|
![]() |
#482 |
MiningMod
Datum registracije: Jun 2005
|
Da al brate mili, 2mj već kupuješ komp i ispituješ gluposti. Sve si mogao složiti u sat vremena, a ne pročitati 90% dark weba da bi složio jednu konfu i promjenio ju 50x :S Kupuješ danas ili sutra napokon? |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#483 |
Premium
Datum registracije: Jun 2008
|
sutra stize ponuda na mejl, trebala bi bit uplacena ovaj tjedan. kupim je iza 24. il dan dva kasnije. isprike na smoru, jbg. ne kupujem si komp svaki dan. i točnije, 20ak dana. xd jbg, primjerice u ovom topicu. prvo sam trazio plocu za OCat nonK, što je uvjetovalo asrock, onda sam odustao od toga zato sto je intel zblokao, a updateovi biosa za svjezu platformu poput Z170 stizu cesto. |
![]() |
![]() |
#487 |
običan user
Datum registracije: Apr 2006
|
nije ti to bilo do ploce, ta jebada sa nestabilnosti, nego do rama...kad sam se ja nekoc davno zezao sa klokanjem, nakon svakog neuspjelog overkloka sam morao ubost kingmax memu u plocu, jer su moji corsair dominatori bili chipovi otkurca...a njih sam imao 4gb na 1066, dok sam kingmax plocicu imao samo jednu od 2gb na 800...kako god da sam isao mrcvarit komp, sa kingmax memom je uvijek normalno radio...cijena ocito nije garancija za kvalitetu... usput ja bih gledao ubost neki dobar i5, s obzirom da u gejmingu izmedju njega i i7 nema neke velike razlike, a da se tu ustedit i ubo najjeftiniju sli/cf capable plocu radi buduce nadogradnje jos jedne grafe, ali da ima sve djidja midje koje mi trebaju, tipa sata3, usb3.1, audio, wifi, raid i slicno, ali da ima 3 god gare ili vise...mislim da upravo asus nudi 5 godina na neke modele... |
![]() |
![]() |
#489 | |
običan user
|
Citiraj:
![]() Zadnje izmijenjeno od: Igneos Eructid. 26.02.2016. u 10:50. |
|
![]() |
![]() |
#490 |
Premium
Datum registracije: Dec 2012
|
Tako nekako, mada slanje itd nije baš ni jeftino al hajd |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#491 |
običan user
|
Mislis na reklamaciju? Pa kupis je u uzi shopu, 650kn mislim? Hr ducan. Skylake socket je jako skup sam po sebi, nema ni proca ispod 500kn ako se ne varam, zato sam i napisao kroz 3 godine da budem ubo ![]() |
![]() |
![]() |
#493 |
Registered User
Datum registracije: May 2015
|
uzeo sam si prosli tjedan skylake konfiguraciju (6600k i msi gaming m5) s obzirom da hladim mugenom 2 temperature mi nisu preko 25 stupnjeva u idle, u benchmarku i wotu najvise do 39 je islo, nisam ocekivao ovakve rezultate stvarno.. |
![]() |
![]() |
#495 |
Registered User
|
sa čime ga hladiš? ja sam na integriranoj cak i igrao wot, temperature ispod 40 stupnjeva, do sada sam imao samo amd pa mi je stvarno cudno vidjeti tako niske temperature (cak sam i pomislio da mi je senzor otiso xD) |
![]() |
![]() |
#496 | |
Premium
Datum registracije: Jan 2006
|
Citiraj:
http://forum.pcekspert.com/showpost....&postcount=830 11m primea 37 stupnjeva. |
|
![]() |
![]() |
#497 |
Terror Absolut!
Datum registracije: May 2014
|
|
![]() |
![]() |
#498 | |
Registered User
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
#500 |
Registered User
|
|
![]() |
![]() |
#502 |
Premium
Datum registracije: Dec 2008
|
Planiram se prebaciti na Skylake uz ostatak komponenti iz trenutne konfiguracije. Htio bih zadržati taj 1151 combo duže vrijeme, pa sam u tom pogledu ciljao na matičnu/proc koji kasnije mogu poslužiti i za oc-anje, bilo u manjoj ili većoj mjeri, ovisno o potrebi. Sljedeće zime na to bi još išao Pascal/Polaris. Glede matične, zanimaju me mišljenja o ASRock Z170 Extreme4. To je neka cifra koju bih bio spreman potrošiti na mbo. Što se tiče procesora, primijetio sam i5 6400 na akciji. Bi li se uopće osjetila razlika u 1080p gamingu između 6400 i 6500/6600 i ako da u kojoj mjeri, s obzirom na razliku u cijeni? |
![]() |
![]() |
#503 |
Premium
Datum registracije: Mar 2011
|
Čak i ako misliš overclockati, ove zabrane i updateovi Intela da spriječi OC neotključanih procesora bi mogle biti problem. Jedino ako uzmeš -K procesor, ali su IMO preskupi. Inače, neka ok ploča(npr. MSI B150M Mortar) + i5 6500 jer 6400 ima dosta niži takt iako bi se razlika osjetila vjerojatno tek kod vrlo jakih grafa... |
![]() |
![]() |
#505 |
Premium
Datum registracije: Dec 2008
|
@Smartic Da, 6500 ipak ima osjetno bolji takt u odnosu na 6400, dok na 6600 za 200 kn više ne bih trebao osjetiti razliku. 6600K mi je, kao što i sam kažeš, too much i sasvim nepotrebno. Dakle, proc je 6500 - riješeno! ![]() Mortarica mi se čini odličan izbor prema reviewovima, samo je ograničena po pitanju RAM-a (2133 MHz). Ciljao sam na 2400; bi li se isplatilo, pa makar tu razliku osjetio nekad kasnije? @ Cloker Je li dovoljno samo ne biti ažuran po pitanju updatea ploče ili...? ![]() |
![]() |
![]() |
#506 |
Premium
Datum registracije: Jun 2006
|
Trebam malu pomoć ili bolje reći savjet ! Trebam odabrati između dvije matične ploče :ASRock matična ploča Z97 Extreme4 i Asrock-Z87-Extreme4 http://motherboards.specout.com/comp...k-Z97-Extreme4 Koja bi mi bila bolja , gore ide 4790K procesor . |
![]() |
![]() |
#508 |
Premium
Datum registracije: Jun 2006
|
Cijena ne igra ulogu . Vidim da je z87 skuplja ploča , ali je stariji čipset .... Ima neke stvari što z97 nema , ali mislim da mi nisu presudne u budučnosti ... Isto tako z97 ima neke nove tehnologije koje z87 nema i z87 mi je daleko ljepša ![]() |
![]() |
![]() |
#509 |
Antimićanin
Datum registracije: Aug 2007
|
Osobno bi išao na Z97, pogotovo ako te stvari koje Z97 nema nisu presudne. A layout... ke me briga kad je zatvorena u tmini kištre ![]() ![]() Sent from my SM-G900F using Tapatalk |
![]() |
![]() |
#510 | |
Premium
Datum registracije: Jan 2009
|
Citiraj:
Jedine stvari koja mi je smetala, je što m2 nema pcie3 x 4 stazice za stavit brzi nvme ssd (planirao sam kupit samsung 950pro...još uvijek čekam da cijena padne na 2k kn za 512 GB verziju) |
|
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|