|
![]() |
#5341 |
Premium
Datum registracije: Aug 2014
|
3.5 kW cca 600 eura se kreću a 5kw 900 Nemaju? Mene serviser uvjerava da imaju. Pas mater. Šta onda ti grijači pomažu ? I kako znati koja će kraće raditi defrost? |
![]() |
![]() |
![]() |
#5342 |
Registered User
Datum registracije: Feb 2010
|
Kod mojih staraca je ta Midea odradila već tri sezone grijanja. Na tu kvadraturu je dovoljan model od 3.5kw. Defrost je zbilja brz, jedan grijač služi da kondenzat po zimi ne smrzne kod istjecanja tijekom defrosta a drugi mislim da služi za zagrijavanje kompresora prije pokretanja. Da ne bi bilo da je hvalim bez veze uz nju imam trenutno u pogonu dvije klime kod sebe u kući a treća čeka ugradnju, sve tri japanci. I pitam se jesam trebao dati toliko novaca kad znam kako ova radi... Starci su mi u istom dvorištu pa dobro znam kako radi Midea. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#5343 |
tiki
Datum registracije: Sep 2007
|
Pomazu, ali ne sad toliko da ce se osjetiti ogromna razlika. To je vise marketinska fora jeftinijih kineza negoli stvarna stvar. Grijaci su dobra stvar da se razumijemo da se kondenzat ne ledi u kadici. Evo baci oko na video: https://m.youtube.com/watch?v=4jhHzl5MmNs |
![]() |
![]() |
![]() |
#5344 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5345 | |
#erase startup-config
Datum registracije: Nov 2001
|
Citiraj:
I ja imam taj sifon na odvodu kondenzata koji ide u odvodne cijevi iza kupaonskog zida. Imam i reviziju u zidu za to. Postavljeno prije par mjeseci kad se ugrađivala klima. To tako mora po novome. Nisam mogao staviti klimu gdje sam htio jer ne bi imali gdje odvući kondenzat pa sam ju postavio gdje sam mogao. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5346 |
Dobro je sve.
Datum registracije: Sep 2012
|
Zna neko dali se moze stavit neki wifi termostat a da se temperatura klime ograniči ? Tipa da nemože ispod 22°C u aplikacijama za gree i za mideu nema te opcije , znamo onu foru di se zakljuca temp. na daljinskom ali to mi je lose rjesenje. Poslano sa mog SM-S918B koristeći Tapatalk |
![]() |
![]() |
![]() |
#5347 |
Ili jesi ili nisi
Datum registracije: May 2011
|
Da se "pohvalim" sa novim problemom. Znači klima Panasonic stara skoro 20 godina je nadživila cijev za kondenzat stavljenu u stiropor fasadu. Izludilo me dok sam dešifrirao u čemu je problem, na kraju ulijem litar i pol vode u kadicu u unutarnjoj, pola toga iziđe na kraju cijevi, pola očito u fasadi. Srića da je kuća bila renovacija sa već izrađenom žbukanom fasadom pa nije vraćalo u kuću, nego bi na vanjskom rubu balkona vidio da izbija voda. E sad, budući mi se ne da bušiti novu rupu za kondenzat dok ne budem mijenjao klimu, niti želim biti bez klime u narednom periodu trenutni setup je crijevo unutar kuće i kanta ispod nje. Možete zamisliti oduševljenje ljepše polovice. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5348 |
Mirko, a ne Harry
Datum registracije: Nov 2009
|
Ima li netko Mitsubishi Electric klimu ili možda može i općenito pitanje, kako klimu uopće koristiti? Malo sam ispitivao Chat GPT pa sam zaključio da bi ju u pravilu bilo najbolje držati stalno upaljenu tipa na 25C i da se sama gasi pali kad treba, no monter mi je rekao da je klima logično visoko kod stropa gdje je zrak uvijek topliji i teško da će ikad do senzora doći tih 25C koji će realno biti dolje u prostoriji pa nisam siguran kako ju koristiti. Klima je: Mitsubishi Electric MSZ/MUZ-AY35VGKP
![]() |
#5349 |
Premium
Datum registracije: Feb 2007
|
Upalis, namistis kako ti pase u zaboravis na brojeve ![]() Inace moj daikin hladi na temp po senzoru, ali grije par stupnjeva vise, sto rezultira namjestenom temperaturom u sredini prostorije. Pa su i tvoji japanci vjerojatno mislili na to |
![]() |
![]() |
![]() |
#5350 |
Premium
Datum registracije: Jun 2005
|
promjeni montera ![]() 1. velika vecina klima uredaja, ukljucujuci moj jeftilen samsung ima mogucnost mjerenja temp sa daljinskog. nazalost ako je tvoj AY kao moji miceki SF i HR, oni to nemaju. zasto, nije mi jasno, al eto, blesavi japanci. 2. klima ima ventilator i rotira zrak tako da se i nebi u potpunosti slozio da nece osjetit temperaturu. pogotovo ako je ne drzis na min puhanju, kao sto ja to cinim jer ne volim ni najmanji propuh. 3. ono sto moze zaje temp senzor je ako stavis onaj stit protiv puhanja sa alija, kao sto sam ja napravio ![]() ![]()
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#5351 |
#erase startup-config
Datum registracije: Nov 2001
|
Imam točno tu klimu. Upaljena je na odvlaživanje 24/7 ovih dana. Ventilator unutarnje je u onom whisper modu a vanjska jedinica u night modu. Ne znamo da radi osim ako ne staneš točno ispod nje. U stanu je ugodno. Vlaga je 52-53%, temperatura 26 na termometru u sobi koju trenutno obasjava sunce. Kad uhvatim vremena malo ću proučiti što i kako sve može. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5352 |
Ili jesi ili nisi
|
Imam ja od odnedavno, AY50. Stavljena na +25°, većinom u svojoj aplikaciji Mel cloud pokazuje da je +24° tako da valjda modulira stalno, a neovisni termostat od centralnog kaže da je u prostoriji 25.2°, on je sigurno referentniji jer je udaljen od klime 5m i nije na udaru strujanja zraka iz nje. Uglavnom od 02.07. do danas u njenoj aplikaciji stoji da je potrošila 28,5kW, također radi 24/7. Je li istina ili ne, nemam pojma, niti drugog načina mjerenja. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5353 | ||||
Mirko, a ne Harry
|
Citiraj:
Citiraj:
![]() Sigurno neće dolje biti 17C, a gore 25C, ali vjerujem da je gore malo toplije, no kužim da se i to može namjestiti tipa staviti da hladi do 26-27C, dolje bude tipa 25C. Kako god bilo, za sad je i ženi i djeci dosta ugodno dok je na 25C namješteno, a vidjet ćemo za dalje. Citiraj:
Citiraj:
Za sve vas pitanje koji ste mi odgovorili, radi vam 24/7 kao i kolegi iznad ili? To mi je isto nedoumica, gasit ju uopće ili neka dere i po noći?
![]() |
![]() |
#5354 |
49%winner
|
Od 4 klime u kuci, dvije rade 24/7 i odrzavaju 24C u prostoru, ostale ugasim po noci jer tamo spavamo i realno nije jos tako toplo da ih drzim upaljenima. Svaka vam cast ako funkcionirate na 26C u prostoru :) cim u uredu osjetim 25C, glava mi krene grijati. Na 26C sam znojan samo od sjedenja za kompom.
![]() |
![]() |
#5355 |
Ili jesi ili nisi
|
U lošoj si formi? ![]() Je li potreba baš 4 klime, kolika je kuća? Jer i sam sam razmišljao da ubacim još jednu u sredinu, dakle da imam tri ukupno prije nego sam nedavno kupio drugu ali mi to baš i nije potrebno čini mi se. Unutarnja površina 195m2, jedna etaža, 10m X 20m, klime na ovim užim stranicama i rashladi bez problema. Fasada 10cm stiropor, strop 15cm, pod 10... |
![]() |
![]() |
![]() |
#5356 |
Mirko, a ne Harry
|
![]() |
#5357 |
Premium
Datum registracije: Jun 2005
|
Ja inace mrzim klime i palim je doslovce kad postane neizdrzivo. To je meni oko 29 u dnevnom. I to palim na 27c na silent mode. Kroz uri dve mi postane neugodno vec :-(. Hebiga, al zato sam ja u pustinji funkcionirao dok su ovi oko mene krepavali lol, dok nebi uso u ured sa klimom na 16 :-(. Vecina ljudi u biti uopce nezna koristiti te uređaje. Cak nemaju pojma sta namjestena temp na daljinskom u biti znaci. A kladio bi se da vecina njih da uđe u prostor gdje je namjesteno na 27 i gdje je vlaga smanjena na ugodnih 45-50% nebi kuzili da je namještena na 27, a ne 16.
![]() |
#5360 | |
49%winner
|
Citiraj:
Glup je layout kuce, starogradnja (na jednu stranu su sobe, na drugu dnevni/kuhinja/blagovaona, gazilijon vrata i u sredini ogroman hodnik ko jedna veca soba). Zbog grijanja imam vise klima po prostorijama jer je izolacija nikakva, ali i to sad rjesavamo (stolarija, izolacija tavana). Fasadu ne planiram. ~100-110m2 po etazi s tim da jednu sobu niti ne koristimo. Kad mala dobije svoju sobu, to ce postati moj ured i onda ide jos jedna klima :D
![]() |
![]() |
![]() |
#5361 |
Premium
Datum registracije: Sep 2011
|
Ne znam koliko su mjerodavni i točni instrumenti koji mjere potrošnju u Daikin klimama, ali čak i uz izdr***** turista tipa stavljanje klime na 18 C, i onda pokrivanje sa jorganima, klima od 5 kw, i druga klima od 3,5 nisu uspjele skupno potrošiti dnevno više od 11 kwh, a non stop su upaljene ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5362 | |
Dobro je sve.
Datum registracije: Sep 2012
|
Citiraj:
Samo mi je najdraže kad cujem u hodniku povise apt 1 ili 2 cviljenje vanjske jedinice kroz 50 cm zida i 10cm fasade netrebam niti app palit znam di je temp. Poslano sa mog SM-S918B koristeći Tapatalk |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5363 |
Premium
Datum registracije: Sep 2011
|
Mah, to samo bacim pogled na aplikaciju jer po upaljenim klimama znam jesu došli. I skužio sam da valjda 70 % ljudi koristi auto mod na klimi. Pa čas grije, čas hladi, itd. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5364 |
Registered User
Datum registracije: Nov 2014
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5365 |
Omicron Alpha resident
Datum registracije: Jun 2009
|
24°C ugodna temperatura, ajde 25°C još prolazi. Iako meni najviše paše 22°C ali ajde, ne bi se htel previše naviknuti da mi je predobro ![]()
![]() |
#5366 | |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Citiraj:
Ne znam za AY, ali AP ima savršene senzore. Gdje god stavim termometre, tj. više različitih, pokažu koliko i klima, makar termometar bio 5 m od klime. Ovisno o montaži, mogu dotrajati već za koju godinu, a mogu nadživiti i zgradu. Slavonija? Preko dana 35°C, preko noći ispod 20°C. Mi iza 21-22 h vani ne možemo biti kratkih rukava koliko je hladno.
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|