|
![]() |
#36362 |
Suit up!
Datum registracije: Dec 2004
|
Kad imate kriva stabla ![]() Da imate masline ne bi bilo tih problema.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#36363 |
Premium
Datum registracije: Jun 2006
|
samo bi htio nadodati onom djelu što se tiče veličina i TT-u... ja imam cca 186cm, i TT mi je 600mm na Shanu, ali kada sam probao YT-a od Onyxa (TT 630 ili 635mm), činio mi se isti, ako ne i krači od mojeg Shana, a imamo istu duljinu lulice pa nije do toga.... Duljina TT-a se treba uzeti s rezervom i bolje odmah iči po onoj L je za velike ljude, M za srednje i S za male ![]() jer na kraju tako ispadne, a ne da se strogo držimo tih brojki, jer ipak ima tu dosta varijabli (prvo na pamet mi pada kut sic štange) edit: ovo na sljemenu izgleda katastrofa... sve što nije šumarija iščupala, vjetar je... |
![]() |
![]() |
![]() |
#36364 |
Gear breaker!
Datum registracije: Feb 2005
|
Stari moj kako je puhalo kod nas jucer, hrast luznjak bi bio iscupan. Ja se obnovio za dt swiss kotace. Bila je super prilika i bilo je steta propusiti. Sad me samo zanima dal cu ih ubiti il ce se pokazati kao dobri. Za nabu se nadam da ce durat dulje od zeeja ![]()
![]() |
#36367 |
Registered User
Datum registracije: Dec 2008
|
Kad smo već kod pijace: neki dan na Sljemenu je Darko (Pula) pričao kako mu je buraz u prednarudžbi za stumpija Evo 2014. za nekije 2400 evrića. Zvonkec, šaljem ti u PM broj njegov pa se čuj z njim. A što se tiče veličine: računaj da još rasteš, mlad si ti ![]() E da, kako sam skonto uglavnom vozimo bajk 2-3 sezone pa nekaj novo, tako da i to treba imat u vidu...nove boje, tehnologije, visine, nizine...ovo kontam s obzirom na ono da fol doživotne garancije je garant ukalkulisan u cenu, pa da ne plaća čovjek bezveze...mislim dobro je to, ali ako se nemere... ![]() ![]()
![]() |
#36368 |
Registered User
Datum registracije: Jun 2011
|
@ Mitsuoka - što se tiče veličine gledaš L. Ako ti s 190 ideš na M s kratkom lulom ko onda vozi L? Shaq? Uloženo/dobiveno ide uvijek na stranu YT/Canyon/Radon. A što se tiče ovih što-bi-bilo-kad-bi-bilo priča oko krekova i tvorničkih grešaka, samo bih napomenuo da poznanik čeka već preko mjesec i sitno shock s servisa iz Vive i puka je sreća da je bio dostupan zamjenski u toj (specifičnoj) dimenziji inače bi vožnju vidio samo na jubitou. Ista stvar s krekovima. Ni YT ni Canyon nemaju Koninu reputaciju. Eventualno rezervni hanger odma uzmi. Ako misliš da je ostvarivanje garancije komparativna prednost Hr dućana onda se grdo varaš. Tim više što si od svih ovlaštenih servisa udaljen 400injak km. Hmm ovo na Sljemenu ne izgleda baš obećavajuće. Testisiranje SPD-a će možda morat pričekat kako stvari stoje, baš mi se ne uči iskopčavanje pri 40km/h s izvaljenim stablom par metara ispred mene.
![]() Zadnje izmijenjeno od: SileTzar. 12.11.2013. u 23:10. |
![]() |
![]() |
![]() |
#36369 |
Registered User
Datum registracije: Aug 2011
|
cini se da voznja po cesti gore negine ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#36370 |
Samsung Mob!ler
Datum registracije: Mar 2012
|
Je, al doživotno je doživotno. Ne znam, trenutno se mislim što mi je bitnije, stabilnost ili zajebancija. Dobro dođe i jedno i drugo, ali volio sam tu agilnost kod Dreka. Zato pinku više naginjem na Endura, a u drugu ruku YT me pali kao propupale maloljetnice. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#36373 | |
Registered User
|
Citiraj:
Na Enduru ćeš dobit nestandardan shock, opremu koja je groblje, nećeš dobit remote štangu, i za ono što bi ti htio Lyrik R neće bit dovoljan. Adax speaks the truth! Steel is real!
![]() |
![]() |
#36374 | |
Suit up!
|
Citiraj:
![]() Ja bi na tvom mistu uzea jedan dobar XC i polovni FR/DH za male novce koju ti neće biti žao gazit po svačemu. Sa AM biciklom šta si gore navea bit ćeš spor i nećeš baš niti lipo ići po ravnom, kamoli uzbrdo, a neće biti pravi gušt niti za DH staze i skokove kao na DH/FR bajku. Jedino što ti to malo probija financijsku konstrukciju ![]()
"When I get sad, I stop being sad and be awesome instead. True story." - Barney Stinson Zadnje izmijenjeno od: Mar. 12.11.2013. u 23:59. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#36377 |
Suit up!
|
Šta ti smeta? Da sam mu svoje mišljenje jer znam na kakvom se terenu vozi i ne blebetam kao neki ovdje. Isto tako, sa tim biciklama šta je navea neće dobiti ono što želi jer su to svaštare koje nisu super u ničemu, možda su dobre eto na Sljemenu di nema puno kamenja, ali koliko znam tako nije u Dalmaciji. I ovdje nema baš planina na koje se lako dovesti žičarom/autom pa se spuštati doli, ima par mista ali to se ne vozi toliko često. Kao što vi iz Zagreba svakodnevno idete na Sljeme. Također, ako misli voziti dulje ture, sigurno neće uživati na klacalici sa 160mm hoda od 15-16kg ![]() Pa valjda u Splitu ima veliki broj ljudi koji voze svašta, po meni bi bilo logičnije da se s njima konzultira nego ovdje s vama koji vozite kompletno drugačiji teren i imate skroz druge potrebe.
![]() |
#36378 | |
Samsung Mob!ler
|
Citiraj:
A Mar, makar me Vuco banao moram rec da lagano sve vise i vise mislim da si glup. Ti ocigledno ne mozes spojit 2 ciste. Ne uzimam 27.5 ni 29. As simply as that. STFU A da kazem za Splicane... vlada isto razmisljanje. 3 covika su za YT, 2 za Endura, jedan za Trek Remedy |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#36379 | ||
Suit up!
|
Pa nije kao da ti sebi uzimaš sa svojim novcima. Uostalom, najbolje ti je uzeti onu biciklu koja ti najljepše izgleda jer je u tome najveća razlika, i nećeš morati stalno gledati ružnu koja je možda bolja, a možda i nije ![]() Znaš da garancija nije primjenjiva na drugog vlasnika?
Također, ako ti pukne u skoku ili udarcu, ne važi. Jesi vozija oba 2 pa da znaš usporediti? Upitno je da li bi ode tko moga reći da je realno neki okretniji od drugog. Citiraj:
Možda za misec dana bude 24" u điru, jer manje je bolje ![]() Citiraj:
Pa nije kao da ti sebi uzimaš sa svojim novcima. Uostalom, najbolje ti je uzeti onu biciklu koja ti najljepše izgleda jer je u tome najveća razlika, i nećeš morati stalno gledati ružnu koja je možda bolja, a možda i nije ![]()
![]() |
![]() |
#36380 | ||
Moderator
|
2200€ dati za čelik ? Jebote, toliko ne dođe niti military grade steel valjda, kamoli Reynolds. Treba bit malo i realan, na kamenjaru niti jedan steel is real neće spasiti od toga da ti užitak bude manji. Strest će te kak god okreneš. Pitaj Jacka ako misliš da serem... Citiraj:
Citiraj:
Ne želiš se utrkivati na tim Vašim stazama (jerbo inače bi stvarno imao dva bajka), nego chillati u vožnjama, pretrpiti kad i malo trese na DH stazi, ali doći sa bajkom na 500, 1000, 1500 ili 2000m nadmorske visine svojom snagom ?
![]() |
![]() |
#36381 |
Samsung Mob!ler
|
Garancija je primjenjiva na mene kao sto je i moja garancija od Treka primjenjiva na drugog vlasnika. Dobro je bit u dobru s vlasnikom ducana ![]() Da, htio bi probat 650B, al probat nije sto i uzet. A drugi koji su probali oba bajka znaju vise od mene koji nisam imao prilike probat ni jednog od tih. Jap Vuco, tocno to, pogodio si bit. |
![]() |
![]() |
![]() |
#36382 | |
Premium
Datum registracije: Dec 2011
|
Citiraj:
![]() chameleon sa 1x11, dobrim kotacima i vilica s uturnom = deri peri. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#36383 |
Moderator
|
Bio bi to fail. Da se govori o Slacktonu Ti, sa karbonskim kotačima od 1400g te Revelationu tipa World Cup, ajde. Ali Chameleon sa krckavim eBB-om, XX1 ili X01 te Sektorom U-turn je fail samo takav za išta više od 1000e (i to samo radi 1x11 pogona), tak da znam da to tipkaš samo zajebavaš ![]() EDIT: In the mean time: https://plus.google.com/u/1/photos/1...CIH37Ijo2ojMRg Sve što sam skinuo sa bajka teži ~580g. Znači sa novim ringom skinuo oko 520g. Za Sljeme će ići, a za sve ostalo će se vjerojatno vratiti 2x10 radi tih uspona koji iznenade. Bajk je lakši i sad je na 14.44kg. Zadovoljan, ali negdje se krije dobra težina od nekih pola kile koje ne znam gdje su. Vjerojatno volan, lula i sic ![]()
"Everything with a heartbeat can knock you down" Zadnje izmijenjeno od: Vuco. 15.11.2013. u 17:26. |
![]() |
![]() |
![]() |
#36384 | |
Gear breaker!
Datum registracije: Feb 2005
|
Citiraj:
Mitsi, ja bi na YT na tvom mjestu ![]() svastare Vuco, brijem da ce ti osjetno faliti brzine s 28t sajbom naprijed
![]() |
![]() |
#36385 |
Moderator
|
Nedostajat će mi omjer za uzbrdo, za nizbrdo se ne brinem niti malo. Zadnjih par puta sam se priprema i gledao u kojem omjeru gdje što vozim. To mi je kao kad sam na 2x10 imao najveću šajbu naprijed, nazad 8. brzina. To nisam na spustu vozio nikad (uvijek sam u 2-5 ili 2-6 omjeru na spustu, a na nekim stazama i puno lakšem omjeru tima 52jka sam 2-3 ili 2-4 omjer), jedino sam na cesti nakon izlaska iz šume vozio u tom omjeru ili jačem malo. Do tunela sam vozio sitno slabiji omjer, tako da - it's all good. Po cesti ne vrtim, tako da mislim da će mi se svidjeti jedna šajba. Na kraju, uvijek se mogu vratiti na 2x10 ako ovo ne prođe dobro. A i vjerojatno kad će se ići na sve planine vožnje, ići će nazad 2x10 dok ne dođe X01 ili XX1 komplet sa 42 šajbom na kazeti.
![]() |
#36386 |
Registered User
Datum registracije: Feb 2013
|
Sex sa preponama pocinje vec od tunela. Nakon tih egzibicija sam se spustio na cestu koja je pri vrhu jos zatvorena,pa sam se vracao istim putem natrag. Povaljanih stabala gdje god se u sumu pogleda. |
![]() |
![]() |
![]() |
#36388 | |
Suit up!
|
Citiraj:
I tko tu masovno prelazi? Ako se na išta masovno prelazi to su XC 29ke, ali naravno one nevaljaju i tabu tema su. Iako meni nešto nije jasno, zašto pljunut puno para na biciklu koja ne ispunjava kvalitetno široki spektar Mitsovih potreba/želja koje bi puno bolje bile ispunjene sa 2 bicikle slične cijene. Da ne govorim kako bi mu puno više trajale i bile udobnije i bolje za voziti.
![]() |
![]() |
#36389 |
Registered User
|
XC 29ke nisu tabu nego ih nitko ovdje ne želi vozit. Dugačke su, visoke i nisu za tip agresivne vožnje kakve bi većina nas htjela. Doduše Niner WFO9, YETI SB95c ili TallboyC ne bi odbio. Za 2k € ne možeš dobiti 2 kvalitetna bajka. Zapravo teško je dobiti jedan kvalitetan koji će biti "set and forget".
![]() |
#36390 |
Premium
Datum registracije: Nov 2006
|
Što se tiče "neokretnosti" YTa, to nije istina barem kolko sam ja probao bajk od Onxya koji je poprilično skočan i da ga se bacat u bok. Baš je nekako uravnotežen bajk. Strive i spectral ne dolaze u obzir?
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|