|
![]() |
#37832 |
SCSI Freak, deda :P
Datum registracije: Sep 2009
|
ili su ludi ili jako hrabri sa AVID brenzama po takvim strminama ![]()
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#37834 |
Premium
Datum registracije: Nov 2007
|
NEgo, ekipi koja se baca na kupovinu bajkova! https://scontent-b-vie.xx.fbcdn.net/...05424936_n.jpg Evo 30% popusta na sve bajkove. Vidio sam nekoliko dobrih, a sada bi mogle biti i cifre prihvatljive, tako da možda nije na odmet pogledati!
![]() |
#37835 |
Registered User
Datum registracije: Jul 2012
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#37836 |
Registered User
Datum registracije: Dec 2008
|
danas, petak, popravni u 14,30h kod tunela. Bujrum 'ko mere! ![]()
![]() |
#37839 |
Registered User
|
Hans je guma. jučer smo furnuli 18-20 (Ruža, Ante i ja, a kona bros na 9-ku, Darac je u pogonu NN) i nisam dosada probao ništa bolje, a nije ni čudo kad sam dosada vozio od dna piramide: Smart Sam, Nobby Evo, conti rubber queen blackout chili prote... Dampfa sam napred stavio u trailstaru, evo, SS a nazad queen u 2.2, s tim da sam jučer išao malko sa više gasa da oprobam gripoznost i u par navrata mi je zadnji kraj više bio u zraku nego na podu, e sad kontam da može biti više razloga: a) prepumpana guma zadnja ili b) shock sa previše otvoren rebounda ili x) To mi se pokazalo na onom početku kad ima onih bumpova i ja izletim, poskočim i po prednjem točku a zadnji kraj moram nogama stiskat dole svako malko...očigledno neka moja kriva tehnika...pomoć dobrodošla...pa sam onda izduvo malko gumu ali nije više bilo takvog terena pa nemogu reći da je upalilo sa vazduhom... Jučer su me patuljci na usponu stizali svako malko i hteli se dočepati lanca ili žbica, 3x mi lanac kad prebacim u 1. spadne kod žbica (trebam graničnik namestiti)...umrljali se kona bros i ja k'oda smo ćumur šakama tovarili, fala braćo ![]() Na spustu su u desnom zavoju na hrpicu nakupili iglica od bora i to prekrili zemljom i naravno da su me minirali...lagano spuštanje u desno...prašina dole i gaaaas. Nikada nisam opuštenije prošao onaj kamenjar kao jučer, nigde nisam klizno prednjim a namerno sam vrludo da vidim kako se lepi Hans. Sve se mogu niže spustiti u zavojima, to je čudo a i lakše mi je valjda zbog placeba na gumu... Na usponu se malčice oseti da je jači trening za noge, obe gume su po 760 gr...ali vredi svake kapi znoja ![]() vozdra raja ![]()
B-tension crew, pomičemo granice, kosti...sve --- Biciklo je najbolji izum, odma posle toalet papira ![]() Zadnje izmijenjeno od: Irvin. 19.04.2014. u 14:21. Razlog: fali slovo |
![]() |
![]() |
![]() |
#37840 |
Registered User
Datum registracije: Nov 2013
|
Jučer odvoženo 9-10 nakon dosta vremena, ova kombinacija odlična kao i uvijek s tim da je sada skroz očišćena i vozljiva u komadu bez ikakvih zapreka. U jednom navratu sreli dvoje planinara i to je to. Patuljci su jučer bili u oslabljenom sastavu, valjda su već počeli s pripremama za blagdane pa nisu imali vremena za razradu ratnog plana. Bacili su par grana u kotače i pokušali se dočepat zadnjeg mjenjača, ali nije bilo nikakve štete. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#37841 |
Treba kaj skurit??
Datum registracije: Jan 2004
|
Oce ko na dotku oko pol 4 |
![]() |
![]() |
![]() |
#37842 |
Registered User
Datum registracije: Apr 2011
|
Zna neko dobrog tokara koji zna čitati nacrt i da ne odugovlači posao? Lokacija ZG, odnosno sve što je dostupno javnim prijevozom/biciklom ![]() Edit: @Irvin, šta sam ja tebi pričao još davno o hansu i nobiju i gramima? Drago mi je da si zadovoljan gumom.
neki fora potpis Zadnje izmijenjeno od: the55mic. 19.04.2014. u 13:29. Razlog: Irvin |
![]() |
![]() |
![]() |
#37843 |
Registered User
|
breg
elem raja, sjutra, Uskrs nedelja, start sa tunela u 10h. Po onoj staroj MTB spartanskoj: svaki dan je dobar za dobru vožnju. Prognoza je grbava, ali bilo je i danas u prognozi mokrine, ali slabo nekaj...ako bude sipalo prije starta...piši propalo ![]() @Mic: da cobra, pozorno sam slušao tebe i Nika...samo slušam i šutim, skupim i kupim ![]()
![]() |
#37844 |
Registered User
Datum registracije: Jun 2013
|
Sljemenske staze su sad genijalne. Mokre taman da nema prasine, ni blata. Cujem na Cinovnickoj neku graju i kokodakanje kad Nik s jos 4, odose na Hunjku. Ako ce na 56 jedva cekam fotke. Inace, izgledaju kao s reklama za biciklizam. Oprema 1. liga. |
![]() |
![]() |
![]() |
#37845 |
Gear breaker!
Datum registracije: Feb 2005
|
56ica. As ti gospe, tezu stazu u zivotu nisam vozio/nosio bajk preko nje. Al ima fotki, naslikavali smo se dok smo pokusavali vozit ![]()
![]() |
#37849 |
Premium
Datum registracije: Jan 2010
|
Poz, evo jedno simpaticno pitanje...imam shimano m445 kocnice...da li mogu u njih staviti uka4 ulje ili bas mora biti original shimano ulje? ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#37850 |
Moderator
Datum registracije: Dec 2004
|
Mi smo svi stavljali INA LHM+ obzirom da je tamo navedeno da je mineralno ulje. A Shimano u svoje kočnice stavlja mineralno.
![]() |
#37851 |
Yugokiller
Datum registracije: Jun 2006
|
Dot nikako, a najnovije iskustvo na par shimano kočnica s Alligator uljem je jako loše. Potrgao sam bužir nekako na premanturi i odvozio cijeli maraton samo sa zadnjom, srećom je bila na 2 bara pa sam mogao kočit donekle. I tako stavim novi bužir/lajtung i odzračim s navedenm uljem, ali kočnicu(m785) možeš napumpat, a kod dugotrajnih kočenja lagano propada. Ono tvrda je koliko treba biti, ali brzim stiskanjem dodatno otvrdne. Odzračena je dobro 100%, ista stvar s novim Deore. Jednostavno, čini mi se dosta viskoznija od shimano ulja. Kakva je stvar s LHM+ ne znam.
![]() |
#37852 |
Premium
Datum registracije: Mar 2003
|
Iako je prognoza za danas bila li-la, dan je na kraju ispao odlican za voznju. Sa tunela startamo broj1, Elvis i ja, na Lugarnici nam se prikljucuje Bojan, i taman kad smo se spremili i krenuli za Gorscicu, eto ti Shoshya. E onda smo i njega pricekali 10ak min da se oporavi od uspona, te coporativno krenuli na istok. Na Gorscici nas napusta Bojan, za njega je 56ica too much, a mi kao kvartet picimo u nedodjiju. Broj1 i Elvis su (donekle) ocekivali sto ih ceka, ali Shoshy je ostao, malo je reci - zatecen ![]() I tak smo malo gurali, malo nosili, malo vozili (neki vise, neki manje ![]() ![]() Sreli smo i najotrovniju evropsku zmiju - poskoka, prekrasan primjerak, 60-70cm (v. sliku 8., izmedju ventila i nabe), skoro sam bajkom presao preko njega, malo je falilo, dosta brzo je dao petama vjetra ali sam ga uhvatio taman kad je prelazio preko prednjeg kotaca. Na kraju smo zavrsili i na repetitoru. Fotke: ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#37853 |
Registered User
|
elem raja, Христос воскресе, Алелуја. Berićetne i mirne blagdanske dane želi vam brale ![]() Sale i ja se planiramo provući u ovom intervalu 10,30-14h ![]() ...kontamo da su patuljci za soframa tada ![]() Evo i jedna bratska, da na vreme teXt nafčim.
![]() |
#37855 |
Premium
Datum registracije: Sep 2007
|
@ Nik- odlične fotke i bome si dobro uspio okinuti poskokića, svaka čast.. Brrrrr, bilo bi gadno da nekog ščopi dok se vozite.. Mislim da bi pali rekordi u spustu.. ![]() cuks i ekipa, svako dobro povodom Uskrsa, samo da je mira i zdravlja, za ostalo lako.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#37857 |
al se nekad dobro jelo...
Datum registracije: Jan 2003
|
Bajkeri Sretan Uskrs! Trebam preporuku XC guma za makadam/"njezni" trail i asfalt. Suzio sam izbor na: Nobby Nic Racing Ralph Conti Race King Mozda je danas u modi nesto trece pa vas pitam ![]()
![]() |
#37858 |
Nebelwerfer
Datum registracije: Apr 2004
|
Ja imam prednju Racing Ralph i zadnju Smart Sam upravo za tu namjenu. RR naprijed zbog gripa, SS iza zbog brzine i trajnosti na asfaltu. A i light offroad dužnosti odrađuje sasvim dobro. Nobby Nic je prespora guma za XC bicikl. Sa Contijem nisam imao iskustva.
![]() |
#37859 |
Treba kaj skurit??
Datum registracije: Jan 2004
|
Ide ko mozda sutra na sljeme pa spustanje prema dioni jer bi doso s autom do tunela? |
![]() |
![]() |
![]() |
#37860 |
Registered User
|
|
|
Oglas
|
|