|
![]() |
#422 | |
Premium
Datum registracije: Dec 2007
|
Citiraj:
Samo malo da dobiješ koji centimetar visine ako može stati. I na kraju, naravno, to činiš na svoju odgovornost! ![]() Ja nisam probao kriviti heatpipkove, ali sam vidio kako je netko tako u HTPC kučište uspio ugurati Sonic Tower! |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#423 | ||
Magnum P.I.
Datum registracije: Jan 2009
|
Citiraj:
Znam da je na moju odgovornost, pa nebi valjda tebe okrivio... A za sonic tower što je frayer stavio u HTPC... kapa dolje ![]() Ja sam na web-u naišao na frayera što je stavio sonic tower na grafičku. Moje cijelo kućište (bez nožica) je 14cm, a od CPUa do vrha je 11cm, ako se ne varam ST je 15cm... To treba svinuti a da ne pokidaš. Baš se pitam koliko je ''potrošio'' ST-ova da mu tu uspije...) ![]() EJ, pa sad tek vidim, komp ti cijeli pasivan? Osim napajanja, koje je poznato po tihom radu... baš KUL, dosovce... Citiraj:
Daj load temp... Pokreni neku igru, ili neki stres joj daj. Iako po slobodnoj procjeni mislim da je 40 stupnjeva u idleu za ovu karticu dosta iako je clocknuta. (svi pišu kako je posebno hladna u idleu, a posebno topla u loadu, a to je zato što uspori, ne?) Ja sam dobio čudan derivat Club3D-ove kartice u HG-spotu... Na stranicama club3D ima dvije revizije, 1. memorija na 873MHz + mali slab bučan loš hladnjak, 2. memorija na 1000MHz + veći i bolji hladnjak. A ja dobijem karticu sa 1000MHz memorijom i mali slab bučan loš hladnjak. Čudno. Hvala na inf. Kontaktiro sam IGYja i riješeno, nadam se da sutra dolazi ZALMAN VF900. Kako koristiti multiquote http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=113121 Zadnje izmijenjeno od: Jelc. 03.02.2009. u 21:18. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#424 |
Registered User
Datum registracije: Nov 2007
|
pitanje za vlasnike accelero s1 rev.2
jel bi mi netko od vlasnika navedenog hladnjaka mogao reci kolika je visina namontiranog hladnjaka mjerena od gornjeg dijela pci-e slota?jel ista za sve 4670 ili se razlikuje od proizvodjaca do proizvodjaca?to mi je potrebno da znam hoce li mi stati u kuciste,mislim da je tako najlakse za odredit,ako nije ispravite me hvala unaprijed pozdrav |
![]() |
![]() |
![]() |
#425 |
Premium
Datum registracije: Jan 2006
|
Također razmišljam o kupovini 4670. Imam na GF7900gs namontiran vf900 pa bi ga iskoristio na 4670. Međutim, sad ste me scimali s tim da vf700 i općenito vf ne ide na 4670. Jel to 100% točno ili nije?
![]() |
#427 | |
Magnum P.I.
|
Citiraj:
Svakako javim kad dođe i namontiram, ako uspijem (a valjda nisam baš takav basuz). Što još htjedoh reći, aha, čitao sam u BUG-u da Gigabyteov model HD4670 nema referentni dizajn i da je zato kartica zbrljana, sad ne sjećam se u kojem smislu referentni, kao samo hladnjak ili i cijeli PCB... I da hladnjak je na njoj jako bučan, tako da taj model nije baš isplativ, koliko sam ja skužio. EDIT: A pazi ovo... Sad vidio u ADM-u... Pa ja ću poludit... 620kn i bez ikakvih muka s hlađenjem... Šta sad da radim?? Da prodam Club3d za 500 ili šta? http://www.adm.hr/product_info.php?p...975564497b2f66 EDIT 2: hehe. baš bi netko kupio za 500, sad tek vidim, ne stane mi ta pasivna u kućište... Ne znam jel mi drago ili žao... VF900 IT IS... Preporuka za Matta, ajd ti meni prodaj VF900, i kupi pasivnog sapphira HD4670 u ADM-u... ![]() ![]() ![]() Zadnje izmijenjeno od: Tomtam. 05.02.2009. u 23:18. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#428 |
Premium
Datum registracije: Sep 2005
|
http://www.adm.hr/product_info.php?p...ba3d8769c7aa23 Saphire 4670 pasivno hladjena za 620 kn To mi se cini ok kupnja posto je svega 70 kn skuplja od najjeftinije 4670 kartice
AMD Ryzen 5900X; Gigabyte Aorus X570 Elite; Corsair Vengeance RGB Pro SL DDR4 2X16 Gb 3600 Mhz; AMD Radeon Gigabyte 7900 XTX; SSD Patriot Viper VP4300 PCIe m.2 GEN4 2 Tb;Lian Li 011 Dynamic EVO; LG C2 |
![]() |
![]() |
![]() |
#429 |
noise freak
Datum registracije: Jan 2007
|
Konačno stigla i kod nas. Hvala na informaciji, gunther. Ako neko ima pristup toj kartici, zamolio bih da izmjeri dimenzije, odnosno visinu kartice. Nemogu nać nigdje na netu, a želim biti siguran da stane u ovo moje htpc kućište. |
![]() |
![]() |
![]() |
#430 |
Premium
|
@ Tomtam: Nema ništa od prodaje mog vf900 ![]() Sry al nisam stigao provjeriti koje rupe ima vf900. Uostalom piše na zalmanovoj str.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#431 | |
Magnum P.I.
