|
![]() |
#5401 | |
Master Of Disaster
Datum registracije: Nov 2002
|
Citiraj:
A zbog specificne pozicije samo bakar do 50Mbit imam dostupan. Koje su mi opcije za pregovarati sad uopće? A1, Bnet, Optima? Sent from my Mi MIX 3 using Tapatalk
![]() |
![]() |
#5402 |
Premium
Datum registracije: May 2010
|
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#5403 |
Premium
Datum registracije: Oct 2002
|
Imas A1 (Bnet je pod njima), Optima, T-Com, Tele2 pokucni...
![]() |
#5404 |
Master Of Disaster
|
te sam i pretpostavio, pregledao ponude i svi imaju skuplje od Iskona. ocito svi sjeli za stol i dogovorili se: ajmo zajebati klijente znaci otprilike isti paketi kostaju kod svih operatera 239kn ili 220kn(15% Optima popust). Iskon nam nudi ispod cijene valjda kao dugogodisnjim klijentima. sranje.
![]() |
#5405 | |
Premium
|
Citiraj:
Nikako nemoj reci da ti istice ugovor sa Iskonom, nego onako - hipotetski, sto mi mozete ponuditi ako bih presao kod vas? Trebam to, to i to... Optima ce ti vjerojatno ovih dana dati najbolje uvjete jer trebaju sakupiti sto veci broj rezidencijalnih korisnika, s obzirom da krece prodaja Optime najvecem ponudjacu u prvom mjesecu... ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#5406 | |
Uptime 99.99%
Datum registracije: Nov 2001
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#5407 |
Registered User
Datum registracije: Mar 2016
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5408 | |||||
Premium
|
Citiraj:
te pitao dali ti je telefon vazan ili nije no tebi je lakse izgleda drviti o teorijama urote/zavjere nego si dati truda malo i prelistati moguce ponude. Dakle u tvom slucaju internet do 50Mbps i TV a za telefon se ne izjasnjavas dok te ne prestane pucati teorija urote pa imamo: Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
Edit: Ajd nije mi bilo tesko ni Iskon prelistati... Citiraj:
trebaš seedbox? Zadnje izmijenjeno od: silver_tip. 29.12.2019. u 02:02. |
|||||
![]() |
![]() |
![]() |
#5409 |
Premium
Datum registracije: Apr 2015
|
Svi Carnet paketi na Iskonu su bez ugovorne po cijeni od 62,50, čak i za nove priključke jer "ne ne smijemo vam dati ugovornu obvezu kad ne znamo koliko ćete imati pravo na Carnetov pristup", tako su mi nešto objašnjavali na SZK. Situacija od prošlog mjeseca. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5410 |
Premium
Datum registracije: Dec 2007
|
To je nekaj novog? Prešo na carnet u travnju 2019. i ništa extra platio. Napravii provisioning rutera opet, unio carnet podatke, hvala bok. Nikakva naknada a bez UO sam. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#5411 |
Premium
Datum registracije: Apr 2015
|
Krivo sam formulirao rečenicu. 62,50 samo za nove priključke, naravno. Sve kombinacije bez UO. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5412 | |
Registered User
Datum registracije: Jan 2010
|
Citiraj:
Načekat češ se dok dođe taj treći igrač, ako uopće dođe. Do isteka tvog ugovora, nema šanse. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5413 |
Premium
Datum registracije: Nov 2004
|
Ja imam Iskon net 200/100 sa iskon.mobile. Naručio sve isto, plus ova akcija da mi dodaju TV sa Premium filomovima. E sad, net mi je složen preko Mirkotika, ide na ONT Raisecom, i direktu u Mikrotik i on diže vezu. Sve radi bez greške već godinu dana. Sad sam postavio VLAN na portu 2 da mi bude TV kad dodje, VLAN id 3969 i označeno "Make service Tag", to bi bilo to i sve bi trebalo raditi kada dođe uređaj? |
![]() |
![]() |
![]() |
#5414 |
Uptime 99.99%
|
![]() |
#5415 |
Registered User
|
Ako im do onda i prođe kupnja Tele2, Optima neće 100%. Zakonski je HT samo dužan objaviti prodaju 2020 ,a kad će je prodati, e to je veće drugo pitanje. Da ne spominjem ZG banku koja je najveći dioničar. Tako da od prvog kvartala sigurno ništa. A kad im sve i prođe, treba im vremena za sve posložiti u jednu cijelinu. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5416 | |
Premium
|
Citiraj:
http://www.aztn.hr/aztn-produljio-ro...i-h1-telekoma/ Agencija za zaštitu tržišnog natjecanja (AZTN) donijela je rješenje kojim se Hrvatski telekom (HT) obvezuje da u siječnju 2020. (od 1. do 31. siječnja 2020.) započne s postupkom prodaje svih svojih dionica Optima Telekoma (Optima) putem objave međunarodnog konkurentnog javnog natječaja, uz objavu oglasa u najmanje jednom uglednom međunarodnom financijskom glasilu. Postupak prodaje koji će biti transparentan, objektivan, nediskriminatoran i u skladu s najboljim praksama, HT mora pripremiti najkasnije šest mjeseci prije početka prodaje, dakle, do 1.srpnja 2019. O postupku, zajedno s dokumentacijom koja sadrži i procjenu vrijednosti Optime, HT je obvezan izvijestiti AZTN. Tijekom pripreme postupka prodaje, neovisni savjetnik izradit će i procjenu vrijednosti Optime. Ukoliko se unatoč svemu navedenome dionice Optime ne uspiju prodati najkasnije do 10. srpnja 2021., odnosno s istekom sedmogodišnjeg razdoblja upravljanja Optimom, kontrola HT nad Optimom automatski prestaje te HT sva upravljačka prava nad Optimom mora prenijeti na Zagrebačku banku ili treću osobu koja nije povezana s HT-om.
Zadnje izmijenjeno od: calypso. 08.01.2020. u 21:27. Razlog: Izmijenjen krajnji datum prodaje OPTE iz 10.7.2019. u 10.7.2021. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5417 |
Registered User
|
Pa to sam ti ja sve isto napisao. HT sigurno neće žuriti sa prodajom, dapaće odugovlačit će, a zakonski do prodaje mora doći tek u 7 mjesec. I onda se može desiti da sve ode ZG banci, pa da ona prodaje ( oni nemaju mnikakve rokove prodaje). Uzevši sve u obzir, šanse za pojavu trečeg kompletnog operatera u sljedečej godini su male, a kamoli u prvom kvartalu, kako si ti napisao. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5418 | |
Premium
|
Citiraj:
Uzmi u obzir par stvari - prodaja Optime je pod povecalom EU komisije... Hrvatska predsjeda EU sljedece godine... Sumnjam da ce si HT dozvoliti nekakve igre i igrice oko prodaje, pogotovo jer se i AZTN i HANFA i HAKOM moraju iskazati u ovome (prednost se daje stranom ponudjacu koji ne posluje na podrucju RH), a da onda ni ne pricam pod kakvim ce oni biti povecalom sljedece godine... Rezultati njihovog rada ce uvelike utjecati na strana ulaganja u Hrvatsku u godinama koje slijede kada HR vise ne bude predjsedala EU...
![]() |
![]() |
#5419 | |
Master Of Disaster
|
Citiraj:
telefon nebitan, stovise radije bi si jaja odrezao nego telefon fiksni u kucu stavio ikada vise. TV+internet u generalnim paketima bez kopanja 200 stranica PDF-a je na vecini providera 239kn, ponavljam - telefon nikako, ne zelim ni broj telefona koji nikad ne cu koristiti. nemam Carnet tako da ne mogu dobiti navedenu cijenu preko iskona regularnim putem osim cmoljenjem i kukanjem preko maila/telefonu da imam bolju ponudu od drugih providera. na Optimi sam trazio ponude i nisam nasao ovu promotivnu akciju, HVALA za to stvarno. sada imam sta reci Iskonu ako mi ne zele ostaviti isti paket. ![]() ![]() p.s. zasto guraju trio pakete sa manjim cijenama od duo paketa?
![]() |
![]() |
#5420 | |
Registered User
Datum registracije: Mar 2016
|
Citiraj:
I što bi se trebalo promijeniti prodajom Optime nekom drugome? Propali su s razlogom prošli put, ni ovaj put neće biti drugačije. Hrvatska je premalo tržište za tri operatera. Da netko hoće telekom u Hrvatskoj može ga osnovati svaki dan, a ne čekati prodaju Optime. Optima nema nikakvu svoju infrastrukturu do korisnika, nikakvu predanost što će tiče brzina, prometa, ičega, još su lošiji jer negdje HT nudi optiku koju oni ne mogu. Tako da osim ako ne dođe neki investitor koji želi uložiti stotine milijuna eura da bi pokrio nekoliko desetaka tisuća ljudi optikom i vratio tu investiciju za desetak godina možda, teško da ćeš vidjeti išta. Imaš velika očekivanja, ali kad realno pogledaš situaciju na kraju ćeš doživjeti samo veliko razočaranje. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5421 |
Premium
Datum registracije: Jan 2007
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5422 | |
Premium
|
Citiraj:
Sto se Optime tice, Optima ima preko 200.000 korisnika plus vlastitu opticku infrastrukturu za poslovne korisnike... Ovo je offtopic sada, tako da necu vise odgovarati...
![]() |
![]() |
#5423 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5424 | ||
Premium
|
A cuj, ne znam sta bih ti rekao..., kukas za 20kn poprilicno i sa pravom naravno, ali ujedno je tesko prelistati pa i 300 stranica cjenika ako treba tih istih 20kn ustediti. Agro bi listao i Bibliju ako bi ocekivao iskopati popust i 1€ ![]() Racunaju da ces kad tad i telefon koristiti itd... a ne kosta ih nista da ga imas u odnosu da ga nemas uopce. Prelistaj ponovo Iskon cjenik, ovo: Citiraj:
Citiraj:
Takodjer tvoje isprazne prijetnje "ja cu otici drugom operateru" ce izazvati samo smjeh kod sluzbe za korisnike/agenta dok bude srkao kavicu u toplom uredu jer ce u startu skuziti da si bespomocan i neinformirani user. Ono sto moras napraviti da bi dobio recimo taj fini popust i placao u prosjeku 6,60kn mjesecno manje nego sada i zadrzao istu kvalitetu je: 1. Odabrati kod Optime ili nekoga drugoga operatera najpovoljniju opciju s kojom moras biti spreman da zavrsis na istoj. 2. Pokrenuti Online ili telefonski kod drugoga operatera, prelazak na ciljani paket. 3. Cekati poziv iz Iskona jer kada novi operater pokrene prelazak onda se agentima pale lampice i zovu ne samo jednom... 4. Ucjeniti, traziti od Iskona taj paket i tu akciju/popust sto sam ti napisao, vazeca je. 5. Ako nedaju iz prve i dalje ostajes kod prelaska, ugovor od drugoga operatera koji ti u medjuvremenu stigne postom potpises i vratis im nazad. 6. Par dana prije prelaska/prijenosa usluge ce opet zvati iz Iskona i onda ili daju to ili ne daju.... ako daju onda nazoves novog operatera i odustanes od ugovora bez problema. Ja taj tvoj paket "sa istom brzinom" ali bez TV-a placam 116kn, bez ugovora, od volje mi dokle cu biti na Optimi... nemam tu brzinu jer sam dalje ali "paket" mi je do 60Mbps. Iskon mi je to isto na kraju nudio za 100kn ( ugovor na 24mj ) ali osa sam iz Dispeta jer su mi digli zivac... Ima jos sigurno 2 paketa kod Iskona do 200kn sto sam letimice uspio uloviti ali imas cjenik pa kopaj sam malo pa ces ujedno i naci odakle sam ovo iskopao, nisam namjerno napisao stranice gdje uocih to ![]()
![]() |
![]() |
#5425 | |
Master Of Disaster
|
Citiraj:
enivej, ovo s Optimom mi odgovara za ucjene i odugovlacenja potpisivanja novog ugovora. najgore mi je sto mi je telefon na zenu pa onda moram preko nje(mail/telefon) voditi te glupe razgovore a mene pol vremena ni nema u HR.
![]() |
![]() |
#5426 |
Uptime 99.99%
|
![]() |
#5428 |
Premium
|
Prijavio Iskon HAKOM-u. Ne očekujem čuda, ali nevjerojatno mi je da jedan operater ODBIJA komunikaciju sa korisnikom. 15.11.2019 sam sklopio ugovor s Iskon Internet d.d. u kojem je dogovorena tripleplay usluga: - telefon - internet (upload 0.5 - 0.7, download 5-7mbps) - TV + filmski programi (HD) Nakon samoinstalacije primjećujem probleme u brzini interneta koji ne prelazi 2mbps, što smatram povredom ugovora. Tehničari su u nekoliko navrata izlazili na teren, obavljeno je nekoliko poziva te je ustanovljeno da je linija degradirana te da će za postizanje ugovorene brzine interneta biti potrebno prekršiti još jednu stavku ugovora, a to je uklanjanje HD paketa programa. Ja se slažem da se to odradi, no zauzvrat od operatera tražim refundiranje za uklonjenu uslugu na mjesečnoj bazi tj umanjenje mjesečnog paušala za razuman iznos. Tu staje svaka komunikacija s Iskonom, oni odbijaju odgovoriti na mail, pozivi SZK rezultiraju da oni tu ne mogu napraviti ništa, već neki "poseban odjel" koji zove korisnike (a ne primaju pozive) i tako stojimo od početka. Srećom doma imamo neograničeni 4g (preko firme) pa smo se krpali i nismo dizali paniku, ali već je prošlo više od 45 dana da nisu u stanju riješiti jedan običan problemčić. Reko fuck it, ide prijava. Pa kaj bude bit će.
![]() |
#5429 |
Premium
Datum registracije: Dec 2007
|
Svaka čast tko ti prodao hd paket na 5mbit. Kak su statsi u ruteru? Tv bi trebo imati dedicated bandwidth, tipa trebo bi imati npr 5+3mbit (8 u ruteru) osim ako je tako lose da niti 8 nemaš. 2mbit je uz upaljen tv pretpostavljam. Ako istekas stb koliko je brzina? |
![]() |
![]() |
![]() |
#5430 |
Premium
|
Linija je do prije par godina gutala 20akmbps, sad je degradirana na 9mbps. Naravno, ovi to nisu provjeravalo kad se ugovor potpisivao, tako da iskon tv uzme jedno 7mbps, a za internet mi ostane 1-2. Nisam provjeravao brzinu kad ugasim.stb, bas cu probati.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|