Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Ostalo > Svaštara
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 24.09.2014., 15:57   #38701
riceburner
SCSI Freak, deda :P
Moj komp

riceburner's Avatar

Datum registracije: Sep 2009
Exclamation

jucer bio u keindlu, pokupio zadnju litru caffelatexa i tako jos malo gledam po ducanu i spazim da imaju hrpu guma i kao neki popusti...
pitam lika jel imate koju UST gumu na lageru, on meni veli NE, imamo samo schwalbe, geax i kendu...

riceburner je offline   Reply With Quote
Staro 24.09.2014., 17:39   #38702
Nik
Premium
Moj komp

Nik's Avatar

Datum registracije: Mar 2003
Citiraj:
Autor zubich Pregled postova
ALI reko mi lik da garancija vrijedi samo na kupljene kotače kod njega (znači komplet složene a ne da mu ja dopeljam obruče i nabe), s nekim hintom kao: "ali ako ti pukne žbica, donesi mi pa ću ti zamjenit"... vrlo vjerojatno računajući na to da žbica i nije neki trošak a ovak ostaje na dobrom glasu.

uglavnom, nakon jedne aktivnije vožnje po kamenjaru sam mu odpeljao kotače na centriranje ponovno i od onda je sve ok... s obzirom koliko ću se sada opet voziti (po sljemenu) vrlo vjerojatno će ostati ko nove do sljedečeg ljeta.
Ja nisam imao takvih problema/opaski, a nabe i obruci su bili izvana, dok su zbice i ruke bile iz MSB-a.
Takodjer sam odvozio malo vise zestokih kamenjara i jos kojekakvih cudesa u tih ~2.5g, zestokim tempom, i sa zestokom masom (100kg+).
A otisla samo ta jedna jedina zbica
Nik je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 24.09.2014., 19:09   #38703
logitek
Premium
Moj komp

logitek's Avatar

Datum registracije: Nov 2010
danasnje sljeme je bilo prohladno, nadobudno sam krenuo u kratkim do gore i bome sam pozurio do vrha
na vrhu cca 5'C, osim kad se makne sunce i zapuse vjetrić, onda je jos nize

zato nosite dugu obleku
logitek je offline   Reply With Quote
Staro 25.09.2014., 10:52   #38704
Irvin
Registered User

Irvin's Avatar

Datum registracije: Dec 2008
Sljeme?

elem raja,

jel ne'ko za sjutra (petak) na breg skočiti? Prognoza je eXtra, a vreme polaska meni fleXible

vozdra,

EDIT: dgv je - u 12h smo Ruza i ja kod tunela pa bujrum ko mere

Zadnje izmijenjeno od: Irvin. 25.09.2014. u 21:28.
Irvin je offline   Reply With Quote
Staro 26.09.2014., 12:37   #38705
pero_dinamit
Registered User

pero_dinamit's Avatar

Datum registracije: Mar 2011
U ned je RedBull Rampage 2014

I već je pao prvi pad na treningu, na svu sreću bez posljedica za vozača.

Treba imati muda za to...
pero_dinamit je offline   Reply With Quote
Staro 26.09.2014., 20:44   #38706
Irvin
Registered User

Irvin's Avatar

alaj sam se naNOSio, baš sam se naNOOOSio

...al nizbrdo...

Ruža i ja laganini danas gore, usput sretnem Fizija i njegovu raju, gore malko cuga+pljuga i veli Ruža da bi mogli na 57-icu, a meni kez od uva do uva. Zadnji put sam je vozio onda kad su me safatale one ljudožderke na onoj singlici koja je obrasla a to je bilo negdje okolo 10. Jula (srpnja)...od tada se nakanjujem da odem sa kosom to pomlatit, ali eto hajd vamo pa hajd tamo...i nikako da odem.

Ruža veli da snima, meni nekaj baterija šteka...i krenemo mi...a mene opet k'oda je sa lanca pustilo...ipak se snima

gaas, gaaas i prvo što sam primetio da nije isto k'o nekada jesu vododeračine, i to prvo na onom brzom delu kroz šumicu prije ona 2 dropa, prije prvog izlaza na cestu...deračine su sa leve strane i može se kroz nju samo pazit da prednji ne ufati rub...mislim da je sa leve strane...zapravo dobro mislim jer da su mi se pomešale strane nakon pada, onda bi sada bio u Prečkom, a ne u Soblincu. Dobro je, mor'o sam iščekirat

...prođem to...kamenjar lagano i dolazim na prvi drop, OP, op, bzzzz, TAČKA, full STOP na vugla, OTB. Pogledajte taj r(P)atnički pogled

Kaciga: 1, 2, 3

+ malko zglob desne ruke (opet nakon rola, a taHman sam ga dobio)...+ u glavi onako osećaj dobre zabave, k'o inače...samo potres, bez ičega, malo potres

Nakon pokušaja brainstorminga, ostaje mi zaključak: voda je dobrano tekla preko tog dropa, dole na dnu je dovoljno mala da bude velika vododerina...tako da kad ga dropaš upada prednji u to i dalje se nemere rolat k'o prije 10. Jula...'ko ide bi trebalo samo momački čupnut prednji i gotova priča ili neku drugu liniju naći, možda ukoso ga pojest...

Ono što znam jeste, da ćemo uskoro Crocus i ja uzet mjeru nekim stazama, sa krampovima i lopatama, krećemo da borbenim planom vitamin-C, ipak zima dolazi.

U svom kratkom MTB veku, ovo mi je bio najgori pad (a im'o sam ih mašAllah) po čuvenju, jer kad mi je propo prednji bukvalno sam se zaustavio glavom momentalno a dole nije strmina već ravna ploha pa je udar identičan ovome, samo što je volvo Šved, a ja bosanac .

Prošli tjedan u sub sam na WC imo OTB preko jednog dropa preko greda, no nije ni blizu ovome jer sam se tada prebacio pa malko ramenom strugo (koje me i danas boli) pa postance glavom udaro, ali onako sve lepo u hodu kroz par m, a ovo je danas na naglo bilo .

Ostatak staze nema mina, kanali jesu isprani, dobrano ali ide...sklisko na mjestima jer ima dosta mahovine po svemu jer je mnogo vlage gore...zabavno

Bogu fala pa delam celi vikend...taHman malko za oporavak pa u pon opet

Živi bili i neka vam je radosno i berićetno za vikend
Staro 26.09.2014., 20:56   #38707
Cuky
jedan i jedini :D
Moj komp

Cuky's Avatar

Datum registracije: Sep 2005
"Gde niko nije iso nogom, on je iso glavom." Irvin Filipovic

Nego, salu na stranu, sretan oporavak

Dobro je i proslo obzirom kako si zaoro. Sreca pa je bosanska glava u igri

Dobro si reko, nema vise rolanja preko tog dropa. I mene je staza iznenadila nakon 2 mjeseca pauze i tu sam ga samo refleksno iscupo i dobro je proslo. Otad ga uredno dropam, ne pada mi na pamet vise rolat jer sam se prije te ljetne pauze zadnji put na tom mjestu skoro sabio zbog pokusaja rolanja.

Inace, voda/kisa je uradila cuda po stazama tako da su sad zbilja neke staze postale malo vise izazovnije/zahtjevnije. Al neka, bar dizemo ovaj nas "skill", ako to mozemo tako nazvat
Cuky je offline   Reply With Quote
Staro 27.09.2014., 09:01   #38708
Irvin
Registered User

Irvin's Avatar

traži se dobrovoljac :)

elem,

jučer dok sam čilao na prvim klupicama pogledam uokolo i vidi čuda, skontam da bi se nekaj dalo iskoristiti na usponu dok se drugi odmaraju, a ne'ko malo da adrenalina pokupi...naš maneken Ruža je zapravo okrenut u krivu stranu, treba dobrovoljac koji će gurat do gore i onda pokušat ovo skočiti, teoretski bi skica izgledala vako

Ovo mi je palo na pamet prije nego sam se naNOSio, tako da je isključena kategorija "neuračunjivost"

...jaz danas delam, a vama je vikend pa imate vremena...a k tome još i Rampage vikend pa da i mi nekaj damo od sebe...ja jučer malko krvi dao, vizir kacige...fali kože na nosu...

Update iskustva: kad sam se naNOSio, goGGle su mi grebale po podu i kamenje mi izgrebalo leću, i savijalo se prema očima, tada sam skonto zakaj goGGle, a ne naočale...barem meni

EDIT: nešto, vrlo, vrlo slično ovome, samo ja nisam stigao pružiti ruke...

Zadnje izmijenjeno od: Irvin. 27.09.2014. u 10:03.
Staro 28.09.2014., 14:22   #38709
Goc 101
Premium
Moj komp

Goc 101's Avatar

Datum registracije: Aug 2011
Ima li kakvih preporuka za bajk do 2500 kn? Prijatelj me trazi preporuku a nisam bas u trendu.
Koliko sam vidio sad su vise manje u svim trgovinama 20% popusti na gotovinu. Jedini uvijet koji on ima je da mu rama bude sto veca.
Goc 101 je offline   Reply With Quote
Staro 28.09.2014., 18:20   #38710
Nebelwerfer
Nebelwerfer
Moj komp

Nebelwerfer's Avatar

Datum registracije: Apr 2004
Oglas

Oglas
Staro 29.09.2014., 19:08   #38711
Irvin
Registered User

Irvin's Avatar

kino

elem raja,

večeras kinooooo

EDIT: sjutra, utorak, smo u 10,30h kod tunela

EDIT2: jel vama dela kino?

Zadnje izmijenjeno od: Irvin. 29.09.2014. u 21:05.
Staro 29.09.2014., 21:14   #38712
pero_dinamit
Registered User

pero_dinamit's Avatar

Datum registracije: Mar 2011
Dela, dela kino
pero_dinamit je offline   Reply With Quote
Staro 29.09.2014., 21:52   #38713
SileTzar
Registered User
Moj komp

SileTzar's Avatar

Datum registracije: Jun 2011
Irvine, možeš taj drop rolat ako držiš liniju 30cm ulijevo, preko travnatog korijena. Ako ideš di inače ideš, dakle onaj desni kameni/šodreni dio zabit ćeš se prednjim kotačem u pod i onda kud koji. Ja sam isto opo tam prije par tjedana, zapravo sam ga prošao ali me rebound vilice bacio na leđa kad mi se stražnji kotač spustio niz drop, previše sam bio iza.
Uglavnom zaheban je, ko oće nek ga čupa, može ga se srolat s lijevo ili čak posve zaobić ako odeš metar ulijevo od njega.

Gledam Rampage i znoje mi se dlanovi.
Staro 30.09.2014., 09:42   #38714
Kona Brothers
Registered User

Kona Brothers's Avatar

Datum registracije: Nov 2013
Jel zna netko gdje kupit 9spd sram shifter (x5 ili x7)?
Ja zovem sve dućane i nema nitko.
Ili možda netko prodaje rabljeno?
Kona Brothers je offline   Reply With Quote
Staro 30.09.2014., 09:47   #38715
Cuky
Moj komp

Cuky's Avatar

Blackmarket na dropbikeu, tamo potrazi.
Staro 30.09.2014., 14:23   #38716
Shoshy
Gear breaker!

Shoshy's Avatar

Datum registracije: Feb 2005
Citiraj:
Autor SileTzar Pregled postova
Irvine, možeš taj drop rolat ako držiš liniju 30cm ulijevo, preko travnatog korijena.
- cut -
Gledam Rampage i znoje mi se dlanovi.
Jebote, tako su se porazbijali na rampage da je i mene zabolilo.

Tolko ste me isprepadali s tim dropom da sam juce sisao s bajka i isao gledati wtf se tu desava

Inace on se najljepse prevali kad ga se stvarno dropne s nekom pristojnom brzinom, nit se ne osjeti.
Pretpostavljam da si Irvine stao prije njega i polako isao prerolati ga. Malo brzine, laksi prednji kraj i bit ce vise srece drugi put
Staro 30.09.2014., 14:50   #38717
SileTzar
Registered User
Moj komp

SileTzar's Avatar

A ono, Kelly McGarry se skrši nakon neuspješnog backflipa preko kanjona od 30 metara i samo nastavi hodat. Mene vrat ukoči jer sam loše spavao. Sitne razlike.

Trebalo bi u taj drop nasut samo malo zemlje jer se formirala jama ispod njega, niš više. Ili to kaj veliš, ko oće može ga počupat. Ali dobro dođe malo opreza, unazad mjesec dana znam barem 6 ljudi koji su tamo flisnuli.
Staro 30.09.2014., 21:24   #38718
Nik
Premium
Moj komp

Nik's Avatar

Danas su mi Sanda i Marko pokazali neke nove staze u Samoborskom gorju.
Singlicom gore na Ostrc, singlicom dolje preko grebena i uz dva strma spusta.

