|
![]() |
#4951 |
Leteći medvjedić
Datum registracije: Jun 2006
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4952 | |
Premium
Datum registracije: Apr 2015
|
Citiraj:
mea culpa, da, i dalje je flat po mogućnosti korištenja prometa. no tehnički gledano definiciju flat-a bi se dalo rušiti jer ako se na flat gleda količinski kao na sveukupni promet onda nije flat pošto s brzinom od 1mbit u istom vremenskom periodu logično nemožeš skinuti sveukupnu količinu podataka jednaku brzini od 10mbit u tom isto periodu. dakle ispada da nije flat pošto si ograničen u konačnici po količini podataka koje možeš skinuti |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4953 |
Guest
|
U bnetu jako nezobrazna korisnicka podrska tvrdi da je to flat al ti nakon 900 g rusi brzinu interneta na20 Jos cu ja pozalit kaj prelazim na njih al u ovoj usranoj zemlji nema covjek izbora Zadnje izmijenjeno od: tor. 10.12.2015. u 07:47. |
![]() |
![]() |
#4954 |
Uptime 99.99%
Datum registracije: Nov 2001
|
Ma neces pozaliti srozat ce oni vrlo brzo uslugu Amisa na razinu Bneta. Kako cujem vec se to vidi na korisnickoj podrsci.
![]() |
#4955 |
Guest
|
|
![]() |
![]() |
#4956 | |
Registered User
Datum registracije: May 2013
|
Citiraj:
Išo sam na novi ugovor iz razloga 1500 minuta besplatnih telefonskih razgovora mjesečno prema svim fiksnim i mobilnim mrežama prema cijeloj EU. Zato jer mi je to jeftinije od SKYPE paketa. Dokaz da nas ovi ostali grdno lihvare i zarađuju debele pare, a ja mislim da uz sve to što Amis nudi u sklopu paketa 3u1 na optici ipak ostvaruje i neki profit! Dakle ovi drugi ne da zarađuju nego ostvaruju extra profite! Ja sam kada sam dobio optiku prvi mjesec skinuo 8TB dakle 8000 gigi i nitko mi nije ništa rekao. Ovih 1600 gigi sam na optici skinuo za manje od 2 dana, stavio 2TB disk i za 2 dana bio je pun, ali samo da bih testirao brzinu i mogućnosti. Drugi mjesec bio sam skromniji i skinuo samo pola od toga. A sada ima mjeseca da ne skinem ništa, dakle promet za čisto surfanje. Ali nije problem u skidanju nego u lažnom reklamiranju flat opcije kod ovih drugih, jer zna se što je flat, a zna se i što je garantirana i ugovorena brzina! ![]() Inače da podsjetim one koji to nisu znali. Na trulom zapadu je telefoniranje u lokalnoj mreži bilo besplatno. Zašto? Pa mreža je stalno pod naponom i trošak kada se telefonira je isti kao i kada se ne telefonira. A sada analogija sa današnjim mrežama. Trošak je isti ako se šalju podaci ili u mreži nema prometa. Naplata prometa je extra profit! Jer samim plačanjem mjesečnog najma i zakupa brzine u mreži mi smo pokrili trošak mreže, a naplata dodatno za promet je dodatna zarada. Naravno onaj tko je vlasnik infrastrukture je taj koji to ostvaruje! Zadnje izmijenjeno od: tor. 10.12.2015. u 07:47. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4957 | |
Guest
|
Citiraj:
14 ne 24 Zadnje izmijenjeno od: tor. 10.12.2015. u 07:46. |
|
![]() |
![]() |
#4958 | |
Registered User
Datum registracije: Dec 2013
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4959 | |
Registered User
Datum registracije: Mar 2011
|
Citiraj:
- Vip ostavlja opciju različitih cijena usluga po kvartovima - Prodaje dugovanja tvrtkama za utjerivanje dugova - Odbija ostvariti uslugu, ili UKIDA uslugu ako vjeruje da POSTOJI POTENCIJALNA NAMJERA za zlouporabu usluge - Odbija ostvariti uslugu ako PROCIJENI da osoba nema mogućnosti plaćati uslugu I još hrpa, hrpa obijesnih gluposti koje riječju nisu bile prisutne u Amisovim uvjetima. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4960 |
Guest
|
|
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4962 |
Guest
|
Ispricavam se ne mogu s moba editirat, oprrosti |
![]() |
![]() |
#4963 | |
Uptime 99.99%
|
Citiraj:
![]()
