Postupak prodaje koji će biti transparentan, objektivan, nediskriminatoran i u skladu s najboljim praksama, HT mora pripremiti najkasnije šest mjeseci prije početka prodaje, dakle, do 1.srpnja 2019. O postupku, zajedno s dokumentacijom koja sadrži i procjenu vrijednosti Optime, HT je obvezan izvijestiti AZTN. Tijekom pripreme postupka prodaje, neovisni savjetnik izradit će i procjenu vrijednosti Optime.

Ukoliko se unatoč svemu navedenome dionice Optime ne uspiju prodati najkasnije do 10. srpnja 2021., odnosno s istekom sedmogodišnjeg razdoblja upravljanja Optimom, kontrola HT nad Optimom automatski prestaje te HT sva upravljačka prava nad Optimom mora prenijeti na Zagrebačku banku ili treću osobu koja nije povezana s HT-om.

GMKTec K8Plus

2x EIZO EV2336WFS3-BK
23" 1920x1080 IPS

Dell Latitude 7390
32GB DDR4
intel UHD 620

Zadnje izmijenjeno od: calypso. 08.01.2020. u 21:27. Razlog: Izmijenjen krajnji datum prodaje OPTE iz 10.7.2019. u 10.7.2021.
Staro 29.12.2019., 23:46   #5417
Stipest
Registered User

Stipest's Avatar

Pa to sam ti ja sve isto napisao. HT sigurno neće žuriti sa prodajom, dapaće odugovlačit će, a zakonski do prodaje mora doći tek u 7 mjesec. I onda se može desiti da sve ode ZG banci, pa da ona prodaje ( oni nemaju mnikakve rokove prodaje). Uzevši sve u obzir, šanse za pojavu trečeg kompletnog operatera u sljedečej godini su male, a kamoli u prvom kvartalu, kako si ti napisao.
Staro 29.12.2019., 23:57   #5418
calypso
Premium
Moj komp

calypso's Avatar

Citiraj:
Pa to sam ti ja sve isto napisao. HT sigurno neće žuriti sa prodajom, dapaće odugovlačit će, a zakonski do prodaje mora doći tek u 7 mjesec. I onda se može desiti da sve ode ZG banci, pa da ona prodaje ( oni nemaju mnikakve rokove prodaje). Uzevši sve u obzir, šanse za pojavu trečeg kompletnog operatera u sljedečej godini su male, a kamoli u prvom kvartalu, kako si ti napisao.
Zivi bili pa vidjeli...

Uzmi u obzir par stvari - prodaja Optime je pod povecalom EU komisije... Hrvatska predsjeda EU sljedece godine...

Sumnjam da ce si HT dozvoliti nekakve igre i igrice oko prodaje, pogotovo jer se i AZTN i HANFA i HAKOM moraju iskazati u ovome (prednost se daje stranom ponudjacu koji ne posluje na podrucju RH), a da onda ni ne pricam pod kakvim ce oni biti povecalom sljedece godine... Rezultati njihovog rada ce uvelike utjecati na strana ulaganja u Hrvatsku u godinama koje slijede kada HR vise ne bude predjsedala EU...

GMKTec K8Plus

2x EIZO EV2336WFS3-BK
23" 1920x1080 IPS

Dell Latitude 7390
32GB DDR4
intel UHD 620

Staro 30.12.2019., 10:05   #5419
Psycho
Master Of Disaster
Moj komp

Psycho's Avatar

Citiraj:
Autor silver_tip Pregled postova
Naravno da to nije istina, ima za istu cijenu, dakle jeftinije nego sto ti se trenutno nudi na Iskonu, ljepo sam
te pitao dali ti je telefon vazan ili nije no tebi je lakse izgleda drviti o teorijama urote/zavjere nego si dati truda malo i prelistati moguce ponude.

Dakle u tvom slucaju internet do 50Mbps i TV a za telefon se ne izjasnjavas dok te ne prestane pucati teorija urote pa imamo:

Opis paketa sa specifikacijama na str: 162, promotivna ponuda na str: 302

Edit:

Ajd nije mi bilo tesko ni Iskon prelistati...

To je u sustini tvoj paket samo preko Carneta s time da ako platis jednokratno 62,50 kn (s PDV-om) onda furas taj paket bez ugovorene obaveze...
stari, don't get your panties in a twist. kao da sam ti rodbinu spominjao, a slucajno previdio tvoj odgovor.

telefon nebitan, stovise radije bi si jaja odrezao nego telefon fiksni u kucu stavio ikada vise.

TV+internet u generalnim paketima bez kopanja 200 stranica PDF-a je na vecini providera 239kn, ponavljam - telefon nikako, ne zelim ni broj telefona koji nikad ne cu koristiti.

nemam Carnet tako da ne mogu dobiti navedenu cijenu preko iskona regularnim putem osim cmoljenjem i kukanjem preko maila/telefonu da imam bolju ponudu od drugih providera.
na Optimi sam trazio ponude i nisam nasao ovu promotivnu akciju, HVALA za to stvarno. sada imam sta reci Iskonu ako mi ne zele ostaviti isti paket.

p.s. zasto guraju trio pakete sa manjim cijenama od duo paketa?
Staro 30.12.2019., 11:17   #5420
Exomaniac
Registered User
Moj komp

Datum registracije: Mar 2016
Citiraj:
Zivi bili pa vidjeli...

Uzmi u obzir par stvari - prodaja Optime je pod povecalom EU komisije... Hrvatska predsjeda EU sljedece godine...

Sumnjam da ce si HT dozvoliti nekakve igre i igrice oko prodaje, pogotovo jer se i AZTN i HANFA i HAKOM moraju iskazati u ovome (prednost se daje stranom ponudjacu koji ne posluje na podrucju RH), a da onda ni ne pricam pod kakvim ce oni biti povecalom sljedece godine... Rezultati njihovog rada ce uvelike utjecati na strana ulaganja u Hrvatsku u godinama koje slijede kada HR vise ne bude predjsedala EU...
Hrvatska ne predsjeda EU već europskim vijećem. I to ti ne znači ništa. Osim što će hrpe i hrpe diplomata i birokrata zaposjest hotele u Zagrebu. Neće biti nikakvog posebnog nadgledanja procesa, nikakvih posebnih kontrola niti ičega. To su priče Vlade za malu djecu tako da ljudi misle da je to nešto posebno, a to je najobičnija rotacija tako da se EU malo pokaže u svakoj državi članici. Pozitivan spin i za Vladu i za EU birokrate koji žive s naših sisa, pa da misliš da rade nešto bitno.

I što bi se trebalo promijeniti prodajom Optime nekom drugome? Propali su s razlogom prošli put, ni ovaj put neće biti drugačije. Hrvatska je premalo tržište za tri operatera. Da netko hoće telekom u Hrvatskoj može ga osnovati svaki dan, a ne čekati prodaju Optime. Optima nema nikakvu svoju infrastrukturu do korisnika, nikakvu predanost što će tiče brzina, prometa, ičega, još su lošiji jer negdje HT nudi optiku koju oni ne mogu. Tako da osim ako ne dođe neki investitor koji želi uložiti stotine milijuna eura da bi pokrio nekoliko desetaka tisuća ljudi optikom i vratio tu investiciju za desetak godina možda, teško da ćeš vidjeti išta. Imaš velika očekivanja, ali kad realno pogledaš situaciju na kraju ćeš doživjeti samo veliko razočaranje.
Exomaniac je offline   Reply With Quote
Staro 30.12.2019., 11:28   #5421
okarm
Premium

Datum registracije: Jan 2007
Citiraj:

TV+internet u generalnim paketima bez kopanja 200 stranica PDF-a je na vecini providera 239kn, ponavljam - telefon nikako, ne zelim ni broj telefona koji nikad ne cu koristiti.
imas terakom trio vdsl za 209kn
okarm je online   Reply With Quote
Staro 30.12.2019., 14:12   #5422
calypso
Premium
Moj komp

calypso's Avatar

Citiraj:
Autor Exomaniac Pregled postova
Hrvatska ne predsjeda EU već europskim vijećem. I to ti ne znači ništa. Osim što će hrpe i hrpe diplomata i birokrata zaposjest hotele u Zagrebu. Neće biti nikakvog posebnog nadgledanja procesa, nikakvih posebnih kontrola niti ičega. To su priče Vlade za malu djecu tako da ljudi misle da je to nešto posebno, a to je najobičnija rotacija tako da se EU malo pokaže u svakoj državi članici. Pozitivan spin i za Vladu i za EU birokrate koji žive s naših sisa, pa da misliš da rade nešto bitno.

I što bi se trebalo promijeniti prodajom Optime nekom drugome? Propali su s razlogom prošli put, ni ovaj put neće biti drugačije. Hrvatska je premalo tržište za tri operatera. Da netko hoće telekom u Hrvatskoj može ga osnovati svaki dan, a ne čekati prodaju Optime. Optima nema nikakvu svoju infrastrukturu do korisnika, nikakvu predanost što će tiče brzina, prometa, ičega, još su lošiji jer negdje HT nudi optiku koju oni ne mogu. Tako da osim ako ne dođe neki investitor koji želi uložiti stotine milijuna eura da bi pokrio nekoliko desetaka tisuća ljudi optikom i vratio tu investiciju za desetak godina možda, teško da ćeš vidjeti išta. Imaš velika očekivanja, ali kad realno pogledaš situaciju na kraju ćeš doživjeti samo veliko razočaranje.
To sto Hrvatska predsjeda vijecem EU ili kako god se to zvali ce se odraziti na cijene najma nekretnina u Zagrebu... Samo promatraj kako cijene lete u nebo...

Sto se Optime tice, Optima ima preko 200.000 korisnika plus vlastitu opticku infrastrukturu za poslovne korisnike...

Ovo je offtopic sada, tako da necu vise odgovarati...

GMKTec K8Plus

2x EIZO EV2336WFS3-BK
23" 1920x1080 IPS

Dell Latitude 7390
32GB DDR4
intel UHD 620

Staro 30.12.2019., 14:54   #5423
Nikky
Moderator

Nikky's Avatar

Datum registracije: Sep 2006
Citiraj:
Sto se Optime tice, Optima ima preko 200.000 korisnika plus vlastitu opticku infrastrukturu za poslovne korisnike....
+ na xyz centrala imaju svoje Dslam - ove, nešto Adsl a nešto Vdsl.

Ali da, odosmo u off, ima tema za Optimu pa tamo ...
Nikky je offline   Reply With Quote
Staro 30.12.2019., 21:29   #5424
silver_tip
Premium
Moj komp

silver_tip's Avatar

Citiraj:
TV+internet u generalnim paketima bez kopanja 200 stranica PDF-a
A cuj, ne znam sta bih ti rekao..., kukas za 20kn poprilicno i sa pravom naravno, ali ujedno je tesko prelistati pa i 300 stranica cjenika ako treba tih istih 20kn ustediti. Agro bi listao i Bibliju ako bi ocekivao iskopati popust i 1€
Citiraj:
p.s. zasto guraju trio pakete sa manjim cijenama od duo paketa?
Racunaju da ces kad tad i telefon koristiti itd... a ne kosta ih nista da ga imas u odnosu da ga nemas uopce.

Prelistaj ponovo Iskon cjenik, ovo:
Citiraj:
NET.TV Brzina interneta ovisi o propusnosti i kvaliteti linije: Download 3,5 - 50 Mbps ( razredi ) , Iskon.TV Fun (više od 50 kanala ) , Cijena: 279,90 kn
E onda na tu cijenu ide ovo:
Citiraj:
Pogodnost popust na mjesečnu naknadu kroz 18 mjeseci* akcija je dostupna na bakrenoj infrastrukturi / Iznos mjesečnog popusta tijekom 18 mj. uz ugovornu obvezu od 24 mjeseca 130,00 kn (s PDV-om)
Mjesečna cijena paketa za vrijeme trajanja popusta 149,90 kn x 18mj. (s PDV-om) + 6mj. x 279,90 kn (s PDV-om) = 4.377,60kn / 24mj. = 182,40kn (s PDV-om).
Naravno, nitko ti nece dati popust na ljepe oci, pogotovo ako si lenj tocno i decidirano traziti ono sto trebas.
Takodjer tvoje isprazne prijetnje "ja cu otici drugom operateru" ce izazvati samo smjeh kod sluzbe za korisnike/agenta dok bude srkao kavicu u toplom uredu jer ce u startu skuziti da si bespomocan i neinformirani user.

Ono sto moras napraviti da bi dobio recimo taj fini popust i placao u prosjeku 6,60kn mjesecno manje nego sada i zadrzao istu kvalitetu je:

1. Odabrati kod Optime ili nekoga drugoga operatera najpovoljniju opciju s kojom moras biti spreman da zavrsis na istoj.
2. Pokrenuti Online ili telefonski kod drugoga operatera, prelazak na ciljani paket.
3. Cekati poziv iz Iskona jer kada novi operater pokrene prelazak onda se agentima pale lampice i zovu ne samo jednom...
4. Ucjeniti, traziti od Iskona taj paket i tu akciju/popust sto sam ti napisao, vazeca je.
5. Ako nedaju iz prve i dalje ostajes kod prelaska, ugovor od drugoga operatera koji ti u medjuvremenu stigne postom potpises i vratis im nazad.
6. Par dana prije prelaska/prijenosa usluge ce opet zvati iz Iskona i onda ili daju to ili ne daju.... ako daju onda nazoves novog operatera i odustanes od ugovora bez problema.

Ja taj tvoj paket "sa istom brzinom" ali bez TV-a placam 116kn, bez ugovora, od volje mi dokle cu biti na Optimi... nemam tu brzinu jer sam dalje ali "paket" mi je do 60Mbps.
Iskon mi je to isto na kraju nudio za 100kn ( ugovor na 24mj ) ali osa sam iz Dispeta jer su mi digli zivac... Ima jos sigurno 2 paketa kod Iskona do 200kn sto sam letimice
uspio uloviti ali imas cjenik pa kopaj sam malo pa ces ujedno i naci odakle sam ovo iskopao, nisam namjerno napisao stranice gdje uocih to
Staro 31.12.2019., 11:31   #5425
Psycho
Master Of Disaster
Moj komp

Psycho's Avatar

Citiraj:
Autor silver_tip Pregled postova
A cuj, ne znam sta bih ti rekao..., kukas za 20kn poprilicno i sa pravom naravno, ali ujedno je tesko prelistati pa i 300 stranica cjenika ako treba tih istih 20kn ustediti. Agro bi listao i Bibliju ako bi ocekivao iskopati popust i 1€

Racunaju da ces kad tad i telefon koristiti itd... a ne kosta ih nista da ga imas u odnosu da ga nemas uopce.

Prelistaj ponovo Iskon cjenik, ovo:

E onda na tu cijenu ide ovo:

Naravno, nitko ti nece dati popust na ljepe oci, pogotovo ako si lenj tocno i decidirano traziti ono sto trebas.
Takodjer tvoje isprazne prijetnje "ja cu otici drugom operateru" ce izazvati samo smjeh kod sluzbe za korisnike/agenta dok bude srkao kavicu u toplom uredu jer ce u startu skuziti da si bespomocan i neinformirani user.

Ono sto moras napraviti da bi dobio recimo taj fini popust i placao u prosjeku 6,60kn mjesecno manje nego sada i zadrzao istu kvalitetu je:

1. Odabrati kod Optime ili nekoga drugoga operatera najpovoljniju opciju s kojom moras biti spreman da zavrsis na istoj.
2. Pokrenuti Online ili telefonski kod drugoga operatera, prelazak na ciljani paket.
3. Cekati poziv iz Iskona jer kada novi operater pokrene prelazak onda se agentima pale lampice i zovu ne samo jednom...
4. Ucjeniti, traziti od Iskona taj paket i tu akciju/popust sto sam ti napisao, vazeca je.
5. Ako nedaju iz prve i dalje ostajes kod prelaska, ugovor od drugoga operatera koji ti u medjuvremenu stigne postom potpises i vratis im nazad.
6. Par dana prije prelaska/prijenosa usluge ce opet zvati iz Iskona i onda ili daju to ili ne daju.... ako daju onda nazoves novog operatera i odustanes od ugovora bez problema.

Ja taj tvoj paket "sa istom brzinom" ali bez TV-a placam 116kn, bez ugovora, od volje mi dokle cu biti na Optimi... nemam tu brzinu jer sam dalje ali "paket" mi je do 60Mbps.
Iskon mi je to isto na kraju nudio za 100kn ( ugovor na 24mj ) ali osa sam iz Dispeta jer su mi digli zivac... Ima jos sigurno 2 paketa kod Iskona do 200kn sto sam letimice
uspio uloviti ali imas cjenik pa kopaj sam malo pa ces ujedno i naci odakle sam ovo iskopao, nisam namjerno napisao stranice gdje uocih to
tnx na kopanju, ali jedan od razoga zasto imas bolju cijenu je dostupnost paketa. znaci iako sam udaljen 5min od centra Rijeke ja sam im jos uvijek u onom podrucju gdje su samo "sporiji" paketi dostupni. Na Drenovi u Rijeci u drugom stanu paket bi me prije 2 godine kostao oko 150kn dok sam na sadasnjoj lokaciji placao 279kn, nakon koje sam uspio blefiranim mailovima dobiti sadasnju cijenu.

enivej, ovo s Optimom mi odgovara za ucjene i odugovlacenja potpisivanja novog ugovora. najgore mi je sto mi je telefon na zenu pa onda moram preko nje(mail/telefon) voditi te glupe razgovore a mene pol vremena ni nema u HR.
Staro 31.12.2019., 14:21   #5426
Bono
Uptime 99.99%
Moj komp

Bono's Avatar

Citiraj:
Autor okarm Pregled postova
imas terakom trio vdsl za 209kn
Terakom je u mojoj zgradi ponudio samo Internet koliko ide za 100kn, za isto Iskon sada trazi 169kn.

Sent from my SM-G970F using Tapatalk
Staro 31.12.2019., 14:54   #5427
MadBoY
MadModerator
Moj komp

MadBoY's Avatar

Datum registracije: Sep 2002
Ljudi, ovo je tema o Iskonu, zadrzimo Optimu i politiku izvan ove teme.
Staro 02.01.2020., 14:37   #5428
Guls
Premium
Moj komp

Guls's Avatar

Prijavio Iskon HAKOM-u.
Ne očekujem čuda, ali nevjerojatno mi je da jedan operater ODBIJA komunikaciju sa korisnikom.

15.11.2019 sam sklopio ugovor s Iskon Internet d.d. u kojem je dogovorena tripleplay usluga:
- telefon
- internet (upload 0.5 - 0.7, download 5-7mbps)
- TV + filmski programi (HD)
Nakon samoinstalacije primjećujem probleme u brzini interneta koji ne prelazi 2mbps, što smatram povredom ugovora.
Tehničari su u nekoliko navrata izlazili na teren, obavljeno je nekoliko poziva te je ustanovljeno da je linija degradirana te da će za postizanje ugovorene brzine interneta biti potrebno prekršiti još jednu stavku ugovora, a to je uklanjanje HD paketa programa.
Ja se slažem da se to odradi, no zauzvrat od operatera tražim refundiranje za uklonjenu uslugu na mjesečnoj bazi tj umanjenje mjesečnog paušala za razuman iznos.
Tu staje svaka komunikacija s Iskonom, oni odbijaju odgovoriti na mail, pozivi SZK rezultiraju da oni tu ne mogu napraviti ništa, već neki "poseban odjel" koji zove korisnike (a ne primaju pozive) i tako stojimo od početka.

Srećom doma imamo neograničeni 4g (preko firme) pa smo se krpali i nismo dizali paniku, ali već je prošlo više od 45 dana da nisu u stanju riješiti jedan običan problemčić. Reko fuck it, ide prijava.
Pa kaj bude bit će.

HP Obelisk Desktop PC - 875-0040ny
Intel i7 9700F
32GB Hyper-X DDR4-2666
2TB 970Pro PCIe NVMe M.2
Palit GeForce RTX 3060 StormX 8GB
Windows 11 Professional

Periferija
2 x 27" Dell P2723D
Corsair SP2500 2.1
Logitech MK270

Lenovo Legion 5 17ACH6H 82JY007GSC
17,3 FHD IPS 144Hz
AMD Ryzen 7 5800H
16GB DDR4-3200 RAM
NVIDIA GeForce RTX 3060 6GB GDDR6
1TB PCIe NVMe SSD
Windows 11 Professional

Sony Playstation 5
Philips The One 75PUS8807/12 LED UHD 4K 120 hz
Logitech K400 wireless keyboard
Guls je offline   Reply With Quote
Staro 02.01.2020., 16:14   #5429
johnsmith
Premium

Datum registracije: Dec 2007
Svaka čast tko ti prodao hd paket na 5mbit. Kak su statsi u ruteru? Tv bi trebo imati dedicated bandwidth, tipa trebo bi imati npr 5+3mbit (8 u ruteru) osim ako je tako lose da niti 8 nemaš. 2mbit je uz upaljen tv pretpostavljam. Ako istekas stb koliko je brzina?
johnsmith je offline   Reply With Quote
Staro 02.01.2020., 20:59   #5430
Guls
Premium
Moj komp

Guls's Avatar

Linija je do prije par godina gutala 20akmbps, sad je degradirana na 9mbps. Naravno, ovi to nisu provjeravalo kad se ugovor potpisivao, tako da iskon tv uzme jedno 7mbps, a za internet mi ostane 1-2. Nisam provjeravao brzinu kad ugasim.stb, bas cu probati.

HP Obelisk Desktop PC - 875-0040ny
Intel i7 9700F
32GB Hyper-X DDR4-2666
2TB 970Pro PCIe NVMe M.2
Palit GeForce RTX 3060 StormX 8GB
Windows 11 Professional

Periferija
2 x 27" Dell P2723D
Corsair SP2500 2.1
Logitech MK270

Lenovo Legion 5 17ACH6H 82JY007GSC
17,3 FHD IPS 144Hz