Ima guranja, ima i nosenja na sam vrh. Fascinantno je da imamo tako nesto tu u dvoristu. 5x bolje i ljepse od Sljemena, ali i dosta teze, ovo ce biti jedna od trening staza u iducoj sezoni - tehnicka trening staza

Opalio sam i nesto brzinskih fotki, nisu nesto jer je sunce zalazilo, ali posluzit ce:

Pohrani.com
Pohrani.com Pohrani.com Pohrani.com

Staro 30.09.2014., 21:37   #38719
Irvin
Registered User

Irvin's Avatar

zafala

E Sile brate,

...danas smo Onyx, Darko_podsused i ja odrapili opet 57 icu, pa sam lepo došao tamo, pokupio ostatke plastike za kacigu polepiti i snimio liniju koju si rekel i tako uputio Darka, čovek se lepo spustio i mnogo ti fala, to je to. Ovo sa čupanjem ostavljam pravim momcima, to ću kad narastem .

Zapravo u čemu ja konstantno radim fail: kod vakih stvari lepo treba doći ko čovek, pješke, bacit oko i onda mu uzet meru... a ne ono kako veli Cuks za dotičnog irvina: "Gde niko nije iso nogom, on je iso glavom."

Što sam više s vama, sve imam više eXperienca...bosno moja, nas čak i ima dosta s obzirom na to kako živimo...al glavno da su frizure na glavama...nekom služe za razmišljanje, a nekom za frizuru

sjutra, sreda, smo u 12h kod OK tunela, Ruža i ja...bujrum 'ko mere
Staro 30.09.2014., 22:18   #38720
Cuky
Moj komp

Cuky's Avatar

Nema nas puno, samo smo dobro rasporedjeni

Fatam se za vugla i nigde kose! Jaooooo
Staro 01.10.2014., 10:47   #38721
Irvin
Registered User

Irvin's Avatar

sljeme...

elem,

start u 12h storno, Ruža odustaje pa ako ne'ko ima volje ići ja sam za...nije mi vakat samom ići

EDIT: start u 14h sa tunela, Shoshy i ja. Bujrum 'ko mere

Zadnje izmijenjeno od: Irvin. 01.10.2014. u 11:02.
Staro 01.10.2014., 17:48   #38722
2 die 4
Premium
Moj komp

2 die 4's Avatar

Datum registracije: Nov 2007

RedGreenBlue
2 die 4 je offline   Reply With Quote
Staro 01.10.2014., 21:20   #38723
Irvin
Registered User

Irvin's Avatar

...nema crash-testa...nemere

Danas smo Shoshy i ja potegli 57icu kako Bog zapoveda. Siletova linija radi ko velika...nismo štedili ni gasa ni kočnice...onako momački, ponovilo se .

Lišća ima sve više...jesen Dunjo moja, lepo nam se piše. Ne'ko zagazi manje, a ne'ko više, dobro je dok sveža hava (vazduh, zrak) se na Sljemenu diše...a romantike
Staro 01.10.2014., 22:23   #38724
Shoshy
Gear breaker!

Shoshy's Avatar

Datum registracije: Feb 2005
Citiraj:
Autor 2 die 4 Pregled postova
Ljudovi, kaj velite na ovo?
Meni izgleda skroz kul (bolje od one Urge kaj je destro furo), ali i dalje ovo nemoze zamjeniti pravu full face kacigu
Staro 01.10.2014., 22:34   #38725
2 die 4
Premium
Moj komp

2 die 4's Avatar

Datum registracije: Nov 2007
Citiraj:
Autor Irvin Pregled postova
...nema crash-testa...nemere
The Super 2R is CPSC and CE EN1078 certified, but does not have the ASTM F1952 endorsement that is used to certify downhill helmets. That doesn't mean that the chin bar is superfluous, and you can be sure that Bell conducted their own in-house testing to ensure its integrity, but the ASTM F1952 requires a level of penetration resistance that a helmet with as many vents as the Super would be unable to achieve.