![]() |
![]() |
#4964 |
Guest
|
Covjece ja amisu placam dok jos nije imao ni tv, tv uopcene gledam, gledala sam tursu seriju jednu na time shift dok nije nova zabranila snimanje, fiksni tel uopce ne koristim, imam 14 Mbita interneta, dal to vredi 300 kn??? |
![]() |
![]() |
#4966 |
Premium
Datum registracije: Jul 2015
|
Da, i ja se pitam zašto plaćati TV a ne gledaš ga. Ja sam na Amisu godinama i plaćao sam 170kn, a brzina mi je bila 8/0,75. Nedavno sam prešao na neki novi paket i plaćam i dalje 170 i nešto kuna a brzina mi je 10/0,75, tako da se i meni 300kn čini puno. E da, imam duo paket (telefon i internet), tako da ne vidim smisao TVa ako ga ne gledaš. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4967 |
Premium
Datum registracije: Apr 2015
|
skužio sam da ljudi često uzimaju paket sa TV i fiksom tel. linijom iz neke navike a ne jer im realno treba. Evo ja sam uzeo amis optiku i to samo internet jer žena i ja imamo mobitele s ok paketima koje niti ne iskoristimo u mjesecu pa netrebamo fiksnu a tv ne gledam još od 2006. već sve skidam preko neta. i to me izađe 140kn za 100/100 |
![]() |
![]() |
![]() |
#4968 | |
Guest
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
#4969 |
super user
Datum registracije: Dec 2007
|
Nisu ljudi krivi sto ti placas 300kn a imas samo 14 Mbit..Oni imaju malo vise srece nego drugi. U ostalom imas i 2u1 paketa od 10mbit(a bilo je i od 12mbit) za do 200kn (bez tva). |
![]() |
![]() |
![]() |
#4970 | |
Premium
Datum registracije: Apr 2008
|
Citiraj:
Nadam se da je to bio peh, a ne početak vip poslovanja ![]() Ko kreten držim sticky sa "otkaži vremenski pomak" jer nemreš odma nego nakon godinu dana i onda ga ne otkažu i dignu tih bijednih 20kn - jadno. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4971 | |
1
Datum registracije: Dec 2005
|
Citiraj:
![]() Zadnje izmijenjeno od: Thermaltake. 17.12.2015. u 16:25. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4972 |
Premium
Datum registracije: Mar 2008
|
AmisTv problemi
Pozdrav, zanima me da li ej netko imao identičan slučaj kao što je moj i da li je uspio što napraviti po tom pitanju. Dakle: Imam 3u1, 20Mb odnosno 11 sa ugasenim set-up boxom (kvrat donja Dubrava), telefon i TV. Od kad smo njihovi korisnici imamo problema sa TV-om. Znači slika jednostavno trza, čak i zvuk zna zastat. Šugava digitalizacija, ili ima ili nema ![]() Da li je netko uspio ovo riješiti? Samo sučelje i sve vezano uz to je katastrofa! Znači ono weather, vijesti, youtube ne radi (sami su rekli) + pikseli koji na 102 cm ekranu izgledaju kao pikule do kvalitete i jačine zvuka (koji je iznimno tih, tako da kad prebacim na zemaljske programe, probijem si bubnjiće). Ali čudno da niti jednom nisu probali zamijeniti ruter ili set-up box (imam onaj mali crni koji izgleda prejadno i grije se kao šuga) u kojem je problem možda. Pod ugovorom sam do 2017, a ne mogu ovo više trpiti! :504: |
![]() |
![]() |
![]() |
#4973 |
Guest
|
Pa inzistiraj da ti zamijene router, zovi dosadjuj zivkaj |
![]() |
![]() |
#4974 | |
1
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4975 |
Registered User
Datum registracije: Dec 2015
|
![]() Pozdrav, Unaprijed isprika ako post nije vezan za temu. Amis-ov sam korisnik i u načelu zadovoljan uslugom (3u1, optika) do nedavno. Na LAN-u imam postavljen običan switch između router-a i STB-a. Sve je radilo normalno (2,5 godine) do nedavno kada se STB počeo ponašati kao DHCP i dodjeljivati range adresa preko switch-a koji ne dozvoljava pristup internetu. Kako u Amisu ovakav način spajanja ne preporučaju za njih problema nema tj ne želi mi za test zamijeniti STB, ali mi to nije prihvatljivo. Ima li netko sličan problem ili možda i riješenje. Nije mi prihvatljivo da se ne može vratiti promjena konfiguracije koja je radila ili jednostavno ugasiti DHCP na STB-u ili staviti jednu statičku IP adresu samo za STB iz njegovog raspona. Imam li temelja za prijevremeni raskid? Hvala |
![]() |
![]() |
![]() |
#4976 |
Premium
Datum registracije: Oct 2010
|
Nije da ne preporucuju,vec ne odgovaraju za tuđu opremu.I tu ti je kraj price.Ista stvar sa lokalnom instalacijom,njihova nadleznost je do razvodne kutije,poslije nje ih ne zanima gdje je problem.Kod tebe,susjeda ili negdje u hodniku(govorim ako si u zgradi). |
![]() |
![]() |
![]() |
#4977 | |
Registered User
Datum registracije: Dec 2013
|
Citiraj:
2. DHCP server se nalazi isključivo na routeru 3. Dummy switch između routera i STBa može služiti samo za STBove Da opišem malo stavku br. 3 Jedan port na routeru služi isključivo za jedan tip usluge (Internet/IPTV/telefonija) - zbog VLANova. Ukoliko u taj switch spojiš računalo događa se slijedeće: Računalo (internet) radi dok se STB ne upali. Kada se STB upali krenu multicast paketi koji imaju prioritet na mreži. U switch dođu multicast paketi a svaki "glupi" switch multicast pakete šalje svim spojenim portovima pa tako i tvom računalu. Imaš 3 rješenja: 1. Nabaviti smart switch i konfigurirati trunk i accessne portove (neće ići jer neznaš VLAN IDeve od Amisa) 2. Provući dodatan kabel 3. Preko istog UTP kabela pustiti i Internet i IPTV pomoću UTP splittera (najelegantnije rješenje ukoliko ti ne treba brzina veća od 100mbps) Shematski rješenje br. 3: http://lib.store.yahoo.net/lib/cable.../NETWORK12.JPG Osnove za raskid nema - prvo, jer nemaš problema sa uslugom ako je sve spojeno po pravilu, drugo zato što je takva usluga kod svih operatera (osim kod Tcoma gdje su ti na ruteru striktno dedicirani portovi za IPTV i Internet - a i oni taj sistem napuštaju). |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4978 |
Uptime 99.99%
|
Nije dugo trebalo cekati, sa konstantnog pinga u bilo koje doba dana do pinga 20-30ms veceg. 1 192.168.1.1 (192.168.1.1) 0.223 ms 0.280 ms 0.294 ms 2 194.146.109.189 (194.146.109.189) 33.442 ms 33.416 ms 33.392 ms Unutar CIX-a: 64 bytes from www.CARNet.hr (161.53.160.25): icmp_req=1 ttl=58 time=32.7 ms 64 bytes from www.CARNet.hr (161.53.160.25): icmp_req=2 ttl=58 time=28.4 ms 64 bytes from www.CARNet.hr (161.53.160.25): icmp_req=3 ttl=58 time=29.2 ms 64 bytes from www.CARNet.hr (161.53.160.25): icmp_req=4 ttl=58 time=34.9 ms 64 bytes from www.CARNet.hr (161.53.160.25): icmp_req=5 ttl=58 time=35.2 ms 64 bytes from www.CARNet.hr (161.53.160.25): icmp_req=6 ttl=58 time=34.9 ms 64 bytes from www.CARNet.hr (161.53.160.25): icmp_req=7 ttl=58 time=33.6 ms 64 bytes from www.CARNet.hr (161.53.160.25): icmp_req=8 ttl=58 time=34.4 ms Prije VIPovog preuzimanja ping je bio cca 45ms +/- 1ms u svako doba dana, a sad je 53 po danu i ovako navecer 75ms odnosno neigrivo. Sa Carneta 8-10mbita znaci 30% ukupne brzine. Vaša trenutna brzina prijenosa podataka od CARNetove mreže iznosi: 9.94 Mb/s* što znači da možete prenositi podatke brzinom od 1.24 MB/s* s našeg poslužitelja. Vaša trenutna brzina prijenosa podataka prema CARNetovoj mreži iznosi: 3.2 Mb/s* što znači da možete prenositi podatke brzinom od 400.21 kB/s* na naš poslužitelj. ![]()
“Those who surrender freedom for security will not have, nor do they deserve, either one.” Zadnje izmijenjeno od: Bono. 17.01.2016. u 21:29. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4979 |
1
|
I ja sam primjetio kad pingam google i youtube više nije 1ms ping nego varira između 6-25. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4980 |
Uptime 99.99%
|
To je taman za tu razliku izmedu VDSL-a i optike, ja imam 7ms ti imas 1 ms, uglavnom problemi su poceli.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|