|
![]() |
#37711 | |
muimerP
Datum registracije: Nov 2006
|
Citiraj:
![]() Zmija kontaktiran, vec sam trzio nesto s njim, da vidim dali je voljan uopće ista. A onda ću vjerojatno kako je Destro preporučio(thx btw), najbliže mi je DSG, ugl., srediti bajk i peglati na najjače. Vi većinom radite ozbiljne sljemenaške ture?NItko neradi nekakve joy ride, nekakve vece ture po "ravnijem" terenu?Bajk mi nije za sljeme , a i razbio sam se dobro jednom na DH bajku, nevuce me to previse. :/
![]() |
![]() |
#37712 | |
Registered User
Datum registracije: Dec 2008
|
Citiraj:
živjo brate ![]() evo kako izgleda snakeskin oznaka i vidiš ovo pletivo po boku...
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#37713 |
Registered User
Datum registracije: Jun 2013
|
Transdinara djeluje jako privlačno, ali startnina i to rana je 900 kn. Pustit ovu da prođe, vidjet kako je to sve prošlo, pa onda možda dogodine. Svejedno, super je što su trasirali Dinaru, čini mi se da bi se dala jedna jednodnevna tura lijepa složit od Sinja do Knina preko Dinare po trasi utrke. Objavili su i treću etapu. http://transdinara.com/ Inače, Velebit je ove godine 21.09.2014., eto nam prilike da se opet skupimo. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#37714 |
Premium
Datum registracije: Mar 2003
|
Mene ta coporativno natjecateljska voznja uopce ne zanima, a turu transdinare je IMHO bolje izvoziti u drustvu par vozaca, i u miru, i tisini uzivati bespucima Dinare. Ova tri dana na biciklu ne da je privlacno, nego uber privlacno. Ovih 900kn startnine pokrije sve troskove tog izleta, a ostane i za jos koji ![]() Dobro da su sve istrasirali, sad samo treba doci u neko drugo vrijeme i izvoziti rutu. Ove sam se godine nabrijao na Sv. Juru (1762m) i Biokovo, i to ce mi biti No.1 voznja za ovu sezonu. Dolazim u Split na svadbu, ali s biciklom na krovu auta i mislima na Biokovo ![]() ![]() Sto se Zavizana tice, cekam da se snijeg otopi, a onda onom mojom rutom po kojoj se ne smije ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#37715 | |
Premium
Datum registracije: Jul 2006
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#37716 | |
Samsung Mob!ler
Datum registracije: Mar 2012
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#37717 |
Premium
|
Ti samo provjeri staze tak da mi budes vodic ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#37718 |
Nebelwerfer
Datum registracije: Apr 2004
|
Kad smo već kod Nobinikuša...ako je netko zaniteresiran prodajem Schwalbe Nobby Nic 26 x 2.25 gumu. Koristih ju jedva tjedan dana po asfaltu kao prednju gumu na XC biciklu i nema znakova trošenja. 150 kn Upiti i info na PP ![]()
![]() |
#37719 |
Debeli gad
Datum registracije: Jun 2010
|
Uspon/spust vam je 100% asfalt. 80% u odlicnom stanju, 20% u vrlo dobrom. Iz Makarske do vrha imate nekih 3 i po - 4 sata laganijim tempom (bar je meni toliko trebalo dok sam mogao takve ture vozit, par kracih stajanja). Do Vrata Biokova (tj. do "Staze" po domaci) sa glavne ceste vode brojni vatrogasni putovi koji su odlicni za voznju ali ako se krenete po njima zahebavati nikad necete stici na vrh. Taj dio puta je kroz sumu, nagibi nisu preveliki. Kad izadjete iznad sume pocima show program ![]() Par upozorenja: 1. ne ici sam 2. ponijeti dosta vode. Vodu putem mozete naliti na 2-3 mjesta ali cesto se zna dogoditi da su izvori presuseni i onda ste od ulaza u park prirode do vrha tj. repetitora osudjeni na gostionu Vrata Biokova koju tu i tamo zatvori financijska. 3. 9. mjesec ne bi trebao biti zaheban zbog vremenskih prilika (ipak se informirati) ali zato se cuvajte zmija. Ne setati gdje ne moras. 4. Prilikom spusta paziti na auta iz suprotnog smijera. Nema ih puno pa se covjek zanese. 5. opet - ne ici sam |
![]() |
![]() |
![]() |
#37720 |
Samsung Mob!ler
|
To govoriš o Vošcu? NVM Sad sam skužio da ne govoriš kad sam pročitao do kraja... |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#37721 |
Debeli gad
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#37723 |
Debeli gad
|
Gotovani ![]() Onda samo pazite na auta, pogotovo na dionici od Staze do sume. |
![]() |
![]() |
![]() |
#37724 |
Samsung Mob!ler
|
E pa za to govorim da to ne pomaže, ne planiramo cestom, zato spominjem kuda za spust, znam da ima 3 solucije, ali kako sam na Biokovo bio samo autom, ne znam kakvi su planinarski putevi, tj. za Vošac-Makar što više tražim više mi izgleda kao neka stazica preko livade, a ove ostale nitko ne zna. |
![]() |
![]() |
![]() |
#37725 |
Premium
|
Za spust postoje 3 planinarske staze. Ona prva (s lijeva na desno) mozes odmah prekriziti, gledajuci samo izhipse na karti sve mi je jasno. Drzim da je druga (srednja) ona po kojoj cemo dolje, ona skroz desno bi isto mogla biti zanimljiva. Steta sto planina nije blize pa da ju malo detaljnije istrazim. Da se po cesti spustam nizbrdo , onda bi uzeo longboard a ne bicikl ![]() I ja preporucam ljudima da se po brdima ne krecu solo, ali to za mene ne vrijedi ![]() Ma koji gotovani, ja cu gore s obale pa do Sv. Jure. Nema teorije da me netko odveze na vrh. To jednostavno nije u skladu s mojim mentalnim postavkama glede biciklizma i planina opcenito. Uspon nije problem, treba dobro pripremiti spust. Zadnje izmijenjeno od: Nik. 02.04.2014. u 14:44. |
![]() |
![]() |
![]() |
#37726 |
Samsung Mob!ler
|
E, ta srednja je Makar-Vošac, ali me strah jer mi je par planinara reklo da se tu da bez problema biciklom, a obično govore za neke zabavne staze tipa Vidova Gora da što tu imamo radit s biciklom. Drugi upitnik mi se javio s tim slovencima koji namjeravaju ić za 1.5. (i ja ću sa njima to) i rekao je da ima sa njima početnika i da misle da nema problema. Bilo ih je par prošle godine gore, tako da me sve više zabrinjava da to nije neka ultimativna tura. |
![]() |
![]() |
![]() |
#37727 |
Debeli gad
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#37728 |
Samsung Mob!ler
|
Ne bi baš uspoređivao Nika s bilo kime, pogotovo iz razloga što je vjerojatno bikeom prošao više planina nego ti pješke. Al nije tema za prepucavanja oko tih stvari, nego ako znaš napiši kakvog je ranga Makar Vošac i ima li još koja pažnje vrijedna planinarska staza. |
![]() |
![]() |
![]() |
#37729 |
Debeli gad
|
Kao clan HGSS-a dobro znam o cemu govorim. Nije stvar u umijecu voznje bicikla (planinarenja, paraglajdinga, free climbinga...) nego u tome da mozda sam nece biti u stanju zatraziti pomoc (gubitak svijesti ili signala za mobitel) a pad ili zdravstveni problem se moze dogoditi svakome. Ako vec mora ici solo bilo bi dobro da bar nekoga obavijesti kuda ce ici jer smo neke ljude trazili i vise dana sa svakakvim rezultatima potrage. Sto se tice staze, ako sam dobro shvatio, trazi se sto zahtjevnija utvrdjena planinarska staza prema jugu? Mogu se raspitati. |
![]() |
![]() |
![]() |
#37730 |
Samsung Mob!ler
|
Aha, onda mi je potpuno jasan tvoj stav prema takvima ![]() Često zaboravim na te specijalce, jer se i mi ovdje (iako manje pohodimo planine nego Nik) dobro pripremimo, a igrom slučaja vaš glavni često i zna gdje smo ![]() Da, to bi bilo odlično, ne treba biti decidirano jedna staza, samo da znamo opcije. Što je najbolje, sad me zvao slovenac da dolazi izvidit brod koji će ih vozit Split-Omiš-Brač-Makarska i da bi onda za vikend na Biokovo tako da ću i iz prve ruke vidjet Vošac. |
![]() |
![]() |
![]() |
#37731 | |
Registered User
Datum registracije: Aug 2006
|
Citiraj:
Dosta ekipe u Dalmaciji vozi ove HD Performance i nemaju previše problema s kidanjem sidewalla (ja sam samo jednog Nobby Nica Performance zaklao ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#37732 |
Registered User
|
chainring?
yo raja, pošto mi se već rapidno troši mali ring vakat mi je nabaviti novi. Pogon je SRAM S-1250, Bb30, stock došao sa stumpijem fsr 2012.god. Kako će do kraja tjedna Davor naručivati s neta stvari pa sam konto da upadnem u group-buy ako ne nađem u zgb niđe. Znači do četvrtka navečer moram znati kaj uzeti... Na malom ringu piše ovo: 24 B - V1 5211 24/36 38S1 Na velikom: Truvativ 38t 10spd 104 bcd Bb30 sa unutrašnje strane piše: Use 24B - V1 only Znači meni samo treba maleni, a pošto ne kontam te brojove i slova, molim vas pomoć ako znate dali toga ima u zgb i ono što mi je mnogo važnije da bacite oko ovdje i kažete koji ide za mene: http://www.bike-discount.de/en/shop/10-speed-429 Molim vas da mi baci neko direktni link da nebi pogrešio...fala braćo...ja se evo oznojio tražeći i ništa ne kontam zasada...nije mi bitan proizvođač samo da ga mogu okačiti gore i da je što kvalitetniji tj. da se sporo troši ![]() Slike: veliki i mali Raporat: kod lOOgarnice nas Kona bro dočekao (došao čovek kolima malko izmeračit), a jest jaran i malko ćaskali...pa je s nama išao do kućice, mi se presvlekli i Ruža i ja odvezli 57-icu...sviđaju mu se novi delovi...patuljci su skupljali ivanščice po šumi za lančiće tako da smo im iza leđa prolazili celo vreme, also 0 killed today ![]() ...ne da se može voziti NN, nego ono N na NN ![]()
B-tension crew, pomičemo granice, kosti...sve --- Biciklo je najbolji izum, odma posle toalet papira ![]() Zadnje izmijenjeno od: Irvin. 02.04.2014. u 20:23. |
![]() |
![]() |
![]() |
#37733 |
Registered User
Datum registracije: Jun 2011
|
Ovaj http://www.bike-discount.de/en/buy/c...5379/wg_id-429 a budući da ga nema tu available onda ovdje http://www.bike-components.de/produc...%20kettenblatt Uzmi ravnalo i izmjeri promjer rupa nasuprotnih na malom ringu, trebao bi biti 64mm, onda u osnovi možeš bilo koji 64mm BCD (bolt circle diameter) chainring uzeti. Preporučam Shimano hehehehe
![]() |
#37734 |
Registered User
|
aha, a ovo 104 BCD na velikom to se onda odnosi samo na veliki ring? a ne na mali?
![]() |
#37736 |
Registered User
|
Fala druže, mnogo fala. Dali je to ne'ko kupovo kod nas i dali ima đe ili samo u inostranstvu?
![]() |
#37737 |
Avocado
Datum registracije: Aug 2005
|
Danas sam provozao eBike, prvi put u životu sam sjeo na jedan takav motorizirani uređaj. Iako mnogima odbojna ideja, uključujući i moj svjetonazor da bicikl mora biti pogonjen isključivom ljudskom snagom, ovako nešto svakako treba probati prije nego se donese konačni sud. Ukratko: za commuting, touring i vožnju po ravnici je stvar napravljena odlično. Ekipa ovdje je to tako dobro razvila da nema uopće razmišljanja o tome radi li stvar ili ne. Malo pojedinosti: eBike ili ePedelec ili samo pedelec su bicikli koji su pokretani elektromotorom ali samo ako je u akciju pokretanja uključen i vozač. Dakle, motor se pali ako i samo ako i vozač pedalira. Maksimalna brzina jest 25km/h i to je zakonski limit da ovako pogonjen bicikl ne bi morao imati posebnu dozvolu, tj. da još uvijek spada u klasu nepogonskih vozila. Sam bicikl je osjetno teži od ekvivalentnog ne-električnog modela, bez ikakve sumnje. Motor je kod Boschovog sustava uvijek smješten u centar bicikla i po preporuci što niže da ne utječe na lateralnu stabilnost. Baterija se u pravilu montira na ili unutar downtubea (pogledajte Nicolai kako ima riješenu brdsku inačicu). Unutar samog kućišta motora je ugrađen i trostupanjski gearhub koji instantno prebacuje brzine, tako da postoji samo jedan prednji lančanik, dok stražnji mjenjač ostaje konvencionalan s kazetom ili se može voziti SS ili gearhub, ovisno kako proizvođač složi konačni proizvod. Kako stvar funkcionira: moj prvi dojam je bio: vrlo prirodno, tj. nisam imao onaj umjetni osjećaj ubrzanja kao kad stisneš gas. Razlog tome je primarno u dobro osmišljenom upravljačkom sustavu koji dodaje "gasa" ovisno o tome koliko se jako upre u pedale. Na konzoli koja se gotovo ne razlikuje od običnog brzinomjera na klasičnim biciklima se bira vrsta vožnje (eco, normal, tour ili speed) i u svakoj od njih se odabire jedan od tri stupnja pomoći ili se u potpunosti može elektromotor isključiti. Više info imate na stranicama od bosch ebikea. Domet pri najvećoj snazi motora je cca 35km realno, a to se vrlo lako poveća na duplo ako se promjeni na štedljiviji režim rada. Količina ubrzanja do cca 25km/h je velika i pri normalnoj cestovnoj gradskoj vožnji se većinu vremena motor niti ne koristi (jer se ugasi). Usporedio bih ovaj sustav sa Start/Stop motorima u autima, koji se koriste kad se stane na semaforu pa se motor u potpunosti ugasi, a za normalan (brzi) start se koristi SSM dok se ne savlada paljenje motora (bar trenutno, sad se razvija i sustav koji bi do X0km/h vozio samo uz SSM ![]() Sve u svemu, ostao sam ugodno iznenađen i za nekog tko svakodnevno commuta ovo bi bila lijepa igračka. ![]()
![]() |
#37738 |
Suit up!
Datum registracije: Dec 2004
|
Irvine, 64mm BCD je dosta raširen i možeš ga naći gotovo svugdje, samo pripazi da paše na kurble, znači gledaj Sram ili Truvativ. Evo jedan video koji sam snimija prije 2 dana na orlovom krugu. Nije staza koja se vozi na trci, ali meni je ovo zabavniji dio ![]() Jedino što sam faila je šta mi je kamera bila malo prenisko na prsima.
![]() |
#37739 |
Registered User
|
fala cobra, ovo je jaaako lepo ispalo...sad mi je jasno zašto si pojeo stepke na Leusteku...i ti to sve voziš bez štitnika...jaoooooo, care ![]()
![]() |
#37740 |
Premium
|
Meni staza odlicno izgleda, djeluje tehnicki zeznuto, i uzbrdo i nizbrdo. Koliko sve skupa traje (duzinski i vremenski)? |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|