Citiraj:
Autor Shoshy Pregled postova
Meni izgleda skroz kul (bolje od one Urge kaj je destro furo), ali i dalje ovo nemoze zamjeniti pravu full face kacigu
Briješ da ne, meni ovo ipak izgleda puno ozbiljnije od onih dosadašnjih fejlova poput ovih:
http://gd.image-gmkt.com/mi/704/905/412905704.jpg
http://fcdn.mtbr.com/attachments/all...ough-image.jpg
http://cdn3.coresites.mpora.com/dirt...witchblade.jpg
http://fcdn.mtbr.com/attachments/app...met-65392.jpeg
Mmax jesi to ti?
http://i896.photobucket.com/albums/a...ps483397d3.jpg

RedGreenBlue
2 die 4 je offline   Reply With Quote
Staro 02.10.2014., 08:53   #38726
Nik
Premium
Moj komp

Nik's Avatar

Ima li netko kojim slucajem ovakav saraf viska:

Pohrani.com

Izgleda da od previse tandrkanja po ovim kamenjarima otpadaju dijelovi s bajka
Staro 02.10.2014., 09:36   #38727
SileTzar
Registered User
Moj komp

SileTzar's Avatar

Što se tiče ovih kaciga, Met je sad izbacio novi Parachute koji ima potrebne ateste, a funkcionira na sličnom principu ko Bell. Jedino što su na zlom glasu zbog prijašnje verzije Parachute-a koji je bio opasan po život.
Bell je prije imao također katastrofalnu kacigu (mislim da je Switchblade) ali je Bell puno jači u marketingu, tako da je to nekako zaboravljeno.

Meni su takav koncept kacige ok, jer se već dugo interesiram za neku FF kacigu da zaštitim jedini kapital koji imam, a to je lepi osmijeh.
Brzinom kojom ja idem i staze koje ja furam ne zahtijevaju vjerojatno najjaču FF kacigu i Leattbrace ili kaj ja znam, dovoljno je da ublaži pad na zemlju ili bliski susret s stabalcima itd, neko kotrljanje niz padine i tako dalje.

Jedina razlika je što ni ja, a niti većina ljudi koje poznam ne nosi kacigu na usponu. Dakle takvu Bell/Met kacigu bio nosio sklopljenu na ruksaku skroz do gore. Što onda opet ispada da sam mogao furati i klasičnu FF kacigu koja je 300injak grama teža. Sve se svodi na lijenost i komotnost.
Staro 02.10.2014., 10:09   #38728
zgmmax
(-(-(-(--)-)-)-)
Moj komp

zgmmax's Avatar

Datum registracije: Sep 2009
Citiraj:
Autor 2 die 4 Pregled postova
Pa lik opce ne lici na mene

Kaj se tice te kacige, onak meh.. mi je...nit vrit nit mimo.
Kaj kaze Sile. na usponu ne nosim kacigu.
Za sada mi dobro funkcionira FF kaciga za pohorje i AM Kali za po Sljemenu i drugim turama.
zgmmax je offline   Reply With Quote
Staro 02.10.2014., 10:22   #38729
the55mic
Registered User

the55mic's Avatar

Datum registracije: Apr 2011
Ja naravno nisam za te dvodjelne kacige.
Mislim kaj će ti "njuška" koja je odvojiva i evidentno ne radi svoj posao kak treba kad je gore.
Ok za neki "blaži" pad, no svaki pad je poseban i ne treba se jurit po extra grdom terenu da razbiješ lepi osmjeh

Kaj se zaštite glave i face tiče, uvijek sam za FF kacigu, jer kak Sile kaže, niko ne nosi kacigu na usponu, a ako je težina i friški zrak u pitanju, za tu cijenu postoje jako dobre ff kacige koje oba "problema" ff-a svode na minimum.

Recimo moja ima 810g vagano i "njušku" skroz napred izbačenu tak da stvarno imam osjetno više zraka nego sa prošlom i još je na popustu bila jeftinija od ove. Win win po meni.
Staro 02.10.2014., 15:10   #38730
Irvin
Registered User

Irvin's Avatar

Pohorje nas vabi, jopet :)

yo raja,

u subotu palimo na Pohorje - 1 kola puna, 4 mušketira: Sale, Shoshy, Petar (Giant) i ja...

Ako će se još slagat 'ko pa bit će društva...živi bili pa se vozali

EDIT: jučer mi zemljaku u sred SEsveta ukralo biciklo, HT FELT Six 60, veličina 21,5; narandžasto-beli, serijski: YT20803816. Kupljen 30.08.2014.god.

slike: 1, 2, 3,

Da da Bog i Sv. Georgije pa netko naleti na njega...

Zadnje izmijenjeno od: Irvin. 02.10.2014. u 19:44. Razlog: belaj
Oglas

Oglas
Oglasni prostor

Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno