|
![]() |
#3721 |
Too much busy
Datum registracije: Nov 2009
|
Jedno vrlo pozitivno iskustvo od USA sellera. Dao je partial refund koji sat nakon narudžbe. Poslao sam upit i dobio odgovor da je razlog niži trošak shippinga nego je prikazano. Vratio 3 od ukupno 9$.
![]() |
#3722 |
Registered User
Datum registracije: Aug 2013
|
pazi samo da to nije prevara, jer ako prihvatiš partial refund onda nemaš kasnije pravo ponovo otvarati slučaj i tražiti potpun refund, npr u slučaju da ne dobiješ paket ili unutra bude nešto krivo |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3723 |
Guest
|
imam neki novac na paypalu od prodaje, znaci mogu ocekivati prvog u mjesecu taj iznos na svom racunu, automatski ga povuku, ja ne trebam nista poduzeti? pitam jer mi je bitno zaduzio sam se i obecao covjeku isplatu, a gledam rucni withdraw funds traje 5-7 dana, pa reko da mozda i automatski traje neko vrijeme |
![]() |
![]() |
#3725 |
Premium
Datum registracije: Dec 2008
|
Nije vezano za Ebay ali je vezano za naručivanje sa interneta... Par nas naručuje neku suplementaciju iz UK-a. Prešli smo cifru koja daje free shipping. E sad je pitanje oće li naši šta opaliti na to ili će mi doći direktno doma bez ikakvih dodatnih troškova? Hvala! |
![]() |
![]() |
![]() |
#3726 |
The mighty pirate
Datum registracije: Sep 2007
|
Mislim da bi polako trebali ignorirati ovakve upite na koje je odgovoreno već milijun puta, valjda na svakoj stranici nekoliko. I lokomotivu s kompletom putničkih vagona si možeš naručiti iz UK i ostalih zemalja EU. Nema nikakvih dodatnih troškova.
![]() |
#3727 |
Premium
Datum registracije: Dec 2008
|
Znači ako npr naručim i neki hardware iz UK-a npr isto neće biti nikakvih dodatnih troškova? |
![]() |
![]() |
![]() |
#3728 |
Creeper
Datum registracije: May 2013
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3729 |
Nisko letim, visoko padam
Datum registracije: Mar 2010
|
Nemojte biti sarkastični nego lijepo čovijeku odgovorite: ako je roba(dakle od igle do lokomotive kao što je kolega iznad naveo) kupljena u EU nikakvih dodatnih troškova neće biti, samo platiš jednom i to je to. Ovo je često postavljeno pitanje i svako malo ga netko zapitkuje ali očito je teško koristiti tražilicu.
![]() |
#3730 | |
Creeper
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3731 |
Premium
Datum registracije: Apr 2009
|
naručio sam nešto prije 4 mjeseca i nije nikad stiglo. kontaktirao sam trgovca kasnije nakon nekih 2 mjeseca, rekao je da će poslat opet no ništa ni do dan danas nije došlo. zanima me jel moguće nekako vratiti novac. kad odem na open request tog itema tamo nema, ne mogu ga pronaći, a pod purchase history mogu pronaći da sam kupio taj item
http://www.youtube.com/watch?v=-A7BD...eature=related Zadnje izmijenjeno od: catroot. 05.10.2014. u 09:45. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3732 | |
Nisko letim, visoko padam
Datum registracije: Mar 2010
|
Citiraj:
Kao i u predhodnom postu odgovoriti ću ti da si mogao koristiti tražilicu jer bi vrlo brzo našao odgovor na svoje pitanje koje se često postavlja. A ovako ti ide procedura kod nedoslaska itema, kad je došao neispravan ilil nije došao taj koji si ti naručio: Nakon narudžbe dobiješ okvirni datum dolaska itema. Ako ne dođe u tom roku imaš 30 dana za žalbu. Preporuka je tražiti trgovca tražiti full refund jer trgovac može reći da je opet poslao a nije i time dobiva na vremenu da izađe rok za žalbu. Mislim da u tvom slučaju nema pomoći jer si prekasno reagirao.
