|
![]() |
#36782 | |
Premium
Datum registracije: Mar 2003
|
Danas mi je na 20ki, malo iza Hunjke puknuo mjenjac X7, zdurao je on kod mene gadnu torturu, pa mu je valjda bilo dosta danas ![]() Da je za bacit u smece i zamijeniti sam znao i sam, al' da ce me ovako iznenadit - to nisam ocekivao. Eh, sad, ako netko ima zadnji mjenjac za 9 brz. sisteme viska/rezervi/krami negdje na nekoj hrpici s dijelovima nek mi se slobodno javi. Nesto jeftino a da radi (mislim da mi pase i 8brz. mjenjac na 9brz. shifter - to bi trebalo delat) - moze SRAM a bome i Shimano, takodjer ako je netko voljan moze i posudba mjenjaca na jedno mjesec dana (imam dogovor s Micom da otkupim njegov mjenjac+shifter kad on sebi nabavi 10brz.). Znaci treba mi nesto za prvu ruku da se skrpam na jedno mjesec dana da se imam s cime voziti. I tak... ![]() Inace nas desetak danas odvozilo 20-Strmopec, 20ka je za zaobici kao sto je Irvin vec rekao, bas steta. Samo na jednom mjestu u gornjem dijelu taman kad krene nizbrdo ima fakat gro srusenih stabala, a kasnije nista. Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#36783 |
Registered User
Datum registracije: Jun 2011
|
Jednostavno kupis Zee za 50€, radit ce s 9spd Sram shifterima i kazetom, ima kracu nogicu, clutch, i nije smece. Preostane ti da u buducnosti jos ako ces htjet uzmes shimano 10spd shiftere i lanac+kazetu i dovrsio si egzorcizam, maknuo si svo Sram smece s bicikla.
![]() |
#36784 |
Premium
Datum registracije: Mar 2003
|
Da. Razmisljao sam vec da uzmem 10sp, mjenjac s clutchem u kombinaciji sa Sram shifterima jer to kakti radi dobro, ali sam takodjer cuo da je ta kemija dosta osjetljiva (Shoshy), i da sve mora biti u dlaku postimano, u protivnom se "cuje" lanac, odnosno ne radi glatko. Takodjer nisam siguran kak bi Zee short cage radio na 2x9 kombinaciji. Od same pomisli da bi svako malo trebao ugadjati ovu triper kombinaciju mi se dize kosa na glavi (pogotovo zato jer X7 shitere i mjenjac podesavam fakat precesto, zato sam i planirao da na proljece lete s bajka, pogotovo jer je mjenjac prakticni odsluzio svoje - zato je i vrisnuo danas, ne od nekog udarca ili grane, nego pod opterecenjem-pedlanjem he he). Iinace sam izrazito alergican kad se cuje taj zvuk neustimanosti lanca i mjenjaca, tako da mi se ne kemija, a prelazak na 10sp. sistem ne dolazi u obzir jer imam 3 9sp. lanca koja rotiram, i s kojima sam miran iducih 5-6k km (skupa s pogonom i kazetom), oliti skoro 2 sezone, pa mi je prelazak na 10sp neisplativ i kosi se s mojim nacelom da dijelove mijenjam tek kad riknu. [edit] Nasao mjenjac koji ce drzat vodu dok prava stvar ne dodje na bajk. Zadnje izmijenjeno od: Nik. 14.12.2013. u 23:09. |
![]() |
![]() |
![]() |
#36785 | |
Avocado
Datum registracije: Aug 2005
|
Citiraj:
![]() Budem te zamolio jednom onda, iduću subotu ako vrijeme posluži idem na sljeme. -- Vidimo se na tunelu u 10 tko dolazi.
![]() |
![]() |
#36786 |
Registered User
Datum registracije: Dec 2008
|
Slična meteo situvacija kako jučer, samo nije inverzija...i gore je -2 oC. jučer me ova magla štipala za prste na nogama sve do klupica, jer sam u šunjalicama xc a nisam navlake nosio pa da znate: ili poštena cipela ili navlake...uf. neka marama ili potkapa obavezno...barem meni ![]() EDIT: odvezli dns Destro, Sale, Mitsuoka, Elvis, Martin (haro, moj sused) i ja kombinaciju. eXtra kao uvek...3 preskoka sa preponama na spustu, 0 killed. Imamo još jednog "golfa". Brate Zvone, neka te dobro služi i bez kvarova ![]()
B-tension crew, pomičemo granice, kosti...sve --- Biciklo je najbolji izum, odma posle toalet papira ![]() Zadnje izmijenjeno od: Irvin. 15.12.2013. u 19:00. |
![]() |
![]() |
![]() |
#36787 |
Moderator
Datum registracije: Dec 2004
|
Bome je ovaj tjedan bio odličan kao i prošli. Dva dana, dvije različite vožnje ![]() U petak navečer kod dogovora za subotnju vožnju na Sljeme bacam udicu je li tko za Učku. Zlayo je isti tren u konzumu i kupuje power mix i sad više povratka nema ![]() ![]() More u kojem se ovaj puta nismo mogli okupati: ![]() Zlayo like a pr0: ![]() ![]() Ja rokam prvi teži zavoj: ![]() Na najbržem komadu opet snakebite, guma je bila na prokletih 2.7 bara i svejedno je otišla. Stvarno si moram složiti tubeless opet iza: http://imgur.com/Dj99w9I Prvi puta vidjeli i mjesto za dropanje na flat: ![]() Zlayo je napravio aws0me GIF: http://i.imgur.com/evaKNdl.gif Opet još jedan GIF: http://imgur.com/52c3F2f Medveja pala. Jedan zavoj je bio upitan kako proći, pa sam ga prvo prohodao, konzultacije sa Zlayom i onda ga prošao na neki jako dobar način koji je i mene iznenadio. Danas pak Sljeme sa Darkom. Noge su malo bolile na usponu, ali zaleđena šuma na početku je isto vrh: ![]() Kasnije se sunce počelo probijati: ![]() Na kraju foto bomba dok Darko slika kuhano vino: ![]() Na kraju provjerena 18-Pilana. Nakon kamenja jučer, za opustit se i uživat super. Čisto uživanje ovaj vikend. Neka potraje još ova blaga zima bez snijega.
![]() |
#36788 |
SCSI Freak, deda :P
Datum registracije: Sep 2009
|
![]() |
#36789 |
Registered User
Datum registracije: Jun 2013
|
Vidim da je slabo tko skužio da su se promijenile cijene prijevoza bicikala HŽ-om. Evo info kome treba: http://www.hzpp.hr/prijevozbicikala Km Tarifni razred/Kuna 1 - 50 15 51 - 100 20 101 - 200 25 201 - 300 30 301 i više 35 |
![]() |
![]() |
![]() |
#36790 |
Registered User
|
elem raja, ima jedna zakonitost na koju mi je Mic skreno pažnju da ova obleka kaj je koristimo za zimu, valja sve dok se ne skine i onda se sudare mikroklima u npr. rukavicama i vanjska ladnoća...momentalno se materijal oznoji...oladi... ! naravnoučenje: vozit u obleki tj. ne skidat sve dok nije duža pauza...do prve peći ![]() Jel ne'ko za Sljeme sjutra? prognoza: ugodan polarni dan uz maglu ![]() EDIT: javio se Igor (hostler sa dropa) pa krećemo u 10h sa tunela. EDIT 2: iznenadna obiteljska obaveza, odustajem od vožnje sutra.
B-tension crew, pomičemo granice, kosti...sve --- Biciklo je najbolji izum, odma posle toalet papira ![]() Zadnje izmijenjeno od: Irvin. 16.12.2013. u 22:33. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#36791 |
Registered User
Datum registracije: Nov 2013
|
12ica je neprohodna. Mi smo jucer isli na 12icu od dijela gdje sjece Sljemensku cestu i nakon 50 metara pocinje groblje drva sve do zadnjih cca 800 metara prije Medvedgrada. Od Medvedgrada nakon 50 metara je par srusenih, ali je poslije toga cisto sve do Lagvica. ________________________________ Tip Top zakrpi ima u Kauflandu na Jankomiru. |
![]() |
![]() |
![]() |
#36792 |
Registered User
Datum registracije: Jul 2012
|
inverzija ga i dalje dere, na brdu prekrasno - suncano i toplo! ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#36793 |
Registered User
Datum registracije: Dec 2012
|
ja sam sutra oko 9.20 na tunelu. zurim poslije na faksu pa ne mogu kasnije. ako je netko za... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#36794 |
Registered User
|
Jel 'ko za Sljeme sjutra (četvrtak)? start, meni svejedno... ![]()
![]() |
#36795 |
Gear breaker!
Datum registracije: Feb 2005
|
Pitanje za aktivne po Sljemenu. Koliko je gore hladno? U sjecanju mi je da je obicno na brdu po zimi toplije nego po gradu. Labosi su malo popustili pa se mozda za vikend dodjem provozati
![]() |
#36796 |
PRO
Datum registracije: Apr 2010
|
evo čisto da vas obavijestim šta se tiče on one uk prodavaonice. Uzeo sam tamo kapu, šal i majicu od merino vune. Prijateljica mi radi na kemijskom fakultetu, pa smo bacili stvari pod mikroskop. Na kapi koja ima 100% merino vunu ni traga merino vuni. ![]() Jedino na majici ima merino vune (to je ona koju je Mar kupija). Pa eto, čisto da znate da nisu samo Kinezi šupci.
![]() |
#36797 |
Registered User
|
@ Shoshy: jeste, dobro te služi pamćenje: današnji dan ti je preslika dosadašnjih vožnji (uglavnom). Kod tunela bidne okolo -3 oC, vedri se kod Adolfovca a nekada i prije kod prvih klupica, tu se skida višak obleke i gore ima Sunca i +7 oC. ja imam dole pelene i duge tajice+termo čarape+navlaka na spd šunjalice koje su ljetne, a gore majica dugih rukava iz lidla+jakna iz lidla softshell sa mucicama unutra+marama ili podkapa na glavu...meni marama treba na prvih cca 45min+rukavice dugih prstiju, iako sam vidjo prave momke kako voze goloruki ![]()
![]() |
#36799 |
Samsung Mob!ler
Datum registracije: Mar 2012
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#36800 |
Registered User
|
Sjutra (četvrtak) smo sused (HAROt) i ja okolo 11h na tunelu. Ovo okolo stoji, jer čekam njega da završi nekaj dela i palimo sa sela prema tunelu...ako treba koga pričekati, no sikiriki...sms ili pm... ![]()
B-tension crew, pomičemo granice, kosti...sve --- Biciklo je najbolji izum, odma posle toalet papira ![]() Zadnje izmijenjeno od: Irvin. 18.12.2013. u 21:15. |
![]() |
![]() |
![]() |
#36801 |
Premium
Datum registracije: Nov 2013
|
aj posalji broj na pm pa ako sam slobodan te zovem! neznam bas po sljemenu a volio bi ga sto vise istraziti. |
![]() |
![]() |
![]() |
#36802 |
Registered User
Datum registracije: Dec 2012
|
ja sam ujutro bio gore. kod tunela oko -3. dosta hladno, padala je i susnjezica, gornjio dio grada je bio posteno bijel. sto sam isao vise, bilo je hladnije. tamo oko adolfovca je bila najveca magla. i onda kod odvajanja za runolist prosvjetljenje. sunce je pokazalo, temperatura naglo porasta, odmah su rukavice i podkapa isle dolje... kod lugarnice je bilo 9 stupnjeva, suncano, prelijepo. dolje sam isao na 52. na pocetku je bilo sve super i lijepo, ali nakon one singlice s lijepim pogledom pocinje opet magla i drastican pad temperature. nisam osjecao celjust koliko je hladno bilo u toj magli. inace nosim velocity tajice s windstopom na tregere, tanki baselayer i na to dugacka softshell majica iz nkd-a. i taman je dok se pedalira. ruke su dosta problem. treba imat tople rukavice. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#36803 |
Registered User
|
2 ivwan19: okolo 11,15h smo na tunelu ![]() ledene iglice po maXimiru? ![]() EDIT: elem, kuhanje danas NN: kad smo krenuli beše okolo -5 do -4 stepena i već smo videli sa se vedri lagano, kad ono kad je udarilo Suuunce kod prvih klupica, ide dio robe dole...kad bukvalno počinje teći sa mene znoj (dobro jeste da sam buco, ama)...gore smo došli do nekih +4 stepena, ali beše vetra pa smo se skupili ko pilići u hiži uz pećku...došli smo za oko 1h+10min, bez stajanja...nije nam se htelo jer beše vruće ![]() ...u Lugarnici nam se pridružili Marley (Saša sa cEndurom) i Night_rider, malko ispipali bicikle i hajmo kombinaciju, s tim da smo 52 produžili ravno na onom zavoju koji inače vozimo udesno prema stepenicama i na tom delu do dolje dok se ne spoji na 57 ima 2-3 nošenja preko stabala, nešto smo i mi počistili, znači preskočili smo čuskov drop, ali smo uvežbali 2 na onoj singlici, tj. ja sam moro da se vraćam jer sam na noge obišo oba jer je bilo drvo pre njiha. Išlo je k'o 'alva. Kontra nagib i korjenje je škakljivo, jer je sklisko...dalje standard sve do kanala, a onda smo Marley i ja okrenuli za znakom 57 Gračani nalevo u šumu, a poludesno se nastavlja po onim širokim kanalima pa se opet spajamo na singlici na 55 ici. Ovaj dio nisam vozio i ima svašta da se doživi, em je uzak kanal, em okolo ili korjenje ili kamenčuge a i lišće...zanjimljivo-pogotovo što je sklisko. 0 killed today, ponovilo se. Blata ima sve više... ![]() Magla u gogglama: neki dan mi Corus reče kako bi valjalo utrljat koju kap čarlija iznutra krpicom i to pomaže. U nedelju mi se maglilo, a danas za 95 % bolje, nakon što sam to napravio. Znači, radi ![]()
B-tension crew, pomičemo granice, kosti...sve --- Biciklo je najbolji izum, odma posle toalet papira ![]() Zadnje izmijenjeno od: Irvin. 19.12.2013. u 19:24. |
![]() |
![]() |
![]() |
#36804 |
Registered User
Datum registracije: Jul 2012
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#36805 |
Registered User
|
Sjutra, subota, tradicija u 10h tuneliranje ![]()
![]() |
#36806 |
Gear breaker!
Datum registracije: Feb 2005
|
Vidimo se! (hop, hop, sta je ovo? Shosh se vozi ![]()
![]() |
#36810 |
Premium
Datum registracije: Nov 2007
|
Jao, planirao Sam, Ali radim nazalost
|
|
Oglas
|
|
![]() |