|
|||||||||||
|
|
#391 |
|
Premium
Datum registracije: Jul 2021
|
Ode svijet u krasan... Znači uskoro više nećemo moći javno napisati proizvod A mi se ne sviđa jer mu fali ...
|
|
|
#392 | |
|
Premium
Datum registracije: Sep 2011
|
Citiraj:
Ma glupost, nema teoretske šanse da bi dobili ovu tužbu. Al glup potez samog distibutera, negativna reklama kao ova je najgora reklama. |
|
|
|
|
|
|
|
|
Oglas
|
|
|
|
#393 |
|
Premium
Datum registracije: Feb 2007
|
Aj se ti usudi ic u tuzbu u hrvatskoj.... Eno onaj stari je što mu se sin uselio u kucu i nije tio placat racune, stari iskljucio struju, roknilo mu 500e kazne i sudski troskovi. Starom, ne sinu ![]() Zadnje izmijenjeno od: OuttaControl. 16.12.2025. u 14:02. |
|
|
|
|
|
#395 | |
|
Premium
|
Citiraj:
Da, sustav je napravljen tako da je teret dokaza na tužitelju, i puno bolja uloga je uloga tuženika. Ista stvar, kada sudac ne zna/nije sposoban lakše mu je napisati presudu kojom se odbija tužbeni zahtjev, nego presudu kojom se usvaja tužbeni zahtjev. Što se tiče tog slučaja o kojem pričaš, nemam pojmu koju kaznu je ocu izreklo, s obzirom na visinu od 500,00 eura sin je vjerojatno ustao tužbom radi smetanja posjeda radi isključenja struje |
|
|
|
|
|
|
#396 | |
|
Premium
Datum registracije: Sep 2006
|
Citiraj:
Da da ![]() Firma je tim glupom potezom prvenstveno sebi napravil negativnu reklamu, puno goru od bilo čega što je taj video mogao izazvati. Ali tužba u Hrvatskoj.......kakav god ishod bio možeš biti siguran da te čekaju godine i godine patnje. Od svih trulih dijelova ove države, pravosuđe je bez ikakve dvojbe najtruliji. Tu su potrebne radikalne mjere, koje se dakako nikad neće sprovesti. Još su za nagradu dobili povećanje plaća u prilično brutalnom postotku, otkad rade još i manje naravno. |
|
|
|
|
|
|
#397 | |
|
Premium
|
Citiraj:
Koje radikalne mjere bi proveo? Što se tiče sudaca, ima ih više nego ikada, imaju manje predmeta nego ikad, a država ih i dalje zapošljava na lopate. Kad sam ja počeo raditi 2007 godine jedan sudac općinskog suda je u svojoj referadi imao po 800 parničnih predmeta, prosječno vrijeme da Visoki trgovački sud Republike Hrvatske odluči o žalbi je bilo 3-5 godina, Vrhovni sud isto tako 3-5 godina da donese odluku. 2025 godine sudac Općinskog suda ima u svojoj referadi 200 parničnih spisa, VTS odlučuje povodom žalbe u roku od 6 mjeseci. I to ne zbog toga rade svoj posao bolje (dapače, kvaliteta odluka je pala dramatično), nego zato što nema više predmeta. |
|
|
|
|
|
|
#398 | |
|
Moderator
Datum registracije: Jun 2003
|
Citiraj:
Vjerojatno je mali živio u kući od starog. I to se zakonski smatra dom. A pošto su otac i sin kači ih obiteljski zakon. Ako je stari isključio struju prijavljen je za ekonomsko nasilje. Ali da je otišao na elektru da to elektra napravi zbog dugovanja to je već drugi par cipela. Vjerojatno ga je neki odvjetnik savjetovao i rekao mu da je to Samopomoć umjesto ta su tužili sina i tražili uvođenje u posjed od strane suda. Te parnice danas ne traju duže od 6 mjeseci.
|
|
|
|
#399 |
|
Premium
Datum registracije: Sep 2006
|
Nešto slično kao Reagan kad je otpustio sve kontrolore leta ![]() Jasno, za tako nešto mi trebaju diktatorske ovlasti, neograničene diktatorske ovlasti, onakve kakve je tražio Mladen Schwartz u legendardnom predizbornom programu na HRT-u ![]() 1. Momentalna suspenzija svih sudaca 2. Revizija njihovog rada 3. Povratak na posao onih koji zadovoljavaju, ostali dobijaju izvanredne otkaze i zamjenjuju se chat gptom, geminijem, studentima itd. Nebitno zapravo, sve je bolje od toga da ljudi umiru dok čekaju desetljećima na svoje presude. LLM-i su genijalni zapravo za takav tip posla jer je suhoparan i naporan, idealna stvar za njih. Pobogu, dan danas studenti prava u zg uče NN napamet, kakvog to smisla točno ima. Trajanje parnica je meme kod nas, kad malo bolje razmislim ove tri točke uopće nisu radikalne, radikalno je da možeš umrijet dok 20 godina čekaš na razrješenje nekakvog imovinskog spora koji ti je vezan uz egzistenciju. Jasno, to su sve tlapnje, iako bi ove točke bile popularne u narodu . Efikasan i brz pravni sustav je temelj koji razlikuje ozbiljne države od afričkih i sl. vukojebina. Zato smo mi puuuunoo bliže ovom drugom a ruku na srce, kad se pogleda neko opće stanje domaćeg življa, njegova razina lijenosti, pokvarenosti, (ne)sposobnosti i pameti, vjerojatno je situacija objektivno i puno bolja nego što to zaslužujemo. |
|
|
|
|
|
#400 | |
|
Premium
|
Citiraj:
Više manje sa svime se slažem, uveo bi re-certifikaciju svakih pet godina + pisani test i psiho test. Al ovo boldano je totalan fail. Pokušao sam pronaći moj razgovor sa CHAT GPT om gdje sam mu postavio konkretno pitanje. LLM odgovara samouvjereno članak 100 stavak 3 Ovršnog zakona. Ja gledam odgovor, gledam Zakon i govorim mu ali Ovršni zakon nema članak 100 stavak 3. Niti takav tekst postoji u ovršnom zakonu. LLM odgovara u pravu si, mislio sam na članak 400 stavak 8. Ja gledam zakon, nema ni tog članka.Niti takav tekst postoji u ovršnom zakonu. Pitam ga koji zakon koristi, LLM koristi zakon iz 2020, iako su bile dvije izmjene zakona nakon toga (2022 i 2024). Zaključno, LLM izmišlja zakonske članke, i ne zna primjeniti pravo s obzirom na vrijeme. |
|
|
|
|
|
|
|
|
Oglas
|
|
|
|
#401 | |
|
Premium
Datum registracije: Jul 2021
|
Citiraj:
Trebalo bi ga trenirati samo za određenu državu i zakone. Moje mišljenje a i moguće da sam u krivu s razmišljanjem.
|
|
|
|
#402 | |
|
Premium
|
Citiraj:
ne,ne, LLM to ne razumije. Znači ja sam mu postavio parametre: 1. Koristi isključivo važeće zakone sa zakon.hr 2. koristi isključivo hrvatsko pravo. Ovaj daje izmišljene zakonske članke, i koristi srpsko pravo ![]() |
|
|
|
|
|
|
#403 | |
|
Premium
|
Citiraj:
Standardna halucinacija. Takav modus operandi sam isto primijetio: - izađe s podatkom koji se lako provjeri i ne postoji - upozoriš ga da to ne postoji - odmah se ispravi u stilu: "sorry, mislio sam na to i to" - i tu opet provali nepostojeću kombinaciju ![]() Za pravne situacije čujem od dosta ljudi da su dobivali upravo tako citate iz nepostojećih članaka zakona. |
|
|
|
|
|
|
#404 | |
|
Premium
|
Citiraj:
lako što si dobivao citate iz nepostojećih članaka, recimo da je taj članak postojao u nekoj ranijoj varijanti zakona, pa je ukinuti izmjenama i dopunama, nego je on doslovno izmislio zakonske odredbe koje nisu nikada postojale u niti jednoj varijanti zakona, da mi pomogne u rješavanju situacije koje imam. |
|
|
|
|
|
|
#405 |
|
Premium
|
Nema tu zasad pomoći, tako nažalost rade ovi današnji sustavi koje nazivaju "AI". Da bi davao koliko toliko dobre rezultate, mora biti treniran na skupu podataka koji odgovaraju problemskoj domeni. Chat GPT je LLM opće namjene, nije strogo treniran na tim podacima. Da ga nahraniš svim dosad postojećim zakonima RH (i samo time), vjerojatno bi radio bolje, ali i dalje bi bio podložan izmišljanju podataka kad ne zna odgovor. A u tom slučaju si dobio "glorificiranu tražilicu" kako je to netko bio naveo tu na forumu ![]() |
|
|
|
|
|
#407 |
|
Premium
|
U firmi smo nakon par tečajeva i sl. gledali kako da dignemo LLM da obrađuje helpdesk zahtjeve, nahraniti ga dokumentacijom itd. Na kraju odustali, komplikacija žešća, izgleda da će uprava to outsourceati na neku vanjsku firmu. Vele da im je prihvatljiv rizik da "AI" povremeno korisnike malo odvede na krivo ![]() |
|
|
|
|
|
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|