|
![]() |
#481 | |
Super Moderators
Datum registracije: May 2002
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#482 | |
Headbangig Grunf!
Datum registracije: Aug 2003
|
Citiraj:
Chipset cooler je tak i tak smetje pa ga se treba odmah zamijeniti s poštenim coolerom tipa plavi Zalman, Coolermaster ili Revoltec. Zvaka se skida uz pomoć WD 40m a ono kaj WD ostavi zamašćeno se počisti uz pomoć alkohola i mekane gumice
Porsche 6cyl.boxer se hladi zrakom komp se hladi vodom! Chairman of G.M.S. ![]() Former member of PCE 100+kg demolition squad Grunf je moj idol! Moji Grunf type modovi NB:Mini Monster NB,VGA:Ye Monster C!, Ye Monster D!,Abit NB:Abit mini Monster,PSU:Ultra Monster! ![]() Alfisti site, Alfisti forum |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#483 | |
Super Moderators
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#484 |
Super Moderators
|
Ako je to onaj za FX60, to je stara priča ![]() A svoje postove možeš pobrisati i sam. edit-delete. |
![]() |
![]() |
![]() |
#485 |
Banned
Datum registracije: Oct 2001
|
Eto da se i ja malo obrukam kao novi korisnik amd proca sa naramkom brzopoteznih pitanja: 1. za koju tetku se na ploču moraju spojit molex i flop napajanje?jel to obvezatno il se fakat mora? 2. zakaj nemam množitelj 10 u bios-u?ili moram flešat bios da bi ga dobio 3.negdje sam ovdje na početku pročitao da nije dobro držat fsb točno na 300 nego malo više il malo ispod!kaj fakat?u čem je fora? 4. jel netko ugradio vodeno na proc?ako je na koju shemu idu nosači za blok? 5.kaj je bolje:flešat bios iz windoza ili prek flopa? |
![]() |
![]() |
![]() |
#486 |
Premium
Datum registracije: Jun 2005
|
1. nije nužno, ali radi sigurnosti sve uštekaj. 2. A64 3000+ ima max množitelj 9 (zaključan na gore) 3. prvi put čujem 4. nisam ugrađivao vodeno nit ne mislim 5. preko floppija |
![]() |
![]() |
![]() |
#487 | |
Premium
Datum registracije: Feb 2005
|
Citiraj:
2. Kolko vidim koristiš venica 3000+, pa njemu i je max. množitelj x9(3200+ koristi max.množitelj x10, 3500+ x11....)-kako je sniper rekao. 3. Jesi li siguran da si to ovdje pročitao. Sumnjam da nije dobro, ja sam koristio 300 masu puta-sve ok. 4. Nisam tak da nemrem pomoć. 5. Ja sam bio sretnik kojemu se komp zbrejko prilikom fleshanja biosa iz windowza(nemam disketnu jedinicu pa nemrem drugačije), uglavnom morao se ponovno programirati čip od biosa. Preporučljivo je prek diskete, no da ti se dogodi ovo ko meni moraš biti pehista.
![]() |
![]() |
#488 |
Banned
|
Fala na odgovoru al da repliciram 1.imam sad tolku gužvu kablova jer su tu još 2xusb za vanjske konektore,1x1394 za vanjski konektor,pa sata pa pata.... a htio bi da to sve normalno izgleda.al ak se mora... 2.tu sam definitivno zabrijao da se može množitelj 10x ubacit.moja greška i pod 6 novo: koji bios da puknem unutra s obzirom da me zanima teški oc? |
![]() |
![]() |
![]() |
#489 | |
Super Moderators
|
Citiraj:
![]() Molex obavezno, floppy je u biti za dodatno napajanje kad su grafe u SLI modu. Ja sam sve uštekao. Ovo sa 300 ti je li-la, tak je bilo prije, ovisi koji BIOS imaš. Mislim da LAcy ima DFI Ultra-D i vodenjaču, već je vješao slike po forumu, PM-aj ga. Flash ili sa CD-a ili sa floppya. Mislim, možeš i sa winflashom, neki ljudi su se bunili da im nije dobro "primilo", ja nisam imao takvih problema. Za sad. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#490 | |
Banned
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#491 | |
Super Moderators
|
Citiraj:
![]() Mislim-ploča zna malo isfrustirati kad promijeniš brdo opcija, ne znaš na kraju kaj je kak bilo a ne radi kak bi trebalo ![]() Ali to je samo u prvih par dana dok ne prokužiš stvar. Imaš zgodne opcije u BIOS-u za narihtati par profila (normalni/overclock/svinjski overclock itd) pa po potrebi radiš sa određenim profilom. (CMOS Reloaded) |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#492 | |
Banned
|
Citiraj:
![]() Koju verziju biosa preporučaš?Jer vidim ima original,pa beta,pa modano,pa ovakav pa onakav..... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#493 | |
Super Moderators
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#495 | |
Super Moderators
|
Citiraj:
Kaj se tiče svinjskog overclocka koji ti planiraš-hiti oko tu: http://forum.pcekspert.com/showthrea...threadid=26366 pogledaj da li je ista mema pa pitaj Masnog koji je BIOS koristio ![]() To bi ti bio najbrži info. ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#496 |
Premium
Datum registracije: Oct 2004
|
nisam čitao sve prethodne postove jer nemam vremena, al me zanima hoće li raditi grafa u drugom slotu ako samo pomaknem jumpere bez lemljenja po čipsetu? čipset mi se grije priko 50 u igrama pa gledam kako to riješit.
ASUS K8N & Zalman NB32K @ HTT x3 / A64 3000+ 263x8 / 2x256MB TwinMOS @ 210 / Club3D 5200 & Zalman ZM80C-HP / Maxtor 30GB, 2MB / WD Caviar 80GB, 8MB / Maxtor DM10 250GB, 16MB / Xilence 420W / CoolerMaster Centurion 5 |
![]() |
![]() |
![]() |
#497 | |
Super Moderators
|
Citiraj:
Radit će ti i ovako normalno. A kaj se tiče temperature chipseta-sve ispod 60 je ok. Nije za zabrinjavanje. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#498 |
M.U.P.
Datum registracije: Sep 2004
|
Ja sam čipset riješio sa jednom 12-icom na 500okr/min koja puše po boku zujalice(2500okr) i temp je u loadu do max 40
![]() |
#499 |
Premium
Datum registracije: Oct 2004
|
mislija sam tribali lemit ono da enable-am sli, al si već odgovorija pa zato TNX ![]()
ASUS K8N & Zalman NB32K @ HTT x3 / A64 3000+ 263x8 / 2x256MB TwinMOS @ 210 / Club3D 5200 & Zalman ZM80C-HP / Maxtor 30GB, 2MB / WD Caviar 80GB, 8MB / Maxtor DM10 250GB, 16MB / Xilence 420W / CoolerMaster Centurion 5 |
![]() |
![]() |
![]() |
#500 | |
Pink Floyd fan
Datum registracije: Nov 2001
|
Citiraj:
Cccccccccccccccccc, kakva ultra, SLI-D. A sto se tice vodenog eh obecao sam sloziti ponovo stranicu ali tako je malo vremena.
![]() |
![]() |
#501 | |
Super Moderators
|
Citiraj:
No dobro, vodenjaču imaš-nisam mu ništa krivo rekao. ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#502 | |
Pink Floyd fan
|
Citiraj:
![]() Mozes mislit' sto se hvalim to je bila jedna od glupljih investicija, malo manja od kupovine SLI-DR.
![]() |
![]() |
#504 | |
Pink Floyd fan
|
Citiraj:
Montaza je rijesena slicno kao sto sam ju rijesio i na socket A, znaci skines onu gornju plastiku i onda pricvrstis sa vijcima blok. Plastiku sa zadnje strane sam ostavio samo sam promjenio vijke. Ispod vijaka sam s gornje strane stavio gumice koje se koriste za slavinu da bi ipak malo ublazio stisak i zbog toga sto je tesko postici ravnomjeran stisak s obje strane. Sad mi nije fotic doma pa ne mogu slikati ali imam slike od procesa proizvodnje i evo vam kako to izgleda na kraju. Mogao sam jos malo brusiti ali mi se nije dalo jer je bila subota, comp rastavljen...
Zadnje izmijenjeno od: LAcy. 05.03.2010. u 19:32. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#505 |
Premium
Datum registracije: Nov 2003
|
DFI overclocking guide u PDF-u
|
![]() |
![]() |
![]() |
#506 |
Super Moderators
|
Upozorenje za Expert-icu
Ok. Sad malo o Expert-ici. Treba dobro pripaziti, može vam se desiti da skvikne proc jer dolazi do prevelike fluktuacije napona (posebno kad ste u BIOS-u) Koliko sam vidio-to se ne manifestira kad je sve na defaultu, čim se clockne da. Sa San Diegom nisam uočio taj problem, sa Winchesterom jesam. Skoro su mi oči ispale kad sam u BIOS-u vidio 75-80 stupnjeva... ![]() Dakle oprezno, pogotovo kad pretjerate sa clockanjem, komp se sruši ili neće bootati pa se malo više vremena provede u BIOS-u. Oba-vezno pogledati temperaturu da ne bi bilo nismo-znali. Novi službeni još nije izašao ali možete koristiti zadnju betu, sa njom nema navedenih problema. |
![]() |
![]() |
![]() |
#507 |
Premium
Datum registracije: May 2005
|
Jel moze mala pomoc oko oc-a? Stavija san u biosu 1.5v proc ali cpu-z i everest mi prepoznaju 1.456v, sad me to malo zbunjuje i neznam sta da jos napravim za dobar oc mema mi radi greske na 240fsb-a i 250fsb-a (isto javlja na 240 i 250) konp iz siga i mema radi na 3.4v. Evo i koja slikica: cpu-z ![]() MemTest: ![]() Neznam koji mi je BIOS, to bi treba pitat BlackMack-a imam jedne koje mi je on preporucija Hvala |
![]() |
![]() |
![]() |
#508 |
Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Pa po slikama ti je jedan čip malo u k..rcu tj ne prati ostale....no ako ti win rade stabilno nemaš bada. Meni se znalo dešavat da mi je MemTest bez greške a Win se sruše u par minuta a kad sredim win da su full stabilni (Prime, PI, OCCT prolazi) onda mi pukne koju grešku u MemTestu. Tako ako ti Win rade stabilno nemoj ni gledat MemTest... Ja koristim 704-2BTA bios i moji idu na 240 3,3v 1,5-2-2-5 bez greški u memtestu i win
![]() |
#509 |
Premium
Datum registracije: May 2005
|
Iman i ja taj BIOS, a da te pitan u vezi napona di mi tocno pise koji je napon jer svugdi di pogledan pise drugacije? Hebemu jel imas koju ideju kako da natiran memu da radi na 253 fsb-a, onda mi proc radi na 2.5ghz ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#510 |
Premium
Datum registracije: Feb 2005
|
Imao sam tu memu niti meni nije htjela prek 490MHz na 2-2-2-X postavkama sa 3.5v, ovisi koje su čipovi gore, vjerojatno si dobio neku lošiju seriju UTT CH5 ko ja+što se bezobrazno griju. Mislim nemora značit-imaš gujde na XS forumu koje ti mogu pomoć ak si neku postavku krivo stavio. Pitaj Jelca, on ti je neko vrijeme imao Muškin Redline ak se nevaram.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|