|
![]() |
#361 | ||
Premium
Datum registracije: Aug 2004
|
Citiraj:
Ne bih uzeo niti jednog od ta dva Radeona. Novi crveni Sapphire sa heatpipe hladnjakom ili neku jeftiniju referentnu (Cub3D, Connect3D). Ako ne mora biti ATI onda ovo: http://www.vemil.hr/OpisMP.aspx?Sifra=1130164 Citiraj:
Zadnje izmijenjeno od: stef. 16.03.2008. u 09:21. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#362 |
Bill Gates
Datum registracije: Jan 2007
|
A jel mi moze samo jos netko potvrditi dali ove s novim hladnjakom imaju posebno odvojen hladnjak za VRM i RAM? Kao kod referentnih verzija. Da se ne moram muciti s jezicima, samo accelero. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#363 |
PizzoZder
Datum registracije: Jan 2003
|
Ako pitas za Sapphire 3870, odgovor je da. Imaju odvojene heatsinkove za memu i vrm, ja sam samo vf900 puknio na nju i sve 5.
Prodajem kucu na klizistu.. Nije puno presla..... Member Of PC Ekspert 100+kg Demolition Squad NAJNOVIJE = Povoljno RAM..http://www.downloadmoreram.com/... tor i AMD kupili.... NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera |
![]() |
![]() |
![]() |
#365 |
Guest
|
ovi iz atija su fakat tudumi...tek s riva tunerom sam uspio zavrtiti fan na 35%, a inace je non stop na 5%...i sada je pod opterecenjem oko 25-30 stupnjeva manja temperatura...pa sto im je tako tesko to napraviti da se automatski regulira :S |
![]() |
![]() |
#366 |
Guest
|
isto tako jedna od grafa malcice pisti dok radi...kaj da to reklamiram? kakve su tu reakcije servisa ako je sve drugo ok?...ne cuje se bas tako jako, ali je primjetno |
![]() |
![]() |
#367 |
Premium
Datum registracije: Sep 2007
|
![]() Eto, nema 2 mjeseca kako sam uzeo ovu konfu iz profila, uglavnom sam zadovoljan al mi neke stvari baš nisu jasne. 1. Instalirao sam Hitman Blood Money, u principu radi dobro, sve postavke na max OSIM AA. Naime, ako ga podesim na 16x, igrica trza da se praktički ne može ni igrat, tek kad smanjim Anti-Aliasing na 2x, onda je OK. Nije da mi taj AA igra tolku ulogu, igrica ovak i onak izgleda odlično čak i bez AA, nego mi nije jasno, kako mi Call of Duty 4 i Unreal Tournament 3 rade sa svim mogućim postavkama na MAX, i onda me zeza igrica stara par godina? Sve vrtim na 1440x900. 2.Probao sam cloknut grafu, išo sam na ATI CC Overdrive tamo i pokrenuo Auto-Tune (znam da je to bolje radit preko ATT ili Rive, al čisto da probam), on mi "clokira" grafu sa 800/1170 na 815/1185 (???) ![]() Općenito me clokanje zanima za tu grafu, jer mi je Crysis zapeo za oko, a kako čitam po nekim forumima, sa ovom svojom konfom ću ga normalno moć igrat na rezi 640x480 ![]() 3.E, taj hladnjak na grafi, jel se isplatilo pljunut par sto kn više za PCS verziju, il taj ZEROthermov hladnjak niš puno ne pomaže u usporedbi sa referentim hladnjakom? 4.Planiram instalirat Vistu Ultimate, zanima me u biti šta je sa driverima za ATI, jel to donekle dovedeno u red što se Viste tiće il je bolje čekat još? 5.Gdje na ovom forumu mogu (i da li mogu) stavit nekakav oglas za svoj stari komp? Skuplja prašinu doma ![]() I da, neznam jesam napiso gdje, imam instaliran WinXP SP2 (i uredno ih updejtam), Catalyst 8.3, i za matičnu imam sve zadnje drivere i BIOS, ako to šta kome znači. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#368 |
.
Datum registracije: Dec 2005
|
Čim ne znaš gdje postaviti oglas za prodaju starog kompa, to govori sve... Hint: Tržnica Čitaj stare teme, barem ih o 3870 i 8800GT karticama ima gro ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#369 | |
Premium
|
![]() Citiraj:
ne bi vjerovo, al tražio sam po temama prije nego što sam postavio post,al nisam našo nešto što bi mi moglo konkretnije odgovorit na moja pitanja,vidio sam i za sapphire i club3d upite, ali za powercolor pcs nisam vidio. mora da sam ćorav, pa idem još potražit. hvala. ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#370 | |
Guest
|
Citiraj:
1.Probaj sa nekim drugim driverima 2.Probaj sa ATITool-om,i pazi na temp. 3.daj SS svoje grafe ili link,jer kako da znamo šta sa čime uspoređujemo? 4.(ovo puštam "vistašima" ![]() 5.(dobio si odgovor,no ja bih dodao : obavezno pročitaj Pravila prije postanja na Tržnici,uštedi svima truda ![]() |
|
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#371 | |
Premium
|
Citiraj:
2.budem ![]() 3. SS? sorry ne kužim. jel misliš na nekakve specifikacije grafičke, il sliku il kaj? možda pitanje nije bilo jasno, znači uzeo sam PCS verziju grafičke sa tim ZEROtherm hladnjakom gore, bila je jedno 100kn skuplja, pa su se našli neki pametovat mi da je to bačen novac i da čak lošije hladi od referentnog ATI-jevog hlađenja. makar, pod opterečenjem mi graf uredno radi na 44-46 stupnjeva, mjerio ATITool-om. evo i slike http://www.powercolor.com/Global/big...image_a_xs.jpg ljepo zgleda, a kolko je korisno, ne znam. radi OC mi je bitno to. ak je loš hladnjak, neću se ni trudit zezat sa taktovima. 4. pending....... 5. pročito sam pravila prije. mislim da je sve po propisima postano ![]() Zadnje izmijenjeno od: Atrax. 17.03.2008. u 19:29. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#372 |
Guest
|
Ma,samo ti vidi šta ATITool kaže,te load temp.(ako su takve kako kažeš) (i to za default clockove,jel'da?) definitivno obećavaju.Mislim da bi,po tome sudeći,mogao dobro proći što se OC'a tiče... ![]() I,da,mislio sam na screenshot(SS) tvoje grafe... I nemoj zaboraviti još nešto (a dobro bi bilo da se toga sjete i oni kojima određeni model grafe odstupa od prosjeka po temp.,pa se čudom čude ![]() ![]() E,da,ono pod "stavkom pet" je bilo više preventivno,nadam se da se ne ljutiš... Sretno! |
![]() |
![]() |
#373 | |
Premium
|
![]() Citiraj:
imam hladnjak taj na grafi, na proci, 2 ventilatora na kučištu i oni od napajanja, ništa extra. al mogu ti reć da fini propuh radi, nekome bi smeto taj zvuk propuha, al meni paše ![]() vidti ću sa atitoolom. ne ljutim se, skonto sam namjeru. hvala! |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#374 | |
Premium
|
![]() Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#376 | |
Premium
Datum registracije: Feb 2007
|
Citiraj:
0.27 beta radi normalno, imao istih problema te skinuo 0.27 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#378 | |
Premium
|
![]() Citiraj:
![]() skinul sam ovaj 0.27 sad, idem probat. edit: evo radi, sam nekaj tu ne štima. pokrenuo sam find max core, došlo je sa 800 na 950, onda se ekran resetiro (tj, grafička pretpostavljam) i moro sam resetirat komp. to mi se zna nekad dogodit, dvaput već do sad, prvo se sve smrzne, komp nastavi radit, al na monitoru nema slike. komp ne reagira na niš, osim na reset tipku. jel to može bit do napajanja??? imam chieftec 450w. to mi je već drugo koje sam stavio u ovu konfu, jer prvo (codegen 400w) mi nije moglo ni podić win. jel može bit da je preslabo napajanje za OC? Zadnje izmijenjeno od: Atrax. 18.03.2008. u 23:11. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#380 |
Premium
Datum registracije: Nov 2006
|
@Atrax Napajanje ti je dovoljno jako.Jesi tražio max. takt memorije?950mhz ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#381 |
Guest
|
Granica je tamo gdje počinju artefakti,a ne gdje se resetira(za ATITool,mislim). Čisto sumnjam da bi ti išlo do 950(ili blizu) za core bez ikakvih prethodnih artefakata ili v-moda(jedino ako nije tvornički dignuta voltaža).No,opet sa druge strane,sve je moguće ![]() Kažem ovo,jer su 3870 po ugrađenim GPU prilično uniformne što se tiče max.dometa za određenu voltažu&hlađenje... |
![]() |
![]() |
#382 | |
Premium
|
![]() Citiraj:
![]() i čim pokrenem to, čuje se ko lagano pištanje iz gafičke, jako tiho, al se čuje. najbolje da ručno probavam do kolko ide pa ću vidit, 10 po 10MHz. a to kad sam restarto komp, ati tool se automatski digo i pisalo je da je max core clock 920MHz, to je valjda to onda. nije da imam neku potrebu clokirat, da se nebi sad velka rasprava i problemi radili oko toga, čisto me zanimalo, jer znam da sam staru 9600xt uspio dosta dić, pa me zanimalo kak se ova ponaša. znači do napajanja nije valjda. već sam u glavi počeo računat kolko će me izać još jedno napajanje ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#383 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#384 |
Premium
|
max takt memorije mi je izbacio 1224MHz(2448MHz-nije mi jasno zakaj se sa 2 množi, al tak svugdje piše). ponovo sam tražio max core, i opet mi je prijavio 918MHz, nakon što je došo do 950 i resetiro se. |
![]() |
![]() |
![]() |
#385 |
Premium
Datum registracije: Nov 2006
|
mislio sam da može potegnut do 2600mhz. čist ok je tih 2448mhz, al možda bi moglo i više. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#388 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() najviše me zapravo zanima kolko ova proca može podnijet, al to nije za ovaj podforum, tak da neću o tome. možda je već neko postao o tome, idem vidit. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#389 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
gigybyte HD3870 problem
nedavno sam kupio navedenu karrticu i radilo je sve ok do jucer kad je pocelo u America's Army-u "zatrza slika, blokira pa se pojavim 5 m dalje i onako kao da slika dobije vise boja, nekako drukcije izgleda nego 30 sec prije". pomislio sam da je lag ali nije. izađem iz igre, pokrenem seriju i ista stvar, zamrzne sliku, cujem zvuk i onda nakon par sekundi nastavi. uninstalirao sam 8.2 ccc i stavio 8.3 ali opet ista stvar. AMD Athlon 64 X2 4200+, 2 GB rama, asus a8ne-fm maticna ima tko kakvu ideju? |
![]() |
![]() |
![]() |
#390 |
Premium
Datum registracije: Jun 2007
|
Uninstall svih driver od grafička, driver cleaner pa pokušaj opet staviti 8.3 |
![]() |
![]() |
|
|