|
![]() |
#511 |
ha?
Datum registracije: Dec 2007
|
izgleda da je moja otegla papke ![]() tj. izgleda da sam je kupio zgorenu probao sam sve moguce drivere, windowse nanovo, i uvijek isto, u svim igrama artefakti testirao sam sa burnin-om, kaze da je memory otisla s kojim bi jos programom mogao testirati da budem siguran da je krepala? |
![]() |
![]() |
![]() |
#512 | |
Guest
|
Citiraj:
No,svejedno,ako je otegla papke-znaš što ti je činiti ![]() |
|
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#513 | |
Premium
Datum registracije: Sep 2007
|
fan
Citiraj:
Što se tiče OC-a, tu imam neki zazor od takvih stvari. Iako mislim da poprilično dobro razumijem što i kako treba, barem što se tiče samih CPU-ova, kroz život nisam nikad imao neku ploču koja bi dobro podnosila OC, pa su mi i tih nekoliko pokušaja bili razočaravajući jer sam i nakon tek samo nježnih dizanja dobijao nestabilan stroj, pa čak i crni ekran. Sada sa ovakvim ostatkom hardveraja, mislim i sam da bih stvarno mogao uzet neku ploču sa kojom bih mogao OC-at svoj proc jer stvarno vidim da ekipa ovdje postiže osjetno bolje rezultate s tim. Što se tiče OC-anja grafe, tu sam jedino probao prijašnju x1950pro, ali kada bih ju OC-ao do granice stabilnosti, rezultati su stvarno bili zanemarivo bolji, ma što god netko rekao u kontru toga, a kada bih ju malo jače OC-nuo dobijao bih histerično trzanje slike već na samom golom XP desktopu, tako da sam odustao od toga. Bez obzira na to, x1950pro je stvarno dobra kartica, ali nekako iz nekog bloody user stanovišta mi se čini da je nekako već u startu prenašpanana i kao da vrišti "ne talasaj", a i moja se u normalnim uvjetima bez prašine, normalno hlađena grijala i do 98 stupnjeva prema Everestu, a 3870 do 69. Pokušat ću OC-at 3870, ali ajde da prvo vidimo ovo sa temperaturom pri dodatnom ventu. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#516 |
Premium
Datum registracije: Dec 2007
|
Dobro da ovo pitanje nije bilo već n-puta... Kako bi kartica štedila električnu energiju prebaci se u mod (2D) koji troši manje struje, a da bi trošila manje struje radi na manjoj brzini. Opali neku igru pa pogledaj onda brzine. |
![]() |
![]() |
![]() |
#517 |
Premium
Datum registracije: Jan 2006
|
Vidim da se tu priča o 3870...pa eto, da i ja priupitam nešto jer mi se neda sve čitat pošto je thread velik...Eo, ja sam uspio za dobru lovu prodat ovu karticu iz ''Moj komp'' (900kn ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#519 |
Premium
|
![]() Ovako, ja imam jedno pitanje vezano uz Powercolor HD3870 PCS i Vistu. U XP-u mi je uredno u dxdiag-u i sličnim aplikacijama pokazivalo 512RAM GPU memorije. U visti u dxdiag-u mi pokazuje duplo, cca 1200MB. I recimo, na systemrequirementslab.com mi isto tako, pokazuje 1.2GB. Jel to neka greška u očitavanju il to Vista tako prepoznaje? Malo je noob pitanje, al ne kužim pa... |
![]() |
![]() |
![]() |
#520 |
Premium
Datum registracije: Apr 2008
|
ekipa molim vas jedno pitanje, pratim vas i diskusiju već dugo, i sada me zanima koliko je opravdana viša cijena ostalih 3870 od gigabytice sa ddrom 3 i zalmannom gore, pa ako je uzmem koliko ću stvarno imati manje rezultate u gejmanju??? |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#521 | |
Bill Gates
Datum registracije: Jan 2007
|
Citiraj:
![]() Ma razlike su minimalne, mozda negdje oko 5%. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#522 |
Guest
|
Nisam probao tu DDR3,ali po forumima pričaju da je osnovna razlika u boljem OC potencijalu DDR4 izvedbe. Jel' imaš možda neki link sa usporednim testom DDR3 vs DDR4,zanima me tih "oko 5%"(na kojoj rezoluciji,AA/AF,default vs OC taktovi,itd,itd...)? |
![]() |
![]() |
#523 |
hustla
Datum registracije: Nov 2006
|
ZEROTHERM GX 810 na gigabyte hd 3870 ili ne?
http://www.links.hr/index.php?option...kl=050.909.127 ovaj cooler doso u links,nazalost nemogu vise cekati da beshtija otvori web shop pa mi recite dal ima itko iskustva s njim,kakva je razina buke te efikasnost,i dal bi se moglo uopce montirati na navedenu grafu? EDIT: dal bi moderator mogao promjeniti ime teme u hd3870 jer je ovo grupna tema o svim atijevim hd 3870 grafama razlicitih proizvodaca,ne samo saphire pa ono...
I don't need to "Get a life". I'm a gamer. I have lots of lives. Zadnje izmijenjeno od: gangxxxta. 09.04.2008. u 00:34. |
![]() |
![]() |
![]() |
#524 |
Premium
Datum registracije: Jun 2007
|
Ja izgleda nemam sreće s ovom svojoj hd3870. Stavljen novi bios, s fanfix-om, neće preko 864, uzmem att, stavim voltažu na 1.327 opet neće. Jel mi ima ikakve pomoći? |
![]() |
![]() |
![]() |
#525 |
Registered User
Datum registracije: Oct 2007
|
Gigabyte 3870(da ili ne?)
Ovako,probao sam malo trazit o temi koja me zanima,ali jednostavno ima previse tema i postova,pa bih molio vase misljenje Planiram kupit gigabyte 3870 ddr3,e sad mene zanima da li ce moj procesor moci "hraniti" tu graficku sa podacima(posto i nemam bas najbrzi procesor),mislim C2D @ 2,13 nije toliko los,cak bi rekao da je jako dobar,samo ima malu frekvenciju rada,2.13 i nije toliko puno,overcloakao ne bih,jednostavno me to ne interesira Samo me interesira da li da uzmem tu graficku ili da gledam neku drugu,npr.3850 |
![]() |
![]() |
![]() |
#527 | |
Premium
|
Citiraj:
evo slike powercolorke, čini mi se da su isti cooleri. http://www.powercolor.com/global/ima.../image_b_s.jpg |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#530 |
Premium
|
za s1 ne znam kak hladi, mogu ti jedino reć kakvih ja iskustva imam s ovim. na default taktovima u idle stoji na 36C, u loadu na 44-46 max, više od toga nisam vidio (CoD4 nakon sat i pol igranja). kloknuo sam ju jednom prilikom na max što je att našo, i sjećam se da temp nije prelazila 57-58C u loadu. ne sjećam se kolki su taktovi bili, moro bi ponovit OC, pa postat rezultate, ak treba. a kaj se buke tiće, općenito sam gluh za to, niš mi ne smeta dok nešto ne zuji il krči, tak da ono puhanje šta se čuje me apsolutno ne dira. makar, ne bih reko da je glasan cooler.mislim da se jače čuje od cpu cooler, i 3 venta na kučištu. možda neko drugi može preciznije to reć, ko je koristio i s1 i ovaj cooler, nisam baš stručnjak. |
![]() |
![]() |
![]() |
#531 |
hustla
|
ja imam zalmana vf 700 serijski al meni je to oduvjek bio glasan cooler,jer sam fakat u zadnje vrijeme teski noise freak,prije sam imo prescota 2.8 na kojem je bio stock cooler koji se vrtio na 3000 rpm i to me ubilo pa sam kupio schyte katanu i od tad je do jaja
![]() |
#532 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Premium
|
Citiraj:
![]() al ovak po nekoj slobodnoj procjeni, ne bih reko da je to glasan cooler.
Max 29dBA na 2500rpm...jel to puno? http://www.xsreviews.co.uk/reviews/g...otherm-gx810/5 recenzija coolera. |
||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
![]() |
![]() |
![]() |
#533 |
hustla
|
nije al kakav protok zraka daje pri toj brzini vrtnje? o tom ti pricam,meni je vazno da je tiho i da grafa bude kolko tolko hladna znaci do 40 stunja
![]() |
#534 |
Premium
Datum registracije: Aug 2005
|
Ja sam kupio jučer Toxic, morao sam uzet tu jer je su bile samo dvije dostupne a druga mi nije odgovarala zbog dimenzija.....Kartica super izgleda i temperatura u idleu mi je 36 a load (ne 100% nego nakon 3-4 sata igranja) 55 stupnjeva. Sa temp sam jako zadovoljan al kad se upali vent, počne zujat da se kučište trese ![]()
Abit AB9 Pro \\ INTEL E6300 1.86Ghz & CoolerMaster Gemini II + 2X Xsilence RedWing 120mm \\ G.E.I.L PC26400CL5 2GB \\ Sapphire 3870 TOXIC 512mb Seagate Barracuda 320GB 16mb SATA2 + 2x WD 500Gb, 16mb,SATA2 \\ DVD-RW SAMSUNG SH-W163A SATA & LITEON SHM-165S6S SATA LCD Asus PW201 20,1" \\ Antec P160 Aluminium \\ Enermax Liberty 500W \\ MX518 + func 1030\\ Potenciometar ZALMAN ZM-MFC1 plus, sreberni 5.25" |
![]() |
![]() |
![]() |
#535 |
Registered User
Datum registracije: Jan 2008
|
HD3870 TOXIC pitanje
eo ovak, prije 3 dana sam kupio Sapphire HD2870 TOXIC, i sad sto mi se dogodi: igram cod4, i sad cujem da nekad brze vrti nekad sporije...pa nakon nekih 2h mi pocne fickat (znam da je graficka jer mi se to nije nikad desilo), zanemario sam to i nastavio jedno 30min kasnije se fps mi se jaako smanjio (ni 2 fps-a), izaso sam brzo iz igre i pogledo GPU-Z, na kojem sam vidio da je GPU temperature 44°C a fan speed 43% 1. jeL ta temperatura normalna? 2. jeL ta brzina normalna? 3. jeL to ficukanje normalno i dali se to prestat nakon nekog vremena? 4. sta da radim da se do vise ne dogada? 5. jeL mogu napravit da fan speed bude konstantno npr. 70%? pozz Zadnje izmijenjeno od: sveti_marko. 09.04.2008. u 16:26. Razlog: neide jeR nego jeL |
![]() |
![]() |
![]() |
#536 |
Premium
Datum registracije: Aug 2005
|
@marko pročitaj test kartice tu na pcekspertu, ventilator se u 2d-u uopće ne vrti, zato je tiha (ima kvalitetan hladnjak koji ju drži hladnom i bez venta) al čim nešt zahtjevnije pokreneš vent se upali i počne zujanje, i sad ti tu brzina okretaja venta ovisi o temperaturi.....Ako te buka smeta, zamjeni hladnjak sa Accelerom S1
Abit AB9 Pro \\ INTEL E6300 1.86Ghz & CoolerMaster Gemini II + 2X Xsilence RedWing 120mm \\ G.E.I.L PC26400CL5 2GB \\ Sapphire 3870 TOXIC 512mb Seagate Barracuda 320GB 16mb SATA2 + 2x WD 500Gb, 16mb,SATA2 \\ DVD-RW SAMSUNG SH-W163A SATA & LITEON SHM-165S6S SATA LCD Asus PW201 20,1" \\ Antec P160 Aluminium \\ Enermax Liberty 500W \\ MX518 + func 1030\\ Potenciometar ZALMAN ZM-MFC1 plus, sreberni 5.25" |
![]() |
![]() |
![]() |
#537 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
1. da 2. da 3. mislim da je u pitanju ventilator grafe pa sumnjam da će nestati 4. ništa ne možeš napraviti po tom pitanju 5. da, ali sa vanjskim programima tipa RivaTuner i sl.
![]() |
#538 |
Moderator
Datum registracije: Jan 2005
|
![]() |
#539 |
Registered User
Datum registracije: Jan 2008
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#540 |
Super Moderators
Datum registracije: May 2002
|
Lijepo uzmi RivaTuner ili ATT i napravi si log dok igraš-da isključiš pregrijavanje...
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|