|
![]() |
#421 |
Premium
Datum registracije: Nov 2004
|
U cemu je problem klonirati disk na SSD? Ako mu OS dobro radi i ako si ima sve iskonfigurirano, zasto se patiti i iz pocetka instalirati? To je isto kao reci da OS treba reinstalirati svakih pola godine. |
![]() |
![]() |
![]() |
#422 |
Antimićanin
Datum registracije: Aug 2007
|
Klonirao sam Win7 sa mehanike na SSD. I onda uporedio sa clean installom. Isplati se stavit clean install. Preporuka iz prve ruke. A on neka radi šta oće. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#423 |
Premium
|
Sto znaci 'isplati se'? Zna se da windowsi s vremenom usporavaju s obzirom na smece koje se gomila. Neumjesno je usporedjivati recimo boot vrijeme frisko instaliranih Windowsa i onih koji su u upotrebi godinu+ dana. No, recimo - ja sam svoj OS migrirao sa HDD-a na SSD. I to jos poodavno. Na kompu doma mi je Win7 instalacija stara koje 2+ godine i nemam nikakvih problema, stovise sve radi super, a i boot je isto brz s obzirom da je na SSD-u. |
![]() |
![]() |
![]() |
#424 |
Antimićanin
|
Što ti nije jasno kod riječi "isplati se"? Tebi možda radi super nakon migracije, meni nije radilo tako super nakon migracije pa sam se odlučio za clean install i od onda radi fenomenalno tj radilo skoro 2 godine. Od subote imam 8.1. Koliko sam čitao i na overclock forumu, konkretno Sean Webster je o tome pričao, i on to preporučuje, čak je i detaljan guide napisao. No, sto ljudi, sto ćudi. Kao što rekoh, neka radi što hoće. |
![]() |
![]() |
![]() |
#425 |
Omicron Alpha resident
Datum registracije: Jun 2009
|
Clean install je majka. Win8.1 ima ugrađen prilično dobar maintenance pa kad ima priliku sređuje stvari po hardu/SSD-u. Nakon čiste instalacije OS još bolje "sjeda" pa će i krajnji rezultat biti bolji. Smeće koje se gomila isključivo je krivica usera, Windows instalacija na jednom mojem kompu radi već 4 godine (Win7) i redovito je održavana pa evo, i dan danas radi jednako kao i prvog dana instalacije, čak i bolje zbog SuperFetcha. Kaj i nije baš prebrzo s obzirom na antičke komponente al kaj sad ![]()
![]() |
#427 | |
Omicron Alpha resident
|
Citiraj:
Nego - Windows 8.1 Update 2 dolazi na MSDN 15. kolovoza.
![]() |
![]() |
#428 |
....
Datum registracije: Nov 2009
|
Slike knjige, itd... mislim da kuzim, znaci imam na hardu podijeljeno 2 particije c i d, c je sistemska a d je za sve ostalo. I mogu napraviti clean install samo na c particiji bez obzira sto su na istom hard?:noob:
![]() |
#430 |
Omicron Alpha resident
|
Samo zapamti kolike su ti veličine particija i prema tome možeš znati prilikom instalacije koja je C a koja D particija. Ako formatiraš C particiju D particija bude netaknuta.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#431 |
Antimićanin
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#432 |
Omicron Alpha resident
|
Update 2 dolazi kao cumulative update preko Windows Update-a tak da ne treba raditi clean install niti posebno paziti. Također, za razliku od Update 1, Update 2 nema nekih bitnih promjena u sučelju, više je u pitanju rollup dosadašnjih updejtova, bugfixevi i eventualno neke sitne izmjene koje nisu previše bitne. RTM build je 9600.17550. BTW na G2A je Windows 8.1 Pro za manje od 20 dolara. EDIT: Uspio sam preko WinPE-a i malog igranja sa nrtokrnl.exe instalirati Windows 8.1 Pro Update 1 na 12 godina star komp sa procesorom koji ne podržava NX Bit instrukciju (jedan od uvjeta za instalaciju Win8(.1) ) Prije toga je bil instaliran Windows 7 i razlika je velika, komp sa Win8 puno bolje diše i radi. Zauzeće RAM-a nakon bootanja je oko 450 MB. Naravno, imam problema sa driverima (Radeon 9600 nije baš namjenjen da radi na Win8 ![]() ![]() Internet Explorer koristi faking GPU hardversku akceleraciju (kao i Metro aplikacije) tako da skrolanje/navigacija radi na 85 FPS-ova. Komp je iz 2002. 12 godina.
95% of the world is retarded, I'm glad I am the 10%. Zadnje izmijenjeno od: Mario92. 21.07.2014. u 17:49. |
![]() |
![]() |
![]() |
#433 |
Registered User
Datum registracije: Nov 2013
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#435 |
Premium
Datum registracije: Sep 2007
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#436 | |
Premium
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#438 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#439 |
Omicron Alpha resident
|
![]() |
#441 | |
Antimićanin
|
Citiraj:
![]() ![]() Što je je, čini mi se responzivniji nego Win7. Iako na SSD-u, razlika jedva da se osjeti, možda je to i efekt zbog onih smooth prelaza, no sve u svemu, žere manje RAM-a u idlu nakon popaljenih start-up pizdarija, cca 2GB. Win7 je sa identičnim auto-start aplikacijama nakon boota vukao 2,5-2,8. Naravno da je ta razlika nikakva i nebitna u mom slučaju jer imam 8GB, ali eto, čisto da je spomenem. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#442 | |||
Premium
Datum registracije: Apr 2008
|
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
![]() Po ovoj cijeni nema isprika za piratluk! ![]() |
|||
![]() |
![]() |
![]() |
#443 |
Premium
|
malo sam gledao po netu i nažalost još sam više skeptičan po tom pitanju. Recimo radi ovakvih slučajeva LINK OEM licenca je nekih 1000 kn kod nas, dok je retail verzija preko weba 279€ LINK ili cca 1900 kn u dućanima. Nekako mi se čini da su ovo neki "sivi" ključevi, i pitanje do kad će raditi aktivacije. Volio bih da je istina, kupio bih ga odmah, ali teško da je to Retail licenca za windowse. |
![]() |
![]() |
![]() |
#447 |
Registered User
Datum registracije: May 2008
|
Prividno se boota brže, uvalili su caku da prvo boota OS i ubaci te na sučelje pa onda počinje loadat sve ostale "startup" stvari, prijašnji windowsi bi sve skupa loadali. Vrlo lako za primjetit ako imate skype + jos 2-3 stvari na startupu. Većina ih pljuje po nasilno nametnutom sučelju koje nije za miš i tipkovnicu što je zasluženo... |
![]() |
![]() |
![]() |
#449 | ||
Omicron Alpha resident
|
Citiraj:
![]() Evo malo štiva kako "prividno" ubrzati boot. Citiraj:
Meni osobno samo Win + X kratica znači puno više nego išta na Win7. Velika većina toga je jednako dostupno kao i na Win7, neke stvari čak i puno dostupnije.
![]() |
![]() |
#450 |
Registered User
Datum registracije: May 2008
|
Nema potrebe za preseravanjem i pametovanjem. Win 8 uopće ne boota startup stvari prije otvaranja desktop-a dok bi prije imao to loadano sve skupa. Takav postupak stvara prividno brže bootanje na jeftine cake, a pritom na klasičnim hdd-ovima izaziva da ti se sustav "bootao" a desktop još nije iskoristiv idući minut. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|