|
Citiraj:
Nema frke za vf900 (sad kad ga nećeš prodat bar znam da je dobar). Još ću nešto probat iskemijat. Bio danas u linksu, hgspotu, vemilu, formelu. Pitam za vf900, ma kakvi... Pitam kad će dobavit/mogu li iz druge poslovnice dobavit u Osijek... Ma nema šanse kažu. U ve-milu me čak frajer pito a šta će ti to... Zamisli... Osijek i Slavonija je stvarno izgleda zadnja rupa na svirali... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#432 |
Hejter
Datum registracije: Mar 2005
|
Za ovu pasivnu , greska je na admu - pise memorija na 2000 , a na starnici proizvodjaca 873x2 . Inace , ovaj pasivac je izveden lose , zbog ovog bocnog dijela pogotovo , bolje da su isli na dual slot ili tako nesto , ovo kad ti bubnu tih par centimetara na bok cesto smeta kod užih kanti ili ako su ventovi na bocnoj stranici ... |
![]() |
![]() |
![]() |
#433 | |
Osobni opis - pitaj me
Datum registracije: Jul 2008
|
Citiraj:
I/O Output: DL-DVI-I+HDMI+VGA Core Clock: 750 MHz 320 Stream Processors Memory Clock: 1000MHz, 2000 Mbps. PCI Express 2.0 x16 bus interface 512MB /128bit GDDR3 memory interface Passive cooler On-board HDMI & Shader Model 4.1 support 7.1 Audio Channel Support Microsoft® DirectX® 10.1 support
Hey love crusader, I want to be your space invader. For you I will descend the deepest moon crater. I is most stronger than darth vapor. Obey me, I is your new dictator. For you is Venus, I am Mars. With you I is more richer than all the czars. Make a wishes on a shooting stars, then for you I will play on my cosmic guitars! |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#434 |
Hejter
Datum registracije: Mar 2005
|
Link: http://www.sapphiretech.com/us/produ...gpid=280&grp=3 C/P: The new SAPPHIRE HD 4670 ULTIMATE Edition has been engineered by SAPPHIRE using heatpipe technology to bring a totally silent solution to this graphics family. With its 320 stream processors and carrying 512MB of GDDR3 memory the SAPPHIRE HD 4670 ULTIMATE is ideal for HTPC or general purpose computers that are required to run quietly but can also used for gaming. Clock speeds are 750MHz for the core and 873MHz (1.746GHz effective) for the memory. Nema potrebe da me se quota i bolda kao nek greska , ja kad pisem pazim da budem tocan u informacijama ![]() Zadnje izmijenjeno od: Router. 06.02.2009. u 15:51. |
![]() |
![]() |
![]() |
#435 | |
noise freak
Datum registracije: Jan 2007
|
Citiraj:
Evo review te pasivke. Piše da je hladnjak dobar, al ovo za bocni dio stoji da je nezgrapno. Mene najviše zanima kolka je visina kartice, zbog ovog dijela hladnjaka koji je iznad. A dimenzija nigdje na netu nisam našao. Mislim si da pošaljem mail Sapphireu za dimenzije, dal uopće odgovaraju na takve sitne upite, kaj mislite? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#436 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#437 |
Premium
Datum registracije: Jul 2003
|
Gigabyte GV-R467D3-512I Temperature Idle GPU: 300 MEM: 1000 Temp: 36°C =========== Folding@home GPU: 750 MEM: 1000 Temp: 61°C GPU: 850 MEM: 1150 Temp: 68°C =========== FurMark GPU: 750 MEM: 1000 Temp: 67°C GPU: 850 MEM: 1150 Temp: 88°C =========== Crysis GPU: 750 MEM: 1000 Temp: 66°C GPU: 850 MEM: 1150 Temp: 72°C 3DMark06 (750/1000) SM2.0 - ~2680 SM3.0 - ~3270 3DMark06 (850/1150) SM2.0 - ~3277 SM3.0 - ~3856 Za buku neznam, pored ostalih roštajućih ventova i slušalicama na vuhima nemoguće ju je čuti. Na kartici je pored 2-pinskog konektora predviđen i 4-pinski konektor za fan ![]() Zadnje izmijenjeno od: Voorhees. 25.02.2009. u 02:28. |
![]() |
![]() |
![]() |
#439 |
-------
Datum registracije: Aug 2005
|
Ne, sama baza coolera prekrije dobru većinu PCBa same kartice, a i rupe za cooler ne odgovaraju. |
![]() |
![]() |
![]() |
#440 |
Premium
Datum registracije: Apr 2005
|
Mogu sa sigurnoscu potvrditi da vf700 neide na Ausuovu 4670. Probao sam sve moguce kombinacija i jednostavno nece. Ako nekog zanima raspored rupa ... http://www.newegg.com/Product/ShowIm...d%20-%20Retail |
![]() |
![]() |
![]() |
#441 |
Banned
Datum registracije: May 2004
|
Brzinsko pitanje za stefa ili nekog drugog, pod rukom mi je sapphire 4670 sa ddr4 memorijom i ima hdmi uz vga i dvi... Skuplja je 20 kn u nabavi više od modela sa ddr3, kakva je grafa? Jel ju probao tko? Po specifikacijama se čini dobra, ne znam da li da ih naručim više komada ako su grafe dobre? |
![]() |
![]() |
![]() |
#442 |
Premium
Datum registracije: Aug 2004
|
Minimalno bolja od GDDR3 modela, jedino što ima daleko bolje hlađenje i trebala bi biti tiša (20dB deklarirano) ... nadam se da je samo jedna GDDR4 varijanta u opticaju. Ima recenzija negdje u temi. Ja bih je svakako prije uzeo u obzir nego obični Sapphire, više zbog hlađenja nego zbog memorije. EDIT: http://forum.pcekspert.com/showpost....&postcount=349 http://forum.pcekspert.com/showpost....&postcount=393 |
![]() |
![]() |
![]() |
#443 |
Banned
Datum registracije: May 2004
|
Hvala stef! ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#446 |
Osobni opis - pitaj me
|
vidis, ja sam svejedno odlucio staviti neki tihi 80mm vent. ne cuje se nimalo, a svejedno pirka po S2 i drzi temperaturu puno ugodnijom. zasto ne cisto pasivno? jer meni nije odgovaralo da u igrama grafa stoji na kojih 60, cesto i vise stupnjeva. plus sto sam vec rekao, ima onim par kondenzatora, jedan je topal u pm. nije li bolje da, 80mm kojeg ne cujes, stoji na S1/S2, hladi rebra tek toliko ali hladi. plus sto razbija toplinu sa jednog mjesta, memorije/kondenzatora......... mislim, moze se drzati 4670 pasivno, zaista moze. samo sto ja nikako ne volim komplet pasivna rjesenja, tako da vise ovisi o vlasniku kartice dal ce ju drzat pasivno ako promijeni hladenje. plus sto meni ne smeta sto zauzima 3 slota ![]()
Hey love crusader, I want to be your space invader. For you I will descend the deepest moon crater. I is most stronger than darth vapor. Obey me, I is your new dictator. For you is Venus, I am Mars. With you I is more richer than all the czars. Make a wishes on a shooting stars, then for you I will play on my cosmic guitars! |
![]() |
![]() |
![]() |
#448 |
80286
Datum registracije: Jul 2004
|
Prije cirka mjesec dana sam uzeo Gigabytovu HD4670 (750/1000), i Accelero S1 rev.2 pase bez problema na nju, sto sam se iznenadio jer nisam mislio da moze, nego da postavim pitanje, u GPU-Zu mi GPU Clock skace sa 750 na 300 i nazad, predpostavljam da ima nekakvu automatsku kontrolu brzine GPU-a ovisno o potrebi, da li sam u pravu?
![]() |
#449 |
Osobni opis - pitaj me
|
tako je, 2d i 3d, zbog manje potrosnje. samo jedno pitanje onda, jel 100% gpu ide na 300mhz? jer meni ide na 165, znaci da jos manje trosi? ili krivo napisano/pogledano? ljudi, kakvo je stanje sa ostalim 4670? ako nije problem napisati ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
#450 |
80286
Datum registracije: Jul 2004
|
Da, meni se na 300 spusta.
|
|
Oglas
|