Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Ostalo > Svaštara
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 11.08.2014., 22:34   #38521
Flayer
Why So Serious?

Flayer's Avatar

Datum registracije: May 2005
Za po gradu i na volanu, dušu dala...za šumu...nije iz razloga što je zoomabilna!

If you're in control, you aren't going fast enough.
Flayer je offline   Reply With Quote
Staro 13.08.2014., 11:25   #38522
vedran031
Premium
Moj komp

vedran031's Avatar

Datum registracije: Jul 2008
Trebam pomoc, raspolazem sa 1400-1500kn pa sam razmisljao malo upgrade svoj bike

http://i.imgur.com/222Gmz8.jpg?1
http://i.imgur.com/3MLAMsX.jpg?1
http://i.imgur.com/WzAbdND.jpg?1

Trenutno je gore, zadnja acera masinica 8 brzina, prednja acera 3x9, shifteri acera 3x8 lanac ybn 8 brzina i sram 7 brzina kazeta

Ja sam razmisljao stavit

deore m590 9 brzina pogon, slx m670 10 brzina zadnju masinicu, slx m670 10 brzina shiftere, i neki deore lanac i kazetu 10 brzina, prednju masinicu bih ostavio staru

sta mislite dali se to isplati i dali bi funkcioniralo? sve bi bilo novo osim shiftera koje sam nasao za 250kn polovne

Hvala
vedran031 je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 13.08.2014., 11:35   #38523
Amdejac
Moderator
Moj komp

Amdejac's Avatar

Datum registracije: Jun 2003
Sad se sjetih kad sam gledao slike da je jučer na Malešnici ukraden jedan Scot, a frendu su imali muda popeti se na nalkon u visokom prizemlju i maznuti bicikl. Srećom je bio dobro vezan.
Nije na odmet ponoviti imajte bajk uvjek na oku, dobro ga vežite i držite ga u sobi gdje spavate.

Asus N750JK (Upgrade)
CPU: Intel i7-4700HQ (2,4mhz-3,3mhz)
MBO: Asus N750JK
RAM: 2x8 Gb PC3-12800 DDR3
VGA: Intel HD 4600 & GF GTX 850M 2048 MB VRAM, DDR3
HDD: 960 Gb SSD Corsair Force, 256 Gb mSATA mini SSD, 1 Tb Hitachi 7200 rpm
PSU: Asus Li-ion 69486 mWh
Monitor: 17,3 LCD (FHD)
Net: Intel AX210 NGW
Sound: Bang & Olufsen 4 Speakers with subwoofer

CPU: Intel Core i3-12100F, 4100 MHz
MBO: ASRock H610M-HDV/M.2 R2.0
RAM: 16 Gb, Corsair CMK16GX4M1D3000C16
VGA: NVIDIA GeForce GTX 1080, 8 Gb
HDD: NVMe 1 Tb, KINGSTON SKC3000S1024G
Net: TP-Link Archer TX55E
PSU: Xilence, Bronze 550W
Monitor: Samsung

CPU: Intel® Core™ i7-5820K, 6 Cores, 15M Cache, up to 3.60 GHz
MBO: JGINYUE, X99M-PLUS D4 v5.3, LGA 2011-3, 2xM.2 NVMe, 4xSATA3, WiFi NGFF
RAM: 2x8 Gb, Kllisre DDR4, 2666MHz
VGA: ATI RX570, 4 Gb
HDD: NVMe 1 Tb, Patriot
Net: Fenvi WiFi 7, Intel BE200NGW M.2 Wireless Adapter
PSU: Inter-Tech SP750
Monitor: Samsung
Amdejac je online   Reply With Quote
Staro 13.08.2014., 12:03   #38524
Shoshy
Gear breaker!

Shoshy's Avatar

Datum registracije: Feb 2005
Citiraj:
Autor vedran031 Pregled postova
- cut -
Sve ce sljakat, nemas problema. Za pogon nije bitno jel 9 ili 10 brzina, bitno je da su ti kazeta, lanac, mjenjaci i shifteri uskladjeni
Staro 13.08.2014., 17:58   #38525
murina
Premium
Moj komp

murina's Avatar

Datum registracije: Jan 2007
Di ste dječaci i djevojčice

sinoć sam po parkingu vozikao Rimčevog greypa. Ima brutalno ubrzanje, čupa volan iz ruku.. Tektro auriga ga zaustavlja Zaključak je da je ipak više motor nego bicikla, dosta je težak i neokretan u odnosu na naše koze bez struje

Staro 13.08.2014., 19:07   #38526
Shoshy
Gear breaker!

Shoshy's Avatar

Datum registracije: Feb 2005
Ja tom Greypu tak nemogu oprostiti ove cheap-ass komponente (pedale, sic, volan, fakin tektro auriga!!) za cijenu od 6000 eura...
Al ima duplo bolju bateriju nego sto npr lapierre montira na svoje bicikle
Staro 13.08.2014., 19:33   #38527
Irvin
Registered User

Irvin's Avatar

Datum registracije: Dec 2008
Citiraj:
Autor murina Pregled postova
Di ste dječaci i djevojčice

sinoć sam po parkingu vozikao ...
...a taj parking je u Zgb ili ST? ako je Zgb, ima petak da se vozamoooo, nemoj bacat bureke da nisi poneo točak
Irvin je offline   Reply With Quote
Staro 14.08.2014., 02:16   #38528
murina
Premium
Moj komp

murina's Avatar

Datum registracije: Jan 2007
hehe parking je na Lovrincu.. a ima i ona pjesma od - Dječaka

Za nekih dva tjedna ću doći, pa se javim.
Staro 14.08.2014., 07:04   #38529
Irvin
Registered User

Irvin's Avatar

Pohorje nas vabi :)

elem,

...u početku bijaše želja, pa nastade ideja: zapalit na Pohorje bez bajsova, skupit raju za 1 kola (4 ero), unajmit 2 dema, kupit 2 karte, podeliti troškove i vratit se u komadu doma. Vozimo na smjene, 2 po 2...taHman malko odmorit pa opet udri...

4 mušketira: Herci, Elvis, Kutle i ja - palimo inshAllah - u nedelju (17. Augusta) ujutro pa ako je još 'ko za društvo, bujrum. Bit će to raja + graja, naravno ako ne bude potopa, onda piši propalo...javili smo se fantjima i rezervisali 2 točka u M veličini.

Ispadne nas oko 350 kn (+- nekoliko kuna, što ovisi o potrošnji kola) / per capita. Znači okolo 50 €vrića

Živi bili pa se vozali

Staro 14.08.2014., 10:39   #38530
Nik
Premium
Moj komp

Nik's Avatar

Datum registracije: Mar 2003
Samo pamet u glavu da ne bude padova i lomova.

Na GOu sam, i hiperaktivan po brdima, sto biciklom, sto pjehe, i moram priznati da me ove godine ide sto se zmija tice. Evo jednog ljepotana sa Kuzeljske stene:

Pohrani.com

Istog dana sam nakon hodacke 5.5h ture skinuo sa sebe 34 krpelja, rodjak 19kom. Mislim da je ovo rekord sto se mene tice
Nik je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 14.08.2014., 11:09   #38531
ivmaric12
Registered User

Datum registracije: Jul 2014
Može neki prijedlog i savjet koje pedale i tenisice za biciklu kupiti..? Hvala
ivmaric12 je offline   Reply With Quote
Staro 14.08.2014., 11:29   #38532
Irvin
Registered User

Irvin's Avatar

Citiraj:
Autor ivmaric12 Pregled postova
Može neki prijedlog i savjet koje pedale i tenisice za biciklu kupiti..? Hvala
koji bajs? SPD ili flat voziš? Izbor je dosta individualan...sva'ko će iz svoje patike reći
Staro 15.08.2014., 22:38   #38533
Irvin
Registered User

Irvin's Avatar

breg

elem raja,

kome valja sjutra odmorit malko, Sale i ja smo u 14h na tunelu. Bujrum 'ko mere .

EDIT: danas vrlo racionalno sljemenarenje: Sile, Sale i ja...lagano uz breg...cuga+pljuga i pravac 18-20. Kod rasporeda ja nisam imao pravo glasa jer sjutra palimo na Pohorje pa sam se čuvo, a veli Sile mudrost: "Želim se voziti cijeli život", pa smo udarili tempo - ride 4 life, eXtra gripozna i pokazao nam Sile na kraju da se ne ide u onaj staklenik već levo i kroz šljivik pravo se izbije na kraj staze (tamo gde onaj čiko često šiša šljive...). Na putu do kola sam, kontam, vidio Danijela kako nešto hemija oko neke ograde, ali teško ga je bilo prepoznati jer je bio u nekim plavim (mensčini) čehlama

Zadnje izmijenjeno od: Irvin. 16.08.2014. u 22:04. Razlog: raporat
Staro 17.08.2014., 17:45   #38534
rendula
Registered User

Datum registracije: Oct 2003
Ima li tko za prodati prednju kocnicu za 20" ponyja?
rendula je offline   Reply With Quote
Staro 18.08.2014., 13:01   #38535
Irvin
Registered User

Irvin's Avatar

...još jedna besana noć...

1 dan, 1 planina, 2 bajsa, 4 jarana, 4 staze:

...start iz Podsuseda pod vodstvom Mirte i Bere, a oni posvojili Devčića i put pod noge...stižemo prije 10h, dizanje kampa i zauzimanje mjesta kod hala (hrv. toalet)...zapravo kad god smo došli tamo je prazno i uopšte nije jasno zašto se ni'ko tamo ne parkira . Naravno graja kad smo videli još naše raje gore...ko na maturalcu beše...

...pokupim ja pare i sa Kutlom po kolesa...tamo Alen fant...dobimo 2 Dema crvena (2012.), nema pre-checka bikea...pipkamo gripove (na svima plaču za nove), biramo sa boljim gumama, punimo formulare (ja naravno ispunjavam slovenački, a ima i na engleskom...nisam ništa čito-mog'o sam komotno potpisat hipoteku na golfa), kopira nam fant lične karte...malko pipkamo vilju, vrti on rebound, meni nekaj po shocku i mi bris van...do kampa...oblačimo se kad ono na jednom prednjem kotaču nema 2 žbice, kotač u 8micu...ajmo nazad...Alen raja pravo i skonto pa pipamo koji uzet umesto ovoga...i heto neki sakriveni crni desno (neuko oko bi ga lako omašilo) i ja samo produžim ruku i vleknem ga van...popipam i velim to je to .

Tutnem Beri bajk i on nekaj vrti i proradio ko novi, aferim brate .

Vraćam se sa kezom, Bero nam uzima karte...Elvis i ja prvi krug, a Kutle i Herci na zagrijavanje...po flow...pa oni...pa mi flow...pa oni...pa mi freeride...e već nakon 3. vožnje nam postaje svejedno kad 'ko ide već smo žedni odmoraaa brateeeee. Onda počinje šaranje, Herci i ja na flow, Kutle i Herci...neki beru i 2 vožnje zaredom, a Elvis je bio u svakoj vožnji kad god nitko nije htio i nabro je preko 10 spusteva, ja sam na 8 stao...

Nakon 2. ili 3. vožnje na samom kraju flow kod onih stepki vidim na dnu Mirtu, Elvis i ja kočimo...sfrko se volan i ogrebala nove čehle, to je prvo što mi je rekla kada sam joj prišao da vidim kako je (ipak nove TLD moto...brate ). Otek'o prst, odmor sledi...

Negde na sredini dana velim ja Elvisu hajmo probat freeride, čovjek je sve kamenjare pojeo a ja čim vidim belo, stresem se k'o ono kad gurnete prst u štekdoznu...na najgorem delu neka raja stala nekaj vrtit po bajsu i sam Bog dao pa sam morao i ja stati...tolko ima kamenja i n zavoja i izlaziš tek kada prođeš sve...
...posle ima jedan široki i brzi makadam i zbog toga više nismo išli na freeride, a i spaja se na flow dalje...

Elvis i Herci odoše (Herci kamerman) kad ono vraća se Herci sa maskirnim bojama, sfrkal se na kamenjaru (ima na videu)...postrugal levu podlakticu...malko će da pauzira...Kutle odmara...

...Elvis i ja (pikirali na world-cup i to sami da nesmaramo raju sa kočenjima): kad na vrhu sretnemo Zvonkeca (operator) i Roka (neki beli bajs) i vele oni da idemo z njima po flow i pokazat će nam skretanje...gas, kočnica, gas, kočnica, momci ko zeke skaču...lepo nema šta i mene malko ponese i puste oni nas prije onih tunela da oni skoče a mi ispod prođemo pa se nađemo posle step-upa...prođe Elvis i povučem ja brzine na stepu i baci me u zrak i samo okomito se k'o cigla srušim na bok na sam vrh i otkližem po desnom boku do sredine...što brže se dižem da me ne ubije neko, a kako sam taHman bio u rupi, doleće i preleće ne Roko i viče: "OOOooooOOOOO" i skoro mi skine skalp...ja se ko irokezi povlačim dole, vučem bajs na stranu, otresem prašinu (Bogu hvala na svoj zaštiti koju nosim) i svi živi i zdravi furamo dalje...oni flow a mi WC. Staza ima masu mina, tj. najbolje bi je bilo prvo odšetat, ali za prave, i onda...jer ovako i sa brenzama na nekim mjestima nemaš previše izbora...ali je staza za prave momke, nema šta...nije bezveze WC, a to kako raja vozi kad prođe pored tebe na npr. gambleru 2014. to je k'oda gledaš natjecanje u fatanju muva šakama i sad imaš baku od 80 godina i mene . Mi na jednom mestu bacamo poglede, a lik pored nas s desne strane bukvalno skače iz bazena u bazen, bez jedne noge na pedali jer ga izbacalo...uleti u bent i samo prašina...odeeeeeee

Odradimo WC, u komadu smo, živi i zdravi...puni dojmova dolazimo u bazu...svi dole...već je oko 18h, meni već ruke u sleep modu, glava isto...kad veli Bero (a jest ljudina), kad je čuo da smo fascinirani WC-jom: " Ajde još da illegalku vidite!" U tom momentu alter ego se budi, ja k'o novi...šta ti je glava...adrenalin...

Krenemo, vrištim od sreće, svako malko se derem "tooooo Markane, fijuuuu"...korjenje, rastresito, zemlja, šuma celim putem, nije razrovana kočenjima (nema onih rupa ko na WC-ju)...nešto tipa pilana i to na n-tu. Lično za mene NAJbolja staza na Pohorju .
jedna scena iz filmaaaaa

Vraćamo bajsove, pakiranje, malko do pump-tracka vidjet kako se radi back-flip...opet za Berom, Macelj...mi na autoput...šaketanje...sva'ko sebi...pogledi "idemo opet"...spavanjac...

...ne sanjam, proživeo sam još 1 san: sve staze na Pohorju, na Demu ceo dan...ponovilo se...bez padova.

Elvis dole glava, Elvis gore glava

Staro 18.08.2014., 13:16   #38536
SileTzar
Registered User
Moj komp

SileTzar's Avatar

Datum registracije: Jun 2011
Fino Irvine, vidi se da ste se lijepo proveli. Čiji je ovaj Aurum na kojem Elvis sjedi?
Apropos subote, ubrzali ste se ti i Sale opasno, meni je spust bio među boljima, nadam se da te nisam puno kočio.

Zadnje izmijenjeno od: SileTzar. 18.08.2014. u 13:21.
SileTzar je offline   Reply With Quote
Staro 18.08.2014., 13:21   #38537
Nik
Premium
Moj komp

Nik's Avatar

Lepe, lepe.
Sad samo cekam da si nabavis neki DH bajk i da malo cesce citam dogodovstine sa Pohorja.
Staro 18.08.2014., 13:31   #38538
Irvin
Registered User

Irvin's Avatar

Citiraj:
Autor SileTzar Pregled postova
Čiji je ovaj Aurum na kojem Elvis sjedi?
od Hohnjeca...samo za poziranje beše, zasada
...elvis je pao na Dorada, kako sam skonto...zračni je

@ brzina: no sikiriki, meni mnogoooo ugodna vožnja...i fala na liniji kroz kamenjar

@ Nik: dao Bog...ali me lagano drži na vatri da malko pameti steknem

EDIT: zaboravio sam reći kako sam prošao brzu školu bentovanja: Elvis skonto da ko cigla ulazim u bent tj. više u sredinu pa se motam po sredini i kočim, a on mi lepo pokazao kako se visoko ulazi...zarazio me eXtra i to je taaaako super kad ga dobro pogodiš.

Zadnje izmijenjeno od: Irvin. 18.08.2014. u 15:44. Razlog: ...škola
Staro 20.08.2014., 11:13   #38539
jed2i
Premium
Moj komp

jed2i's Avatar

Datum registracije: Jul 2004
Kaj kažete na listu šofera :

http://www.pinkbike.com/news/red-bul...list-2014.html

Mislim da će rampage bit predobar....
i vezano za ovu listu predkvalificiranih, mislim da su opako pobrkali lončiće, Semenuka guraju unutra pošto-poto a nije spojio normalnu vožnju na Rapageu
jed2i je offline   Reply With Quote
Staro 20.08.2014., 22:05   #38540
1v@n
The mighty pirate
Moj komp

1v@n's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Jedno rekreativnije pitanje

Otkad imam Norca (Bushpilot), primijetio sam da me kod duže vožnje počnu boljeti laktovi. Mijenjam poziciju ruku i rotiram, ali malo pomaže. Očito je preveliki pritisak na rukama, pa sam probao spuštati sic, ali se stvar ne mijenja. Što napraviti?

Uzeti rogove? Našao sam ovdje solidne za nikakve novce. Postoji nešto drugačije, bolje?

Zafitiljio sam nedavno originalni sic u smeće i uzeo ovo. Mogu samo preporučiti, preporod za guzicu
Rogovi na linku gore su od istog sellera, pouzdan je tip pa bih najradije uzeo kod njega ako je moguće.
Ako ne, primam sugestije što napraviti po pitanju bolova u laktovima.

CPU: Intel Core i7 8809G
MBO: Intel NUC8i7HVK
RAM: 2x16GB Crucial DDR4 2400
GPU: Radeon™ RX Vega M GH

SSD: 2x Samsung 970 Evo Plus 500 GB M.2
LCD: BENQ PD3200Q
Periferija: Microsoft Sidewinder X6, Logitech Performance MX
1v@n je offline   Reply With Quote
Staro 20.08.2014., 22:48   #38541
Nik
Premium
Moj komp

Nik's Avatar

Slicke s voznje oko Lokvarskog jezera, i Risnjaka.
Takodjer ima i hodackih izleta po Gorskom Kotaru pa koga zanima neka skicne na mojoj Picasi, upravo sam sve poslozio i uploadao.
Sto da kazem, Gorski Kotar je zakon

Zadnje izmijenjeno od: Nik. 20.08.2014. u 23:02.
Staro 20.08.2014., 23:02   #38542
DiTech
Premium

DiTech's Avatar

Datum registracije: Oct 2007
Za produzeni vikend su odrađena 4 od 5 vrhova, http://freeride.bike-circus.at/en/big-5-bike-challenge/
Nisam bio u L2A pa nemogu usporediti, ali ovo je vrhunski, pa ak neko planira ici nek se javi da mu objasnim gdje i sta.
DiTech je offline   Reply With Quote
Staro 21.08.2014., 14:40   #38543
pero_dinamit
Registered User

pero_dinamit's Avatar

Datum registracije: Mar 2011
Daj malo napiši kako je bilo, koliko vremena uzmu ti spustevi, kako si išao do tamo i tako... Koja slikica ne bi škodila
pero_dinamit je offline   Reply With Quote
Staro 21.08.2014., 16:22   #38544
Nebelwerfer
Nebelwerfer
Moj komp

Nebelwerfer's Avatar

Datum registracije: Apr 2004
Staro 21.08.2014., 18:55   #38545
DiTech
Premium

DiTech's Avatar

Datum registracije: Oct 2007
Spusteva ima hrpa, ali je samo ovih 5 uređeno za dh. Usporedio bi ih sa Mariborom, neki su duzi neki kraci. Ostalo je makadam. Tako da mozes super kombinirati kako kome odgovara.
Ima 3 kraca oko 7,8min i 2 duza oko 12-15 min, zavisi kako brzo vozis.

Meni najdrazi je panorama+milkyway - https://www.youtube.com/watch?v=a9zZZcFNpmQ

Ovaj xline traje dosta i odlican je, ali mi je na nekim mjestima bio tu mac i morao sam sici s bica da prodjem neke elemente, bilo je blata od dan ranije + prvi put bla bla - https://www.youtube.com/watch?v=d3kJ...id=8a4gQpwzbuU

Isli smo autom, sto je cca 165eur benz+vinjete, + 28eur smjestaj sa doruckom + 33eur dnevna karta za sve zicare.

Nesto slika:
https://www.dropbox.com/s/d2qjtm2xjbxno2w/IMAG2646.jpg
https://www.dropbox.com/s/obqgakj33t3akjw/IMAG2632.jpg
https://www.dropbox.com/s/i1v7q6askmgdpg5/IMAG2591.jpg
https://www.dropbox.com/s/vjxu3patw8k29nb/IMAG2586.jpg
https://www.dropbox.com/s/e4xlyys18ljw7mp/IMAG2577.jpg
DiTech je offline   Reply With Quote
Staro 21.08.2014., 19:14   #38546
Vuco
Moderator
Moj komp

Vuco's Avatar

Datum registracije: Dec 2004
Super izgleda. Svaka čast na vožnji i reportu. Vjerujem da ću ići probati jednom
Staro 22.08.2014., 11:04   #38547
Irvin
Registered User

Irvin's Avatar

Sljeme, popodne, vidljivost?

elem raja,

jel 'ko vozio ovih dana, mjeseci...posle posla kaj tipa popodne da se krene sa tunela u 16,30h? Danas jeste malko i oblačnije pa me zanima dali to mere, ili je igra svjetlo-sjena predvečer?

fala
Staro 22.08.2014., 15:55   #38548
SileTzar
Registered User
Moj komp

SileTzar's Avatar

Datum registracije: Jun 2011
To ti je dovoljno vremena. Ne bi bilo loše da kreneš dolje u 7-7:15 najkasnije da imaš lufta do sumraka koji je nešto prije 8 (za slučaj bušenja guma itd).
Meni je to najdraže doba za vožnju, pogotovo kad je malo oblačno, jer sunce koje probija kroz lišće mene smeta i ne vidim od raznih sjena što je kamen/korijen/rupa pa sam ukočen previše.
Staro 22.08.2014., 20:06   #38549
logitek
Premium
Moj komp

logitek's Avatar

Datum registracije: Nov 2010
taman odvozih popodnevno sljeme, gore ima ravno 15'C. Najbolje vrijeme, nema sunca niti sparine
logitek je offline   Reply With Quote
Staro 22.08.2014., 20:32   #38550
Irvin
Registered User

Irvin's Avatar

sljemenarenje...

elem raja,

fala na infosima, svima

Sjutra, subota, palimo? Lično mi paše ranije tj. u 9h kod tunela, no nije srklet pa mere i u 10h.

EDIT: javijo se sUP Danny, u 10h smo kod tunela. Bujrum 'ko mere!

EDIT 2: odustajemo definitivno za dns, preostaje kino: http://live.redbull.tv/events/366/20...9-meribel-dhi/

Zadnje izmijenjeno od: Irvin. 23.08.2014. u 09:45. Razlog: dgv
Oglas

Oglas
Oglasni prostor

Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno