|
![]() |
#451 |
Premium
Datum registracije: Aug 2013
|
Tocno je tehnicar zakljucio IMS, tj VoIP vas obojcu zeza; svojim prisustvom IMS zauzima trecinu-polovicu (ovisno o brzini) predvidjenog bandwidth-a za upload, a to na kriticnim linijama rezultira pucanjem veze. Kako se u tim routerima ne moze ograniciti upload, ostaju dvije mogucnosti, ili ograniciti upload na kompjuterima ili traziti od T-Coma da vam srede profil sa manjim uploadom koji linija moze podnijeti. Naravno ostaje i krajnja mjera, otkazivanje fiksnog telefona i ukidanja IMS-a iz profila... |
![]() |
![]() |
![]() |
#452 | |
Registered User
Datum registracije: Feb 2014
|
Citiraj:
Ovako linije su testirane i rade, čak mi se javio i taj kolega koji mi daje liniju i kaže da radi. Kaj se tiče porta, port netreba biti otvoren ako se koristi ccam client emulator, ali za gbox i mbox koje ja koristim treba biti otvoren. Bio je otvoren i na staroj kasdi, provjereno u postavkama. Kažu mi da nisam dobro otvorila port, evo ovdje detaljna slika i ako može korak po korak kaj upisati? ![]() |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#453 |
Premium
Datum registracije: Feb 2007
|
Odaberi data. Nakon toga odaberes treba li ti Tcp ili udp ako zeliš otvoriš oba. Na popisu uređaja odaberi ip adresu svog uređaja. Računala ili čemu vec otvaras port. Imaš sve na slici koju sam postavio dva posta ranije. |
![]() |
![]() |
![]() |
#454 | |
Premium
|
Citiraj:
Ne razumijem zasto ovo nisi spomenula prije, recimo bar kao odgovor na moj post #417 od 11.02.2014., 00:02 u kojem sam ti jasno napisao da za CCCAM emulator nije potrebno otvarat portove? Ovako sam cijelo vrijeme bio uvjeren da koristis cccam i da problem ne moze biti u novom routeru, kao sto sad ispada da jeste ![]() Prepisi iz Kazde koji su ti portovi TCP/UDP bili otvoreni, pa cu ti poslat sliku ADB-a sa tocnim podesavanjem kakvo trebas napravit da sve ostane isto kao prije. Zadnje izmijenjeno od: Prezime. 13.02.2014. u 01:02. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#455 |
Registered User
Datum registracije: Sep 2008
|
Pitanje za iskusnije od mene ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#456 |
Premium
|
Najjednostavnije, probas jel ti uredno radi, tj mozes igrat ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#457 |
Registered User
Datum registracije: Sep 2008
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#458 |
Premium
|
Ako ti neko vrijeme uredno radi, onda nemas problema s portovima. Pucanje veze je rezultat neceg drugog, najcesce lose linije ili preopterecene linije/routera. @katarinasat Prvo na DM-u ne mozes koristit DHCP, pa ostavi fiksni IP 192.168.1.7, kako je bilo na slici koju si poslala. Na ADB: Settings - Port Mapping - New Custom Port Mapping: Postavke kao na slici da ti sve bude isto kao na starom routeru. ![]() Na kraju nemoj zaboraviti stisnuti Apply! Pazi, sad vidim da sam ti greskom pod treci TCP port stavio 89 umjesto 80!!! Zadnje izmijenjeno od: Nikky. 14.02.2014. u 14:15. |
![]() |
![]() |
![]() |
#459 |
Premium
|
ADB A4202N (T-Com) WAN Konfiguracija u 5 slika
Uz mnoge mogucnosti koje ovaj router posjeduje, jednostavno je napraviti i WAN konfiguraciju, tako da moze posluzit kao prilicno mocni router iza nekog dobrog ADSL modema ili routera. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#460 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Eto, pjesma ![]() Jeli to po defaultu ili treba šta "otključavati" kod ADB - a (taj detalj nisam pratio) ? Mada je nebitno, sam sebi podešavaš pa znaš, obično se prvi ili zadnji Lan port pretvara u WAN a kako bi se ljudi lakše snašli / sjetili nakon xy vremena. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#461 |
Premium
|
Treba se samo logirat u ADB sa Admin paswordom, koji je u ovoj temi vec naveden na par mjesta. Sve drugo je odradjeno na original T-Com firmware-u, u kojem su prva dva porta konfigurirana za LAN, a druga dva za IPTV. Inace, cijeli switch se moze prekonfigurirat prema potrebi. Zadnje izmijenjeno od: Prezime. 14.02.2014. u 16:54. |
![]() |
![]() |
![]() |
#462 |
Premium
Datum registracije: Jul 2008
|
Isto sam dobio ADB-a i super je po mogućnostima, ali moram ga često resetirati jer imam lošiju liniju i nakon dan-dva prestane raditi. Imam i Simensa 763 koji radi na toj liniji i po 7 dana, ali mi nedostaju neke mogućnosti. Kako bi ja to spojio da mi Simensu bude samo modem, a da ADB bude za ostalo. Ovdje je Prezime naveo kako se router stavlja u WAN mod. Šta bi se takav mogao spojiti na LAN port Simensa pa da imam željenu kombinaciju. Šta onda trebam skonfigurirati na Simensu? |
![]() |
![]() |
![]() |
#463 |
Moderator
|
A da pročitaš zadnjih par stranica ove teme i one o "otključavanju" SX - a ? |
![]() |
![]() |
![]() |
#464 |
Premium
|
kažeš već se o tome pisalo na internetu. ok. hvala na pomoći. sad ću časkom pročitato 60-ak stranica. na forumima nikako ne smije biti redundancije i zato se treba potruditi. tražilica je mrak. sa 60 problem suziš na 100-ak stranica. |
![]() |
![]() |
![]() |
#465 |
Moderator
|
Nije ti rečeno da pročitaš 60-ak stranica nego par zadnjih iz obje teme jer se tu nalazi odgovor na tvoje pitanje. Ostalo ovisi samo o tebi. |
![]() |
![]() |
![]() |
#466 |
Scuderia Ferrari Marlboro
Datum registracije: Jan 2006
|
Bridge različitih portova
Tražio sam okolo po netu, tražio sam i ovdje po forumu, ali nigdje nisam uspio pronaći baš konrektan odgovor na problem koji me muči: Zašto se računala koja su spojena na eth1 i eth2 ne vide međusobno, a u bridge su dodani i eth1 i eth2 (i wireless koji sad ovdje nije kritičan jer međusobno spajanje iz wlan-a radi)? Evo screenshot da dokažem da je sve u bridge-u. ![]()
![]() |
![]() |
#467 |
Moderator
|
Po napisanom izgleda / ponaša se kao da ti je "Multicast Isolation" funkcija uključena. Jesi li probao napraviti reboot (ne reset) ? Šta imaš pod "Add new filter", da nije definiran kakav nepotreban filter ? Kako krajnja varijanta odradi factory reset s tim da prije zapišeš / kopiraš sve postavke kao user / pass za inernet, user / pass za voip i ostalo. |
![]() |
![]() |
![]() |
#468 |
Premium
|
Ovo na slici koju si poslao su defoltne postavke i tako podeseno nebi smjelo biti razlike u dostupnosi izmedju LAN i WLAN. Ako si siguran da su ti sve postavke mreznih adaptera koji se spajaju na LAN1, LAN2 i WLAN dobre i ne pomogne ni reboot ni Factory reset na gumb sa straznje strane, onda ti je router neispravan, tj nesto je u tom Bridge-u razmrdano. Inace, mozes probat sa konfiguracijom novog bridge-a u koji ces spojit samo doticne ethernet portove 1 i 2. Ako ni onda ne proradi medjusobna komunikacija, znas koga trebas zvat... Btw, jesi probao spajanje s drugim kablovima? |
![]() |
![]() |
![]() |
#469 | |
Scuderia Ferrari Marlboro
Datum registracije: Jan 2006
|
Citiraj:
Router koji mi služi za povećanje pokrivanja wireless signalom je SX763 ali sa tvorničkim firmwareom (maknut je onaj T-Com-ov) i čudi me da to ne radi kak spada. Tablet spojen na wireless koji emitira taj router/switch i računalo spojeno direktno u router/switch mogu normalno komunicirati. Ispada kao da su sva računala spojena na njega u drugoj podmreži bez obzira što je router konfiguriran sa istom subnet maskom.
![]() |
![]() |
![]() |
#470 |
Registered User
|
Ja sam konačno riješila problem sa DM, uglavnom ključni problem je bio u tome da mbox emulator koristi svoj port koji treba biti otvoren u ruteru, a ja ga nisam otvorila. Može se pronaći u cwshare datoteci DM-a. Evo sad kratki sažetak onda ako bude netko trebao kako podesiti ADB ruter: 1. Utipkati u browser 192.168.1.1, username - administrator, pasword - !tc0Mht i dalje u nastavku onda broj S/N koji se nalazi ispod rutera (ona crtica između brojeva je veliko slovo i ) 2. Advance mode - settings - Management - upnp agent - uključiti, a isključiti auto conf. 3. otvoriti port - settings - port mapping - new custom port mapping - Port Mapping Enabled: Yes, Enable Hairpinning: No, Interface Type - DATA, Any Host: Yes, Any Port: No, Additional Port (or range): staviti UDP i port koji se nalazi u cwshare, local host - adresa vašeg DM. To je sve meni je tako proradilo nadam se da će ovo pomoči još nekome. Hvala svima na pomoći, posebno članu Prezime! |
![]() |
![]() |
![]() |
#471 |
Moderator
|
Pa u startu smo rekli da trebaš otvoriti određeni port, ... |
![]() |
![]() |
![]() |
#472 |
Registered User
|
Ali nitko nije rekao koji, tj. gdje ga pronaći. |
![]() |
![]() |
![]() |
#473 |
Premium
|
Na krivom si mjestu pitala. Ovdje mozes saznati kako i zasto ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#474 |
Premium
|
da li se na ovom ruteru može postaviti nekakvo automatsko vremensko ograničenje da se recimo od 22-06 ujutro ne može ići na internet. mislim da su to imali stari simensi, a kod ovog nisam našao. |
![]() |
![]() |
![]() |
#475 |
Registered User
|
Inačica novog routera koji mi je HT dao za novo priključenje MaxADSL-a, serija: A4202N B-000-1A1-AX. Problem je sljedeći: izgleda da se na neki način veza ludo prekine ili stopira. Npr. skidam file od 80 megabajta i stane na 40-50 Mb - ovisi kako kada. Isto i s YouTubeom. Stane video na pola budući da je to u biti "download" no eto tu mogu refreshati pa radi. Kao da se "zaguši". E sada, mene zanima što mogu napraviti. Nekad i "stane" dok loada web site. Probao sam žičnim putem - ista stvar jer sam zabrijao da izričito šalje na .n wi-fi prema mojem sticku koji podržava samo .g standard, ali izgleda da to nema veze. Pokušao sam i gasiti neke stvari unutar njega da ga malo manje opterećuje nešto sa strane (neki servisi predisntalirani) - no nema, ništa - uvijek isto. Sad, načuo sam da se sprema novi firmware za njega i kao rješava neke probleme. Mene zanima - da li je netko imao ili ima takav problem? Imam administratorski pristup routeru pa ako treba neka informacija ... |
![]() |
![]() |
![]() |
#476 |
Premium
|
Probaj za pocetak iskljucit TR069 protokol: 1. logiras se kao administrator 2. odaberes "Advanced Mode" 3. odaberes "Settings" 4. odaberes "Management" 5. odaberes "TR069 Agent" 6. odaberes "Enable TR069: No" i stisnes Apply Zatim iskljuci, ili prebaci u User panelu Remote administration, usera na "Local" Na routeru provjeri da ti je MTU postavljen na 1492, a na kompu provjeri da ti je MTU 1492 ili manji... |
![]() |
![]() |
![]() |
#477 |
Premium
Datum registracije: Sep 2009
|
Trebao bi mi savjet, zapravo potvrda ako sam dobro skužio a ako bi ovo funkcioniralo. Vidim da u postavkama portova postoje opcije ingress i egress shaping što bi valjda trebalo značit da se na pojedinom portu može ograničiti up i down bandwidth. Problem se javlja kad bi to želio napraviti na wifi mreži za koju se ne nudi ta opcija, pa bi jednostavno ugasio wireles na adb-u, spojio žičano drugi router na abd i na njemu uklj. wireless, a port koji ide u taj router ograničio na propusnost koja mi odgovara. Što mislite o toj ideji? |
![]() |
![]() |
![]() |
#478 |
Moderator
|
Može i tako al pod uvjetom da taj shaping uredno radi, probaj pa vidi rezultat. |
![]() |
![]() |
![]() |
#479 | |
Premium
|
Citiraj:
Za WiFi ti se nudi Egress Shaping: Home >> Settings >> Network Connections >> Access Point Wireless Access Point - wl0 > Egress Shaping Enable: Yes; No Status: Disabled Shaping Type: Percentage on Available Bandwidth; Fixed Rate Percentage: % Shaping Burst Size: Click to set shaping burst size Ili ako bas trebas i Ingress & Egress Shaping onda mozda to mozes ovako rijesit:- napravis New Lan Phisical Interface: Home >> Settings >> Network Connections >> New LAN >> Physical Interface Physical Interface: WLAN (WiFi) Bridge with other Interfaces: Yes; No Izaberes Bridge with: port po izboru i za taj port podesis in/egress. Naravno taj port ces pri konfiguraciji morat iskljucit iz drugih bridge-va. Prije ikakvog zahvata snimi postojecu konfiguraciju, da nebi bilo, nismo znali ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#480 |
Premium
Datum registracije: Sep 2009
|
Imaš pravo! ![]() Ja sam gledao u physical interfaces gdje nema te mogućnosti za wifi, dok u network connections->wifi ima. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|