|
![]() |
#481 |
Premium
Datum registracije: Aug 2013
|
E, cudna zvjerka taj ADB, na jednu stranu mocan, na drugu nemocan ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#482 |
Banned
Datum registracije: Apr 2012
|
Može li se na tom smećetu isključiti njihov famozni remote menađment? |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#483 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
A da prvo malo prođeš i pročitaš po temi ? |
![]() |
![]() |
![]() |
#484 |
Banned
Datum registracije: Apr 2012
|
Zadnje izmijenjeno od: Valley7. 18.03.2014. u 15:04. |
![]() |
![]() |
![]() |
#485 | |
Registered User
Datum registracije: Mar 2014
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#486 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#487 |
Registered User
Datum registracije: Mar 2014
|
Hvala. MTU na compu je bio 1500. Podesio sam na 1492, al problem je i dalje tu... |
![]() |
![]() |
![]() |
#489 |
Premium
Datum registracije: Sep 2009
|
Pitanje u vezi svih QoS-a ili na ADB-u ingress-egress shaping. Ako stavim na jedan port npr. 25% bandwidtha, znači na drugom ostaje 75%. Zanima me ako je 25-75 fiksna postava, ili ako jedan port ne koristi ništa onda na drugi ide 100%? |
![]() |
![]() |
![]() |
#490 |
Registered User
Datum registracije: Feb 2014
|
Poz još jednom! Jel postoji ikakva mogućnost da se onemugući svakodnevno automatsko resetiranje uređaja? |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#491 |
Moderator
|
Reset / reboot cijelog uređaja ili misliš na samu adsl konekciju ? |
![]() |
![]() |
![]() |
#492 |
Registered User
|
Na konekciju, tj. da ne mijenja svaka 24h ip adresu jer mi s time remeti druge uređaje. |
![]() |
![]() |
![]() |
#494 |
Registered User
|
Ali mene zanima dal se može to onemogućiti na ovom ruteru? |
![]() |
![]() |
![]() |
#496 |
Registered User
|
Na starom ruteru mi se to nije događalo, onda očito da je do rutera. |
![]() |
![]() |
![]() |
#498 |
Registered User
|
Na kasdi |
![]() |
![]() |
![]() |
#499 |
Premium
|
Nije tocno ako je T-Com u pitanju. Oni svakih 24h mijenjaju IP adresu, bez obzira na router. Tome se jedino moze doskocit putem nekog dyndns servera, koji je prije bio koristen, a sada s novim routerom nije... |
![]() |
![]() |
![]() |
#500 |
Premium
Datum registracije: Feb 2008
|
Pozdrav, dobio sam ovaj router i htio bih da mi on bude WDS sa starog Thomsona, jel ima neki tutoarial pošto na googleu ne nalazim ništa.
![]() |
#501 |
Premium
|
ADB nema/ne podrzava WDS mogucnosti. |
![]() |
![]() |
![]() |
#502 |
Registered User
Datum registracije: Apr 2014
|
Pozdrav, Isprika na dugom postu. Nedavno sam dobio ADB A4202N umjesto Thomson TG782 kod kojeg je veza pucala svakih par sati. U početku je s korisničkim sučeljem routera sve bilo u redu ali je nakon kratkog vremena (cca. 5-6 sati) u korisničkom sučelju blokirano skoro sve za user i administrator korisničke račune na http://192.168.1.1. Radi samo mali broj, većinom nebitnih, stranica korisničkog sučelja routera ako ih direktno posjetim. Iskopao sam iz browser historyja linkove koje sam posjetio dok je sve bilo OK. Npr. Printer ili "Home >> Diagnostic >> Interfaces Summary" http://192.168.1.1/ui/dboard/diagnostics/ifsummary Za skoro sve druge adrese preusmjerava me na http://192.168.1.1/ui/advanced i piše "Advanced Settings - Forbidden Page - This page is reserved to the advanced configuration mode". Čak i nakon što se ulogiram dobijem http://192.168.1.1/ui/advanced . Priložen je screenshot. Imam na stranici samo tri linka: Basic Mode http://192.168.1.1/ui/dboard?level=1 Advanced Mode http://192.168.1.1/ui/dboard?level=2 Advanced Settings http://192.168.1.1/ui/advanced Probao sam spajanje preko Telneta i SSH na Win i Linuxu ali me router samo ignorira. (1) Je li moguće da je tehničar ili neki T-Com sustav blokirao Web GUI ili sam ja to slučajno napravio? (2) Je li moguće da administrator sam sebi sve blokira bez mogućnosti da izmjeni postavke? (3) Postoji li koje rješenje osim vraćanja na tvorničke postavke? Hvala unaprijed. Zadnje izmijenjeno od: bb14. 10.04.2014. u 03:51. |
![]() |
![]() |
![]() |
#503 |
Premium
|
Bojim se da si sam sebi blokirao pristup na napredna podesavanja. Sad ili vrati svoju sigurnosnu konfiguraciju koju si snimio, a ako to nisi ucinio na vrijeme, pomaze samo reset na pocetne/tvornicke postavke i sve konfigurirat iznova. Nakon zavrsene osnovne konfiguracije snimi svoje postavke za buduca eksperimentiranja. Nakon toga, iskljuci daljinsko administriranje, ako je to mozebitni uzrok blokadi naprednih postavki. BTW, koju ti verziju softvera pokazuje router i jel se logiras kao administrator za napredne postavke? |
![]() |
![]() |
![]() |
#504 | |||
Registered User
|
Zahvaljujem na brzom odgovoru. Citiraj:
Nemam nikakvu kopiju postavki, ali i da imam, kako bih to vratio bez reseta kad nemam nikakav (normalan) pristup kroz Web GUI, niti Telnet/SSH? Citiraj:
Citiraj:
Vidljivo je iz screenshota. Izgleda da ću morati resetirati router. Hvala još jednom. |
|||
![]() |
![]() |
![]() |
#505 |
Premium
|
Verziju softvera i harvera vidis u lijevom dijelu prozora, dio koji si odrezao u ss-u, cim se logiras. A rezervna konfiguracija ti na ovako blokiranom zaista ne moze pomoci, ali njeno ucitavanje nakon reseta na original postavke bi ti pomogla ako si radio preinake koje izuskuju vrijeme za isprobavanje. Svakako je pozeljno uvijek imat rezervne postavke, pa otkopcat router sa DSL linije, resetirat ga na originalne postavke, ucitat svoju konfiguraciju i spojit ga natrag na DSL i pjevat ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#506 | |
Registered User
|
Zahvaljujem još jednom. Citiraj:
To je sve što imam !!! Prije je sve bilo vidljivo na početnom ekranu, ali sada jedino vidim ono što je u screenshotu. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#507 |
Premium
|
Onda ga resetiraj na pocetne postavke i odmah nakon kaj se router spoji na internet i proradi ti IMS-Voice iskljuci DSL liniju iz routera. Sad prvo u System panelu iskljuci "TR-069 Protocol" (Dissable) i zatim u User panelu iskljuci "Remote Management" ili ga prebaci na "Local". Tako si siguran da ti preko centrale i njihovog ACS servera vise nece moci cackati po tvojoj konfiguraciji. Nakon restarta tako podesenog routera mozes spojit natrag DSL liniju i nastavit sa konfiguriranjem tebi potrebnih opcija. Kad to zavrsis napravi Backup svih svojih postavci. Taj "data.xml" spremi na sigurno mjesto, za svaki slucaj ako opet nesto krene ukrivo... |
![]() |
![]() |
![]() |
#508 |
Registered User
|
Samo da javim (ako netko bude imao sličnu situaciju) da je resetiranjem routera sada sve normalno s Web sučeljem na 192.168.1.1 . Hvala. |
![]() |
![]() |
![]() |
#509 |
Premium
Datum registracije: Nov 2008
|
Može pomoć? U prizemlju je t-comov Adb router. Na katu je Netisov router koji se spaja na Adb u client modu (jer onda taj netis kablom spojim sa satelitskim receiverom). Dok nije bio netis spojen, wirelessom su na kućnu mrežu bila spojena 1-2 laptopa, mobitel, a žičano je bio spojen stolni kompjuter. Nakon spajanja netisa kao klijenta, mobitel i laptopi se ne mogu spojiti na mrežu ili im pokazuje ograničenu povezanost. Što bi trebao napraviti kako bi mi se uređaji normalno spojili? Ako se netis isključi iz struje, svi uređaji se normalno spajaju. Zadnje izmijenjeno od: Nikky. 15.04.2014. u 23:26. |
![]() |
![]() |
![]() |
#510 |
Moderator
|
U tom netis - u provjeri / postavi: - da mu je ip adresa različita od ostalih klijenata, npr. 192.168.1.2 - ako imaš opciju postavi da mu je Gateway = 192.168.1.1 (ip ADB - a) - ugasi njegov DHCP Server - manualno mu definiraj DNS - ove i to DNS1=192.168.1.1, DNS2=195.29.150.3 |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|