|
![]() |
#4712 |
Premium
Datum registracije: Oct 2008
|
Koliko shvaćam pošta definira naplaćivanje samo "small paketa" https://www.posta.hr/hr/urucenje-malih-paketa https://www.hakom.hr/default.aspx?id=7861 ali danas mi je naplaćen i paket koji nema nigdje napisano small packet, je li to regularno? http://i.imgur.com/JzKL1nk.png ovaj gornji ok, ali donji zašto je naplaćen, tj imaju li pravo na to? |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4713 |
Creeper
Datum registracije: May 2013
|
Meni su prije nekih mjesec dana kemijskom napisali small package i eto... 4,50kn ![]()
![]() |
#4717 |
Premium
Datum registracije: Jan 2009
|
Jel netko prodaje na eBay-u? Imam account na eBay-u dost dugo već (63 pozitivna feedback-a) pa sad imam neke stvari koji bi volio prodati preko eBay-a. Glavno pitanje je kako poslati artikl npr. u Ameriku/Australiju (tj. bilo gdje) a da unaprijed znam koliko će koštati shipping, tj. kako to znati i kako slati ''poštom''? Jedino mi to nije jasno, hvala.
![]() |
#4718 | |
Asshole
Datum registracije: May 2007
|
Citiraj:
ja kad sam prodavao jednu nvidia quadro grafu na ebayu prije pola godine, izracunao sam vrijednost otprilike prema ovoj stranici https://www.posta.hr/cjenik-on-line i stavio na ebayu 15$ postarina bez obzira gdje, i btw. grafa osla u SAD, ja postarinu platio 110 kn |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4719 | |
Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#4720 | ||
Premium
|
Citiraj:
Citiraj:
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4721 |
Asshole
|
pa da, kazem ti ili uracunaj postarinu u cijenu, pa stavi free postarina za sve, ili procjeni otprilike kolika bi bila postarina s obzirom na dimenzije i tezinu paketa pa stavi npr. 10$ bez obzira odakle je kupac |
![]() |
![]() |
![]() |
#4722 |
Premium
Datum registracije: Dec 2015
|
Racunaj da neces dobit love koliko prodas. Ako npr prodas nesto za 20$, 20$ neces dobit. Ja sam proda kameru od g5 i neugodno se iznenadio koliko su mi jamili. Nisam zna. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4723 |
Asshole
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4725 |
Asshole
|
pa cujes, ovisi sta prodajes, ako mozes ga prodat tu u Hrvatskoj po normalnoj cijeni onda se ne isplati ebay, al ako imas proizvod kojeg ne mozes prodat u hrvatskoj, onda se isplati na ebay jer ti je onda tržište cijela planeta, ja sam prodavao nvidia quadro grafu koja je nova 4000 kn, a u hr je nisam mogao prodat ni za 1000 kn, a na ebayu osla za 270$ isti dan |
![]() |
![]() |
![]() |
#4726 | |
Premium
|
Citiraj:
OK, hvala.
![]() |
![]() |
#4730 |
Premium
Datum registracije: Aug 2007
|
hahaha zezate ili...? ![]() EDIT: nisam čuo da ne, ali dugo nisam naručivao pa pitam, znači to je još uvijek "standardna procedura", mislio sam da je pobuna na netu i drugim medijima urodila plodom -.-
![]() |
#4731 |
Registered User
Datum registracije: May 2006
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4733 |
Banned
Datum registracije: Jan 2014
|
Ništa oni sami ne deklariraju, a naljepnicu stave na svaki paket koji se vodi kao "mali". |
![]() |
![]() |
![]() |
#4734 |
Premium
Datum registracije: May 2012
|
Moguce i to. Kako se to vodi kao mali jel znas mozda? Jer nigdje na paketu ne piše small package. https://www.posta.hr/hr/sto-je-to-mali-paket |
![]() |
![]() |
![]() |
#4735 |
Banned
Datum registracije: Jan 2014
|
Svaka država ima neke svoje oznake i termine za male pakete, ne mora pisati "small package". Uglavnom, sve to određuje pošiljatelj i pitaj njega prije ili poslije slanja da li šalje kao mali paket, onda znaš jel plaćaš 4.5 kn ili ne. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4736 |
Premium
|
Planiram naručit' ovaj 2.5'' hardić od 5TB sa eBay-a http://www.ebay.com/itm/Seagate-STDR...MAAOSwfVpYtmc9, ali sam se sjetio da naša draga država mora omastit' brk pa me zanima gdje izračunati koliko bi morao platiti carinu/pdv što već?!
![]() |
#4737 |
Premium
Datum registracije: Aug 2005
|
Taj disk se šalje preko Global Shipping Programa, tako da ćeš sva davanja (cijena artikla + poštarina + carinska davanja) platiti unaprijed prilikom kupovine na eBayu. Koliko vidim to je ukupno 236.65 USD!
![]() |
#4738 |
Premium
|
To je znači onda 1632 kn, ako je tako kako si rekao, onda ne bi trebao dobiti ''čestitku'' od carine pa im slat printscreen-ove i tak to i čekat dodatnih pol mjeseca?
![]() |
#4739 |
Premium
Datum registracije: Aug 2005
|
Nadam se da će doći ovaj tjedan, već sam dobio (trenutno neaktivni) broj pošiljke GLS-a koji će obavljati zadnju etapu dostave, meni na vrata. Da oni odrade špediciju za tebe, tako da ti disk dostavi na vrata neka od kurirskih službi bez naknadnih troškova.
Točne iznose poštarine i naknade možeš vidjeti ako klikneš na "Buy it Now" gumb, pa vidiš da li ti se isplati. Evo baš mi ide jedna pošiljka putem Global Shipping Programa, u spoileru je dosadašnja kronologija (kreće odozdo). Kupljeno 07.03. Nadam se da će doći ovaj tjedan, već sam dobio (trenutno neaktivni) broj pošiljke GLS-a koji će obavljati zadnju etapu dostave, meni na vrata.
![]() |
#4740 |
Premium
|
Nadam se da će doći ovaj tjedan, već sam dobio (trenutno neaktivni) broj pošiljke GLS-a koji će obavljati zadnju etapu dostave, meni na vrata. |
Da oni odrade špediciju za tebe, tako da ti disk dostavi na vrata neka od kurirskih službi bez naknadnih troškova.
Točne iznose poštarine i naknade možeš vidjeti ako klikneš na "Buy it Now" gumb, pa vidiš da li ti se isplati. Evo baš mi ide jedna pošiljka putem Global Shipping Programa, u spoileru je dosadašnja kronologija (kreće odozdo). Kupljeno 07.03. Nadam se da će doći ovaj tjedan, već sam dobio (trenutno neaktivni) broj pošiljke GLS-a koji će obavljati zadnju etapu dostave, meni na vrata. |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|