|
![]() |
#5071 |
Registered User
Datum registracije: Jan 2005
|
Sve osim optike je stara i mrtva tehnologija. Mogu oni mlatit mrtvog konja koliko ih volja, no dugorocno je optika ono sto je nekad davno bio bakar. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5072 |
Uptime 99.99%
Datum registracije: Nov 2001
|
Ovisi kakva optika ovo sto T-com radi, ne hvala rade sam ja na bakru kako je receno sa G.fastom imam stabilniju vezu nego sa GPON-om. A trenutacno stanje je da samo 5% korisnika kabelske moze imati velike brzine, svi ostali su predaleko.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#5073 |
Registered User
Datum registracije: Feb 2015
|
Po meni da se to sve srediti kako spada uz male troškove i uz financiranje od strane EU. Koliko sam nacuo drzava vec ima mogucnost povuci sredstva EU-a za financiranje izgradnje NGA u ruralnim podrucjima tj, tamo gdje nema komercijalnog interesa za ulaganje. No drzava hoce da EU uz to da novce i za izgradnju potpuno nove medjugradske mreze putem OiV-a i da daje besplatno operaterima na koristenje no EU im je dala da ponovo razmotre tu opciju pa to sve zasad stoji i tko zna do kad ce tako. Po meni najbolje je u gusto naseljenim područjima sa stanovima provuci FTTB sa g.fast kabinetima u zgradama. A u rijetko naseljenim područjima, selima i sl. provuci optiku od lokalnog cvora do ulicnih VDSL kabineta da se skrati parica ispod 800m i dalje do kuca bakrom, tako bi sve kuce imale VDSL do 50 Mb/s. I onda bi recimo ako je Amis, t-com, iskon zainteresiran za nudjenje svojih usluga preko FTTB-a neka dijele preko njega tamo gdje je postavljen. Za VDSL recimo t-com, iskon, h1 mogu dati ponude krisnicima i sl. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5074 | |
do you speak it?
Datum registracije: Mar 2003
|
Citiraj:
Jer po toj logici ni bakar nebi trebao ici zracnom linijom... Najbolje da sruse sve bandere i ljudi budu urbani uz postanske markice i svijece, to je bas retro-romantika ![]()
![]() |
![]() |
#5075 | |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
Citiraj:
A obzirom na novonastalu situaciju pitanje je hoće li ikad ili ćeš morati na drugog operatera. Naravno da ne bi, ni jedno ni drugo. Tome služi DTK, no tu je problem druge naravi.
![]() |
![]() |
#5077 |
Premium
Datum registracije: Jan 2007
|
Evo, danas sam i ja docekao 35 dan cekanja. Jos 10 dana, a onda.... Vrlo vrlo vjerojatno novi ISP. Samo jos ne znam kome. Vratiti se ''Te-u'' ili netko drugi. Uhhhhh. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5079 |
Uptime 99.99%
|
Tcom bar ima kapaciteta i linkovi nisu zaguseni. Ne mogu vjerovati da ovo govorim ali po meni su manje zlo od vipa.
![]() |
#5080 |
Premium
Datum registracije: Apr 2008
|
I da koštaju 5kn nisu vrijedni toga da im je korisnička služba nešto najbeskorisnije i najbezobraznije kaj postoji takvog tipa! |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#5081 |
Premium
|
Hvala na odgovorima. Sada jedan ontopic... Uzimamo li kod onih 45 dana i subote/nedjelje ili se radi od 45 radnih dana? Trenutno sam na 37vs27. Hvala jos jednom unaprijed. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5082 |
Premium
|
![]() |
#5083 |
Premium
|
To sam i mislio. Hvala na potvrdi. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5084 |
Premium
Datum registracije: Jul 2007
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5085 |
Premium
|
Svejedno blizi se "cetrspeti". Hvala ti Cilime. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5086 |
Premium
|
![]() |
#5087 |
1
Datum registracije: Dec 2005
|
16:33 opet mi net pao amis FTTH, al na par min. i sad se vratilo ali sporo užasno. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5088 | |
Premium
Datum registracije: Mar 2010
|
Citiraj:
![]() Eh stara dobra vremena kad je Amis rješavao probleme dok si rek'o keks ![]() Imam osjećaj da namjerno rade pizdarije da bi nas natjerali na Bnet s obzirom da mene maltraju već kojih 2 mjeseca putem telefona da pređem na Bnet, uz to su mi jednom i zvonili na vrata...ak negdje odem to sigurno neće biti Bnet iz principa
![]() |
![]() |
#5089 |
Uptime 99.99%
|
Ovaj put i ADSL ima problema, a ne samo optika, plus sto je poslovnim korisnicima pala telefonija plus Internet na optici. Koji amateri pa to je za nepovjerovati.
![]() |
#5090 |
Owner
Datum registracije: Sep 2008
|
ovo je koma danas ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5091 |
Uptime 99.99%
|
O idiota ni njihova telefonija u firmi im ne radi, 0800 50 10 je mrtav. Morat cu po prvi puta SLA aktivirati. 60% je packet loss.
![]() |
#5092 |
Registered User
Datum registracije: Mar 2016
|
Znaci nisam jedini kojem je Amis internet maloprije pukao. Zadnje izmijenjeno od: dcesar13. 02.03.2016. u 22:50. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5095 |
Premium
|
![]() |
#5097 |
Premium
|
![]() |
#5098 |
Registered User
Datum registracije: Feb 2016
|
Imao iste probleme maloprije. Ni telefon ni internet nisu radili kak spada. Za sad radi, ali vidjeti ćemo koliko će dugo... |
![]() |
![]() |
![]() |
#5099 |
Uptime 99.99%
|
Sad opet radi, a kad nije radilo nije nikome radilo, poslovni i privatni su u cijelom zg bili down.
![]() |
#5100 |
Registered User
Datum registracije: Feb 2016
|
Meni to izgleda kao da Vipnet s nama korisnicima igra igrice. Btw jučer se zatvorio Amis Centar Utrine. Zadnje izmijenjeno od: Marko :). 06.03.2016. u 18:37. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|