Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Internet i mrežne tehnologije > ISP > A1
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 06.12.2015., 01:41   #4951
Lud76
Leteći medvjedić
Moj komp

Lud76's Avatar

Datum registracije: Jun 2006
Citiraj:
Autor telefunken Pregled postova
nije flat jer si ograničen sa "fair usage" restikcijom koja se primjenjuje kad skineš taj mjesec 250gb i onda onda ti brzina padne. to je meni bio jedan od glavnih razloga zašto sam prešao s bneta na amis
Flat je i dalje, "samo" je brzina ogranicena
Lud76 je offline   Reply With Quote
Staro 06.12.2015., 08:45   #4952
telefunken
Premium

telefunken's Avatar

Datum registracije: Apr 2015
Citiraj:
Autor yaya Pregled postova
Samo problem je za stream ne znam.kolko trosi, raspitat cu se jos, inace bez optike na amisu nemam previse izbora nego b net
stream troši onoliko koliko je velik sam video koji gledaš. bubnimo da je velik 1gb, bez obzira na kvalitetu, logično potrošit ćeš 1gb prometa da ga pogledaš...
Citiraj:
Autor Lud76 Pregled postova
Flat je i dalje, "samo" je brzina ogranicena
mea culpa, da, i dalje je flat po mogućnosti korištenja prometa. no tehnički gledano definiciju flat-a bi se dalo rušiti jer ako se na flat gleda količinski kao na sveukupni promet onda nije flat pošto s brzinom od 1mbit u istom vremenskom periodu logično nemožeš skinuti sveukupnu količinu podataka jednaku brzini od 10mbit u tom isto periodu. dakle ispada da nije flat pošto si ograničen u konačnici po količini podataka koje možeš skinuti
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 06.12.2015., 10:29   #4953
yaya
Guest

U bnetu jako nezobrazna korisnicka podrska tvrdi da je to flat al ti nakon 900 g rusi brzinu interneta na20

Jos cu ja pozalit kaj prelazim na njih al u ovoj usranoj zemlji nema covjek izbora

Zadnje izmijenjeno od: tor. 10.12.2015. u 07:47.
  Reply With Quote
Staro 06.12.2015., 11:01   #4954
Bono
Uptime 99.99%
Moj komp

Bono's Avatar

Datum registracije: Nov 2001
Ma neces pozaliti srozat ce oni vrlo brzo uslugu Amisa na razinu Bneta. Kako cujem vec se to vidi na korisnickoj podrsci.
Staro 06.12.2015., 12:36   #4955
yaya
Guest

Citiraj:
Autor Bono Pregled postova
Ma neces pozaliti srozat ce oni vrlo brzo uslugu Amisa na razinu Bneta. Kako cujem vec se to vidi na korisnickoj podrsci.
u pravu si a izgleda da su podigli i limit na 1600 gigi
  Reply With Quote
Staro 06.12.2015., 14:29   #4956
sakomako
Registered User

Datum registracije: May 2013
Citiraj:
Kako mislis flat kod njih nije flat, a gle s tom brzinom na optici svatko bi bio zadovoljan, ja na amisu placam za3 u 1 i brzinu od 14 Mb preko 300 kn, kolko placas ti ovu optiku ako se smije znat, ja zato prelazim na Bnet , a i suska se o gasenju amisa...tako pricaju predstavnici i jednih i drugih
Imas cijenu paketa 3u1 za optiku. Trenutno imam popust kroz 4 mjeseca.

Išo sam na novi ugovor iz razloga 1500 minuta besplatnih telefonskih razgovora mjesečno prema svim fiksnim i mobilnim mrežama prema cijeloj EU.

Zato jer mi je to jeftinije od SKYPE paketa.

Dokaz da nas ovi ostali grdno lihvare i zarađuju debele pare, a ja mislim da uz sve to što Amis nudi u sklopu paketa 3u1 na optici ipak ostvaruje i neki profit!

