|
![]() |
#43711 |
Pink Floyd fan
Datum registracije: Nov 2001
|
![]() |
#43712 |
49%winner
Datum registracije: Sep 2007
|
Nisam siguran da nema i koja kosooka ![]()
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#43714 |
49%winner
|
4.mj nije sezona za kineze. Mi isli zadnji put u 6.mj ali prije korone. Gornja jezera milina, nigdje nikoga (nisu tako razvikana, nitko ne ide na one duze staze). Donja jezera mali Chinatown. Ribe sa malim kovcezima sminke otvaraju iste i sminkaju se uz svaki slap da bi se fotkale, znaci plakali smo od smijeha. Potpetice, ekipa vuce kofere, kolica, ma joh! Kao da ne znaju gdje su dosli. Krka mi je osobno bolje legla taj jedan put sto smo bili tamo i nema toliko guzve, na onom ogromnom parkingu je bilo valjda 30 auta (isto bili u 6.mj). Na Plitvicama sam bio jedno 5-6 puta u zivotu. Volio bi ih vidjeti jednom u zimu kada napada snijeg, samo sto nisam fan snijega pa ce to biti malo teze ![]() I ja sam jedan od onih koji je odrastao na moru, a voli more samo zimi. Cim krene proljece, eto nas u brdima. Super je filing kada ides ljeti na put a ne upadas u guzvu - jer ides u kontra smjeru
![]() |
![]() |
#43715 | |
The mighty pirate
|
Citiraj:
Indijci su treš verzija toga. Familija od 17 i mora se pofotkati svatko sa svakim u najmanje 4 poze, pa odu i onda se sjete da su zaboravili 3-4 poze pa se vrate, proguraju preko svih drugih i opet postave i odrade to što trebaju.
![]() |
![]() |
#43716 |
Premium
Datum registracije: Nov 2008
|
Gledam da uzmem: https://www.decathlon.hr/p/998176983...f33eeeef833880 Ima netko? Neću voziti bajk na more s tim, ali tu u krugu grada, 20-30km, poslužiti će. Nemam pojma o tome, nisam siguran kako se drži tako čvrsto na bazi samo dodirne točne na kuki. Ali nekako razmišljam, 80EUR je đabe a i Thule je u pitanju. Komentari? Mišljenja? Uzet ću veći Thule za kuku naknadno, ali za prvu silu, tražim nešto ovakvo. |
![]() |
![]() |
![]() |
#43718 | |
Premium
|
Citiraj:
i sadašnji Thule se isto drži za kuk u toj jednoj točki. https://krovni-nosaci-i-kutije.com.h...kuku-3-bicikla mišljenje: I'd say go for it. ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#43719 |
Premium
|
Hvala obojici. To će biti privremeno do kad ne dođe novi bajk. A onda ću vidjeti. @quazar912 Ovaj tvoj Thule, jel taj vrag ima da se bajkovi mogu zaključati? Razmišljam na dulje staze, jednog dana, ako odem na put, a poželim negdje stati/pojesti nešto. A ono, gore bajk od 5k EUR. |
![]() |
![]() |
![]() |
#43720 | |
Premium
|
Citiraj:
korisno al valda neću izgubit lkjuče putem... ![]() e da, onaj koji bi ti kupio dosta zaklanja tablicu i svjetla na autu pa imaj na umu da bi te policija mogla kaznit zbog toga. |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#43721 |
Premium
|
Dobro, meni neće, meni je i tablica i svijetla su mi visoko. Ali da, ustvari dobar point. Jel ilegalno voziti bajkove tako da se tablica ne vidi? Nisam uopće o tome razmišljao. |
![]() |
![]() |
![]() |
#43722 | |
Torrent freek
Datum registracije: Mar 2005
|
Citiraj:
ps. Savjetujem uzmi odmah najbolje šta možeš jer te šeme - privremeno. Postanu trajno, a kvalitetan nosač je neuništiv i ne treba štedit na istom.
![]() |
![]() |
#43723 |
Premium
|
Hvala puno! ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#43724 | |
#erase startup-config
Datum registracije: Nov 2001
|
Biciklizam - savjeti za kupnju, popravci, dogovori za vožnje i ostalo
Citiraj:
![]() Uzmi (naj)kvalitetniji Thule odmah. Ljudi koji po pola života voze biciklističke utrke su me savjetovali da te jeftine stvari pucaju i padaju sa kuke na ležećim policajcima, udubljenjima, naglim promjenama smjera i sl. Ti profići svoje bicikle voze uglavnom u bunkeru ili na krovu, bar oni koje poznajem. Iza samo ako nemaju druge opcije s time da nosači koji se kače na zadnja vrata umjesto na kuku hoće savinuti pante. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#43725 |
Premium
|
Da, jasno. Kuka mi je jedino riješenje, pogotovo za emtb. Gore imam panoramu po cijelom krovu praktički, pa me strah voziti to na krovu. Plus, emtb ima jako široku ramu. Ali da, vidjet ću. Trebam nešto za more sada dva, tri puta, a opet, strah me uzimati nešto za 700EUR i onda da mi ne paše za emtb. Ali hvala na preporukama. |
![]() |
![]() |
![]() |
#43726 |
49%winner
|
Nemas frke sto je panorama gore. Bajkovi i ovako nece nikad dirati krov bio on limeni ili cak šiber. Bonus ti je sto se neces zajebat pa uletit pod nadstresnicu i pokositi bajk - jer imas vizualni podsjetnik heh. Nosaci na kuki su prakticni, ali ja ne bi na tome vozio nesto sto sam skupo platio. Neka te neki deda malo naguzi, auto nije problem, ali bajk ce nastradati - a tu afaik nema osiguranja. Ali dizati emtb na krov, da, to moras voljeti ![]()
![]() |
![]() |
#43727 |
Premium
Datum registracije: Jun 2005
|
Ja sam za sada prošao 4 tipa nosaca 😆 Moj prvi nosač je bio onaj što se stavlja na peta vrata s gurtnama. Pa sam imao nosač thule na kuku; pa krovne skije s rukom i sad imam skije s QR kvačenjem na vilicu. Svaki od njiih ima neke orednosti i mane, al nekako sam s ovim potonjim najzadovoljniji. Najgori što se tiče korištenja i vješanja je bio onaj što se fiksira na 5 vrata. Primao je 3 bajka i bilo je jako puno dodirnih točaka pa sam bajkove morao dodatno oblagati spužvama za cijevi. Krovna skija s rukom mi je yebavala karbon. Ako bi ju jako stegnuo uvijala bi karbon, a ako bi ju ostavio labaviju onda je bajk previše plesao i uvijek sam strahovao da neće bajk spasti ili oštetiti ramu. Onaj na kuku mi nije legao jer mi se nije dalo svako malo skidati nosač pa sam ga se riješio. Krovna skija ima TA i QR mount, bajkovi su čvrsti i nema drugih dodirnih točaka sem vilice. Sa svi tim nosačima sam išao svagdje. Po autoputu i po drndavim cestama i generalno nijedan me nije izdao. Imam frenda kojem je bajk izletio iz nosača na autoputu. Srećom nitko nije stradao sem bajka. Sam si je kriv zbog svoje gluposti. Imao je krovnu skiju s qr mountom, a on je između dosjeda vilice sa sve 4 strane stavio plastične podloške što je "vrištalo" na nevolju koja se i desila 😵*💫 Pazite šta radite i držite se uputstava ...
![]() |
#43728 | |
Premium
|
Daš nekakav link za ovaj najbolji? Hvala Citiraj:
![]() Mada karbonac, 23kg je tu, što je samo 2kg manje od aluminija. A i Sportline nije prenizak, tak da, ne znam kak ću to raditi. Zato i gledam kuku. Zadnje izmijenjeno od: Mommistake. 05.07.2023. u 09:01. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#43729 |
PRO
Datum registracije: Apr 2010
|
a gle, sve je pitanje koliko ćeš često otvarati gepek. Ja ga zaista ne otvaram često, a i ne vozim hrpu prtljage kad idem biciklirati, tako da sve mogu preko zadnjeg sjedala dohvatiti. S druge strane, manji je otpor zraka, pa se i manje goriva potroši i brže ide na uzbrdici, što je opet plus. Mana je što ima dodirnih točaka. uvijek naslonim pedalu na registraciju i stegnem, glumi mi odbojnik od karoserije. funkcionira dobro, ali mislim da je to od auta do auta.
![]() |
#43730 |
Premium
Datum registracije: Apr 2006
|
Ja imam krovni nosač koji nikad ne skidam. Izađem iz stana s bajkom i direkt na auto i piči miško. Da moram svaki put vaditi nosač, njega tegliti i stavljati na auto, pa onda bike.. Brzo bi to odjebao. Ako misliš samo par puta godišnje voziti bike na autu onda ok. |
![]() |
![]() |
![]() |
#43732 | |
Premium
Datum registracije: Mar 2003
|
Citiraj:
Kod krovnih nosaca takodjer treba biti svjestan da su gore bicikli, pogotovo ako se auto parkira u garazu, a i ducani su problem, cesto imaju onu stangu/gredu za visinu vozila. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#43733 | |
Premium
|
Citiraj:
ovaj na kuku se montira unutar 30 sekundi. nakon što 30 sekundi montiraš kuku. dakle 1 minuta i onda postavljanje bicikla. ali je mannja muka nego dizat bicikl na krov. ili spuštat bicil iz stana na 2 katu. ali moraš imati kuku na autu. ja nemam krovne kopče za krovne nosače. tko zna, da sam to imao a ne kuku možda bi i ja tako... ![]() okolina utječe na razvoj čovjeka, ne obratno. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#43734 |
Premium
|
Ma ja imam sve, i kuku i krovne i sve imam, ali nekak mi je ova kuka bolje riješenje. Prvo, imam samo jedan bajk i samo će se jedan voziti 99% vremena. Drugo, ne mislim imati nosače stalno gore, bez obzira jesu li krovni ili ne, skidaju se svaki puta (panorama, krov koji se otvara gotovo cijeli itd.) Treće, eMTB je u pitanju, cca 23kg, tako da je krov onako, dobar challange. Četvrto, za sada ne mislim ići na autoput ili dalje ture s tim, 20-30km vožnja autom, gradskim i prigradskim cestama, tako da mislim da ovo za kuku bude poslužilo. Montaža i demontaža 1 min, stavim u gepek ako smeta. Koliko vidim, nema idealnog riješenja, samo onog koji mi više odgovara. |
![]() |
![]() |
![]() |
#43735 | |
Premium
Datum registracije: Aug 2008
|
Citiraj:
Napravio sam sad cca 1200 km vecinom autoputa i jako sam zadovoljan. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#43736 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() Automatski pada u vodu. ![]() Ali hvala na linku. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#43737 |
Premium
Datum registracije: Aug 2008
|
Isto tako je i kod thula, svi nosaci tog tipa imaju istu nosivost. Ali napisao si da ces vecinom voziti jedan bicikl. Ja vozim karavan pa mi je bilo bitno da ima opciju nagiba, zato izbor pao na peruzzo. I ako imas emtb trebat ce ti Cross-bar Frame Adapter. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#43738 |
Premium
|
Da, vidiš, to nisam gledao da i Thule ima to. ![]() Hvala! ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#43739 | |
Premium
|
Citiraj:
mommy, naruči prek weba vidi kak stoji pa moš vratit. s obzirom da je bajk 23 kg, po meni ništa osim oslonaca bicikla na kotače ne djeluje sigurno za 120-130 km/h po AC |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#43740 | |
Premium
|
Citiraj:
Ništa, naručiti ću ovaj thule za 70EUR do kad ne dođe eMTB pa ću uzeti ovaj za kuku za 500-600EUR, nemam druge. Za sad će i moj Cube biti dovoljan za "po bregima", a pošto ej to bike od 12kg, mogu ga voziti i s tim jeftinim. |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|