Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Kućišta, napajanja i modding > Kućišta i napajanja
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro Danas, 11:37   #4651
xlr
49%winner
Moj komp

xlr's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Sa oba zadnja dva kucista sam imao tisinu pa idi ako ti pomogne.

NR200 (mesh stranica, ne staklo)
Unutra je bio i7 7700 i gpu 1060. Mislim da sam imao samo 4 case venta ukupno (2 dolje pusu u gpu, 2 gore izvlace zrak). U idleu je komp bio pasivan (osim cpu fana). U gamingu se cuo lagani huš, nista bitno. Komp mi je bio ispod stola.

Sad imam AP201 mesh case. Amd 7700, rx9070. Ukupno 5 ventova (2 ispod gpu usis, 3 gore ispuh, nastimano na podtlak). U idleu se gornja 3 venta vrte na minimumu i to je necujno. Cpu fan je necujan, topla preporuka, tt pearless assasin 120 + ptm na cpu. U gamingu se opet cuje lagani huš. Komp mi stoji 50cm od glave a jos sam osjetljiv na buku :)

Kod mene su napajanja uvijek bila pasivna u idleu i to mi je prioritet. Jednom sam imao neki corsair koji nije bio bas pametan i zbog venta koji se stalno palio i gasio sam ga vratio nazad. Cpu fan mi je manje bitan jer ne uzimam najjace i najtoplije procesore pa mi nisu bitni rpm-i. I ovako se vrti jedva na 1000okr. a to ne cujes.

Pazljivo odaberi komponente i ne boj se ugraditi 4-5 ventova koji ce raditi na minimumu. Osobno sam fan mesh kucista i podtlaka usprkos tome sto ga jednom godisnje treba ispuhati.
Staro Danas, 16:27   #4652
tomek@vz
White Rabbit
Moj komp

tomek@vz's Avatar

Datum registracije: May 2006
Citiraj:
Autor Piksa Pregled postova
Unutra će biti Ryzen 5 5600 sa BeQuiet Pure Rock Slim 3 i Gigabyte RTX 4060 8GB. Brijem da će se čut samo kad igram Wow. To je već sve složeno u nekom Chieftec kućištu koje me ubija bukom svojim ventovima u idlu. Zato mijenjam kućište.

A da samo ventove promijeniš?
tomek@vz je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro Danas, 17:46   #4653
Piksa
Premium
Moj komp

Piksa's Avatar

Datum registracije: Apr 2006
Citiraj:
Autor tomek@vz Pregled postova
A da samo ventove promijeniš?
E sad smo došli do toga da moram priznat da sam krkan po tom pitanju i ne znam te ventove izvadit i ugradit nove.

Probao jednom na nekom kućištu ugradit, em se jebo sa šarafima, em s rupama, popizdio na kraju. Prebacit sve iz jednog kućišta u drugo mi nije problem.
Piksa je offline   Reply With Quote
Staro Danas, 18:24   #4654
tomek@vz
White Rabbit
Moj komp

tomek@vz's Avatar

Datum registracije: May 2006
Citiraj:
Autor Piksa Pregled postova
E sad smo došli do toga da moram priznat da sam krkan po tom pitanju i ne znam te ventove izvadit i ugradit nove.

Probao jednom na nekom kućištu ugradit, em se jebo sa šarafima, em s rupama, popizdio na kraju. Prebacit sve iz jednog kućišta u drugo mi nije problem.

......
tomek@vz je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno