|
![]() |
#37891 |
Registered User
Datum registracije: Dec 2008
|
elem, sjutra (nedelja) smo u 10h na tunelu Sale, Kona Bros i ja, inshAllah. Varijanta je da ne pada na startu od kuće, znači okolo 9h pogled kroz prozor i ako ne sipa, palimo do tunela. Bujrum 'ko mere. Ako ima još koga nek javne pa da znamo javiti dali idemo ili ne...vozdra balkaneze ![]()
![]() |
#37892 |
Premium
Datum registracije: Sep 2007
|
Evo da i ovdje postam: Uglavnom, ja ću u utorak ili srijedu naručiti kacigu sa Bike Components. Cijena je 55€ + 15€ poštarina. Svatko tko se još ubaci u ovu kupovinu fino dijelimo tih 15€. 1. Narudžbe primam do sutra (nedjelja 27.04.2014.) do 22h. 2. Novac mi uplaćujete na račun u ponedjeljak iz ERSTE banke. (ERSTE banka sam, tako da je novac odmah na računu, u suprotnom se čaka dan-dva). 3. Ako želite uplatiti iz druge banke, to mi ne odgovara jer onda moramo čekati dan-dva dok novac sjedne na moj račun. 4. Poštarina prema vama je 15kn, preko TISKA. 5. Na PM mi šaljite vaše podatke i linkove na proizvode. 6. Euro tečaj ni sam ne znam koji da uzmem, pomagajte. (7.5 ili 7.6 ili 7.7) 7. U nedjelju iza 22h vam šaljem PM koliko mi morate uplatiti, jer to ovisi koliko nas bude. To je to. ![]() (Ja kacigu uzimam svakako, a ako se netko želi ubaciti i meni i vama je super jer djelimo 15€.) |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#37893 | |
Premium
Datum registracije: Mar 2007
|
Citiraj:
šibnem ti sms-a ako se ujutro odlučim pridruzit ![]()
![]() |
![]() |
#37894 |
Registered User
|
...startujemo, 10h tunel. ![]() @droja: fala zemo...
B-tension crew, pomičemo granice, kosti...sve --- Biciklo je najbolji izum, odma posle toalet papira ![]() Zadnje izmijenjeno od: Irvin. 27.04.2014. u 09:19. |
![]() |
![]() |
![]() |
#37895 |
Premium
|
Dali mi se isplati uzimati ruksak sa Bike Components do nekih 50€? (jer ionako ću uzimat neke stvari) Ili se može i kod nas naći za istu cijenu (kakvih 300-400kn) Npr, gledam ovo: Deuter Speed Lite 10 Rucksack Deuter Road One Rucksack Modell 2014 Shimano Rokko Rucksack Vaude Rucksack Trail Light 9 Deuter Race Rucksack |
![]() |
![]() |
![]() |
#37896 |
Premium
Datum registracije: Nov 2009
|
Znaš da ti je 15 eura poštarina za Hrvatsku ? |
![]() |
![]() |
![]() |
#37898 |
Registered User
Datum registracije: Jun 2011
|
To su sve ultraminijaturni ruksaci u koje ti neće ništa stati. Traži nešto s većim volumenom, 15-20 litara. Ja sam imao DaKine Session od 12L i unutra je na jedvite jade stao alat, novčanik, par sitnica i jedna majica dugih rukava.
![]() |
#37899 |
Premium
|
Fak, a ja sam na početku razmišljao do 5 litara ![]() Thx Sile, idem pogledat ponovno ali većeg volumena.. Ako imate kakav prijedlog kojeg uzeti sa BC-a, pucajte.. Ionako ću uzimati kacigu i top tube torbicu tako da poštarina ne igra ulogu.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#37900 |
Suit up!
Datum registracije: Dec 2004
|
Imas HiTech ruksake u Petrola na one markice pa baci oko.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#37901 |
Premium
|
Pa evo ako mi netko potvrdi da je ovaj prvi ruksak od 20 litara biciklistički, uzet ću ga.. Redovna cijena mu je 300kn.. I još k tome, ako je zadovoljavajuće kvalitete? http://www.petrol.hr/hi-tec EDIT: Evo riješio sam ga za 100kn, Inače treba 20 naljepnica (20 litara) + 100kn.. Frend radi na Petrolu. Ako potvrdite da je dobar i za biciklizam, uzimam ga večeras. EDIT 2: Nebi rekao da je taj od 100kn biciklistički, prije je obični škola/posao i slično. No ovaj od 35 litara, znači drugi na onom linku, mi djeluje nekako treking/bicikl.
We are the best, *uck all the rest.. MiR Odgovoran trgovac:1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 Zadnje izmijenjeno od: Omerta. 27.04.2014. u 12:57. |
![]() |
![]() |
![]() |
#37902 |
Gear breaker!
Datum registracije: Feb 2005
|
To je obicni ruksak, nis biciklistickog tu nema. Za pravi i dobri bike ruksak ces morat malo dublje posegnut u djep, 300kn je minimalac s kojim mozes uhvatiti nesto na dobrom popustu, 500kn je realnija cijena. Anyhow, probaj nac ovo http://www.deuter.com/us/us/bike/bik...32082-123.html Dok sam si ruksak trazio, ovaj se hvalio na sva usta, a vidio sam da su ga ljudi nabavljali za 300tinjak kn. Bitno je jako sto tocno zelis od ruksaka. Sto si manje zahtjevan, to ces jeftinije proci. Edit na tvoj edit: ruksak BR2 mi se cini ok
Baraba style! Zadnje izmijenjeno od: Shoshy. 27.04.2014. u 13:50. |
![]() |
![]() |
![]() |
#37903 |
Premium
|
Uzeo bi od Deuter-a, čak sam gore i linkao neke, ali manjeg su kapaciteta.. No veći kapacitet je i viša cijena, cirka.. Nisam zahtjevan, baš kao što je i Sile napisao: Treba unutra biti zračnica, malo hrane, sitni alat i duga majica. Ali ako je 12 litara premalo, 35 litara će biti PUNO ![]() Ajde vidjet ću večeras kakav je taj Hi-tec od 35 litara (drugi na linku) http://www.petrol.hr/hi-tec |
![]() |
![]() |
![]() |
#37904 |
Suit up!
Datum registracije: Dec 2004
|
Kakav je to biciklistički ruksak? Nešto kao biciklističke mudante ili čarape? Kao i biciklistička maziva i ulja ![]()
![]() |
#37905 |
Premium
|
Ne zezaj se ![]() I meni je prije par godina sve djelovalo isto.. Čemu biciklističke majice, tajice, kacige, ruksaci.. Ali sve ima svoje.. Tako i ruksak, prosim lepo ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#37906 | |
Premium
Datum registracije: Apr 2007
|
Citiraj:
Pa nećeš nosit kacigu za motor na biciklu... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#37907 |
Premium
Datum registracije: Nov 2007
|
![]() |
#37908 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() Pa ja kao skoro laik znam razliku od treking ruksaka i bic. ruksaka.. Đizus, daj nemojmo o tome počet, ljudi će se smijat: meni jer ću nešto krivo objasnit, a tebi jer si postavio takvo pitanje. ![]() Razlika je u zapremini znači veličini, vjerojatno i težini, itd itd.. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#37909 |
Premium
Datum registracije: Mar 2003
|
Pitajte Irwina zasto biciklisticki "kak spada" ruksak ![]() Probao je mog Deuter Trans Alpinea na ledja, pa onda onu svoju krpu od ruksaka i odmah mu je bilo jasno-zasto, a sto bi tek rekao da mora pedlati s time na ledjima 5-6h. Trebao si se ranije sjetiti glede ruksaka, bilo je Deutera na popustu, 20% se lako moglo uhvatiti, ja sam svog nabavio na -30%. Ne znam sto se dogodilo ali dobar dio cijena po web shopovima je skocio 10-15% (valjda zbog pocetka sezone), ako i postoji neki popust to je lazan popust jer je cijena u odnosu na zimu skocila (konkretno pratim SPD tene, ruksake i hlace, komotno sam mogao napraviti narudzbu prije 2-3 tjedna i prosao bi jeftinije...eh, da sam znao). Najbitnija razlika izmedju bic. i nekih drugih ruksaka je ta da je biciklisticki pozicioniran nesto vislje na ledjima, tako da je donji dio ledja slobodniji...iako to nije bas previse bitno, bitne su neke druge stvari koje kvalitetni ruksaci imaju a jeftiniji nemaju, niti ce ih imati u tom cijenovnom rangu. Zato posten ruksak kosta. |
![]() |
![]() |
![]() |
#37910 |
Premium
Datum registracije: Mar 2007
|
Irwin, nisi jedini ugrizo gumu iznutra.. okrenem sad bajk da nesto postelam i samo čujem ššššš .... Zmija s nutarnje strane, cak mislim da i znam di me ugrizla... ![]()
![]() |
#37911 |
Premium
Datum registracije: Aug 2010
|
Moja preporuka za biciklistički ruksak je CamelBak Mule, po mogućnosti NV model. Imaju doživotnu garanciju i dolaze s mjehom dok kod recimo Deutera njega ne dobiješ. Malo su manji u odnosu na Deutere, ali meni u njega stane npr. šuškavac, softshell jakna, kratka majica, zračnica i alat. Jedina mana je što košta ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#37912 |
Premium
|
http://www.petrol.hr/hi-tec Dakle, sad sam bio u Petrol-u i odustajem od tih ruksaka. Znači ovaj prvi od 20 litara je klasični ruksak posao/škola/fax/every day. Drugi, od 35 litara, mi je prevelik za biciklizam, mislim stvarno djeluje dobre izrade ali jednostavno je to preveliko. Rekao bi da je to onako u pravom smislu RUKSAK, taman između klasičnog i većeg treking ruksaka. Tako da ću se strpiti i uzeti neki (vjerojatno Deuter 15-20 litara) ili ovih dana ili na plaći. |
![]() |
![]() |
![]() |
#37913 |
Registered User
|
ranac, zmije, trekkeri, sad u zubima masni krekeri
elem, u kući mi je više-manje neki red: imaš oprat prozore, prašinu usisat, oribat podove, sku'at 'ranu, bacit se na forum, zavalit se u krevet uz ju-tjube i pinkB, zahrkat, oprat zube, plaknit se ispod pazuha, obrijat...ali čim glavom izvirim van, heto ti svega...ali komandosi su uvek na folu: "be prepared" ![]() 1. uspon standardno zabavan uz Saleta i njegov lanac (šifra je samo ga pitajte: "Sale, kaj ima?"; obavezno pitanje nakon blatnog uspona ![]() 2. lOOgarnica i opet smo zasjeli k'o na Baščaršiji...izredala se 2 godišnja doba dok smo se nakanili krenuti...ja 2 puta zakunjo, Kona Bro isto odspavo, a u dokolici je počeo i da čita cjenik...više smo ispucali sve teme sa debljinama šarafa, konusa, brtvama, pinovima pedala...pozdravismo Sileta i Crocusa i hajmo na 52. Nisam je vozio metar vremena, pa hajd rek'o: kud svi, tu i mali Mujo...još svježe infose dobili od Crocusa koji je jučer vozio...veli zabavna. 3. spust (Sale, Kona Bros, Rebbit i ja): oblačimo se mi kod kućice kad ono eskurzija raje, tinejdžera od 25 do 40 godina...2 razreda, idu oni niz stepenice i pitam ja kolovođu da đe će (žemska)? Veli ona: pa neznamo negdje dole, reko: nemoj molim te samo pravo, hajte vi dole levo i pokažem im stazicu prema lOOgarnici i tako beše, uf...jer bi nam taman trasom išli, a onaj prvi dio mi je baš merak ![]() Opremismo se i k'oda su nas ose izbole, udarili po gasu...cesta, stepke...kad ono 6. Lička odozdo...na bremze...vičemo Sale i ja ostalima...raja je bila strateški raspoređena sa desne i leve bande a 'ko je vozio zna kaki je taj dio i sad pika Sale napred liniju, ja pratim i samo u jednom momentu kad je prošo zadnje ljudsko biće Sale stisne warp i kako je bilo čupavo baci ga na levu liniju i ono korjenje (prava linija je desna u srednjem delu) patuljci mu dižu zadnji u zrak (znate kaka je strmina tamo) i on na prednjem točku odveze nekoliko metara...to još nisam vidio, talas odradio...patuljci se umorili i vraća se Sale na oba točka (kommando style-"be prepared")...kako mu je bilo...zna on pa ga pitajte ![]() Ne'ko je negde spomenuo kako zmije ne tamane mišove pa su se oni zgrozili na to i sad imamo mišju groznicu, a to je zato što (jedan mogući scenario) patuljci sada treniraju zmijice od malena, znači dok su još ko oni male, da nam se kače na žbice jer su tanke i lako se uvuku u obruč pa da nam cvikaju zračnice...ispustio ja danas pritisak na manje od 2 bara, reko blato je...i pogazim ono kamenje gore, preskako gdje god sam mogo i doskako do daska i dođemo mi na kraju kamenjara...ono cuga+pljuga kad samo šššššššššššššššššššš. ode zadnja, a baš mi je bilo dobro, tj dosada sam furo na cca 2,5 bara, ali ovo niže je baš zabavno ali nije medo-frendly, ipak ja sa opremom imam cca 100kg pa eto škole ![]() Na mjestu gde sam menjo gumu, bilo je još bajkerskih tragova, tj. onih gumica koje drže smotane zračnice, Vuco zna koje je to kamenje ![]() Dalje je blatno malko više, na strminama sklizavela samo takva...Hans napred je poezija, ali iza mi queen pleše, kao da je "dancing queen", a ne rubber. ...0 killed today, ![]() @ Omerta, ranac: 1. najvažniji je korak, prvi korak: skupiti pare (500-800 kn) 2. odrediti potrebni volumen (20-30L za bajkerske potrebe) 3. gledati bike friendly modele 4. pohvalit se slikom na forumu Moj lični izbor je ovaj. Ja ti imam ovaj fol kad je u pitanju pcE raja: snimim, probam, skupim € i kupim. Probo sam ovaj kod Nika, imaš ga na leđima a on se sam nosi, bukvalno sam taki osećaj imo. Dok ga neuzmem imam vaki, raja zna kako ga oblačim, rain-cover ne vredi ništa, pretinci ono...odšile se kopče...cifovi bježe...40 evrova. Zašto 30L? Ovo ja nosim na Sljeme: ff kacigu, duge dh čehla sa jastučićima sa strane, šinove, štitnike laktova, majicu, šuškavac, novčanik, 3 mobitela, rambo alat, topeak bike alat, pumpu, zračnicu, zip-ties 10 komada (veće, manje), set za krpanje, prvu pomoć, kapu, bocu plastičnu od 1,5l za vodu, rukavice, bananu, keks, 2 čokse, ključeve od kola i kuće...taHman stane ![]() vozdra raja, ![]()
B-tension crew, pomičemo granice, kosti...sve --- Biciklo je najbolji izum, odma posle toalet papira ![]() Zadnje izmijenjeno od: Irvin. 27.04.2014. u 20:15. |
![]() |
![]() |
![]() |
#37914 | |
Premium
|
Citiraj:
Pumpa na bajku. Boca na bajku. Štitnike laktova, novčanik, 3 mobitela, rambo alat, ključevi su ili doma ili ne koristim. No, i ja radim tako, što ekipa sa PCE predloži to i uzimam, ali naravno, ako to baš odgovara mojim potrebama ![]() Mislim da bi sa ovim bio i više nego zadovoljan: Deuter Speed Lite 15 Rucksack |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#37915 |
Premium
Datum registracije: Mar 2003
|
Ako sve natovaris na sebe i bajk, onda ce ti taj od 15l biti dosta, cak i previse, ali ne kupuj manji, one koji si spominjao od 4-5l su ti djecji ![]() U Deuter Bike1 od 20l uguram slijedece: - flasu od 1.5l - rukavice - naocale (u etuiu) - mini alat - Latterman - prvu pomoc - 1-2 majice - hranu - duct tape - 661 Kayle Strait stitnike - 2-slojni suskavac (znac pravi, a ne onaj tanki biciklisticki) - navlacne hlace - pumpu - zracnicu - kacigu - mobac - kljuceve - izolir traku - vezice - Buff maramu - WC papir - vlazne maramice - labello / melem ...i ruksak je dupke pun ![]() ...hm, daju se jos ugurati i IXS meki stitnici za laktove ako je potrebno ![]() Puuuno toga stane u Deutera od 20l...a tek u onog od 30l ![]() IMHO, gornja granica mase ruksaka je 10l. Posten ruksak na ledjima mora imati (a i ima) izvrstan balans kad se s njime tehnicira i djipa po brdima, a ne da lamata na ledjima. |
![]() |
![]() |
![]() |
#37917 |
(-(-(-(--)-)-)-)
Datum registracije: Sep 2009
|
Kako za koji ruksak. Imao sam Dakine nomad 18l i bio mi mali nekak. Sada imam evoc freeride trail od 20l i taj mi se cini nekak prevelik ![]() Idealno bi bilo vidjet sve neke ruksake u zivo i onda odlucit. |
![]() |
![]() |
![]() |
#37918 |
Premium
|
A to je istina da.. Baš sam gledao dimenzije ruksaka od 15 litara i od recimo 25 ili 30 litara.. Relativno malo odstupaju. Tipa 45x28x16, svi su nekako tu negdje a zapremina odskače ![]() Ja pak mislim da će meni 15 litara biti i više nego dovoljno, ali ajde neću uzimati ispod 15 litara, kad me već tako strašite ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#37919 |
Premium
Datum registracije: Oct 2007
|
Imam ja deuter 20 za prodat, novi. 330kn trpaj i vozi ![]() Crni. http://www.wiggle.co.uk/deuter-bike-...itre-rucksack/ |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|