|
![]() |
#45031 | |
Banned
Datum registracije: Mar 2013
|
Citiraj:
Uzveši u obzir poprilično entry opremu za nemalo novaca, el. motor ostavljam kolegama. Ali oprema je trubica, ovaj mi se čini kao dobar deal, ali i cijena je dosta viša. ![]() https://www.bike-discount.de/en/rado...brid-9.0-750-1 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#45032 | |
Premium
Datum registracije: Jun 2008
|
Citiraj:
Ja imam CX 4. gen., cip je gore, uredno radi. Sent from my SM-S908B using Tapatalk |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#45033 | ||
Premium
Datum registracije: Nov 2008
|
Citiraj:
![]() Citiraj:
Daj malo više info. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#45035 | |
Premium
Datum registracije: Nov 2006
|
Citiraj:
Poslano sa mog M2103K19G koristeći Tapatalk
![]() |
![]() |
#45036 | |
Premium
Datum registracije: Nov 2006
|
Citiraj:
Poslano sa mog M2103K19G koristeći Tapatalk
![]() |
![]() |
#45037 | |
Premium
Datum registracije: Nov 2009
|
Citiraj:
![]() budem vjerojatno prodao svog, nabavio nešto tog tipa i čip....
![]() |
![]() |
#45038 | |
Banned
|
Citiraj:
https://www.decathlon.hr/p/168875-34...-900-sivi.html |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#45039 |
Debeli gad
Datum registracije: Jun 2010
|
Sin na tjednoj bazi buši gume. Ima ovaj bicikl: https://www.giant-bicycles.com/hr/talon-3--ge--2022 E sad, u specifikacijama (između ostalog i na tom linku poviše) piše - Tubeless System. gume koje je dobio s biciklom su kraju i definitivno nisu tubeless. Gume treba promijeniti i razmišljam da mu složim tubeless no nisam siguran što mi sve treba. U obručima već postoji nekakva traka kao ova na slici, samo bijele boje. ![]() U topicu koji je ovaj lik otvorio(https://www.mtbr.com/threads/can-i-g...heels.1139175/) savjetuju mu da skine ovu traku i stavi tubeless traku. Ono što ne razumijem je - zar ovo što već ima unutra nije tubeless traka? Zašto se felge nazivaju "tubeless system" ako se ova traka treba skidati i stavljati druga? Ispada da su ove felge manje tubeless nego bilo koje druge jer ima korak više (skidanje ove trake) prilikom konverzije. Nekako mislim da su ovo tubeless ready felge i da mi trebaju TR gume, TR ventili i sealant, a da traku ne diram. Vaše mišljenje? |
![]() |
![]() |
![]() |
#45040 |
Premium
|
Ova felga je tubeless ready, baš zbog te trake. Trebaš, tubeless ventil (sličan francuskom) i mlijeko, to je to. I ako već hoćeš zamjeniti tu traku (mada mislim da je TR felga), trebaš tubeless traku (doslovno izgleda kao izolir traka). I vanjsku gumu, naravno. Ja nisam 8 mjeseci probušio gumu, tak da, nešto krivo sin radi, možda malo previše napumpate gumu ako se vozi van ceste. Imaš brdo guide-ova na YT, svi su više manje slični, i dosta jednosatavni. Traka i ventil su izi, mlijeko kako želiš stavljati već, nije teško samo ako nisi pažljiv ima mlijeka svuda. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#45041 | |
Debeli gad
|
Citiraj:
Sve bi to bilo super da nauči sebi promijeniti gumu, ali neće. Retardacija današnjih generacija. Ja sam s 15 znao rastaviti bicikl do najmanjeg vijka i onda ga sastaviti. Da se nastavim na ovo, vozim tubeless već dugo. Prve sam slagao sam a sad vozim tvorničke. Znam kako se slaže tubeless, zbuno me samo naziv "Tubeless System" jer i sam vozim Gianta (XTC) a njemu u specifikacijama piše "Tubeless ready" i traka je drugačija. Dodatno me zbunio ovaj post na internetu gdje čovjeku savjetuju da skine tu traku i stavi drugu. I sam ponekad pokupim babin zub ali to se samo zakrpa kad ga izvadim. Zadnje izmijenjeno od: skitnica. 20.06.2024. u 11:11. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#45043 | |
Debeli gad
|
Citiraj:
Ja svoga zadnji put dovedem da gleda kako se skida kolo i mijenja zračnica a on umjesto da gleda što radim bulji u mobitel. Najgore (u biti najbolje) od svega je što su drugi iz njegove generacije još gori. On ih izvlači iz kuća da se idu voziti, igrati košarku ili bilo kako družiti. Svi mi kažu kako sam sretan što imam dijete kava su djeca nekad bila. Ali nije ni to ni blizu kako je nekad bilo. I bolje da nije, s obzirom kakav mu je tata bio s 15 ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#45044 |
The mighty pirate
Datum registracije: Sep 2007
|
Ne pokazuješ mu kako se popravlja guma tako da gleda dok je ti popravljaš nego mu staviš potreban alat pored bicikla i nek se primi posla. Sve što možeš je govoriti koji alat ide kamo, ali dok god on to sam ne napravi, nikad neće znati zamijeniti sam. Kad to napravi par puta, možda će sam shvatiti jel mu lakše mijenjati/krpati ili pripaziti kako se vozi i s kako napumpanim gumama
![]() |
#45045 |
Debeli gad
|
Da ga počnem mlatiti? Ili je već kasno? ![]() Znaš šta se dogodilo kad sam mu rekao da ima na youtube tutorial i da sam zamijeni gumu? Uzeo moj bicikl. I onda ti žena sjedne na vrat "daj promijeni malome gumu". Zadnje bušenje sam mu rekao da mu je ja više neću mijenjati i onda je mjesec dana bio bez bicikla. Složit ću mu tubeless zbog sebe. |
![]() |
![]() |
![]() |
#45046 |
Premium
|
To ne znači da se guma neće bušiti i dalje. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#45047 |
PRO
Datum registracije: Apr 2010
|
hahahahaha, po njemu batinom! Lipo zaključaš svoj bajk i kažeš: idemo. ![]() Daš mu alat i neka popravlja, ti mu samo govoriš šta treba. I ono najbitnije: NE PIZDITI. Na mene je moj stari stalno pizdija ako odmah nisam iz prve sve zna, naravno baš mi je stvorija želju za druženjem. ![]() Pomalo, uzmeš si pivicu sebi i njemu i lagano ![]() A ako je mjesec dana bez bajka, znači da može i dva. Ti ga samo pingaš svako malo, oćemo sad ići popravljati gumu i na mobitelu par slika pive. ![]() ![]()
![]() |
#45048 |
Debeli gad
|
Tubeless sam zakrpa ove rupice od babinog zuba a trpi i manji pritisak u gumama. Ja sa 100-105kg na 2.25 gumama bez problema vozim teren na cca 2.1 bara pa i malo ispod toga. On sa 65kg komotno može vozit na 1.6-1.7. kako inače i vozi. |
![]() |
![]() |
![]() |
#45049 |
Banned
|
Mislio sam da ce mi falit sunce, al na kraju je vrijeme idealno. Malo sparno, ali podnosljivo. https://ibb.co/JBmDV87 |
![]() |
![]() |
![]() |
#45050 | |
Torrent freek
Datum registracije: Mar 2005
|
Citiraj:
![]() ![]() ![]() Inače tlak ovisi više o unutarnjoj širini obruča nego širini gume, ja sa 100 kg na 25mm vozim ovisno o terenu zadnju na 1,4-1,8, prednju uvijek 0,2 niže, dok bi na 30mm to išlo još niže.
![]() |
![]() |
#45051 |
®
Datum registracije: Jan 2006
|
Koju app koristite za bicikliranje? Gledam i neki jeftiniji garmin kao opciju, cisto radi statsa za kasnije da vidim sto smo prosli. Kolega i ja picimo na 5-6 otoka ovo ljeto |
![]() |
![]() |
![]() |
#45052 |
Premium
|
Garmin sada. |
![]() |
![]() |
![]() |
#45053 | |
PRO
|
Citiraj:
Ako ćeš praćenje, dosta ljudi koristi jednostavno - Stravu. Ako ćeš planiranje, imam "besplatnu" opciju za planiranje: 1. Odeš na stranicu Garmin Connect. 2. registriraš se, besplatno je. 3. kad se ulogiraš odeš na Training & Planning -> Courses. 4. tamo odabereš Create New. 5. možeš importati neki GPX file ili napraviti svoj. 6. nakon šta napraviš stazu, exportaš je kao GPX file. 7. Ima dosta alata sa kojima možeš pratiti GPX navigaciju, moja preporuka je GPX Viewer Pro. Možeš je jeftino kupiti ili je jednostavno "moddanu" skinuti sa googleta. "GPX Viewer Pro full" i kad izbaci modyolo stranicu, posjeti je ![]()
![]() |
![]() |
#45054 |
Premium
|
Stari mob i komoot s offline mapama, super mi se pokazalo iskreno
![]() |
#45055 |
PRO
|
je, ako si skinija offline mape, to treba platiti. ja sam uzea world mape za nekih 200 kn, odlična aplikacija. Ali dok to nisam napravija, koristija sam gore navedenu metodu, radila je odlično.
![]() |
#45056 |
Premium
|
Dada, mozes i po regiji, mislim da je primorje 10ak € Nisam previse istrazivao ostalo ali kod komoota mi je super sto planiras i navigiras u istome sve (recimo isplaniram rutu na starom mobu/kompu, saveam dok sam na wifiju, enable za offline use i pici) Tijekom voznje ima isto super opcija, tipa prikaz samo profila rute po nadmorskoj visini sto mi je najbolje za neki pace nabacit... i veselit se nizbrdicama ![]()
![]() |
#45058 |
Registered User
Datum registracije: May 2006
|
Za mobitel koristim mapy.cz, badava je, offline mape... napravim rutu na kompu, snimim, imam je na mobu. Možeš i export pa import u bilo što drugo. Sve ovo ostalo mi je onako postalo bezveze pored ovoga. Ja ovo primarno koristim za planinarenje i nisam još imao problema s rutama. Poslano sa mog SM-G991B koristeći Tapatalk |
![]() |
![]() |
![]() |
#45059 |
®
Datum registracije: Jan 2006
|
Hvala ljudi ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#45060 | |
Premium
|
Citiraj:
uzbrdice? pa odi se "provezi" Malu Lug - Sveta Gora ili Gerovo - Lividraga ak je električni onda to ni ne osjetiš - na žgance, e tu si *ebo *eža ![]() za staze i snalaženje - prvo pogledam na google mapsu gdje bi htio ići - onda na kartama planinarenje vidim o kojem tipu staze je riječ - asfalt, makadam, šumski put - exportam to u GPX i na mobu GPX viewer pratim gdje sam i idem li po pravoj stazi. Strava mi je da vidim samu rutu i dali je itko već prolazio tuda. sve je "brezplaćno" - ne želim plaćati nikakve "članarine" Zadnje izmijenjeno od: quazar912. 22.06.2024. u 06:40. |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|