|
![]() |
#45301 |
Premium
Datum registracije: Nov 2008
|
@nik Fasicanantno kako te singlice izgledaju jednostavno kada gledaš video. A pošto se vozim zadnje vrijeme često po takvim stazicama, kritičnije gledam na te stvari, tek onda skužim kako ima teških komponenti i stvari na takvoj singlici. Svaka čast! |
![]() |
![]() |
![]() |
#45302 |
Varilnik
Datum registracije: Jan 2008
|
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#45304 |
Varilnik
|
Bajk me baš ugodno iznenadio. Stražnji trokut je baš ugodno mekan a opet dosta precizan. Recimo neki fs xc bajkovi zbog pozicije shocka i jako kratke klackalice imaju puno krući rad iza i znaju izbijati dosta. Bike je super posložen i jedina mana za tu cijenu mu je old school motion control damper u rebi koji baš ne prati dobro teren kako god ga postavio. To je normalno za takav stariji tip dampera. Bude unutra išao race day charger koji potpuno transformira vilicu ili možda ubodem neki SID ![]() Kočnice su druga priča. To je bio jedan eksperiment. Kupovao sam neke sitnice na aliju i upadne mi reklama za kočnice. Reko za 100 eura neću propasti pa ih uzeo jer su izgledale jako jako dobro napravljene. Neki dan stigle, namontirao i odvozio bar dobrih tehničkih trailova i mogu reći da su vrhunske. Po bleed portovima bacaju na tektro a po cnc obradi na hope, čak su i hope pakne kompatibilne sa kliještima. Ručice su jako dobro napravljene i pašu savršeno pod prst. Modulacija je isto vrh, jako su predvidive i koliko jako stisneš toliko jako i koče, dosta su konzistentne i ne pregrijavaju se tako lako. Uglavnom za nekoga tko traži jeftinije a solidne kočnice mogu ih bez problema preporučiti. E da, s obzirom da su 4 piston kočnice, kad sam odrezao višak cijevi kod montaže bile su ispod 500 grama što je jako jako lagano za 4 piston kočnice. Primjer, Magura MT8 SL, jedne od najlakših xc race 2 piston kočnica sa karbonskim leverima su oko 450 grama a dođu skoro 400 eura. E sad samo treba vidjeti dugoročno kako će izdržati. https://vi.aliexpress.com/item/10050...yAdapt=glo2vnm |
![]() |
![]() |
![]() |
#45306 |
PRO
Datum registracije: Apr 2010
|
jeste vidili u Family mallu akcije na bicikliće? Ima jako dobrih akcija u Keindl sportu, pa se zaletite. Specialized elektric specka/gravel - 1800€, zaboravija sam koji model, navodno je snižena sa 4000€ (how yes no).
![]() |
#45307 | |
Premium
Datum registracije: Mar 2003
|
Citiraj:
![]() Kad sam vec u blizini, dvije nadaleko poznate plaze podno Lubenica na Cresu valjalo je posjetiti na biciklu. Prekrasan ambijent, od gradica na klisuri pa do nedostupnih plaza u uvalama ispod njega. ![]() fotke: https://photos.app.goo.gl/kZiUzTSzXpZgyANY8 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#45309 |
Premium
Datum registracije: Nov 2008
|
Pa baš gledam, jebote, neko kamenje ne bi ni u gojzericama pješke prošao, ovaj prerola i idemo dalje. To je ono što sam iznad napisao, izgleda simple as that, a garantiram da bi 90% nas moralo dosta toga prenositi/gurati na žgance. |
![]() |
![]() |
![]() |
#45310 |
Varilnik
|
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#45311 |
49%winner
Datum registracije: Sep 2007
|
![]() |
![]() |
#45313 |
PRO
|
da vas pitam: ima sam par sad situacija gdje mi v-brake nije bio baš najbolja stvar na bicikli. Planira sam kupiti samo vilicu koja podržava disk kočnicu pa na prednje kolo staviti disk. Imate li preporuku gdje uzeti neku karbonsku vilicu, da ne platim omanje bogatstvo?
![]() |
#45316 |
Torrent freek
Datum registracije: Mar 2005
|
![]() |
#45317 |
Varilnik
|
Pa eto imaju najviše timova sa njihovim pogonskim komponentama u xco world cup a i sid vilice su uzele primat nad fox-om. Po meni su im kočnice skroz ok jer imaju jako dobru modulaciju i po tome su poznati, onaj tko želi stoping power će gledati nešto drugo. |
![]() |
![]() |
![]() |
#45318 |
Premium
Datum registracije: Nov 2007
|
![]() |
#45319 | |
Banned
Datum registracije: Mar 2013
|
Citiraj:
Šta će Ameri gurati nego svoje. 😬 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#45320 |
Pink Floyd fan
Datum registracije: Nov 2001
|
![]() |
#45324 |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
Koristi li netko onaj dechatlonom priručni alat za bicikle? Kao švicarski nož samo sa imbusima, ph2 odvijačem i sl. Je li to čemu? košta 5€ Razmišljam da ga uzmem i stavim u garažu čisto pored bicikala ako povremeno treba dotegnuti koji imbus. |
![]() |
![]() |
![]() |
#45325 |
PRO
|
![]() |
#45326 |
Premium
Datum registracije: Aug 2007
|
Kaj imate od blatobrana na cestovnjacima? Najradije bi bez, ali tko se puno i po zimi vozi, blatobrani ipak pomažu da se manje prlja bicikl.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#45328 | |
Džabe si krečio!
Datum registracije: Oct 2004
|
Citiraj:
https://www.decathlon.hr/p/998674509...rider-mat.html Nemam što reći, super stvar. Baš sam i ja složio jesenskog commutera sa 32mm gumama i ovim blatobranima, ganjam se po ovim kišama, ne tangira me ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#45330 | |
Premium
Datum registracije: Nov 2007
|
Citiraj:
Eno ih u kutiji nakon što sam ih koristio jednu sezonu i nakon toga prodao bajk. ![]()
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|