Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Internet i mrežne tehnologije > Mreže
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 11.02.2014., 07:58   #421
Tihomir111
ZeNgE_Tiho_Cro
Moj komp

Tihomir111's Avatar

Datum registracije: Feb 2008
Nemogu ni ja na VU+, odustao i stavio sx763 wrt. Samo ovaj ADB pravi probleme, a druga tri rutera bez problema.
Tihomir111 je offline   Reply With Quote
Staro 11.02.2014., 11:29   #422
Prezime
Premium

Datum registracije: Aug 2013
Citiraj:
Autor maxba Pregled postova
Jel postupak kako to na ovom ruteru omogućiti, ruter je sad na postavkama od T-Com, zapravo i ne znam jel funkcija DFS aktualna na ruteru.
Nema ADB ni 5GHz wireless ni DFS.

Citiraj:
Autor Tihomir111 Pregled postova
Nemogu ni ja na VU+, odustao i stavio sx763 wrt. Samo ovaj ADB pravi probleme, a druga tri rutera bez problema.
Sto ne mozes?

Zadnje izmijenjeno od: Nikky. 11.02.2014. u 21:56.
Prezime je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 11.02.2014., 11:59   #423
maxba
Registered User

Datum registracije: Feb 2014
Uglavnom mi se HTC Media Link HD ne može spojiti na wi fi mrežu. Pa sam u uputstvima uređaja vidio da razlog ne spajanja na wi fi leži u tome da ruter nema multi cast funkciju omogucenu i da je aktivna DFS funkcija. Te da bi to trebalo u ruteru izmjeniti tj. omogućiti multi cast funkciju i ugasiti DFS na ruteru.
Moje je pitanje jel se ovo rečenici prije može podesiti?!
maxba je offline   Reply With Quote
Staro 11.02.2014., 12:24   #424
Prezime
Premium

DFS nema, a Multicast ima ukljucen, ili bi bar trebao biti. Morao bi prikopcat router da to provjerim, ali trenutno to nisam u mogucnosti. Javim ti kad se steknu uvjeti
Staro 11.02.2014., 13:09   #425
katarinasat
Registered User

Citiraj:
Autor Prezime Pregled postova
Mogu ti ovdje predlozit koje sljedece korake trebas poduzet da ustanovis gdje ti stvar zapinje.
Prvo na sajtu http://www.isitdownrightnow.com provjeris jel tvoj server radi il je u banani. Zatim Ping-om ustanovis koliki je odziv od tebe do servera. Ako je ping prevelik ili nemas povrat, emulator nece moci otvarati programe...
Ova stranica ne radi, ali ima sad još jedna stvar, pojavila su se tri novo otvorena porta sami od sebe, zašto i čemu služe?

katarinasat je offline   Reply With Quote
Staro 11.02.2014., 13:47   #426
Prezime
Premium

Da, nemrembelivit stranica isitdown je down :-D

Ovo sto vidis nove portove se nije dogodilo samo od sebe, nego je to "napravila" T-Com IMS telefonija. VPI/VCI 0/50 je kanal za IMS telefoniju i nema veze s ostalim servisima, internet i IPTV koji se jos emitiraju preko DSL linije.

Inace, radi jednog drugog odgovora sam spojio svoj rezervni ADB router, pa ne bijah lijen spojit i svoj stari DM800 radi provjere mojih c-linija. Obje linije mi rade uredno i otvaraju se programi isto kao i na novom prijemniku. Znam, gubitak vremena, ali htio sam se sam uvjerit

Kako sajt za provjeru stanja servera ne radi, napravi sljedece, tj provjeri svoje linije ili online, ili offline, a na taj nacin ces provjerit i jel serever uredno radi. Za provjeru online odi na stranicu i tamo upisi svoje lnije: http://www.testious.com/.
Za provjeru offline skini program koji ce na tvom kompu provjerit linije. Link cu ti poslat na PP, jer je sa foruma. Ako ti provjera linija sa tim programom na kompu prodje uredno, onda trebas trazit pomoc kod znalaca koji poznaju problematiku cccam emulatora na DM-u...
Staro 11.02.2014., 13:49   #427
maxba
Registered User

Citiraj:
DFS nema, a Multicast ima ukljucen, ili bi bar trebao biti. Morao bi prikopcat router da to provjerim, ali trenutno to nisam u mogucnosti. Javim ti kad se steknu uvjeti
Ok, nije ni problem da mi daš putanju do funkcije multicasta. Znam ući u postavke rutera
Staro 11.02.2014., 13:53   #428
Nikky
Moderator

Nikky's Avatar

Datum registracije: Sep 2006
@katarinasat
Otvorio ti ih je UPnP servis za uređaje koji trenutno imaju ip adrese .1.6 i .1.9,
pogledaj koji su to uređaji,
ako su kompovi / DM onda je otvorio prema krivoj konekciji, umjesto ATM, 0/50 treba biti ATM, 0/33.
Nikky je online   Reply With Quote
Staro 11.02.2014., 13:56   #429
Prezime
Premium

Kolko se vidi prema prilozenoj slici DM je na .1.7 adresi.

Citiraj:
Ok, nije ni problem da mi daš putanju do funkcije multicasta. Znam ući u postavke rutera
Ovako, da si razjasnim pojmove, pod multicast na tom routeru postoji samo globalno filtriranje, pa vjerujem da je to onemogucavanje defoltne funkcije:

Ono sto se na nekim drugim T-com routerima pod "multicast" podesava u mogucnostima wireless kartice, na ADB se zove WMM (Wi-Fi MultiMedia) i to trebas ukljucit:

Zadnje izmijenjeno od: Nikky. 11.02.2014. u 21:57.
Staro 11.02.2014., 14:15   #430
maxba
Registered User

Ova funkcija WMM je enable, a ovo globalno filtriranje to ne znam kako je konfigurirano, doma sam uskoro pa pogledam. Jel bi trebale postavke biti ka na prvom screanshootu? Jel u toj postavi omogućen "multicasting"?
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 11.02.2014., 14:15   #431
Prezime
Premium

Citiraj:
Autor katarinasat Pregled postova
Ova stranica ne radi, ali ima sad još jedna stvar, pojavila su se tri novo otvorena porta sami od sebe, zašto i čemu služe?
Prvo konfiguriraj UPnP prema slici, makni ako je oznaceno "Autocnofigure the external data interface"

zatim izbrisi doticne portove i rebootaj router.

Citiraj:
Ova funkcija WMM je enable, a ovo globalno filtriranje to ne znam kako je konfigurirano, doma sam uskoro pa pogledam. Jel bi trebale postavke biti ka na prvom screanshootu? Jel u toj postavi omogućen "multicasting"?
Postavke na prvoj slici su defoltne i to nisam isprobavao promjenit, niti kakav je efect od toga. Medjutim, prema upozorenju koje je dano za tu postavku mislim da tu globalno iskljucujes multicast, tj filtriras ga...

Zadnje izmijenjeno od: Nikky. 11.02.2014. u 21:58.
Staro 11.02.2014., 14:26   #432
Tihomir111
ZeNgE_Tiho_Cro
Moj komp

Tihomir111's Avatar

Datum registracije: Feb 2008
Citiraj:
Sto ne mozes?

Ma nisam quotao kolegu gore, koji ne moze uci u Dreambox, te naveo isti slučaj da ne mogu ući u VU+ duo reciever, preko ADB, a preko drugih routera nema beda.
Tihomir111 je offline   Reply With Quote
Staro 11.02.2014., 14:26   #433
maxba
Registered User

Koliko se dade skuziti iz tog upozorenja, multicasting je omogućen po tim postavkama?! Usporedit cu moje postavke s tim na slici.
Staro 11.02.2014., 14:45   #434
Prezime
Premium

Citiraj:
Autor Tihomir111 Pregled postova
Ma nisam quotao kolegu gore, koji ne moze uci u Dreambox, te naveo isti slučaj da ne mogu ući u VU+ duo reciever, preko ADB, a preko drugih routera nema beda.
Kolega gore je, barem prema izrazavanju, kolegica i ona nema problem kao ti. Njen problem je da joj ne rade c-linije, a DM je spojen na net.
Tvoj problem je sasvim razlicite prirode.
Staro 11.02.2014., 16:06   #435
maxba
Registered User

Citiraj:
Postavke na prvoj slici su defoltne i to nisam isprobavao promjenit, niti kakav je efect od toga. Medjutim, prema upozorenju koje je dano za tu postavku mislim da tu globalno iskljucujes multicast, tj filtriras ga...
I meni stoji jedako kao na slici. Po svemu sudeć jel se moze kazati da ADB ruter i njegove postavke ne prijeće spajanje Media Linka na wi fi mrežu. Odnosno jel se moze reći da DFS funkcija ne postojeca i da je multicasting odobren?! Ako je tako onda bi triba potraziti uzrok problema na ostatku uređaja.
Staro 11.02.2014., 16:32   #436
back2quick
Banned

Datum registracije: Jan 2012
Citiraj:
Ono sto se na nekim drugim T-com routerima pod "multicast" podesava u mogucnostima wireless kartice, na ADB se zove WMM (Wi-Fi MultiMedia) i to trebas ukljucit:
brkaš pojmove. WMM je servis koji daje prioritet streaming sadržaju (youtube, skype voip...) nad ostalim prometom na wlan mreži, multicasting nešto sasvim drugo..
back2quick je offline   Reply With Quote
Staro 11.02.2014., 16:32   #437
Prezime
Premium

Da, ja bi isto donio takav zakljucak, dopustam da je pogresan

Citiraj:
Autor back2quick Pregled postova
brkaš pojmove. WMM je servis koji daje prioritet streaming sadržaju (youtube, skype voip...) nad ostalim prometom na wlan mreži, multicasting nešto sasvim drugo..
Moze bit, jer pisem ono sto meni u postavkama za wireless karticu na mom routeru, na istom mjestu kao u ADB-u za WMM pise, a to je "Allow multicast from Broadband Network" stoji uz WMM opciju. Jel je to ista ili razlicita funkcija, ne znam...

Opcija "Allow multicast from Broadband Network" ne postoji u ADB wireless postavkama.

Zadnje izmijenjeno od: Nikky. 11.02.2014. u 21:55.
Staro 11.02.2014., 17:33   #438
maxba
Registered User

Ajmo dalje:
1) jel mogu u ruteru ručno spojit uređaj?
2) jel ukljuceni firewall moze uzrokovat problem?
3) s obzirom da uređaj povlaci postavke iz mobitela (koji je uparen s uređajem i wi fi mrezom) a u postavkama wi fi mreze na mob postoji mogucnost modificiranja iste.
Privitak 13009

Kad bi prominio proxy ili ip bili sta postiga s tim ?
Staro 11.02.2014., 17:44   #439
Nikky
Moderator

Nikky's Avatar

Datum registracije: Sep 2006
1 - Tko ti brani
2 - Moguće, za test lako ga privremeno ugasiš
3 - pa prepiši / postavi sve mrežne postavke manualno,
da tebe ne mući šta se ip adrese preklapaju ?
svaki uređaj mora imati različitu:
192.168.1.1 - router
192.168.1.2 - komp
192.168.1.3 - xy prijemnik
192.168.1.4 - mob
...

Također za test, prvo spoji taj prijemnik preko žice (Lan), pa kad tu sve štima onda tek na wireless.
Nikky je online   Reply With Quote
Staro 11.02.2014., 18:01   #440
maxba
Registered User

Kako da unesem ručno postavke uređaja u ruter?
media lik se samo spaja u struju jednim kabelom(usb-micro usb) i hdmi kabelom u tv. i u postavkama wi fi mreže uređaja stoji da je to access point a vezu s ostalim uređajima uspostavlja putem wi fi mreže
Staro 11.02.2014., 18:27   #441
Prezime
Premium

Citiraj:
Ajmo dalje:
1) jel mogu u ruteru ručno spojit uređaj?
2) jel ukljuceni firewall moze uzrokovat problem?
3) s obzirom da uređaj povlaci postavke iz mobitela (koji je uparen s uređajem i wi fi mrezom) a u postavkama wi fi mreze na mob postoji mogucnost modificiranja iste.
Privitak 13009
Privitak ne mogu otvorit.

Na ADB-u imas na prednjoj strani u sredini veliku tipku, koju kad pritisnes omogucavas na nekoliko sekundi spajanje WiFi uredjaja bez ikakvih podesavanja sigurnosti, itd, pa to probaj.

Firewall moze uzrokovar raznorazne probleme, ali se moze za probu iskljucit.

Citiraj:
Kako da unesem ručno postavke uređaja u ruter?
Ne u router, nego u sve uredjaje koji se spajaju na njega. Redom unosis u postavke wifi adaptera koji se sapajaju na router IP adrese kako ti je kolega Nikky savjetovao.

Zadnje izmijenjeno od: Nikky. 11.02.2014. u 19:25.
Staro 11.02.2014., 18:41   #442
maxba
Registered User

Privitak je screanshoot sa mob na pitanje proxy i ip-ja.
wps mi je pao na pamet ali ništa od toga pokuša i ništa jedino još da pokušam unjeti podatke od media linka u sami ruter samo to ne znam
Staro 11.02.2014., 19:01   #443
Prezime
Premium

Eh, zaboravio sam ti napomenut, a ti mozda nisi skuzio taj detalj na tom routeru. Naime kaj, da taj gumb s prednje strane radi WPS funkciju, moras prvo u konfiguraciji za wireless ukljucit WPS i onda jos oznacit na sto se WPS odnosi. Moras imat oznaceno kao na slici:

U router ne unosis nikakve podatke od wireless uredjaja, bar ja neznam gdje bi to mogao i koja korist od toga. Trebas u taj uredjaj, tj u njegov wifi adapter unjijet predlozenu IP adresu...
Staro 11.02.2014., 19:01   #444
katarinasat
Registered User

Po preporuki clana Prezime postavila sam isto pitanje na jednom sat forumu i kaze mi kolega da testiram da li ruter dozvoljava port, tj. da li je otvoren. Napravila sam pokusni port i testirala prek stranice https://www.grc.com/shieldsup, nakon sto sam mu javila rezultat kaze on:
"ako je stealth, onda je zatvoren. da bi bio otvoren, pisalo bi ti OPEN i bilo bi crveno.

s obzirom da ja em nemam ADB router em nisam na tekomu već skoro 8 godina, nemogu ti dalje niš reć. očito negdje zapinje, a pitanje je di."

Znaci on me salje opet tu da je problem u ruteru.
Staro 11.02.2014., 19:13   #445
Prezime
Premium

Jesi testirala svoje linije sa onim programom koji sam ti poslao da instaliras na komp?
Dok to ne napravis nema smisla dalje razglabat, jer port koji treba DM-u za uredno spajanje i rad na internetu je port 80, koji je stalno otvoren! Drugi portovi za rad cccam client emulatora nisu potrebni. To sam danas sam isprobao sa svojim starim DM800 i mojim ADB defoltno podesenim routerom. Na routeru nemam otvoren ni jedan dodatni port, ali imam ukljucen UPnP. DM800 ima ukljucenu opciju da pokupi DHCP adresu dodojeljenu od routera tako da ne unosim IP adrese rucno.

Btw, jesi konfigurirala UPnP prema slici kaoju sam ti tu gore poslao?

Citiraj:
Autor katarinasat Pregled postova
Po preporuki clana Prezime postavila sam isto pitanje na jednom sat forumu i kaze mi kolega da testiram da li ruter dozvoljava port, tj. da li je otvoren.
Na koji to tocno port kolega misli, tj koji to port mora biti otvoren?
Pitaj tog kolegu zasto nije bilo potrebno otvarat bilokoji port na starom routeru?
Jesi rekla tom kolegi da ti se DM uredno spaja na net?

Zadnje izmijenjeno od: Nikky. 11.02.2014. u 19:28. Razlog: Imaš edit a ne lupat dva, tri posta za redom
Staro 11.02.2014., 20:40   #446
katarinasat
Registered User

Onaj program ima problem, ne može se instalirati, tj. antivirusni program ga blokira, jesi siguran da nije virus ili nešto slično?

UPnP sam konf po slici, idem ih sad tamo opet gnjaviti...
Staro 11.02.2014., 20:49   #447
Prezime
Premium

Probao sam svoje linije s tim programom prije nego sam ti poslao link i moj AV program (Avast) nije nista javljao. Mogu opet detaljno isprobat, ali zasto kazes da se ne moze instalirat? U tom folderu je samo jedan .exe fajl koji radi bez instalacije.
Probaj za pocetak linije preko onog sajta, tamo sigurno nema virusa...
Staro 11.02.2014., 23:51   #448
Topo1985
Premium
Moj komp

Topo1985's Avatar

Datum registracije: Feb 2007
U prilogu imate sliku kako otvoriti port na routeru. Ne unose se ručno IP adrese već se odabere željeni uređaj. Isprobani i moj srever dns320 sa torrentom uredno radi.
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	uploadfromtaptalk1392158972753.jpg‎
Views:	395
Size:	147.2 kB
ID:	13014  
Topo1985 je offline   Reply With Quote
Staro 12.02.2014., 00:07   #449
Topo1985
Premium
Moj komp

Topo1985's Avatar

Datum registracije: Feb 2007
Kolege,
Jedno pitanje za sve ovdje upoznate sa Adb uređajem. T-Com me prisilno bacio na VoIP, veza je u redu standardna brzina. Problem nastaje u trenutku uploada gdje pri maksimalnom opterećenju puca veza tj samo link router se ne gasi. Zvao sam T com bila cijela nogometna ekipa tehničara kako bi na kraju rekli kako je tome uzrok VoIP te da su njima ruke vezane.
Ajde neka to prodaju nekome drugom jer imam dosta važnih dokumenata u box.com i dropbox usluzi koji mi uvije moraju biti dostupni. Pošto imam nekoliko računala sve sinkronizirane naravno javlja se tu i tamo veći upload i naravno pucanje veze.
Molim vas zna li netko može li se u routeru ograničiti max. Brzina uploada po klijentima. Kako to napraviti i može li se. Hvala.
Topo1985 je offline   Reply With Quote
Staro 12.02.2014., 04:57   #450
rokoko
In Rainbows
Moj komp

rokoko's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
dogadja mi se identicna stvar,na Thomsonu TG782 je sve bilo super,ovdje veza puca svako malo,katastrofa, jos mi je i veza sporija za 1mbit otkad je voip ukljucen
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno