Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Software > Operativni sustavi
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro Danas, 11:06   #4711
tomek@vz
White Rabbit

tomek@vz's Avatar

Datum registracije: May 2006
Citiraj:
Autor stef Pregled postova
A ne znam još, u tom slučaju vjv Fedora minimal. S obzirom na iskustva s Fedorom, siguran sam da neću imati probleme kod upgradea na višu verziju. (Isto kao debianov dist-upgrade.) No možda mi je malo previše bleeding edge za low-power appliance uređaj.
CPU je AMD-ov GX-424CC, quad-core Puma arhitektura. (Bobcat -> Jaguar -> Puma).

Si razmišljao o nečem dedicirano za tak nekaj, kao Fedora Core OS? Uglavnom - po meni je Debian uz RedHat/Fedoru jedini OS na koji se u Linux svijetu uvijek mogu osloniti da mogu bazirat nešto na tome i da se dugoročno gledano ne skrši i da me ne prca u mozak sa čudnim riješenjima van svakog "standarda". Probaj pa buš videl, ja imam samo pozitivna iskustva sa oba sustava kad je server u pitanju. Na Desktopu dajem malu prednost Fedori, malo bolje ispoliraju Gnome.

@Mladenxy > da, slažem se ako dobivam dobru uslugu "besplatno" kao što je google bio prije "dont be evil" fijaska - i ja sam svjesno koristio sve google usluge i to mi je tad bilo OK jer je bilo i sve transparentno. Ali ako se ta ista firma gura sa svih strana u svaki kutak tog života - i to još moram platiti - tu ipak moram povući crtu.
tomek@vz je offline   Reply With Quote
Staro Danas, 11:31   #4712
spiderhr
Premium

spiderhr's Avatar

Datum registracije: Jul 2021
Citiraj:
ali koju verziju, debianovu ili ce?
docker-ce
Oglas

Oglas
Staro Danas, 11:48   #4713
tomek@vz
White Rabbit

tomek@vz's Avatar

Datum registracije: May 2006
Citiraj:
SLES 16 is the company’s first release built on its new Adaptable Linux Platform. It’s designed for the growing mix of workloads that span data centers, cloud environments, and edge systems. SUSE says this foundation allows administrators to separate the immutable host OS from the application layer, giving teams better control and consistency when deploying or updating systems.
The release will also have the longest support cycle SUSE has ever offered. Each version of SLES 16 will get at least 10 years of general support, followed by six years of extended lifecycle support. That means users can keep running the same major version for up to 16 years. For many enterprises, that’s a key promise: stable infrastructure that won’t force a migration every few years.

> helpnetsecurity

Na stranu AI > po ovome što sam testirao zadnji mjesec dana > OpenSuse Leap 16 je najgore sklepan "stabilni (Leap)" SuSe od OpenSuSe Leap 15/Sles 15. Installer je buggy i fale krucijalne funkcije, kompletni YAST/Autoyast je opcijalan što je žešči zaheb ako za sve koji su imali UEFI HTTP Boot/PXE boot riješenje sa autoyast-om za automatizirani deployement servera i naravno pola config fajlova je izmjenilo lokaciju (po novom systemd standardu). Generacija posla za Upgrade postojećih strojeva , VM-ova i prilagodba internih skripti je porasla poprilično - prije nego uopće dotaknem dio oko instalacije. Plus što opet kemijaju a ni sami se nemogu dogovoriti oko dugoročnog plana (Slowroll+Fastroll kocept ili Leap+Tubmleweed...i onda dal bi aktualni Leap po defaultu trebao biti immutable OS kao što je MicroOS). Pa sad ti baziraj nekaj na tak nečem.
tomek@vz je offline   Reply With Quote
Staro Danas, 12:17   #4714
c-shadow
Premium
Moj komp

c-shadow's Avatar

Datum registracije: Feb 2007
Citiraj:

ce vrtim za po doma na debianu, nikakvih problema dosad.
A zašto, to bih se teško sjetio, nekad davno sam htio imati zadnji compose pa sam za sve povukao upstream i tako ostalo
c-shadow je offline   Reply With Quote
Staro Danas, 12:19   #4715
strikoo
Premium

strikoo's Avatar

Datum registracije: Nov 2004
Citiraj:
Mi u produkciji na docker clusteruima vrtimo docker-ce na debianima

Citiraj:
Autor spiderhr Pregled postova
Vrtim Docker jer mi je trebala starija verzija php-a od trenutne koja je u Debianu.

A imam i Docker na Proxmoxu.
https://deb.sury.org/
strikoo je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke