|
![]() |
#361 |
Premium
Datum registracije: Feb 2005
|
Kak nemres staviti ako ti je graf. kartica vec u donjem slotu, mozes staviti pasivac koji hoces. Mislim kaj ti izigravas, daj ljepo napisi kaj hoces-nemoj lupetet tek tolko da lupetas!!!!
![]() |
#362 |
Premium
Datum registracije: Jun 2005
|
I opet svi na mene ![]() pa sam se ispričal da sam krivo napisao i da mi je karta u 2nd slotu. Pogriješio sam!!! ![]() Jako dobro mi izgleda ono ABitovo riješenje sa heatpipeom koji onda toplinu šalje prema MOFSETima i tako hladi chipy...very cool 'n' quiet |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#363 |
Premium
|
Ti si napisao nešto ranije da ti grafa smeta za neki bolji chipset cooler-ako sam dobro skuzio. Sada ti je grafa 2 drugom pci-e slotu- ako sam dobro skuzio. PA STA TE ONDA SPRECAVA DA STAVIS NEKI DRUGI COOLER NA CHIPSET???? I zasto onda tu na forumu pricas cijelu pricu kak ti nekaj ne pase???
![]() |
#364 | |
Premium
|
Citiraj:
Kako je neces moci staviti ako ti je u donjem pci-e grafa, fakat si tulav ili se pravis takvim. Stvarno mi nisi jasan.
![]() |
![]() |
#365 |
Premium
|
jooooj ne opet... htio bih i da gornji slot ostane funkcionalan... ma neću postat u ovom topicu vise ak stvarno nije potrebno jer ono... JA IMAM DFI nFORCE4 Lan Party SLI-DR ploču. SLI znači Scalable Link Interface a.k.a. tehnologija koju je nVidia preuzela kupnjom legendarnog 3DFX-a (neznam točno kako se piše, ali oni su proizvodili Voodoo kartice koje su imali mogućnost spajanja u SLI) sada ćete svi po tome kak SLI nije vrijedan novca itd .... ali nebih htio opet za 3-4god mjenjat cooler od chipya kada _možda_ budem u prilici dodati i drugu grafu i isprobati kako to sve ide...... eh ajde prporučite (molim vas ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#366 | |
Premium
|
Gle, ako nekaj ideš pitat tj. ako želiš da ti se pomogne onda nevedi sve kako spada, a ne u djelovima. Citiraj:
Prvi put si se sjeo za komp prije lafo godine. Nemoj se forsat. A kaj se tiče coolera, Jelc ti je stavio link za Vanteca ovdje-3/4 stranice unazad tako da neznam zakaj ponovno pitaš isto pitanje?
![]() |
![]() |
#367 |
Super Moderators
Datum registracije: May 2002
|
Bez bilo kakvih modifikacija- ja sam vidio samo taj Vantec. Sve ostalo treba malo prilagoditi. |
![]() |
![]() |
![]() |
#368 |
Premium
Datum registracije: Nov 2003
|
Da se uključim malo ak ne smeta... ![]() Meni je NB cooler bio glasan već od malo Battlefielda 2 i nakon par savjeta odavde rješio stvar,grafa u drugom slotu,jumperi u SLI položaju i u biosu namješteno da se vent počne max. vrtiti tek kod 56 stupnjeva.Jedan vent puše u visini NB.I nije više toliko bučan. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#369 |
Premium
|
Meni je isto bio glasan dok ga nisam skinuo, maknuo ono poluljepilo s njiega, malo ga spolirao(završna obrada mu je katastrofa-koda su konji orali-imao je žljebove po sebi) i namazao sa AS Ceramique i sada mi temperatura ne prelazi 44°C, ali kaj je još važnije rpm-i su ispod 4500.
![]() Zadnje izmijenjeno od: Gigi1. 23.09.2005. u 11:02. |
![]() |
![]() |
![]() |
#370 |
M.U.P.
Datum registracije: Sep 2004
|
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#371 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#372 | |
Premium
|
Citiraj:
Odi na ovom threadu stranicu dvije iza i vidjećeš da je Paske naveo link gdje govore o razlici,on ima tu NF4-D ploču. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#373 |
Premium
|
Zanimljiv thread,ima puno informacija... http://forums.theoverclocked.com/showthread.php?t=203 a evo i za TCCD memu: TCCD DFI NF4 guide ps.:upravo vozim na @620mhz DDR 2.5-4-3-7 1T stabilno nakon ovog.(32M Super pi,Prime 95,BF2) Zadnje izmijenjeno od: ivan OS. 25.09.2005. u 15:34. |
![]() |
![]() |
![]() |
#374 | |
Super Moderators
|
Citiraj:
Uf, pa taj smo ljink postali po forumima sto puta, kak ga nisi vidio??? ![]() Nego, dosta se ljudi žali na rušenje i nestabilnost kompa poslije flashanja sa WinFlash-om. Ja koristim diskete, tko nema floppy najsigurniji (i preporučeni način) je flashanje sa CD-a. Kako to napraviti možete proučiti tu: Tmod's - Ultra Infinity - LanParty "B" - nF4 LanParty Bios Flash CD http://www.dfi-street.com/forum/showthread.php?t=22031 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#376 |
M.U.P.
|
noob alert
Dakle danas sam upogonio nf4-d i za sad je ok(bios ko biblija,layout....), ali imam problem ![]() Neče postat ako su rami u DC modu(naranđasti-naranđasti) nit u SC(žuti-žuti). Posta samo kad su u slotovima 1-2(žuti naranđasti) mema je pqi2x256 I jel postoji neka fora da stalno nemoram stiskat f1 jer mi kenja za slotove. I koji bios bi preporučil? Ovo su tek neka pitanja u startu ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#377 | |
Super Moderators
|
Re: noob alert
Citiraj:
Flashati sa diskete ili CD-a. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#378 |
M.U.P.
|
Kolko sam skužio po dfi forumu ovo 310 znaći datum kad je bios napravljen? Ako da onda njega imam gore I još jedna zanimljiva stvar cpu-z ne očitava pločicu u drugom slotu nego u trećem i memorija radi na 2t@333:confused: Jel moguće da je ploča u kurcšlusu? |
![]() |
![]() |
![]() |
#379 | |
Super Moderators
|
Citiraj:
Nisam imao još PQI u kompu pa ti ne znam ništa pametno reći. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#380 | |
Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#381 |
Super Moderators
|
DFI nF4 SLI-DR Expert
I kaj velite? Nema više jumpera za SLI, slotovi za grafe su puno više razmaknuti da grafa ne jaši po chipset cooleru, tri PCI slota... Novi layout -memorijskih utora i socketa, mislim da nema više ni hrpe molexa koje treba uštekati u ploču. 8-pin power connector(stari je 4 pinski), 4-phase PWN (prije 3-phase), manji Karajan TM 8-channel audio modul. Sve u svemu kak oni vele-" improved layout, new BIOS setting, and better overclocking performance" http://www.bit-tech.net/content_imag.../sliexpert.jpg Sad će ipak biti više mjesta za napraviti bolje hlađenje chipseta ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#382 |
Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
A jesu ga zasrali sa memom i socketom...a i opet ce grafa jasit na cipsetu ak je u prvom slotu....mislim da ipak nisu nekaj poboljsali layout ![]() hladnjak od proca npr freezer ce bit okrenut prema gore i puhat ce nigdje jer nije vise ispod napajanja, jedino novi freezer, sonic tower ce puhat prema van iz kucista ali preko meme tak da ne znam bas kak ce to funkcionirat...meni se vise svida ova kak je sada...
![]() |
#383 |
-------
Datum registracije: Aug 2005
|
Jedino pozitivno je to da su maknuli jumpere. Kolka pa je cijena tog ''čuda tehnike''? |
![]() |
![]() |
![]() |
#385 |
Premium
|
Oni uvijek nešto s tim mema slotovima izvode... ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#386 | |
Super Moderators
|
Citiraj:
I dodatno 4 pinsko pored i jedan molex konektor+jedan floppy konektor. Sad nema dodatnih (molex i floppy) nego je umjesto dodatnog 4 pinskog 8 pinski konektor (na istom mjestu gdije je sada 4 pinski) |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#388 | |
Super Moderators
|
Citiraj:
Možda su to sad riješili da se podešava samo u BIOS-u. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#389 |
M.U.P.
|
Bezveze. Stari layout je kud i kamo bolji. Jedino što valja je dodatni 8-pinski da se nemora razvlačit dodatnih kablova po ploči. |
![]() |
![]() |
![]() |
#390 |
Premium
|
Po meni je layout lošiji-neznam zakaj su mjenjali poziciju memorijskih utora-stara pozicija je bila puno bolja, grafa i dalje prolazi iznad coolera za chipset ali ne tolko ko prije. Jedino kaj nema jumpera sa sli. Sve u svemu nis posebno, cak i losije.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|