|
![]() |
#38041 |
Premium
Datum registracije: Mar 2003
|
Danas smo se Borko, Bojan Nebelwerfer, broj1 i ja provozali Sljemenom u smijeru centar-istok-jug, oliti Leustek-44-1M-SIK-24-Repetitor. Ono malo blata na sto smo naisli se zaobidje ili "prekoraci", ili usporeneo preveze ![]() SIK je je promijenio fizionomiju pa su vododerine dosta dublje a korijenje kao da dodatno strsi - tako da je staza bas ono k'o stvorena za AM pile, moram reci da me stanje odusevilo (to se trazi), 44-a je takodjer pic-pic, suha a nema grancica i sl. gluposti na stazi pa se moze gazit opako. Izgleda da su se patuljci privremeno preselili istocno, pretpostavljam da su dosli u posjet Patuljceku koji obitava u pecini "Pecovje" Ispruzilo se nas preko nekoliko ![]() Danas sam napokon izvukao onaj uspon na repetitor u komadu, dobar je to test za nogice, ali najbolji je tam na Strmopeci ![]() Zadnje izmijenjeno od: Nik. 10.05.2014. u 20:59. |
![]() |
![]() |
![]() |
#38042 | |
Too much busy
Datum registracije: Nov 2009
|
Citiraj:
http://danas.net.hr/hrvatska/hrvatsk...teljske-izlete "Tako će dnevna dozvola za korištenje biciklističkih staza koštati deset kuna za osobu, a dvadeset za obitelj" A koliko će tek "poduzetnika" u ovome naći načina da varaju ljude? Još lakše nego ovi fake dimnjačari... EDIT: Spomenuto se ne odnosi na Medvednicu koja je park prirode ![]()
It's nice to be important, but it's more important to be nice! Zadnje izmijenjeno od: borny. 11.05.2014. u 14:26. |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#38043 | |
Premium
Datum registracije: Aug 2008
|
Wha...wait wha? I još dodatno, na jutarnjem su dodali ovo još: Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#38044 |
sto da napisem ?!
Datum registracije: Dec 2004
|
mah, gluposti. tu se sigurno misli na utabane i ugažene dijelove šume tj. staze, pokošene livade... pa će prema tome naplaćivati. idotizam. ![]() ja znam da neću ni lipe platiti. ne dam. da je striktno biciklistička staza, uređena i sve što ide uz to, prvi bi kupio godišnju kartu. ovako... ne dam. |
![]() |
![]() |
![]() |
#38045 |
Registered User
Datum registracije: Jun 2013
|
Meni se cini da se to odnosi na manifestacije, mada buni ona obiteljska karta. Dobro, opet cese ekipa sjetit kako zeznut. Bit ce vise otvorenih treninga a manje utrka. ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#38046 |
Suit up!
Datum registracije: Dec 2004
|
Kad smo već kod patuljaka... Čini mi se da su se pomakli južnije. Jučer smo Mitsuoka, prijatelj i ja bili do Brača. Krenili od Supetra prema Vidovoj gori i planirani spust na Bol. Od početka je sunce ubijalo pa smo zaključili da je bolje vozit sa kacigama uspon jer skupljaju znoj i štite od sunca. Prijatelja mi je ruksak ubija pa je izvea genijalan manevar dok smo se penjali cestom - iša ga pribacit na prsa u vožnji pa se malo prosuja ![]() Kod Nerežišća smo susreli dosta ovaca i koza, uključujući ovog malog kozlića koji je po priči žene osta bez majke (pitam se di je završila ![]() ![]() Nakon što smo došli do Vidove gore, s koje se pruža vrhunski pogled na Bol i Zlatni rat... ![]() ...sve je više-manje bilo super do spusta kad je prijatelju odišla prvo zadnja pa prednja guma. Tubeless je donekle drža, ali pošto geniji nismo ponili pumpu, a Mitsuoka je ponija svoju poluispravnu, nije bilo lako pumpati gume. Detalj spusta i serpentina, klasični Brački kamen i "kamen na kamen podloga". ![]() Glavni događaj dana je kad su patuljci meni na spustu podmetnili kamen isprid prednjeg kola što je rezultiralo sa epic faceplantom, poprilično krvi i 6-7 šavova ispod brade. ![]() Naravno, osta sam ukopčan pa me i bajk odalamija po leđima ali bez posljedica, ima sam ruksak i nije bila neka velika brzina. Mi smo se spremili "light", ali sva srića da je Mitsuoka ima par kompresa i antiseptik. Sva srića da ambulanta u Bolu ne radi subotom popodne, pa sam na šivanje stiga tek u Šibenik oko 23h ![]() Još jedna krasna posljedica je šta sam nabija donji dio kvadricepsa iznad koljena na obe dvi noge i još sam od Bola ima pedalat do Supetra - kakvih 35km ![]() Sve u svemu, nije loše, ali bi bilo puno bolje da nije bilo ovih problema na spustu ![]() Na kraju je Mitsuoki pukla žbica, ali on može biti zadovoljan jer je najbolje proša.
"When I get sad, I stop being sad and be awesome instead. True story." - Barney Stinson Zadnje izmijenjeno od: Mar. 11.05.2014. u 15:42. |
![]() |
![]() |
![]() |
#38050 |
Registered User
Datum registracije: Jun 2011
|
Milijardu
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#38052 |
Registered User
Datum registracije: Jul 2012
|
Biciklizam - savjeti za kupnju, popravci, dogovori za vožnje i ostalo
opet ce biti veselo na sljemenu! upravo dosao doma, vani puse u 3pm - savija drvece ko iz pic..ke pocelo je: http://www.24sata.hr/news/olujno-nev...a-cestu-366228 Zadnje izmijenjeno od: night_rider. 11.05.2014. u 22:42. |
![]() |
![]() |
![]() |
#38053 |
Premium
Datum registracije: Nov 2005
|
Može preporuka za FF kacigu? Apsolutno ništa ne znam o kacigama osim da mi mora odgovarati veličinom. http://www.bike-discount.de/en/shop/...ts-137/o-preis Ovdje ima jeftinih modela ali ne znam što je bitno. Prvi kriterij cijena, drugi kriterij tezina. Vozim sporo i kad padnem to je lagano ali za sve postoji prvi put ![]() Zaboravio sam goggles, moze preporuka i za njih, prozirne lece za ljetnu voznju, noob i za njih, pretpostavljam da je siri FOV bolji (ako postoji takva podjela, ne znam po cemu se razlikuju) pa necu cjepidlacit ali isto ganjam bang for the buck. Ako sve izguram s postarinom do 1000kn super. Ako je do 100E, nitko sretniji od mene ![]() Hvala! |
![]() |
![]() |
![]() |
#38054 |
Gear breaker!
Datum registracije: Feb 2005
|
U sustini, svejedno ti je dal uzmes najjeftiniju ili najskuplju kacigu. Razlika je u detaljima i featuresima. Jaaaako bitno je da ti je velicina taman/na knap, jer ce se s vremenom spuzvice rasiriti. Ono sto bi ja obavezno htio na kacigi je unutrasnjost koja se vadi, a to vecina kaciga ima u nekom obliku, osim najjeftinijih. Preporucio bih ti ovu: http://www.bike-discount.de/en/buy/f...8153/wg_id-137 Tu sam si ja pikirao, al u tom trenu nije bilo velicine. Kompatibilna je s neck brace i ima dobar magnetski mehanizam zakljucavanja. A za goggle neznam, meni je sve to vise - manje isto, lece su ionak izmjenjive
![]() |
#38055 |
Registered User
Datum registracije: Dec 2008
|
FF kaciga i goggle
1. kaciga: od featursa još za naše vožnje gdje zna biti kreni-stani svakako da je kopčanje na klik, a ne na vezanje, iako je vezanje kontam sigurnosno jači mehanizam 1.a) zbog veličine najbolje probati doma u nekom dućanu pa ako je jeftinija uzet vanka 2. goggle: vidjeti koje imaju izmjenjive leće, jer nemaju sve i odma si pikni set leća, s tim da računaj da nije jeftino u boji one, npr. ...na motoru i za snijeg sam imao scott-ove, a uzeo sam polovne oakley za bajs i od tada mogu samo njih 2je da uporedim i svakako glas za oakley (crowbar mx), peri-deri, oš lastika, oš kako naprave vakum kad ih stavim, oš kako imaju dobar sistem strujanja vazduha (kontam da je ovo isto dio važan za manje magle), ali nema rešenja dok se ne namažu likvijem iznutra, kako nam Crocus preporuči ![]() EDIT: dali je 'ko za na breg dns, start fleXible? da napravimo izvidnicku marshutu posle košave ![]() EDIT2: dgv je u 13,30h kod tunela.
B-tension crew, pomičemo granice, kosti...sve --- Biciklo je najbolji izum, odma posle toalet papira ![]() Zadnje izmijenjeno od: Irvin. 12.05.2014. u 12:23. Razlog: ...svrbe tabani |
![]() |
![]() |
![]() |
#38056 |
Premium
Datum registracije: Nov 2007
|
![]() |
#38057 |
Registered User
|
Danasnje stanje nakon sinocnjeg vjetra -Leustek: 1) nakon klupica i prije mostica palo par gigantskih stabala (sumarija vec to lagano rasciscava) tu im je palo ko naruceno jer blizini (desno po grebenu) vec 'dejstvuju' ovih dana. tj. na tom potezu je vec postojani glavni koridor izvlacenja - oliti sumarskih radova 2) gore iznad izvora izvaljen pravi kapitalac ![]() -------- Za spust je dalje dobitna kombinacija 18-Pilana (sve cisto ko suza i bez blata). |
![]() |
![]() |
![]() |
#38059 |
Premium
Datum registracije: Nov 2007
|
OMFG Neznak tko od vozača je rekao na onoj stazi gdje se mora pedalirati puno previše (mislim da je RSA staza) da DH više nije što je nekad bio, sada moraš moći pedalirati, a za ovakve lude i nenormalne brzine na tehničkim dijelovima više nitko ne mari, jer dođe dio od skoro 500 m gdje moraš pedalirati ko sumanut da nebi izgubio na vremenu i naravno da se sva eventualna prednost istopi i onda pobjeđuju ne nužno najtalentiraniji, već oni sa više snage za pedlanje. To je sranje, ovo je umjetnost kaj je Danny izvezao sada, pogotovo kad vidiš da je blato i mokro kamenje!
![]() |
#38060 |
Registered User
|
raporat
elem, parko ja kod tunela i raspremam se kad ono oko mene muško+žensko obučeni k'o Indiana Jones ekipa i mašu sa papirom, pa odoše tamo do one kafane (ona kod parkinga kaj liči k'oda je sada iz srpskog filma izašla, prava drumska) a tamo neki čiča u beloj potkošulji sjedi i snima ih, ali ni A ni B, pa oni stanu kod stepenica pa se vrte sa papirom, pa nazad i prođu opet pored mene pa odu do tramvaja opet prebiru po karti i vidim ja da je došlo mojih 5 minuta i počnem se ja prosipat: helooo, singlOdinglO... ![]() kad ono Ameri (massatschusets-izlomi bolan prste kolko ss ima...), došli vidjet Lijepu Našu pa se namjerili i na Sljeme, reko hajd sad će Herci pa ćemo vam pokazat stazu...proveli ih oko robinzonove kule i uputili da prate markacije...kad ono Night Oluja opet uleti sa svojih 20 km/h uzbrdo, samo mahno i prođe pored nas i fijuuuu...a mi ono BP tempo ![]() Dovukli se gore uz hodanje na mjestima s preponama, lOOgarnica ne dela pa do Puntijarke i na 18-pilana...gas, kočnica, gas kočnica i znate ono dole kad se ide prije skoka u onaj kamenjar gdje se gađa linija da te rollingstonsi ne bace pa prije toga ima jedna nizbrdica brza di se bere brzina pa zavoj polulevo i ideš na ono korjenje blizu drveta koje te baca u zrak (Sale zna) i sad fatam ja brzinu, a kako je sve obraslo ne vidim kakva je podloga i onako u warpu ulećem u onu crnu muljavu zemlju koja me počne miksat i sad kako je zavoj polulevo ja već skližem još levo i sad sledi dio SF tj. paranormalnim rečnikom prepričano to izgleda vako: već sam skoro zalego na levu stranu a bočne ripne na dampfu i queenu pružaju ruke i noge i kako se kotač rola tako se oni ispružaju i izvuku me vanka, da je bilo blizu, bilo je... ali ima i guma posla ![]() Na kamenjaru koji dolazi posle Herci sređuje gumu a ja sam već kod njivica pa se lagano vraćam i zajedno opet furamo pa na pilanu, a tamo show: pilana je u eXtra stanju, taHman je gripozna da se mogu čuda izvoditi...ja je dugo tako nisam vozio, ono brzina i sve, a imaš željeni smjer kretanja ![]() ah meraka (no efekts used-neznam): https://www.dropbox.com/sc/vpowh2all...G7E92Xge63q5ta 0 killed today, ![]() EDIT: dali je 'ko za sjutra (utorak) na breg? oko podne pa nadalje, bujrum 'ko mere!
B-tension crew, pomičemo granice, kosti...sve --- Biciklo je najbolji izum, odma posle toalet papira ![]() Zadnje izmijenjeno od: Irvin. 12.05.2014. u 23:33. Razlog: svrbe tabani |
![]() |
![]() |
![]() |
#38061 |
Premium
Datum registracije: Mar 2003
|
Irvine, nesto ti meni previse padas i to na stazama koje bi trebao nazmirecki odvoziti, budes potrosio sve zivote a sezona tek pocela ![]() Idem ti ja danas na voznju nakon posla, ali na Bikcu-Strmopec-Pilanu, racunam da sam oko 16:15 na parkingu kod Bikceviceve, pa ako si zainteresiran, bujrum. |
![]() |
![]() |
![]() |
#38062 |
Registered User
|
...ma jok ba, nisam ja ispružio ruke i noge, već ripne su se ispružile...to je dio paranormalnog rečnika...ja sam pao sinoć u krevet k'o posle 5. ofanzive na Kozari ![]() EDIT: dns izvanredno, golf mi ide kod doktora pa nema mrdanja. Fala na pozivu. Strmopeć bi preskočio ali bi mi se dalo do Pilane, baš je merak.
B-tension crew, pomičemo granice, kosti...sve --- Biciklo je najbolji izum, odma posle toalet papira ![]() Zadnje izmijenjeno od: Irvin. 13.05.2014. u 11:55. |
![]() |
![]() |
![]() |
#38064 |
Registered User
|
pussy ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#38066 |
Fresh Juice
Datum registracije: Sep 2007
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#38067 |
Nebelwerfer
Datum registracije: Apr 2004
|
SuperEnduro 2014 - PRO2 Punta Ala Faceplant @ 3:46
![]() |
#38068 |
Registered User
|
Odličan manevar @ 4:30 ![]() ...nešto slično planiram izvest kad se na 18-20 posle Zlayinog zavoja dođe na onu izvisinu desno pa kad treba uskočiti u kanale đe sam otreso...kontam da bi se odzgora moglo lepo skočiti dole, onako muški...kontam, a ne dropat, rolat...
B-tension crew, pomičemo granice, kosti...sve --- Biciklo je najbolji izum, odma posle toalet papira ![]() Zadnje izmijenjeno od: Irvin. 16.05.2014. u 12:49. |
![]() |
![]() |
![]() |
#38069 |
Gear breaker!
Datum registracije: Feb 2005
|
Grma DH prijave pocele. Ko ce se pridruzit da naprasimo par DH vozaca ![]() Onyx, ocekujem revansh ove godine ![]()
![]() |
#38070 |
Why So Serious?
Datum registracije: May 2005
|
Već sam se prijavio ![]()
|
|
Oglas
|
|
![]() |