|
![]() |
#4861 |
Premium
Datum registracije: Apr 2006
|
Evo u Lučićevoj, Volvo C30 the conqueror haha - http://img.techpowerup.org/121210/Capture643.jpg
Ne moram vam ni reći kojeg je spola bio vozač. ![]() Zadnje izmijenjeno od: Matth€w. 10.12.2012. u 21:06. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4862 | |
Premium
Datum registracije: Apr 2003
|
Citiraj:
![]()
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4864 | |
Guest
Datum registracije: Jun 2012
|
Pa ne znam šta ne kužiš, to je inače i savjet svih stručnjaka za sigurnu vožnju te svih proizvođača guma - ako stavljaš samo dvije gume onda zimske ne idu na pogonske kotače nego na zadnje pošto zadnji kotači daju stabilnost. Testova i objašnjenja koliko ti srce želi... http://www.youtube.com/watch?feature...&v=HdSf0KJie_E http://www.youtube.com/watch?v=__0DL8dE3Eo http://www.tirereview.com/article/81...rear_axle.aspx Citiraj:
itd... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4865 | |
freak
Datum registracije: Aug 2006
|
Citiraj:
A bez problema možeš pokrenut benzinjaru na 800rpm (eto ti moja Astra i npr Grande Punto od šogora). EDIT: Ja se slažem s tobom, da se razumijemo. Ali kao što rekoh, pogledaj malo oko sebe, sad pogotovo kad izlaze s zatrpanih parkirališta, svaki koji zapadne je većinom benzinac jer su kreteni nabili gas i ukopali se(ja danas od 10 auta koje sam vidio da su zapali,cca 8 ih je bilo benzinaca) @FanATIk pitaj moju sestričnu ![]() Ja kad joj kažem da se Corsa 1.2 može pokrenut s manjim gasom, ona kaže "ne, crknut će" ![]()
![]() |
![]() |
#4866 | |
Moderator
Datum registracije: Nov 2003
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4867 | |
Guest
|
Potpuno je isto, u svakom od tih slučajeva bolje odnosno zimske gume idu nazad, nikad naprijed. Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4869 | |
muimerP
Datum registracije: Nov 2006
|
Citiraj:
![]() sve 5 Prelazi me deda(Vectra nova), jer kao zašto ja pomažem kad nema potrebe, tak se deda meni ubaci i stane gore...vidim baca snjeg, ide u rikverc lagano, ja kak sam sjel izlazim opet van, kucam mu na šajbu, izguram ga onak herojski, deda sretan trubi maše. Sve 5 ![]() Iza mene ofc. kolona, najnormalnije izađem na glavnu... i pratim zbivanje prek retrovizora na tom izlazu, mamlaz je stao na isto mjesto, neznam dali je uspio krenuti ![]() Promatrao sam danas u petrovoj tipa u Fiatu Pandi. Čuda radi sa autom, penje se na zatrpani parking, kasnije odlazi kao da snjega nema ![]() ugl., kaos. Neke neočišćene ceste su tako izraubane, vožnja kao u najgoroj selendri.
![]() |
![]() |
#4870 | |
Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Citiraj:
Aha, dakle i ti si jedan od genijalaca koji će na FWD stavit zimulje straga a naprijed ostavit ljetne ![]() ![]()
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4871 | ||
Guest
|
Citiraj:
Citiraj:
Mogao si se bar potruditi pa kliknuti na neki link umjesto da stavljaš besmislene smajlove. Zadnje izmijenjeno od: Rade0n. 10.12.2012. u 20:36. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#4872 |
Moderator
|
Veliš da bi na FWD stavio zimske gume iza kako ne bi plesao u zavoju. A to kaj ne bi mogao za početak niti ući u zavoj nije bitno jer bi ti nos samo produžio ravno. A o pokušaju kretanja da ne govorim. Uzmi FWD s ljetnim gumama naprijed i zimuljama iza pa mi javi kako se penje uz brdo. ![]()
![]() |
#4873 |
NITKOV
Datum registracije: Oct 2004
|
Kaj će ti linkovi, dovoljno je da pogledaš kaj se događa na cesti. Gledam tipa na Rebru, parkingu bolnice kak pokušava svladat laganu uzbrdicu. Neuspješno. Da ima ispod čekića zimske gume na zadnjoj osovini mu niš ne znači kad na prednjim pogonskima ima ljetne.
![]() |
#4874 |
Moderator
Datum registracije: Nov 2003
|
baš to... poslušaj "stručnjake" i javi kako je prošlo, čovječe malo uključi common sense ![]() ja sam danas driftao do mile volje na 4 zimske i zadnji kraj bacao maltene do okretanja na cesti, ali još uvijek je bilo kontrole zbog odziva na gas i kontru... baš me zanima kako bi se na zatrpano/zaleđenom, -6 temp zraka i vjerovatno toliko i podloge ponašala ljetna guma koja već ispod 0c je maltene plastika na pogonskim kotačima. em ti guzica bježi ko luda em nemaš nikakvu kontrolu naprijed. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4875 |
Moderator
|
Obzirom da sam se navozao po snijegu i bljuzgi FWD auta i sa sve 4 ljetne, sa dve ljetne i dve zimske, s lošim i s dobrim zimskim gumama na svim kotačima, nema tog stručnjaka koji će me uvjerit da ću na FWD zimi stavit zimulje iza a naprijed ostavit ljetne gume. A obzirom da živim u djelu grada koji je malo brdovit a i moja je ulica na brijegu, vidio sam svega i svačega. OK osobno ću se potrudit imat sve četiri nove /jednako potrošene zimulje (kao što i sad imam) jer mi se ne kocka sa susretima kod limara ili ne daj bože doktorima zbog parstokuna.
![]() |
#4876 |
Premium moderator
Datum registracije: Aug 2005
|
I na sve to kiša baš i nije isto što i snijeg ![]()
__________________ |
![]() |
![]() |
![]() |
#4877 | |
PC Ekspert
Datum registracije: Sep 2000
|
Majko moja! Citiraj:
![]() |
![]() |
#4878 |
Registered User
Datum registracije: Apr 2011
|
Da, kažu da je bolje stavit nove gume na zadnju osovinu, međutim, jako bih volio vidjet usporedbu zaustavnog puta pri naglom kočenju. A tek u snježno/zaleđenim situacijama na usponu il nizbrdici, zanimljivo bi se proveo sa istrošenim gumama naprijed i "novijima" pozadi. A tu je i veća vjerojatnost puknuća već istrošene prednje gume, opterećene pogonom i težinom prednjeg kraja. Za laganu vožnju po debelom snijegu i ledu, nove gume idu naprijed i nema potrebe za divljanjem u zavojima koje bi prouzročilo oversteering. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4879 |
PC Ekspert
|
|
Evo u Lucićevoj, Volvo C30 the conqueror haha - http://img.techpowerup.org/121210/Capture643.jpg
Ne moram vam ni reći kojeg je spola bio vozač. ![]() |
![]() |
#4881 |
MadModerator
Datum registracije: Sep 2002
|
Mogu ameri pricati koliko hoce i sta hoce, radije imam dvije zimske naprijed i dvije ljetne nazad nego obrnuto. Dzaba ti sav grip na zadnjim kotacima kada treba krenuti u uzbrdici ili u malo vecem snijegu.
![]() |
#4882 |
Premium
Datum registracije: Jan 2008
|
Nije jer obicno nesrece bude x puta gore jer su brzine vece. Po kisi je to njihovo pravilo puno smislenije. Ja sam razbio par auti u svom zivotu i najgore je kad se izgubi straznji kraj po visoj brzini. Prosjecni auti nisu gradeni ko GTR od kolege i dolazi do uvijanja karoserije, ljuljanja i svih sila sila sto ostavlja vozaca totalno bespomocnim. Gubitak prednjeg kraja je mala beba prema gubitku straznjeg. Za snijeg i normlnog vozaca su prednje safe bet jer se vozi polako i moguce je driftat fino kontrolirano na tim malim brzinama. Ugl manje brzine, vise paznje i smanje rizik kaosa a opet mos krenut na semaforu. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4883 |
Premuim
Datum registracije: Feb 2008
|
![]() |
#4884 | |
PC Ekspert
|
S ljetnim gumama svi znamo da teško ide po snijegu no najveći problem je da kad kreneš nema šanse da više staneš - nisu ovi po jarcima ili zapiknuti u zanose tam slučajno. I tu je svejedno jel FWD, RWD ili 4x4 - nemreš stat i jao ti joj. Na svu sreću većina ni ne krene pa se izbjegne krš i lom... No s druge strane ima onih koji krenu, dođu do neke točke na brdu i onda se samo otkližu nazad i kresnu ovog iza sebe. No danas je žena to vidjela da se može izvest i na ravnom. I sad ti imaj auto rođen za zimu a svejedno si taoc kretenima koji nikad neće biti sankcionirani. Iskreno mene kiša plaši neizmjerno više nego snijeg. Na snijegu se sve da kontrolirati no kad sa 285 gumama dođe do aquaplaninga sretno ti bilo. A ak si slučajno u npr. Corvetti bolje ti je da si odmah pucaš u glavu, manje muke. Citiraj:
Nissan GT-R Black Edition Zadnje izmijenjeno od: tor. 11.12.2012. u 08:42. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4885 |
Registered User
|
Lakše ga je iskontrolirati nego zadnji, ali ako ga ne možeš iskontrolirati, mislim da su ti u tom slučaju veće šanse da odozdo gledaš travu nego kod gubitka zadnjeg kraja. Frontalni udar pri srednjoj brzini (a kamoli većoj) daje vjerojatniji put gore od izlijetanja zbog višestrukih vrtnji i eventualnog prevrtanja. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4888 |
The mighty pirate
Datum registracije: Sep 2007
|
Prije nego sam išao s posla čitam temu i vidim kak se stari SDI i D motori hvale za ovo vrijeme i baš naletim na jednog bisera kojem ni to nije pomoglo. Golf 3 karavan, dizel vulgaris, pokušava iz Plitvičke (ulica kod FER-a na koju gleda ulaz) krenuti sa semafora da bi ušao u raskrižje s Vukovarskom. Naravno da je mentalni sklop naredio da treba nabiti što više gasa jer je uzbrdica, pa je dočekao na istom mjestu i paljenje sljedećeg zelenog svjeta.
![]() |
#4889 |
dr. sc. tech. dipl. ing.
Datum registracije: Sep 2003
|
Ima jedna lijepa serija video priloga koje sam pred koju godinu gledao na YT i koja se bavi baš tom problematikom. Uglavnom, kao što sam i u stvarnom životu nebrojeno puta iskusio (bez posljedica na srecu), nema do kombinacije sa sve 4 zimske. Sve drugo je idi mi Evo prvi od te serije filmica, ostali se automatski nastavljaju dalje: http://www.youtube.com/watch?v=P03wq...B8E225&index=1
![]() |
#4890 |
Registered User
|
Eh, jedna je legenda ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|