![]() |
![]() |
#3733 | |
Creeper
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3734 |
Premium
Datum registracije: Apr 2009
|
poslao sam mu poruku da mi vrati novac, naravno da to neće napraviti, nisam dosad imao takva iskustva, sad za ubuduće znam. hvala
![]() |
#3735 |
Registered User
Datum registracije: May 2006
|
Lupi mu negativan feedback,to i im je veliki poticaj da vrate novac. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3736 |
Guest
|
ja se stalno ponavljam... ![]() chargeback putem banke ![]() |
![]() |
![]() |
#3738 |
Premium
Datum registracije: Aug 2007
|
http://ips.posta.hr/IPSWeb_item_even...&Submit=Submit nije ebay, nego fast tech. Šta mislite da tražim rfund ili da čekam još? mislim ipak ima tracking, pa se mogu oni na to izvlačiti. neće valjda 3 mjeseca putovat.
![]() |
#3739 |
Premium
Datum registracije: Oct 2008
|
Kakva su općenito iskustva sa švedskom poštom što se tiče brzine? Paketić sa ebaya mi je putem njih putovao 59 dana! Prije 20-ak dana su mi sa Banggooda poslali baterije putem švedske pošte, tracking status kaže da je - In transit.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3740 |
Premium
Datum registracije: Aug 2009
|
Evo da podjelim iskustvo sa dizanjem limita na ebayu. Zvao par puta popodne i uvijek čekao po 1 sat ili više, uglavnom nikad ih nisam dobio osim prvi puta kad su me odjebali. I jučer zovem navečer oko 2 i lik se javi za 2 minute i podigne mi limit na 2 acc u roku 10minuta već ej bilo vidljivo na stranici. Eto ako netko treba zvati ebay preporučam kasno navečer/rano ujutro po našem vremenu. E da za besplatni poziv skinite Voxox, ima 1$ besplatno na računu tako da možeš ostvariti poziv, a pošto je poziv za ebay bespla može pričati/čekati koliko te volja.
![]() |
#3743 |
Premium
Datum registracije: Nov 2007
|
Nema pravila nažalost, ali mislim da ti je pisalo da je zakonski rok 14dana, tako da tome se i nadaj. Moje iskustvo je pokazalo da se drže tih 14 dana ko slepe kokoši! Samo nemoj biti naporan jer onda ćeš sigurno čekati punih 14 dana (ovo naporan, mislim, nemoj ih zivkati da pitaš, kad će)
![]() |
#3744 |
Registered User
Datum registracije: Nov 2012
|
Koi je zakonski rok neznam ali znam da sam ovo lito ceko posiljku jednu vise od 30 dana od dana kad sam mailo racun. ![]() Inace su ful brzi. Cesto narucujem stvari i u pravilu u roku par dana od kad sam racun mailo mi stigne kuci. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3746 |
Premium
Datum registracije: May 2006
|
Jao, ova tema je ogromna. Malo sam searchao, ali onako na drugu-treću nisam našao. Nemam nikakve kreditne kartice, a svi računi su mi u RBA. Na koji najjednostavniji i najbrži način mogu na ebayu prodavati nešto ? Ima li netko da to već radi ovdje, kako ? Hvala
![]() |
#3747 |
Premium
Datum registracije: Nov 2006
|
Evo jedan problem od mojeg kolege.. ako nezko zna da li se može to još riješit (ja mislim da ne) Njegova ženica naručila neku posteljinu 10.8.2014 80$ opet nešto naručila 50$ 12.8.2014 i opet neki vrag od posteljine 15.8.2014 za 100$ Naravno sve od kineza I tek jučer on mene zove.. da kako dugo to na ebay traje, da več dugo čeka. A ništa nema Odoh ja sa njegovim računom da pogledam i vidim da nema ništa. Pod history sam nasao što je kupovao, ali disputat ne mogu više ništa, a za 2 usera mi piše da više ne postoje na ebay ![]() Dal ima smisla šta pisat na ebay support ili ode baba sa kolačima ? |
![]() |
![]() |
![]() |
#3750 |
Premium
Datum registracije: Feb 2007
|
dadoremix: Meni se to isti desilo da user nije vise postojao ali sam jos uspjeo otvoriti dispute. Naredi ovako. Idi na Help&Contact -> Resolution Centre, onda "I haven't received it yet." -> Continue. Na sljedeci stranici vidis sve stvari na koje jos mozes otvoriti Dispute. Provjeri i na Paypal za mogucnost dispute. Ali svejedno salji na ebay support. Ako su bili problemi sa prodajacima onda mozda dobije nesto nazad. lp
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|