Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Ostalo > Razno > Iskustva s IT trgovinama
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 27.02.2026., 17:30   #4441
tomek@vz
White Rabbit
Moj komp

tomek@vz's Avatar

Datum registracije: May 2006
Citiraj:
Autor Razerr Pregled postova
Pozdrav, imam jednu sitaciju, prije skoro mjesec dana u links poslovnici sam predao na reklamaciju Asrock Phantom Gaming RX 7900 XTX grafičku karticu, pojavio mi se zvuk struganja na oko 1800-2000 rpm, kad su ventilatori namješteni na oko 50% vrtnje. Nakon upita o statusu reklamacije, odgovoreno mi je ovako: Ovlašteni servis nam je javio kako je vaš proizvod ispravan, "Coil whine koji se pojavljuje u radu grafičke kartice je normalna pojava i u normalnom je rasponu glasnoće" te kako će mi se kolege iz poslovnice javiti kad im kartica stigne. Ja sam 100% uvjeren da se problem nalazi u srednjem ventilatoru jer kad sam pokušavao odgonetnuti o čemu se radi i lagano taknuo prstom po sredini ventilatora, zvuk nestane. Znam točno kako se čuje coil whine i na ovoj kartici je praktički nepostojeći ili gotovo nezamjetan. Zanima me je li netko imao sličnu situaciju i koji bi mi bili daljnji koraci ukoliko se pokušaju izvući na navodni coil whine koji nema veze s ovim struganjem. Pretpostavljam da ju nisu ni istestirali pa je moj odgovor bio da ih molim da ponovno istestiraju karticu pa da mi jave u čemu je problem i koje je rješenje s njihove strane. Svakako ju ne planiram takvu preuzeti i dalje koristiti jer je stara ni godinu dana, plaćena preko 1000 eura, mislim da imam pravo u garantnom roku imati ispravnu karticu bez čudnih zvukova.. hvala unaprijed za svaki savjet i odgovor.
Kako je bila kod tebe montirana (vertialno/horizontalno sa ventovima prema dolje il gore)? Mozda vise ne struze ako je vent radi toga. Ali zato preuzmes > ako se ponovi snimis video > predas ponovo. Ako im se na testiranju osim coil whine-a nije nista pokazalo realno nemaju razlog mijenjat ti karticu.
tomek@vz je offline   Reply With Quote
Staro 27.02.2026., 17:34   #4442
Razerr
404 Error
Moj komp

Razerr's Avatar

Datum registracije: Sep 2015
Citiraj:
Autor tomek@vz Pregled postova
Kako je bila kod tebe montirana (vertialno/horizontalno sa ventovima prema dolje il gore)? Mozda vise ne struze ako je vent radi toga. Ali zato preuzmes > ako se ponovi snimis video > predas ponovo. Ako im se na testiranju osim coil whine-a nije nista pokazalo realno nemaju razlog mijenjat ti karticu.

Kod mene je bila horizontalno namontirana ( ventovi prema dolje ) i to je napomenuto prilikom reklamacije baš zato jer vjerojatno imaju benchove gdje montiraju vertikalno i vjerojatno se ne bi čulo, jer kad sam malo nagnuo kućište prema sebi zvuk se smanji ili nestane, dakle najvjerojatnije je otišao fan bearing, našao sam na redditu 2 3 posta sa identičnim problemom baš na tom modelu pa mislim da je neka tvornička greška..

Zadnje izmijenjeno od: Razerr. 27.02.2026. u 17:46.
Razerr je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno