|
![]() |
#451 |
Premium
Datum registracije: Nov 2006
|
Ma samo komentiram obzirom na trenutni i3 haswell. Osjećam se kao da sam jedini na planeti koji redovito izvlači korist iz nategnute igpu. Zašto nikako da svanu testovi ocane igpu? Da, slažem se Manuel Calavera. |
![]() |
![]() |
![]() |
#452 |
Premium
Datum registracije: Jul 2012
|
Zašto bi se uopće zajebavao sa mjenjanjem platforme da bi opet kupio i3? Ako ti treba jači cpu zvekni i5 u svoju mbo, a ako ti treba jača gpu već za 200-300kn bi našao polovnu koja pojede te integruše |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#453 |
Premium
Datum registracije: Nov 2006
|
Ma kažem, samo komentiram, nisam lud da sad prelazim na i3 kaby. Al ovo što si reko, uopće se ne isplati ić na i3 k verziju, jer Z ploče su preskupe da bi ocao 2 jezgre. Ja kad sam uzimo svoju konfu, proc sam platio 950, ploču 500-600, a ram oko 300kn. Istina da je dolar bio oko 5,5 ili manje, al ovo je sumarum bilo nešto ispod 2kkn. Da bi danas samo i3 košto preko 1500kn, a di je ostatak. Nisam lud ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#454 |
Premium
|
http://www.nabava.net/search.php?q=7350K ![]() Dobro, ovo možda nije finalna cijena, ali to će biti opako blizu najjeftinijim i5-icama koje su oko 1500kn Intel mi djeluje bipolarno. S jedne strane za 600-700kn nudi pentiume sa HT (čitaj i3 s drugim imenom), a s druge strane diže cijenu i3-icama u kategoriju i5-ica samo zato što su otključani... |
![]() |
![]() |
![]() |
#456 |
Antimićanin
Datum registracije: Aug 2007
|
2008. E8400 dualkorac je koštao 1200 kuna novi u dućanu kad je došao. Quadcore iste familije Q9650 je bio osjetno skuplji. 2017. i3 DUALKORAC košta 1500+kn i SKUPLJI je od najjeftinijeg i5 koji je QUADKORAC... i iz iste familije. Ama ovo je za zasrat se od smijeha. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#458 |
Antimićanin
|
Na guzicu ![]() i3 DualCore + ploča + 8GB DDR4 = 4000 kn Jebomepas, ali da moram birat između tog i3 i ove termonuklearne bombe Višere, izabrao bi Višeru, najskuplju AM3 ploču prije nego to, pa da se kloka i na 14 GHz. |
![]() |
![]() |
![]() |
#459 |
običan user
Datum registracije: Apr 2006
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#460 | |
Premijum AMDebil
Datum registracije: Mar 2004
|
Citiraj:
![]()
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#462 |
običan user
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#463 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#467 |
običan user
|
cek, ovo je backward compatible sa "starim" 1151 socket plocama? Samo apdejt biosa? Onda bi se mozda dala i nac kakva h110 ploca sa m.2 utorom ispod 500kn? edit: a gle ovo: https://iponcomp.hr/webshop/product/...h_ddr3/1242159 sa ddr3 memom, ne moram ni ram kupovat... Zadnje izmijenjeno od: Igneos Eructid. 18.01.2017. u 22:20. |
![]() |
![]() |
![]() |
#468 | |
Premium
Datum registracije: May 2010
|
Citiraj:
Citam neki Njemacki test i ispada kako je isti iliti nesto slabiji u pojedinim testovima od i5 2500K ?!? https://www.computerbase.de/2017-01/...est-kaby-lake/ Napuhuju taj proc ili sta koji vrag ? ![]() Pa ljudi tu daju 700/800kn, onak izbace iz djepa za polovan i5 2500K pare vecom brzinom neg sto ide Eustahije Brzic. A dobro, vjerujem da nisu kloknuli i5 2500K al opet...
![]() |
![]() |
#469 |
Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Četiri generacije razlike u arhitekturi a radi na istom taktu ko i5 2500. Lako moguće da ima slične performanse u pojedinim aplikacijama? Razlika između SNB i Kaby-a na istom taktu je oko 20% Baš sam pogledao test, čini mi se sasvim realan. i5 2500 i dalje ima prednost u aplikacijama koje posve opterete njegove 4 jezgre.
![]() |
#470 |
Premium
|
Nisam proučavao test u detalje, ali da, kaby ima 20-25% bolji IPC pa natuče razliku za prosjek tamo gdje single core dolazi do izražaja, odnosno gdje razlika između 2c4t i 4c nije big deal. 2500K je naravno i dalje bolji cpu jer se može OC-at poprilično visoko i ima 4 fizičke jezgre. Kao što smo ranije pričali HT u prosjeku dođe kao četvrtina jezgre, znači ovaj pentium bi hipotetski gledano bio kao 3 core sa 20-25% većim IPC naspram 2500K. Znači ovaj na stock postavkama može pobjediti samo u izraženim multithread scenarijima. Dobit od HT naravno varira, dok čista jezgra ipak ima dosljednije performanse Inače ovaj cpu je najjači deal od intela u zadnjih nekoliko godina. Ne pamtim Zadnje izmijenjeno od: Manuel Calavera. 19.01.2017. u 12:02. |
![]() |
![]() |
![]() |
#471 |
Antimićanin
|
Teorecki, uzet ploču Z270 od Asrocka koja nuđa BCLK OC i tog pentijuma 2c4t (koji se ponaša kao troko(u)rac) i nabit ga na 4.5 GHz? To čak i za neki midrange gaming nije loše. No zna se što se čeka da dođe ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#472 | |
Premium
Datum registracije: Mar 2011
|
Citiraj:
Najbliže vjerojatno dolazi i5 3350P koji je na trenutke bio ispod 1200kn. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#473 | |
Premium
Datum registracije: May 2010
|
Citiraj:
encodiranje i ako te testove encodiranja usporedim sa onim sto sam ja testirao svog i5 2500K i Xeona E5450 na stocku i kad sve saberem i oduzmem ovaj Pentium sa 2 jezgre i 2HT-a je bog te mazo malo brzi od Xeona sa 4 jezgre koji je na stocku. Da ne govorim kako u obicnom radu ama bas nikakve razlike nisam uvidio izmedju Xeona i i5 2500k, igrice ne racunam. Sam skupe su mi ploce, ajd taman da ga je i na stocku drzati, hebo OC ali iole normalna ploca koja ima 4 utora za rame i makar neke limove oko socketa za bolje hladjenje dodje 680kn https://www.centro.hr/gigabyte-ga-b2...-u3-dvi-a.aspx E to ne mogu prezvakati nikako... ![]()
![]() |
![]() |
#474 | |
Moderator
|
Citiraj:
Trazim no nisam jos nasao da je netko dizao kaby
![]() |
![]() |
#475 |
Premium
|
Sjetio sam se. Prije neke cca 3 godine i7 2600K za 1200kn i kusur. Samo što to vjerojatno nije imalo veze sa intelom, nego neke zalihe dobavljača. Ovaj pentium nije "one off" nego ostaje regularna ponuda, zato je naj deal do sada. Sad mi je baš povećalo znatiželju za koliko jeftino amd može dati zen quada. |
![]() |
![]() |
![]() |
#477 |
Moderator
|
![]() |
#478 |
Antimićanin
|
Sad ne kužim, koji moddani BIOS? ASRock kaže na svojim pločama Z270, npr. Extreme4 "supports ASRock BCLK Full-Range overclocking". Što tu treba moddat BIOS? Po ovome ta ploča to radi out of box? |
![]() |
![]() |
![]() |
#479 |
Guest
|
Ne znam druže, ni ja to više ne kužim ništa ![]() Kada sam ja kopao za Sky, išao sam na Asrock službeni form gdje su useri pisali kako je to prošla stvar i kako za to treba kopati po bazi prastarih BIOS-a, kako je to nestabilan OC i kako se gubi previše feature-a, da se ne isplati... i to baš za moju ploču (z170 ext.4). Onda je jedan lik negdje drugdje napisao nešto tipa: "lolčuga, zadnji BIOS (v.7) podržava non-k OC" i dalje nije bilo komentara. Ja postavio pitanje, nitko ništa ne odgovara, ja mislio: trol, 'ebat ga, ni prvi ni zadnji, i ipak (jer sam znao da ploča ima dual BIOS i da će biti pokušaja i flash-anja sigurno) uzeo tu ploču. I stvar šljaka. Sad...mislim da ako i bude nečega, treba gledati prema Asrock/MSI. Jer ako stisne AMD možda se i dogodi opet kakav "odmetnuti" otključani primjerak non-K OC BIOS-a koji će raditi službeno kroz koji mjesec oko AMD launch-a. E, to bi zbilja izavalo kaos ![]() Nego...taj gore linkani test pentiuma treba uzeti sa zrnom soli...baš Witcher 3, koji tamo iskače iz grafova drugi izvori koji su testirali kaby (ali one standardne "K" serije") navode kao igru koja ne pokazuje pravo stanje po pitanju CPU bottleneck-a, a gdje neće onda za ovoga malca ![]() Je, super proc za entry level gaming po principu "u trgovinu uđi-kupi-igraj". Za sve druge, u tome cjenovnome rangu, tržište polovnjaka je ipak još uvijek- majka ![]() Za više kategorije (quad+) jedini smisao bi imao taj unlockani BIOS, a dok ga nema- zna se ![]() Sve dok ne vidimo nove AMD-ove karte na suncu, jasno ![]() Zadnje izmijenjeno od: windfucker. 19.01.2017. u 14:05. |
![]() |
![]() |
#480 |
Antimićanin
|
Da, ali eto, to piše na official linku za NOVU Z270 Extreme4 ploču. Znači da radi odma, jel? |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|