|
|||||||||||
|
|
#4711 | |
|
White Rabbit
Datum registracije: May 2006
|
Citiraj:
Si razmišljao o nečem dedicirano za tak nekaj, kao Fedora Core OS? Uglavnom - po meni je Debian uz RedHat/Fedoru jedini OS na koji se u Linux svijetu uvijek mogu osloniti da mogu bazirat nešto na tome i da se dugoročno gledano ne skrši i da me ne prca u mozak sa čudnim riješenjima van svakog "standarda". Probaj pa buš videl, ja imam samo pozitivna iskustva sa oba sustava kad je server u pitanju. Na Desktopu dajem malu prednost Fedori, malo bolje ispoliraju Gnome. @Mladenxy > da, slažem se ako dobivam dobru uslugu "besplatno" kao što je google bio prije "dont be evil" fijaska - i ja sam svjesno koristio sve google usluge i to mi je tad bilo OK jer je bilo i sve transparentno. Ali ako se ta ista firma gura sa svih strana u svaki kutak tog života - i to još moram platiti - tu ipak moram povući crtu. |
|
|
|
|
|
|
#4712 |
|
Premium
Datum registracije: Jul 2021
|
|
|
|
|
|
Oglas
|
|
|
|
#4713 | |
|
White Rabbit
Datum registracije: May 2006
|
Citiraj:
> helpnetsecurity Na stranu AI > po ovome što sam testirao zadnji mjesec dana > OpenSuse Leap 16 je najgore sklepan "stabilni (Leap)" SuSe od OpenSuSe Leap 15/Sles 15. Installer je buggy i fale krucijalne funkcije, kompletni YAST/Autoyast je opcijalan što je žešči zaheb ako za sve koji su imali UEFI HTTP Boot/PXE boot riješenje sa autoyast-om za automatizirani deployement servera i naravno pola config fajlova je izmjenilo lokaciju (po novom systemd standardu). Generacija posla za Upgrade postojećih strojeva , VM-ova i prilagodba internih skripti je porasla poprilično - prije nego uopće dotaknem dio oko instalacije. Plus što opet kemijaju a ni sami se nemogu dogovoriti oko dugoročnog plana (Slowroll+Fastroll kocept ili Leap+Tubmleweed...i onda dal bi aktualni Leap po defaultu trebao biti immutable OS kao što je MicroOS). Pa sad ti baziraj nekaj na tak nečem. |
|
|
|
|
|
|
#4714 |
|
Premium
Datum registracije: Feb 2007
|
|