Dakle ovi drugi ne da zarađuju nego ostvaruju extra profite!

Citiraj:
u pravu si a izgleda da su podigli i limit na 1600 gigi
Ja sam kada sam dobio optiku prvi mjesec skinuo 8TB dakle 8000 gigi i nitko mi nije ništa rekao.

Ovih 1600 gigi sam na optici skinuo za manje od 2 dana, stavio 2TB disk i za 2 dana bio je pun, ali samo da bih testirao brzinu i mogućnosti.

Drugi mjesec bio sam skromniji i skinuo samo pola od toga.

A sada ima mjeseca da ne skinem ništa, dakle promet za čisto surfanje.

Ali nije problem u skidanju nego u lažnom reklamiranju flat opcije kod ovih drugih, jer zna se što je flat, a zna se i što je garantirana i ugovorena brzina!

Inače da podsjetim one koji to nisu znali. Na trulom zapadu je telefoniranje u lokalnoj mreži bilo besplatno. Zašto? Pa mreža je stalno pod naponom i trošak kada se telefonira je isti kao i kada se ne telefonira.

A sada analogija sa današnjim mrežama. Trošak je isti ako se šalju podaci ili u mreži nema prometa. Naplata prometa je extra profit! Jer samim plačanjem mjesečnog najma i zakupa brzine u mreži mi smo pokrili trošak mreže, a naplata dodatno za promet je dodatna zarada. Naravno onaj tko je vlasnik infrastrukture je taj koji to ostvaruje!

Zadnje izmijenjeno od: tor. 10.12.2015. u 07:47.
sakomako je offline   Reply With Quote
Staro 06.12.2015., 15:24   #4957
yaya
Guest

Citiraj:
Autor sakomako Pregled postova
Ja sam kada sam dobio optiku prvi mjesec skinuo 8TB dakle 8000 gigi i nitko mi nije ništa rekao.

Ovih 1600 gigi sam na optici skinuo za manje od 2 dana, stavio 2TB disk i za 2 dana bio je pun, ali samo da bih testirao brzinu i mogućnosti.

Drugi mjesec bio sam skromniji i skinuo samo pola od toga.

A sada ima mjeseca da ne skinem ništa, dakle promet za čisto surfanje.

Ali nije problem u skidanju nego u lažnom reklamiranju flat opcije kod ovih drugih, jer zna se što je flat, a zna se i što je garantirana i ugovorena brzina!

Inače da podsjetim one koji to nisu znali. Na trulom zapadu je telefoniranje u lokalnoj mreži bilo besplatno. Zašto? Pa mreža je stalno pod naponom i trošak kada se telefonira je isti kao i kada se ne telefonira.

A sada analogija sa današnjim mrežama. Trošak je isti ako se šalju podaci ili u mreži nema prometa. Naplata prometa je extra profit! Jer samim plačanjem mjesečnog najma i zakupa brzine u mreži mi smo pokrili trošak mreže, a naplata dodatno za promet je dodatna zarada. Naravno onaj tko je vlasnik infrastrukture je taj koji to ostvaruje!
Ma ja sad govorim za bnet , jer odlazim sa amisa na bnet kad sam cula da povlace optiku po dubravi a zapadni dio grada nitko ne sljivi, tako ispada da ja placajuci svojih pisljivih 24 mbita 300 kn financiram optiku u dubravi di ce ljudi dobit optiku od 100 mb za 150 kn naprimjer govorim, ato necu

14 ne 24

Zadnje izmijenjeno od: tor. 10.12.2015. u 07:46.
  Reply With Quote
Staro 09.12.2015., 21:22   #4958
Kublach
Registered User

Datum registracije: Dec 2013
Citiraj:
Ma ja sad govorim za bnet , jer odlazim sa amisa na bnet kad sam cula da povlace optiku po dubravi a zapadni dio grada nitko ne sljivi, tako ispada da ja placajuci svojih pisljivih 24 mbita 300 kn financiram optiku u dubravi di ce ljudi dobit optiku od 100 mb za 150 kn naprimjer govorim, ato necu
Nije istina, Amis ima optiku na Vrbanima
Kublach je offline   Reply With Quote
Staro 10.12.2015., 07:56   #4959
stlolth
Registered User

Datum registracije: Mar 2011
Za nekoga tko želi raskinuti ugovor ima pregršt odredbi koje biu mogle biti temelj.

- Vip ostavlja opciju različitih cijena usluga po kvartovima
- Prodaje dugovanja tvrtkama za utjerivanje dugova
- Odbija ostvariti uslugu, ili UKIDA uslugu ako vjeruje da POSTOJI POTENCIJALNA NAMJERA za zlouporabu usluge
- Odbija ostvariti uslugu ako PROCIJENI da osoba nema mogućnosti plaćati uslugu

I još hrpa, hrpa obijesnih gluposti koje riječju nisu bile prisutne u Amisovim uvjetima.
stlolth je offline   Reply With Quote
Staro 10.12.2015., 13:24   #4960
yaya
Guest

Citiraj:
Autor Kublach Pregled postova
Nije istina, Amis ima optiku na Vrbanima
U gajnicama nema i nece je ni bit ma zaboli me sad cu im reccao

Kad sam cula da vuku po Dubravi radije cu crnom vragu otic, osim toga i ovim koaks kablovima mogu se postic dosta velike brzine
  Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 10.12.2015., 13:28   #4961
tor
Administrator
Moj komp

tor's Avatar

yaya i sakomako - koristite tipku edit, ne postajte po dva ili više postova za redom.
tor je offline   Reply With Quote
Staro 10.12.2015., 13:32   #4962
yaya
Guest

Ispricavam se ne mogu s moba editirat, oprrosti
  Reply With Quote
Staro 10.12.2015., 16:36   #4963
Bono
Uptime 99.99%
Moj komp

Bono's Avatar

Citiraj:
U gajnicama nema i nece je ni bit ma zaboli me sad cu im reccao

Kad sam cula da vuku po Dubravi radije cu crnom vragu otic, osim toga i ovim koaks kablovima mogu se postic dosta velike brzine
Amis ima navodno optiku oko poljanica i to je jedan manji dio, nista oni masovno nisu radili po dubravi. Ali eto bar ces vise cijeniti sta si imala kad isprobas druge.
Staro 10.12.2015., 18:23   #4964
yaya
Guest

Citiraj:
Autor Bono Pregled postova
Amis ima navodno optiku oko poljanica i to je jedan manji dio, nista oni masovno nisu radili po dubravi. Ali eto bar ces vise cijeniti sta si imala kad isprobas druge.
Covjece ja amisu placam dok jos nije imao ni tv, tv uopcene gledam, gledala sam tursu seriju jednu na time shift dok nije nova zabranila snimanje, fiksni tel uopce ne koristim, imam 14 Mbita interneta, dal to vredi 300 kn???
  Reply With Quote
Staro 10.12.2015., 21:50   #4965
Bono
Uptime 99.99%
Moj komp

Bono's Avatar

Onda uzmi samo Internet koji je 150 i doplata za vecu brzinu ti je 20-30kn.
Staro 10.12.2015., 22:13   #4966
acmevagabundo
Premium

Datum registracije: Jul 2015
Da, i ja se pitam zašto plaćati TV a ne gledaš ga. Ja sam na Amisu godinama i plaćao sam 170kn, a brzina mi je bila 8/0,75. Nedavno sam prešao na neki novi paket i plaćam i dalje 170 i nešto kuna a brzina mi je 10/0,75, tako da se i meni 300kn čini puno. E da, imam duo paket (telefon i internet), tako da ne vidim smisao TVa ako ga ne gledaš.
acmevagabundo je offline   Reply With Quote
Staro 11.12.2015., 06:43   #4967
telefunken
Premium

telefunken's Avatar

Datum registracije: Apr 2015
Citiraj:
Covjece ja amisu placam dok jos nije imao ni tv, tv uopcene gledam, gledala sam tursu seriju jednu na time shift dok nije nova zabranila snimanje, fiksni tel uopce ne koristim, imam 14 Mbita interneta, dal to vredi 300 kn???
skužio sam da ljudi često uzimaju paket sa TV i fiksom tel. linijom iz neke navike a ne jer im realno treba. Evo ja sam uzeo amis optiku i to samo internet jer žena i ja imamo mobitele s ok paketima koje niti ne iskoristimo u mjesecu pa netrebamo fiksnu a tv ne gledam još od 2006. već sve skidam preko neta. i to me izađe 140kn za 100/100
Staro 11.12.2015., 14:48   #4968
yaya
Guest

Citiraj:
Autor telefunken Pregled postova
skužio sam da ljudi često uzimaju paket sa TV i fiksom tel. linijom iz neke navike a ne jer im realno treba. Evo ja sam uzeo amis optiku i to samo internet jer žena i ja imamo mobitele s ok paketima koje niti ne iskoristimo u mjesecu pa netrebamo fiksnu a tv ne gledam još od 2006. već sve skidam preko neta. i to me izađe 140kn za 100/100
Malo mi je na njonju doslo vase 100/100, da jaimam internet upola manji ne bi se zalila a kad mi koji imamo 14 prestanemo financirat vase optike, onda cemo vidjet, uglavnom na bnetu uzimam 3 u 1 da imam 50 brzinu i eto bas se radujem
  Reply With Quote
Staro 11.12.2015., 17:19   #4969
viper
super user
Moj komp

viper's Avatar

Datum registracije: Dec 2007
Nisu ljudi krivi sto ti placas 300kn a imas samo 14 Mbit..Oni imaju malo vise srece nego drugi. U ostalom imas i 2u1 paketa od 10mbit(a bilo je i od 12mbit) za do 200kn (bez tva).
Staro 15.12.2015., 18:14   #4970
New One
Premium
Moj komp

New One's Avatar

Datum registracije: Apr 2008
Citiraj:
Autor New One Pregled postova
Od prvog dana mi je Time Shift na stickyju da ga otkažem u 11. mjesecu korištenja. I sve prošlo glatko tak da nemam ovih 12kn.
Da sam sebe quotam. Došao mi račun i na njemu time shift naplaćen. Zovem da zakaj ako sam oko 10.11. bio osobno da ga otkažem i vele još je u obradi jer kao 45 dana fore imaju. Pišljivi tv prijamnik za koji mi je kasnije rečeno da se dodatni dobije isti dan sam čekao mjesec dana.
Nadam se da je to bio peh, a ne početak vip poslovanja
Ko kreten držim sticky sa "otkaži vremenski pomak" jer nemreš odma nego nakon godinu dana i onda ga ne otkažu i dignu tih bijednih 20kn - jadno.
New One je offline   Reply With Quote
Staro 15.12.2015., 18:43   #4971
Thermaltake
1

Thermaltake's Avatar

Datum registracije: Dec 2005
Citiraj:
Autor New One Pregled postova
Da sam sebe quotam. Došao mi račun i na njemu time shift naplaćen. Zovem da zakaj ako sam oko 10.11. bio osobno da ga otkažem i vele još je u obradi jer kao 45 dana fore imaju. Pišljivi tv prijamnik za koji mi je kasnije rečeno da se dodatni dobije isti dan sam čekao mjesec dana.
Nadam se da je to bio peh, a ne početak vip poslovanja
Ko kreten držim sticky sa "otkaži vremenski pomak" jer nemreš odma nego nakon godinu dana i onda ga ne otkažu i dignu tih bijednih 20kn - jadno.
I meni ali sam morao opet ić odnjet papire nešto nije bilo ok vamo tamo i uglavnom od 1.12 je bila ta promjenila pravila i taj dan sam išao odnest papire ove šta mi je ženska poslala na mail, a taj dan me zvala u vezi tog da nije dobro ispunjeno da opet isprintam i odnesem i nije ništa rekla da će mi poslat nove niti da ima kakvih izmjena ja isto nisam znao jbg. I ništa frajer mi tamo u Utrinama rekao ti papiri vam više ne vrijede ispunio mi nove i kao trebao se vlasnik linije potpisat, a on nije bio samnom pa sam se ja potpisao sad ću baš vidit valjda neće bit problema da opet po 3x moram ić tamo sa papirima da si još sljedeći mjesec opet naplate fucking time shift.

Zadnje izmijenjeno od: Thermaltake. 17.12.2015. u 16:25.
Thermaltake je offline   Reply With Quote
Staro 17.12.2015., 20:38   #4972
Gawro
Premium
Moj komp

Datum registracije: Mar 2008
AmisTv problemi

Pozdrav,

zanima me da li ej netko imao identičan slučaj kao što je moj i da li je uspio što napraviti po tom pitanju.
Dakle:
Imam 3u1, 20Mb odnosno 11 sa ugasenim set-up boxom (kvrat donja Dubrava), telefon i TV. Od kad smo njihovi korisnici imamo problema sa TV-om. Znači slika jednostavno trza, čak i zvuk zna zastat. Šugava digitalizacija, ili ima ili nema . Trza i trza. Dolazili su 3-4 puta tehničari kroz ovaj niz godina. Jedino što su ustanovili nakon n poziva i dogovaranja termina jest, da je predaleko centrala, uz prethodno da je sve u redu, sva mjerenja i očitavanja okej, pa su problem moji novi kablovi u zidu itd itd itd. I da jedino što mogu jest smanjit mi brzinu interneta, koja i ovako ispod ugovorenog minimuma. Ne samo to, pošto je to manji paket, imao bih i manje programa. Zamislite bisere.

Da li je netko uspio ovo riješiti? Samo sučelje i sve vezano uz to je katastrofa! Znači ono weather, vijesti, youtube ne radi (sami su rekli) + pikseli koji na 102 cm ekranu izgledaju kao pikule do kvalitete i jačine zvuka (koji je iznimno tih, tako da kad prebacim na zemaljske programe, probijem si bubnjiće).

Ali čudno da niti jednom nisu probali zamijeniti ruter ili set-up box (imam onaj mali crni koji izgleda prejadno i grije se kao šuga) u kojem je problem možda. Pod ugovorom sam do 2017, a ne mogu ovo više trpiti! :504:
Gawro je offline   Reply With Quote
Staro 20.12.2015., 10:27   #4973
yaya
Guest

Pa inzistiraj da ti zamijene router, zovi dosadjuj zivkaj
  Reply With Quote
Staro 23.12.2015., 16:33   #4974
Thermaltake
1

Thermaltake's Avatar

Citiraj:
Autor Gawro Pregled postova
Pozdrav,

zanima me da li ej netko imao identičan slučaj kao što je moj i da li je uspio što napraviti po tom pitanju.
Dakle:
Imam 3u1, 20Mb odnosno 11 sa ugasenim set-up boxom (kvrat donja Dubrava), telefon i TV. Od kad smo njihovi korisnici imamo problema sa TV-om. Znači slika jednostavno trza, čak i zvuk zna zastat. Šugava digitalizacija, ili ima ili nema . Trza i trza. Dolazili su 3-4 puta tehničari kroz ovaj niz godina. Jedino što su ustanovili nakon n poziva i dogovaranja termina jest, da je predaleko centrala, uz prethodno da je sve u redu, sva mjerenja i očitavanja okej, pa su problem moji novi kablovi u zidu itd itd itd. I da jedino što mogu jest smanjit mi brzinu interneta, koja i ovako ispod ugovorenog minimuma. Ne samo to, pošto je to manji paket, imao bih i manje programa. Zamislite bisere.

Da li je netko uspio ovo riješiti? Samo sučelje i sve vezano uz to je katastrofa! Znači ono weather, vijesti, youtube ne radi (sami su rekli) + pikseli koji na 102 cm ekranu izgledaju kao pikule do kvalitete i jačine zvuka (koji je iznimno tih, tako da kad prebacim na zemaljske programe, probijem si bubnjiće).

Ali čudno da niti jednom nisu probali zamijeniti ruter ili set-up box (imam onaj mali crni koji izgleda prejadno i grije se kao šuga) u kojem je problem možda. Pod ugovorom sam do 2017, a ne mogu ovo više trpiti! :504:
Zatraži raskid ugovora bez penala ako ne mogu riješit problem i isporučit ono šta je ugovoreno.
Staro 28.12.2015., 11:38   #4975
Nec2
Registered User

Datum registracije: Dec 2015
Exclamation Amis STB-DHCP

Pozdrav,

Unaprijed isprika ako post nije vezan za temu.
Amis-ov sam korisnik i u načelu zadovoljan uslugom (3u1, optika) do nedavno.
Na LAN-u imam postavljen običan switch između router-a i STB-a.
Sve je radilo normalno (2,5 godine) do nedavno kada se STB počeo ponašati kao DHCP i dodjeljivati range adresa preko switch-a koji ne dozvoljava pristup internetu.
Kako u Amisu ovakav način spajanja ne preporučaju za njih problema nema tj ne želi mi za test zamijeniti STB, ali mi to nije prihvatljivo.
Ima li netko sličan problem ili možda i riješenje.
Nije mi prihvatljivo da se ne može vratiti promjena konfiguracije koja je radila ili jednostavno ugasiti DHCP na STB-u ili staviti jednu statičku IP adresu samo za STB iz njegovog raspona.
Imam li temelja za prijevremeni raskid?

Hvala
Nec2 je offline   Reply With Quote
Staro 28.12.2015., 18:14   #4976
Dr_faca
Premium
Moj komp

Dr_faca's Avatar

Datum registracije: Oct 2010
Nije da ne preporucuju,vec ne odgovaraju za tuđu opremu.I tu ti je kraj price.Ista stvar sa lokalnom instalacijom,njihova nadleznost je do razvodne kutije,poslije nje ih ne zanima gdje je problem.Kod tebe,susjeda ili negdje u hodniku(govorim ako si u zgradi).
Dr_faca je offline   Reply With Quote
Staro 02.01.2016., 16:52   #4977
Kublach
Registered User

Datum registracije: Dec 2013
Citiraj:
Autor Nec2 Pregled postova
Pozdrav,

Unaprijed isprika ako post nije vezan za temu.
Amis-ov sam korisnik i u načelu zadovoljan uslugom (3u1, optika) do nedavno.
Na LAN-u imam postavljen običan switch između router-a i STB-a.
Sve je radilo normalno (2,5 godine) do nedavno kada se STB počeo ponašati kao DHCP i dodjeljivati range adresa preko switch-a koji ne dozvoljava pristup internetu.
Kako u Amisu ovakav način spajanja ne preporučaju za njih problema nema tj ne želi mi za test zamijeniti STB, ali mi to nije prihvatljivo.
Ima li netko sličan problem ili možda i riješenje.
Nije mi prihvatljivo da se ne može vratiti promjena konfiguracije koja je radila ili jednostavno ugasiti DHCP na STB-u ili staviti jednu statičku IP adresu samo za STB iz njegovog raspona.
Imam li temelja za prijevremeni raskid?

Hvala
1. STB nema na sebi DHCP server
2. DHCP server se nalazi isključivo na routeru
3. Dummy switch između routera i STBa može služiti samo za STBove

Da opišem malo stavku br. 3

Jedan port na routeru služi isključivo za jedan tip usluge (Internet/IPTV/telefonija) - zbog VLANova.

Ukoliko u taj switch spojiš računalo događa se slijedeće:
Računalo (internet) radi dok se STB ne upali. Kada se STB upali krenu multicast paketi koji imaju prioritet na mreži. U switch dođu multicast paketi a svaki "glupi" switch multicast pakete šalje svim spojenim portovima pa tako i tvom računalu.

Imaš 3 rješenja:
1. Nabaviti smart switch i konfigurirati trunk i accessne portove (neće ići jer neznaš VLAN IDeve od Amisa)
2. Provući dodatan kabel
3. Preko istog UTP kabela pustiti i Internet i IPTV pomoću UTP splittera (najelegantnije rješenje ukoliko ti ne treba brzina veća od 100mbps)

Shematski rješenje br. 3:
http://lib.store.yahoo.net/lib/cable.../NETWORK12.JPG

Osnove za raskid nema - prvo, jer nemaš problema sa uslugom ako je sve spojeno po pravilu, drugo zato što je takva usluga kod svih operatera (osim kod Tcoma gdje su ti na ruteru striktno dedicirani portovi za IPTV i Internet - a i oni taj sistem napuštaju).
Kublach je offline   Reply With Quote
Staro 17.01.2016., 21:16   #4978
Bono
Uptime 99.99%
Moj komp

Bono's Avatar

Nije dugo trebalo cekati, sa konstantnog pinga u bilo koje doba dana do pinga 20-30ms veceg.

1 192.168.1.1 (192.168.1.1) 0.223 ms 0.280 ms 0.294 ms
2 194.146.109.189 (194.146.109.189) 33.442 ms 33.416 ms 33.392 ms

Unutar CIX-a:

64 bytes from www.CARNet.hr (161.53.160.25): icmp_req=1 ttl=58 time=32.7 ms
64 bytes from www.CARNet.hr (161.53.160.25): icmp_req=2 ttl=58 time=28.4 ms
64 bytes from www.CARNet.hr (161.53.160.25): icmp_req=3 ttl=58 time=29.2 ms
64 bytes from www.CARNet.hr (161.53.160.25): icmp_req=4 ttl=58 time=34.9 ms
64 bytes from www.CARNet.hr (161.53.160.25): icmp_req=5 ttl=58 time=35.2 ms
64 bytes from www.CARNet.hr (161.53.160.25): icmp_req=6 ttl=58 time=34.9 ms
64 bytes from www.CARNet.hr (161.53.160.25): icmp_req=7 ttl=58 time=33.6 ms
64 bytes from www.CARNet.hr (161.53.160.25): icmp_req=8 ttl=58 time=34.4 ms

Prije VIPovog preuzimanja ping je bio cca 45ms +/- 1ms u svako doba dana, a sad je 53 po danu i ovako navecer 75ms odnosno neigrivo. Sa Carneta 8-10mbita znaci 30% ukupne brzine.

Vaša trenutna brzina prijenosa podataka od CARNetove mreže iznosi:

9.94 Mb/s*

što znači da možete prenositi podatke brzinom od 1.24 MB/s* s našeg poslužitelja.

Vaša trenutna brzina prijenosa podataka prema CARNetovoj mreži iznosi:

3.2 Mb/s*

što znači da možete prenositi podatke brzinom od 400.21 kB/s* na naš poslužitelj.

Zadnje izmijenjeno od: Bono. 17.01.2016. u 21:29.
Bono je offline   Reply With Quote
Staro 17.01.2016., 22:22   #4979
Thermaltake
1

Thermaltake's Avatar

I ja sam primjetio kad pingam google i youtube više nije 1ms ping nego varira između 6-25.
Staro 17.01.2016., 23:02   #4980
Bono
Uptime 99.99%
Moj komp

Bono's Avatar

To je taman za tu razliku izmedu VDSL-a i optike, ja imam 7ms ti imas 1 ms, uglavnom problemi su poceli.
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Isključeno