|
![]() |
#36901 |
Truth is out there!
Datum registracije: Aug 2003
|
![]() |
#36902 |
Samsung Mob!ler
Datum registracije: Mar 2012
|
Jer ces dat 50€ za nju sad, a inace dolazi s vilicom. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#36905 |
Avocado
Datum registracije: Aug 2005
|
![]() |
#36906 |
Truth is out there!
|
A one sa superstara?
![]() |
#36907 |
Moderator
Datum registracije: Dec 2004
|
Superstar nema osovine za vilice osim QR i 9mm TA (koje idu na otvoreni dropout). Sve ostalo je specifično za pojedinog proizvođača (15mm i 20mm osovine nisu iste)
![]() |
#36908 |
Registered User
Datum registracije: Mar 2011
|
Jake javi se meni pa napravimo konverziju 15mm u 9mm tako da ti ne treba nova naba. Nadam se samo da imaš qr od stare vilice ili nešto. Ako nemaš i to se nabavi, barem to nije skupo. pusa! edit: konverziju da ti 9mm naba stane u 15mm dropout od vilje, ne 15mm u 9mm. Zadnje izmijenjeno od: pero_dinamit. 08.01.2014. u 10:07. |
![]() |
![]() |
![]() |
#36910 |
Samsung Mob!ler
|
Ne može ti to tako, jer 15mm nije dropout više. Treba mu samo i jedino Maxle Lite. Inače nema uporišta u vilici. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#36911 |
Registered User
|
Možda bi se dalo nekako napraviti, treba pogledati na netu postoje li uopće kakvi adapteri za to. Znam da obrnuto ima (15mm naba u 9mm vilju), tako da vjerojatno postoji nešto i za njegov slučaj. |
![]() |
![]() |
![]() |
#36912 |
Moderator
|
Za 60€ se ići zafrkavati sa kojekakvim upitnim riješenjima koja mu mogu samo muku zadati ? Mislim da se baš i ne isplasti. Skupa škola, ali jebiga, što je tu je ako je već kupio vilicu.
![]() |
#36913 |
Samsung Mob!ler
|
Nema nista. Ne mozes iz manjega dobit vece, pogotovo jer je bitno da ima navoj. Upotrijebi malo logike i vidit ces zasto to nije moguce. |
![]() |
![]() |
![]() |
#36914 | |
Gear breaker!
Datum registracije: Feb 2005
|
Citiraj:
QR nikako nije moguce staviti na vilicu s osovinom (kolko ja znam), jer ista vilica NEMA dropout nego osovinu koja se usarafljuje u vilju. Ko da si kupio FS ramu, ali jbg, nema klackalice.
![]() |
![]() |
#36915 |
Registered User
|
@Mitsuoka Isuse, dobro pa se navoj ne može napraviti. :facepalm: Zato sam i rekao da treba pogledati ima li kakav sličan adapter ili nešto pa se onda možda da nešto napraviti. |
![]() |
![]() |
![]() |
#36916 |
Moderator
|
Uvijek se da nešto napraviti, ali kod 15mm osovine je to poprilično zahtjevan posao obzirom da je širina dolje kao i kod QR dropouta - 100mm (što znači, adapter se mora šarafiti u lowerse na milimetar). 20mm lowersi imaju 110mm širinu dolje pa bi se dalo nešto napraviti (iako opet teško). Velim, puno muke i živaca ćeš potrošiti, a sigurno će te doći više nego 60€ kao što je Mitsuoka napisao da ima na CRC-u.
![]() |
#36918 |
Registered User
|
zašto bi morao naručivati osovinu s CRC-a ili negdje drugdje ako ju ne dobije? Može do Saše užica popust i gotovo http://www.kolesarska-trgovina.si/vz...os-p-1670.html ili posudiš od nekokg osovinu i daš ju napraviti kod tokara |
![]() |
![]() |
![]() |
#36919 |
Truth is out there!
|
samo sam se dogovrio s tipom za vilicu,nisam platio. Ma nije problem,dao bi novce za tu osovinu,ali sad tek vidim da postoji mogucnost da ako uzmem novu nabu, da mi sadašnje zbice mozda nece valjat,prekratke odnosno preduge. Inace imam one giant sx-c2 kotace?
![]() |
#36920 |
Samsung Mob!ler
|
Na način na koji si ti zamislio ne, jer s jedne strane je navoj, a s druge ništa, objasni kako bi ti provukao 15mm navoj kroz 9mm nabu? |
![]() |
![]() |
![]() |
#36921 |
Registered User
|
Da, zajebano je to što bi onda onaj dio koji se šarafi u vilju trebao biti veći (15mm), a u nabi je 9mm. Još bi možda i išlo da je otvoreni dropout na vilji pa kotač možeš samo umetnuti s donje strane (kao što ja imam recimo na Rebi), ali ovako bi trebao ugurati 15mm kroz 9mm yebga. Sad kad sam malo bolje pogledao vilicu mi je jasnije. |
![]() |
![]() |
![]() |
#36923 |
Truth is out there!
|
ma tip je rekao da je 15mm. Ma vise me brine ta naba,zbice itd. Pase mi vilica je tapered, bijela i kazu reviewovi da je dobra. Spreman sam dati lovu i za nabu i osovinu,samo ako treba jos zbice mjenjat onda zajebi sve. Nabe su ove Formula Alloy Disc, 32h,a kotac Giant s-xc2
![]() |
#36925 |
Truth is out there!
|
Pa nije problem u tome, plniras jednu stvar koja povlaci za sobom drugu i to se uokviris. Nakon toga uleti nesto trece itd... Stavit cu sve na papir pa cu vidjet koliko kosta ta zajebancija
![]() |
#36927 |
Truth is out there!
|
giant trance
![]() |
#36928 |
Gear breaker!
Datum registracije: Feb 2005
|
Frende, ljepo ti otkantaj tu vilicu i cuvaj novce. Pojavit ce vec vilica koja ce ti super pasati i bez ikakvog kemijanja. A tih 50 eura sta bi sad za osovinu dao ces moci dat za novi vec spleteni kotac. Zapravo the55mic ti prodaje sektora s 15mm osovinom, zajedno s prednjim kotacem. Sektor je tezi od Revelationa, al feder ljepse radi. Jeftinije ces sigurno proci od kemijanja s ovom vilicom i pletenjem novog kotaca. Ako nekog zanima, decki su Grmu fantasticno uredili, nove linije, novi elementi, novi skokovi, veci skokovi, rock garden, al ja danas nikak nisam mogo lijepi flow uhvatit po ovom blatu
![]() |
#36929 |
Premium
Datum registracije: Nov 2006
|
Ako se dobro sjećam, Sektor nema MC, što znaći da ne može ni prismrdit Revelationu.
![]() |
#36930 |
Registered User
Datum registracije: Jun 2011
|
Revelation >>>>> Sektor. Ne stavljat 150 vilicu na Trance. Provjeri kakav steerer imas jer ako imas onaj Giantov Overdrive standard morat ces miienjat i headset i lulu. Cheerio, nemoj bacat pare
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|